Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
1. Eddig semmi probléma.
2. Szerencsére, ahogy remélhetőleg nemsokára az nFos is az lesz.
3. Volt. Inkább vártam volna még három hetet és vettem volna AX8-at. Akkor talán nem intettem volna búcsút összesen ~100GiB-nyi adatnak.Az meg az nF4-et minősíti, hogy ilyesmire volt szükség. K8T890 esetén sokkal kevésbé volt szükséges. Mégis volt legalább annyira tuningolható, mint az nF4. Csak nem sok cég foglalkozott azzal, hogy rendesen megépítsen hozzá egy lapot. Talán az Abit volt az egyetlen.
-
Oliverda
titán
Ez kicsit részletesebb. CPU only teszt.
"The power consumption on the ASUS M3A78-T factors in at 8 W, the same system configuration but using Gigabyte's GAMA79GP-DS4H drew 13.6W (before the VRM)."
** "The Core i7 power measurements only reflect the power going into the cores but not the additional power going into the Uncore and I/Os and the numbers are therefore not comparable to the rest of the data shown."
-
dezz
nagyúr
No, hát először is, nincs FSB (már 939-nél sem volt igazából, csak a hagyományok miatt nevezték úgy, de az letűnőben van, már csak Intelnél van ilyen, ott sem sokáig), hanem HT busz van, és a 200+ MHz a HT referencia-órajel.
Másodszor, azért referencia, mert önmagában nem csinál semmit, hanem különféle szorzókkal képződnek a felhasznált órajelek. Többek között a HT busz működési frekvenciája, ami a 939 1000 MHz-éhez képest (és mivel ez is DDR rendszerű, már ez is effektíve 2000 MHz, vagy MT/s [mega transfer/s] volt) itt már 2000+ MHz (effektíve 4000+ MHz!)... (Megjegyzem, egy HT link 2x16 bites [16 bit full-duplex].)
Harmadszor, a memóriavezérlő a prociban van (már 939-nél is ott volt), így a proci memóriahozzáférésének semmi köze a HT-hoz [csak többprocis szervereknél, ha egy másik procihoz kapcsolt memóriabankhoz kell hozzáférnie egy procinak].
ps. 939-re is volt X2 (egy idő után értelmes áron is
)
-
Oliverda
titán
Már rég letesztelték, írta is az eredeményt.
"procik kb. a felét tudják teljesítményben"
A teljesítményt pedig wattban mérik. Tehát ebből következik hogy egy Phenom II elég kedvező fogyasztással rendelkezik. Kár hogy csak teljesítményt mértek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest