- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
jonner
tag
Még egy javaslat a befelé fújásra, akkor fordítva is kipróbálom. Alapból úgy tettem be, hogy kifelé fújjon, de a proci hőmérsékletét nem néztem eddig. A VGA nem változott ahhoz képest, amikor nem volt egyáltalán venti oldalt. Idle-ben 30 fok körül van, max terhelésnél 63 fok körül. És halk.
-
Daffni2
addikt
-
HSM
félisten
Igen, a CCC-ben ha leveszed, és úgy felejted, akkor könnyen megsülhet a kari... Sokkal jobb Afterburnerben készíteni hozzá egy profilt, meg azzal tudsz OSD is kapcsolni, és akkor a kép felső sarkában látszik, hány fok, és milyen venti mellett megy.
Nálam a refi 5850 így van beállítva: [link]
Némileg hangosabb, mint gyárilag terhelés alatt, de nem 85 fok, hanem 70, üresben meg némileg halkabb így, és nem is melegebb.... Ez így a tuti módszer.Amúgy nem csoda, hogy ilyen játékoknál vetted észre, ugyanis ott a legidegesítőbb, mikor sok a világos/sötét váltás a játékban. Én éppen TDU-ztam, mikor először próbáltam ezt a cuccot még a 20-as LG-men, egy darabig nem is volt gond, de mikor átmentem egy-két fa árnyékában is fel-le kezdett ugrálni a fényerő, hát hülyét kaptam, kapcsoltam is ki... Az új Samsungom még gázabb, ott is kipróbáltam a movie módot, hát az első sötétebb jelenetnél úgy lekapcsolta a fényerőt mozinál, hogy a fehér feliratot alig bírtam elolvasni a film alatt, és a filmből is alig látszott valami...
Na, mondom, ezen is marad kikapcsolva...
-
jozsef m.
tag
-
HSM
félisten
Szerintem ne erőltesd ezeket a módokat, elsőre pofásabbak, de hamar rá lehet jönni, hogy többet árt, mint használ... Amúgy valszeg a "dinamikus kontraszt" opciója ökörködik veled a monitornak, mert emlékeim szerint mint a régi LG monitorom, mind a mostani Samsung csinálja game/movie módban. Ez annyit variál, hogy sötétebb képen leveszi a fényerőt, világosabb részeken meg feljebb, így éri el a magasabb kontrasztot, de közben a képet néhol élvezhetetlenül elrontja.
Próbáld ki normál módján a monitornak, vagy kikapcsolni a dinamikus kontrasztot. -
Goldmen75
őstag
-
ffodi
veterán
Igazából ilyen, hogy biztonságosabb nincs. Mindegyiknek korrektül kéne működnie,(ha estleg gyártana Vargáné és Tsa is 5850-et, akkor annak is tökéletesen kellene működnie)
Az asus valószínű drágább, de nem jobb mint a gigabyte, viszont ha jól tudom az asusnak gyárilag unlockolt a biosa, ami azt jelenti, hogy "rendesen" tudod tuningolni, a gyári tuning szoftvere, viszont hagy némi kívánni valót maga után(smart doctor). Az msi afterburner progi viszont megy mindegyikkel, akkor is lehet velel rendesen tuningolni ha nem olyan bios van rajt. Lásd feljebb valamelyik hozzászólásban le van írva hogy mit kell állítani hozzá.Ugyhogy szerintem csak pénztárca függvénye, hogy milyet veszel. Viszont ha kiderül hogy valamelyik gyártó 5850-es szériája nem jó, és sok esetben hibázik akkor azt nem érdemes megvenni.
FragStaR:
Nekem is Sapphire 5870-em van, és eddig tökéletes, és tuningba is elég jó(1060/5420)
-
-
fanti
addikt
Esetleg a tápoddal nem lehetett gond? Bár a 8800GTX többet eszik mint az 5850.....
Lehet hogy kifogtál egy hibás 5850-es példányt. Mindenesetre erre enged következtetni az, hogy a 8800GTX-el működik a konfigod kifogástalanul.
Amúgy miért döntöttél az AMD-s konfig mellett? Már csak azért kérdem, mert nagyon jók az AMD-s lapok meg procik, pláne a Phenomok, de egy i5-ös rendszerrel lehet hogy jobban jártál volna. Bár a 1156-os foglalatról meg azt írják, hogy nem időtálló.....
De nagyon tetszik a konfigod, egy jó kis ütős AMD-s rendszer!
-
fanti
addikt
Állománykezelés alatt azt értem, hogy panaszkodtál a hosszú töltési időre, és az ugyebár függ az állománykezelés sebességétöl, a memória nagyságától, stb....
Lehet, hogy ha AHCI módban hajtod a vinyót, és nem driverezted föl rendesen, akkor az is lassíthat, vagy ha az alaplapi csipkészlet nem helyesen lett telepítve, akkor az is kihathat a merevlemez sebességére.A rammal ne foglalkozzál szerintem csak akkor ha tuningolsz.
Biosban "Load optimized default" vagy valami hasonló, utána szűz particióra oprendszer fel, majd csipkészlet driver, sound, lan, és végül a catalyst 9.12.
Ezzel elméletileg semmi sallangot nem tettél föl ami zavarhatna.
Ezután install crysis, és teszteld azzal a rendszert.Próbáld ki WinXP SP3 proffal, és biztos ami biztos alapon egy Win7-el is, de végleges változattal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Google Pixel topik
- EAFC 25
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest