Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
válasz
Alister71 #23382 üzenetére
Nyugodtan be lehet kapcsolni a BIOS vezérlés mellé a szoftverest is.
Amíg nem áll fel a rendszer, vezérli a BIOS, majd átveszi a szoftver.
Nálam is így van. BIOS csak egy csatlakozón tud vezérelni, de a speedfan már kettőn (legalább is nálam).
Ráadásul a BIOS-ban nem is lehet egyéni beállítást eszközölni.CPU és ház venti, és a vga is a speedfanra van bízva. (Igen, tudja a vga-t is szabályozni)
-
lee56
őstag
válasz
Alister71 #23341 üzenetére
Persze attól függ milyen játékról van szó..
Azért ez elég merész kijelentés, így hogy az újgenerációs konzolok is a nyakunkon vannak, lassan keresni kell majd a szar optimalizálatlan konzolportokat is, persze most még igazad van, de ahogy jönnek az egyre több szálon futni képes játékok is (legfrissebb példa - Crysis3), egyre kevésbé fogja megállni a helyét amit itt leírtál. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Alister71 #23193 üzenetére
Igen, a 6300-ast nagyon eltalálták, árazásban is. nagyon pöpec kis proci.
Az a jó, hogy a 6300-as még kevésbé melegszik mint a 83xx-es visherák, szóval olyan 4,7 körülig fel lehet pattintani viszonylag könnyen.
Amúgy nagyon durva mennyit hozott ez a resonant clock mesh a hőtermelésen. FX-8320 4ghz-en prime alatt éppcsak átlépi az 50 fokot (kupak). -
vbbb
őstag
válasz
Alister71 #23117 üzenetére
Nah 'C1E Support' be maradt kapcsolva, azt tudja tuning mellett is.
Most engedélyeztem és felraktam a C'n'Q-t is, reméljük nem fagy le...ha meg lefagy lekapodjuk ízibe, hogy mémesen fejezzem ki magam.(#23118) Tomko78
31C, 1.0800V és 960MHz-re húzta le...möglássuk, möglássuk.
-
vbbb
őstag
válasz
Alister71 #23115 üzenetére
Na látod.
Nekem most 1.452V van beállítva de hőmérséklet meg majdnem ugyan ott van. Gyanítom, ha az előző Auto fesznél is ennyit teszteltem volna egymás után ugyan ide jutottam volna egyébként is.
(Időközben meg elkezdtünk főzni és a lakásba most majdnem 28C van, korábban 25C volt.)Viszont ha én állítom be a feszültséget és ki van kapcsolva minden energiagazdálkodási lehetőség akkor nem fogja nekem mondjuk 1.347V-re visszavenni a jóságot. Szerintem egyik játék se használja 100%-on a CPU-t.
Szóval akkor most mit nyertem? -
-
vbbb
őstag
válasz
Alister71 #23095 üzenetére
Én a 955-öt 3800MHz-n futtattam, 1.3V és 1.4V között váltakozott a feszültsége terheléstől függően. Az még ennyire se melegedett, 50-60C között mozgott terhelten. Terheletlenül 35C volt.
Nem vagyok nagy tuningos, de ha már olyan CPU-t veszek ami szorzózármentes azért próbálkozok...
Miért ez a 4000MHz-es hajcihő? Ha a 3.2GHz-es stabil 3.8GHz-en akkor illendő a 3.4GHz-nek futnia minimum 4.0GHz-n. -
-
Tomko78
őstag
válasz
Alister71 #23043 üzenetére
Hagyjuk vagy nem hagyjuk de hivatalosan 1333mhz , de a gyár szerint már felette tuning , hogy simán viszi 1600mhz az már más tészta , alaplapomnál találtam ezt Supports DDR3 2100(OC)/1866*/1800*/1600*/1333/1066/800 *1866/1800/1600MHz memóriasebesség támogatás a használt AM3/AM3+ CPU-tól függően.
-
Tomko78
őstag
válasz
Alister71 #23028 üzenetére
Én pedig nagyon szeretem az MSI lapokat , pl a régi MSI K9A2 Platinum lapban semmivel se ment roszabbul a 965 mint ebben a ,Fatal1ty ilyen meg olyan csúcs tápellátású lapban , sőt pl a hang az Asrockban katasztrófa és ez már a 2 Fatal1ty nálam 1 éven belül , akkor meg is bántam hogy nem a Msi 990 fxa -gd 80 lapot vettem [link] [link]
-
varmi2
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alister71 #23025 üzenetére
Én a CPUNB-nek adtam +0.1 voltot, mert 2.6-ra raktam, a proci normal, azaz 1.4 volton megy 4.0GHz-en. Minden más alap feszen.
Vagy 1 óráig volt egyszer egy MSI lapban a prcim, de még 3.6-on sem tudtam stabilizálni 1.4 volt felett, amit a Giga 970A-D3-ban 1.275 volton tud. -
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
Alister71 #22916 üzenetére
Hát ha jobban megnézed az AM3+ kínálatot akkor láthatod ,hogy mindenki szabadulna megfele az első szériás Bulloktól(főleg az FX8120-tól).....Miért is?)
Sokan az Fx topikban is válltottak már inkább intelre(3570K-vagy 3770K).Én is gondolkoztam rajta de annyit meg nem adok egy prockóért.
Bár a Fx83XX már állítólag jobban sikerült,de én inkább megvárom mire végleg kifinomul az AMD új technológiája.
Addig meg bőven elég lesz mindenre ez a kis sz@rosPhenomII X4 965.....amit imádok.Volt már Asus 7770-em is....
Szerintem is bőven elég neki egy 955.
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
Alister71 #22914 üzenetére
Én használtam kb 2 hónapig az FX8120-at....
Kínlódtam vele(mint sokan mások),aztán vettem egy erősebb hűtőt+komoly deszkát hozzá de az sem segített.
Melegszik,sokat fogyaszt,droppol vele az összes lap,a hőfok max 65C,de az Fx topikban senki nem tudja pontosan hogy ez mire vonatkozik: kupakra vagy a maghőre?
A maghő irreálisan alacsony volt mindenkinél a kupak meg túl magas.
Tuningot utálja a prockó!!!.A híres neve Turbó technológiát meg az összes FX-es kikapcslolja mert indokolatlanul túlfeszeli a procit...stb....áhhh mindegy nem is írom tovább mert csak felidegesítem magam...
Szóval inkább lecseréltemUi:Jó igaz nem sokkal tud többet az X6 --->épp ezért ajánlottam én is egy PhenomII X4 960T ami ha szerencséd van akkor egy X6 1600T.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Alister71 #22863 üzenetére
Az alaplapom ASUS M5A97 a játék amivel játszani akarok Star Wars rogue squadron VGA Saphire 6750 VaporX de jövőhéten cserélem Saphire 7770 VaporX-re ! A procim nem egy nagy tuning vas HTX-3 léghűtővel nem tudtam átlépni a 3,8GHz határt most Thermaltake Watter 2,0 hűtöm előtte 60 C körül volt a hőmérséglet most 49 C mértem maxon ! Ha bekapcsolom a lapomon a Load Line Calibration opciót felküldi 1,43v-ra de ezzel nem engedtem sokáig pörgetni még nem jött össze az FX-6300-ra a pénzem hogy leégessem.
Látom néhányan 1,5v fölé is mennek de félek nem teszem tönkre ekkora feszkóval ? -
törölt tag
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
Alister71 #22797 üzenetére
Az FSB nem szűnt meg csak átalakult
Amíg FSB néven hívják addig számomra ez a neve. Bár jelen esetben én is máshogy nevezném, hiszen a működési elv megváltozott.
DE egy dolog biztos, ha az FSB-t állítom jobb eredényeket érek el, mint normál szorzó állítás esetén (HT és NB szorzó visszavéve). -
seederking
őstag
válasz
Alister71 #22727 üzenetére
Kiváncsi lennék egy "normálisabb" /mugen stb/ hűtővel meddig tudnék elmenni..Mert az 1.35-3.8ghz szerintem derűre ad okot.Az a baj,hogy nem tudom megnézni a végét mert így 58-60C Az Ekl nem bírná ezt tartani + fesszel és/vagy órajel emeléssel.
BRIKLY : Az 1440x900 miatt gáz.FHD-ban nem lenne kevés a 7850-hez.
Én 7870-et hajtok 955-el 3.8-on és 90-99% a gpu kihasználtság /normálisan megírt játékokban/. -
z0l1ka
aktív tag
válasz
Alister71 #22605 üzenetére
Hát de az a gáz ,vagy is úgy emlékszem ,hogy nekem 800Mhz -en ugyan úgy kifagyott a game..:S
így most megy game közben is 1066Mhz-en 2.2 V...csak hát igen elég melegek a Ram-ok !
2V-on próbáltam 800MHz-en ,de úgy is kifagyott..vagy esetleg próbáljam meg 2.2V-on és 800Mhz -en ?
nem tudomebben a témában nem vagyok otthol
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Alister71 #22522 üzenetére
Ezt a forgatást én a T56 os blokkomnál buktam be.
Mert annak olyan a felfogatása, hogy az alaplap 4 csavar helyéből feljön 4 üreges nyák távtartó rúd, és abban van a csavar menet a lefogatásnak, és ezek az oszlopok átmennek a blokkon, aminek a fura alig nagyobb, szóval kb nullát tudod csavarni.. max ha hátulról ki tudnám csavarni az összes kis táv tartót... Szóval én tépkedtem ki ebből pár procit..
-
seederking
őstag
válasz
Alister71 #22508 üzenetére
Nekem cpu nb 1.1V-n van 2200-on.Sokan azt irják nincs értelme húzni.Egy kicsit én is adtam neki de az a 200mhz nem sok minden.
Félek ha feltolom 1.4V-ra a hűtőm nem boldogul a + hővel.Ht alapon van ugye?
Neked cpu nb fesz mennyi a 2600-hoz?Az az igazság hogy általában akkor vettem észre,hogy hibázik a proci ha emeltem az nb-t./de nem vok biztos benne hogy amiatt volt/ -
seederking
őstag
válasz
Alister71 #22506 üzenetére
Hogy lehet több mint 100pont eltérés ugyan azon órajelen az enyém és tied között?Nem tudod hol keresendő a "hiba"?
Vagy ez az eltérés nem számottevő?
Sok + hővel járna ha 3.8-ról 4 ghz-re csavarnám?
Játék közben van hogy 57fok is meg van.De elférne a 4ghz a 7870 mellé.Viszont feszt semiképp nem akarok adni neki.Ìgy is "örülök" hogy 1.35V elégnek bizonyul a 3.8-hoz. -
seederking
őstag
válasz
Alister71 #22497 üzenetére
Nem igazán értem minek linkelted akkor válaszként a 4ghz-es eredményt komment nélkül.Hogy pl ne csodálkozz te balf.sz ha kevesebb mert nem ugyan annyin ment.
Arra voltam kiváncsi,hogy 3.8-on jó eredményt kaptam-e.Erre bedobsz egy 4ghz-es pontszámot...
Vagy le akartad nyűgözni a nagyérdemüt... -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Alister71 #22477 üzenetére
Igen, a kis eltérések tuti amiatt vannak. Az elektromágneses interferencia csökkentésére találták ezt ki - SSCG: spread spectrum clock generation -, mivel az órajel periodikus természetű, elkerülhetetlen egy szűk szórás,amit teljesen megszüntetni még ezzel sem lehet. Tuningnál viszont kötelezően Disabled, mert csökkenti az elérhető legmagasabb sebességet.
-
válasz
Alister71 #22463 üzenetére
Szóval a következő a gondom. Az UEFI-ben az Overclock Mode-ot manuálra állítottam, és az FSB-t, ami jelenleg 200 Mhz-n van, megpróbáltam megemelni 205-re, biztos ami biztos alapon, viszont bármilyen értéket próbáltam beírni, automatikusan mindig a 150 MHz-es érték ugrik be. A CPU Multiplier, vagyis a szorzó eddig is 15-ös értéken állt, tehát úgy gondolom, hogy azt nem kellene piszkálnom. Mit kellene csinálnom még, hogy az FSB-t tudjam emelni?
-
lee56
őstag
válasz
Alister71 #22397 üzenetére
Minek linkelgessek, aki akar utána tud nézni nem? Amúgymeg nem annyira olcsó azért az se, úgy írod mintha 50%-nyi különbségek lennének, holott max 1-2 ezer forint a difi.. Csak azért írtam amúgy mert ma már te vagy a második a fórumon, aki ezt a régi Freezert ajánlgatja, persze biztos nem rosz az se, de ha egyszer van jobb is..
-
seederking
őstag
válasz
Alister71 #22364 üzenetére
No toltam a medalt mostanáig kb 30perc.Nagyon szépen megy 60átlag fps.Onnan megy le néha 52-54-56 stb de csak pillanatokra.Néha bevillan egy 48fps érték is de kb 2-3x volt rá példa.
55fok volt max a cpu monitorozva.Szerinted próbáljam ugyan így mindent csak 4.0ghz-en vagy korai még?/kellene a vga miatt/Vagy inkább teszteljek még játékkal?Szerinted egyébként i5-re lenne érdemes cserélnem vagy fx8150 esetleg 8350-re?+ ára is elég sok
i5 lap csere miatt is kétes de ha jobb lenne (hőfok/teljesítmény) akkor inkább.
de a vga miatt muszáj lesz/lenne -
seederking
őstag
válasz
Alister71 #22362 üzenetére
Valami nem kerek,csináltam egy 3dmarkot és nagyon rossz eredmény jött ki [link].
Nem állítottam át semmit ahogy volt úgy indítottam el a progit.
Ennyire lehúzza a proci vagy valamit be kellene állítanom?Settings menü alul.Játék most jön..de nem tudom mire számítsak 3dmark után
-
kiskekko
tag
válasz
Alister71 #22282 üzenetére
Még annyi lenne kérdésem hogy az normális hogy biosban megadom a procinak az 1,25 V-os feszültséget viszont amikor windows alatt futtatom a prime95-öt akkor mellette az asrock gyári tuning programjával nézem a dolgokat és a cpu feszültsége a biosban beállított 1,250 helyett 1,277. Ez gáz vagy normális és ne foglalkozzak vele?
-
ETOM
addikt
válasz
Alister71 #22244 üzenetére
av_fps="76.294914" min_fps="62.066883"/>
hja elnem ájultam tőle. kicsit jobb. mondjuk nem ultrán játszom hanem high-n lehet ott hoz többet. De ha tartja a 60FPS ingame akkor ultrán nyomom.
Jah és a phenom eredménynél 855mhz ment a videokari itt meg csak 810-n úgyhogy majd lefuttatom úgy is.
-
Redneck
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest