- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konfigos
őstag
válasz
Oliverda #1783 üzenetére
Ne kötözködj
Erre szántam igazából [link].És igen tudom ez is csak saccolás volt de ha igaz kb-ra is akkor az árát sokallni fogom.Így megfelel neked is?
#1782: szerintem logikusan vagy velük egy időben de inkább elötte fogják szerintem kihozni őket mivel minek egy proci amit nem tudsz beletenni semmibe?
-
-
Produkció
senior tag
-
Konfigos
őstag
válasz
Oliverda #1638 üzenetére
A kérdésem lényege az hogy a nagyobb fesztől lesz melegebb a pwm+fet terhelés alatt vagy a nagyobb órajeltől?Természetesen most arra gondolok hogy alapfeszes tuning a nagyobb órajelnél,másik meg egyértelmüen egyszerre több fesz és órajel is.De megközelithető ugyis a dolog hogy van egy proci ami mondjuk alapból 2600mhz 1.3volton adok neki 1.5voltot de az órajelet nem változtatom.Ettől lesz melegebb a pwm+fet vagy attól ha felhuzom 3400-ra az órajelet de a fesz marad alapfesz.(jó is lenne
) Remélem érted a kérdésem,tudom nem egyértelmü de én értem amit akarok
-
Konfigos
őstag
válasz
Oliverda #1629 üzenetére
Megőrülök
Lehet várnom kellet volna.Na de már késő bánat viszont ha ez így halad tényleg meglesz az a 45k körüli 920-as és 55k körüli 940-es ami már elég jó árnak számítana és akkor ha még hozzájön a forint erősödése mégkevesebb lehetne.
Jelenlegi ára akkor ha a newegget nézzük akkor a 920-asnak ~43k , 940-esnek pedig ~52k ha nem számoltam elKiváncsi vagyok az itthoni boltok mikor követik az árcsökkentést de én január végére tippelném.
Más: pwm+fet mikor melegszik jobban?ha nagyobb az órajel vagy ha nagyobb a feszültség a procin?Tudom láma kérdés de nem tudom a választ rá sajnos.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Oliverda #1626 üzenetére
Kösz a tippet.
Az alaplap tesztekben gyakran találnak valami kivetni valót az MSI lapok Bios-ával kapcsolatban, erre a típusra ez mennyire jellemző?
Még ezeket találtam ilyen chipset-el: [link] [link] [link] [link] [link]
Ezek mind beleférnének a költséghatárba, ugyanis valószínűleg Ausztriába venném, melyik lenne a legjobb választás? Még ezek közül is az MSI?
-
HERR Z
veterán
válasz
Oliverda #1611 üzenetére
jah, a felső jobb, nem is kicst...A konklúzió az, hogy én tuningeredményeknél a 3. sor elejét is odabiggyesztem majd a félreértések elkerülése végett(nekem most is gy van jegyezve
okay: A hypertransport a chipset és a proci közötti kapcsolat, a ramhoz köze nincs
csekk bármien k8/k10 cikk itt a ph-n is -
okay
aktív tag
válasz
Oliverda #1609 üzenetére
Akkor valamit nem értek
.Mit irjak? "Az intel processzor rendszerbuszának áteresztőképessége még 333 MHz-es FSB mellett is alacsonyabb (333 MHz esetén 10,6 GB/s), mint a DDR3-as memóriák sávszélessége, persze kétcsatornás üzemmódban (12,8 GB/s DDR2/3-800 esetén".A Phenom II tudja kezelni az 1066MHz-s ramot is (17.1GB/s).
De akkor a "HyperTransport 3.0 - Up to 14.4GB/s I/O bandwidth" nem a memoriára vonatkozik?Ha valamit nem értettem meg megmagyarznád -
HERR Z
veterán
válasz
Oliverda #1574 üzenetére
kép nincs de minden más van:
proci 1(ez dübörög a gépemben)
ADO4400IAA5D0
CAA9G 0746APMW
1983882K70....Diff in G
Made in Malayproci 2(ez dübörög haver gépében)
ADO4400IAA5D0
CAA9G 0746APMW
X455642K70.....Diff in G
Made Inn MalayRemélem látod mi a különbség és mit akartam mondani az első ezzel kapcsolatos hsz-emmel
Kínai prociknál már csak azért se lehet ilyen mert azoknál a gyártási idő után csak 3 betű van
-
okay
aktív tag
válasz
Oliverda #1604 üzenetére
Ezt nem nagyon van leirva sehol a topikban de a Phenom II DDR2-1066ot kezeli ami 17.1GB/s adatot jelent,amit az intel C2 meg se közelit a max 10.6GB/s befogado képességével.Ha a C2-t huzzuk akkor sem.HyperTransport 3.0 alatt pedig 14.4GB/s-t ir ,és ennek akkor mihez van köze?Köszi
-
HERR Z
veterán
válasz
Oliverda #1535 üzenetére
apró észrevétel de:
a 2. sor nem minden.
Mutatok neked 2 azonos 2. sorú x2-t, az egyik szériaszáma X41.... a másik 867......
a kettő között tuningban laza 400mhz a difi azonos fesszel(mind2 4400+)szal...én a harmadik sor első felér is beleiratnám, úgy lehetne valóban az adott sorozatú prociról tudni h faxa-e vagy sem(ergo a képen 1973934C8....a többi mind1)
mivel a denebek gyártását valszeg szépen fel fogják futtatni(szebben mint agenát) ezért bőven lesz sztem itt is ilyenre példa(made in china, diffused is singapure stbstb
)
pretested proci lesz, amint beáll az ára( mostani ár -újdonság varázsa -forint szopás -intel miatti árcsökkentés)
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #1535 üzenetére
"A listában egy ugyanazon processzorral mindenki csak egy Prime stabil és egy nem Prime stabil eredménnyel lehet bent egy adott időben."
Ezt úgy kell érteni, hogy ha van egy mondjuk Prime stabil eredményem, amit megdöntök, akkor a régi eredményem felülíródik? (Nem mintha ez a veszély fenyegetne mostanában, csak hogy tisztán értem-e ezt a szabályt.)
Kíváncsian várom az eredményeket.
szerk.: 950-nek nem tudom mennyi létjogosultsága lesz a 945 BE (?) mellett, vagy csak rossz szemszögből (tuning) közelítem meg a kérdést...
-
g@bo
nagyúr
válasz
Oliverda #1522 üzenetére
a tuninggal volt gond, bár nemtom az sb700 konkrétan mennyit dob.
alapvetően jó, és olcsó lap, a rev 2,0 már kapható....
denebb miatt én is erősen nézegetem amd vonal. intel 4 magosai pofátlanul drágák ( q9550 ) a tesztekben lévő difi meg röhej, 120 vagy 115 fps tökmindegy, deneb szépen teker.
-
sosperecek18
őstag
válasz
Oliverda #1524 üzenetére
Ja hogy 2.0 hát ezt ugy is csak olyan helyen lehet megnézni ahol eléggé ismert vki...
De sztem ahol nincs raktáron és ugy rendelik ott sztem mindenütt a 2.0-ást küldik...monjuk unitelshop.hu-nál, ahol most nagykerben sincs, szval most jön új szállítmány...Igen elsősorban játékra fog kelleni, meg általános felhasználásra...akkor sztem maradok az intel fronton...mert ha most akarnám eladni a p45-ös lapomat már kapásból buknék rajta vagy 10k-t vagy többet...sztem 3600-ra megrántok egy yorkot és utánna már csak vga-kat fogok cserélni...sztem néhány év múlva ugy is elmúlik ez a gép fejlesztő késztetésem...
Kössz szépen a választ!
-
sosperecek18
őstag
válasz
Oliverda #1522 üzenetére
Szinte bárhol...18-20k körül!
Engem is elbizonytalanított a deneb, mert ugy volt hogy visszakültem gariztatni a giga p35 ds3l lapomat, majd vettem egy p45-ds4-et, ugy gondolva hogy úgyis york proci megy bele...de nem tudom most mit csináljak...ha tényleg az ilyen olcsóbb lapok is megfelelőek a jelentősebb tuninghoz...akkor lehet visszamegyek amd-hez. Főleg ugy hogy mivel nincs nagykerben már p35-ds3l, viszont van azonos áron 770 ds3 így lehet kicseréltetem...bár egy phenom 2-es proci is kb. ugyanott van mint a york...szval nem tudom mi legyen...
Fogyasztásban hogy viszonyul a két proc egymáshoz? Mennyi ideig lehet szerintetek elég 3,6ghz-re húzott 4-magos 45nm-es proc?(york vagy deneb)
-
Konfigos
őstag
válasz
Oliverda #1509 üzenetére
7k a kül a 2 proci között ezért inkább a nagyobbikat veszem.Csak lenne már meg.Igazából attól félek hogy késni fog a nagykernek is ahonnét dubmaster rendel.És akkor húzodik az egész.Apropó mintha a procid láttam volna az aprók között.Csak nem elöbbre hoztad a váltást?
Legalább te megtudod hajtani majd játékokkal is.
Nem sokáig birom már ezen a "kék" notin
-
bnss
veterán
-
bnss
veterán
-
-
Andre1234
aktív tag
válasz
Oliverda #1336 üzenetére
3,6 ghz levegővel átlagban elérhető.
BE procival netezés közben 800mhz (kis fogyasztás), mikor meg szükséges ott a potenciál. már csak a vga teljes kikapcsolása működjön rendensen, és alapon a hd 3300 majd 3Dben a 4870.Mi ez ha nem gamer best-buy? alapon halk, keveset fogyaszt és hűvös. mikor meg jön a fear2 akkor a ventit úgy se hallja az ember hanem szorítja a seggét. -
SzlobiG
félisten
válasz
Oliverda #1293 üzenetére
Ha nem is, de akkor már legalább ezt se lehet majd felróni hogy jobb az intel mert ddr3...ddr2 lassan úgy is oda jut ahova a ddr1.
Ejha sejtet azért vmit az a 6Ghz ha jól lehet húzni (24/7 szinten) akkor még jó is lehet mert idáig intel ugye a tuning miatt volt a nyerő.
-
bélanéni
őstag
válasz
Oliverda #1205 üzenetére
2 dolog miatt:
- már megvettem a kurvajó procihűtőt: Glacialtech 5750 Silent; jelenleg is ez van, és bárki bármit mond, a legjobb amit kapni lehet(ett). Valószínűleg nem menne rá AM3-as lapra.
- már megvettem a 8GB DDR2 ramot. A DDR3 szerintem közel sem számít olyan sokat, mint amennyivel többért "mérik".
Amúgy lehet valamivel jobb lenne AM3-as lap, de mivel nekem ez 3-4 évig a gépem lesz, utána megint kompletten lecserélek mindent.
megjegyzés: a 8GB-ot azért vettem, mert 20.000-ért hozzájutottam. Jelenleg 4GB bőven elég, de mint írtam, nem akarok bővítgetni, ezért tankoltam be. Hátha amikor már szükség lesz a második 4GB-re, már drágább lenne.
-
-
Gülredy
tag
válasz
Oliverda #1170 üzenetére
Ez a newegg hol található? Amerikai? Meg ha innen rendel az ember mennyibe jön ki?
Egyáltalán szállítanak külföldre? (nem mintha innen akarnám megvenni, mert nem hiszem hogy olcsóbban jönnék ki a végére)Azt látom hogy ki van írva, free shipping, de hogy vajon free shippingelve áthajózzák nekem a tengert, felúsznak a dunán, és elhozzák nekem "ingyér" a terméket ?
-
Gülredy
tag
válasz
Oliverda #1168 üzenetére
Pedig van. Az árlistára katt, megnyílik egy excel és ott a processzorok között ott van egy ilyen sor:
Processzor AMD Phenom II X4 940 Black Edition dobozos 61 733 Ft 74 080 Ft
a második a bruttó..
pedig fordítva jobb lenne...
Habár ott a q9400 is elég drága:
Processzor INTEL Core 2 Quad Q9400 2,66 Ghz / 6MB, 1333FSB / LGA775, dobozos 59 017 Ft 70 820 Ft
-
-
Sandormaster
aktív tag
válasz
Oliverda #1121 üzenetére
Szerintem is ez lesz majd helyzet! De valahogy nem is zavar, hogy az AMD nem tudja a CoreI7 árakat letörni, egyébként se az én kategóriám.
Gdoltam mire hazaérek beájulok a fórumba és csak olvasgatom a tesztekről a véleményeket stb. ehelyett 3 oldalnyi offot bámulhattam, thx az inteleseknek.
-
whitehand
senior tag
válasz
Oliverda #1106 üzenetére
az igen... ez de sötét... a crosshair 2 hol felsökategória?.. vagy te láttál már felsőkategóriás gépet integrált videokártyával? mert számomra az messze nem felső kategória... a többiröl nem is beszáélve ezek középkategoria teteje de közel sem felsökategória néz utána annak mik a kritériumai egy felsokategoriás gépnek utána probálj okosnak tünni Olika
-
whitehand
senior tag
válasz
Oliverda #1102 üzenetére
a p6t egy felsökategoriás lap... mig az az msi egy középkategoriás... a ds4 van egyszinten vele azon nincs hivatalos sli támogatás ilyen alapon válaszhattak volna egy drága asus lapot mert tudok én neked 50ezerért is am2es lapot ha azt nézzük akkor már nem annyi az árelöny az ....amdnek nincs felsökateriás alaplapja
-
szki
őstag
válasz
Oliverda #1099 üzenetére
Conclusion: Phenom II Is A Great Leap Forward
"A comparison between the current top-of-the-line AMD Phenom II X4 940 and the Intel Core i7 shows the Intel processor coming out about 22% faster. On the other hand, in comparison with the Intel Core 2 Quad Q6600, the same Phenom II CPU finishes about 10% ahead.
When it comes to system efficiency and energy consumption, if you put a Phenom II X4 940 system head-to-head against a Core 2 Quad Q6600, an AMD system delivers measurably better “performance per watt” figures."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest