- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gban
veterán
Szerintem akkor tud bárki nyilatkozni ha van konkrét lista (meg persze bárkire igaz hogy jól jönne egy Voodoo 5
).
Szóval ha esetleg össze tudsz dobni valami felsorolást (akár feltöltve valahová, akár ide betéve a felsorolást), az alapján könnyebb lenne lecsapni bármire is köszönettel. -
quailstorm
félisten
Kb. 2 hete vettem egyet egy ezresért vaterán. Bár szerintem az picit szerencsés volt, de amúgy ja, kései, 1998-1999-es Riva 128-ak. Szerintem a PCI-os 1997-es értékesebb belőle. De számomra a lényeget ez is meg fogja mutatni.
(#57653) bacsis: szép. Half-Life 2-t neki
Ha már DirectX7, hátha. Consumer Voodoo-ból nincs olyan, amin jól fut, még custom driverrel se. DX6 mód kicsit glitchelve a max.
-
r0b3r
senior tag
Sajnos a kazettás háttértárat nem nagyon keresik, nekem is van egy HP, 12db 4Gb-os kazettával.
Az RCA-out csatlakozós videokártya igen, valóban tv-re köthető. A maga idejében nagy sláger volt.
Az 5.25-ös floppyra sztem vaterán még lesz kereslet, de igazából mindent fel lehet rakni.
-
-
Exian
addikt
... vagy: mivel a házak, amikben vannak a gépek, igencsak leharcoltak, ütöttek, kopottak, hiányosak (hiányzó 5.25 takarólemezek, hiányzó oldallapok, stb), azt is lehet, hogy szétbontom majd a gépeket és rakok fel egy típuslistát az alaplapokról, procikról és úgy talán jobban tudtok választani.
Ha egyáltalán érdekel bárkit ilyesmi, jelezzétek, ha nem, akkor rögtön /dev/null -ba küldöm őket.
De hátha, esetleg, netán van olyan alaplap és/vagy proci, ami valakinek valami miatt kincs. Van bennük HDD is, azok is szintén vihetőek, meg persze memória.
-
Smart értékek bizonyos körülmények között ki tudnak nullázódni.
Nekem van pl több évig NAS-ban használt WD Greenem bad sectorokkal, egyszer gondolt egyet és kinullázta a működési időt meg a hibás szektorokat, gyakorlatilag megújult
mai napig megy is szerverben, mert minek cseréljem ha újnak mutatja a sentinel
írtam a supportnak de nem lehet vele mit kezdeni, meghülyült mert menet közben néha belerúgtam a szerver oldalába és kicsúszott a tápkábele. -
alvaro
senior tag
Az finom, szerencsére már van hasonló, igaz, 650-es.
Egyébként BGA-t is be-begyűjtök, főleg ha adott típusból nincs más. Van hőlégfúvóm is direkt az ilyen művelethez, de a PGA-kat jobban szeretem. Valahogy jobbak a túlélési esélyei. Eddig mondjuk összesen 2 darabbal próbáltam ki, működik-e kiolvasztás után, 50%-os sikerrel. Egy kerámia Palomino (Athlon4) sose tért magához, egy PPGA Pentium MMX viszont vígan működött utána socket 7-es lapban.
Bocs, a S4 lapon 864-es az S3, szerkeszteni már nem tudom, de látszik a képen...
-
quailstorm
félisten
Ha otthon be tudom üzemelni, akkor én is szeretnék egyet, sose volt még nem x86 gépem. Viszont, ha biztosan nem megy valami híján, akkor inkább nem, mert így is kivágnak a sok szar miatt
-
Rive
veterán
Milyen memória van ezekben? Illetve vinyó és (ha van): VGA?
Én is sajnálom ilyenkor a gépeket... Nincs valami spéci szoftver, adatbázis vagy efféle, amire hivatkozva legalább néhányat 'otthon' lehet fogni?
Nálunk volt egyszer, hogy egy tíz éves szoftver adatait nem tudtuk már beolvasni semmivel, újra kellett csinálni az egész projektet nulláról
-
A kisfiam 96 körül ha jól emlékszem egy 486- os gép előtt. A felső bekarikázott fény egy gömbvillám mely bejött a tetőn keresztül, a többi ellipszis már paint gyakorlás, azt mondta hogy így még ufosabb
Magamról olyat melyen szgép is van, egyet találtam hirtelen, de abban csak a papucsom látszik + 2 akkori "csúcsgép" (2003)
-
ebegab92
senior tag
Ha már nosztalgia: 99' karácsonyára szüleim szerváltak egy talán 386-os vasat egy monokróm monitorral. Arra emlékszem, hogy nagy volt az öröm, mert végre otthon is tudtam a memóriakártyás játékkal meg a Prince of Persiaval játszani. Akkor voltam 7 éves
Sajnos a gép aztán a kukában landolt, pedig most lehetne egy komplett retro vasam. 2003-ban jött egy Matsonic lap egy 1.7-es Willamette Celeronnal
2006-ban meg internet és FX 5200 az integrált SiS-es hulladék helyett
Nekem így indult a számtech vonalam.
-
cbmfan
senior tag
-
-
Exian
addikt
Ez ingyen* vihető:
Komplett gép, 366-os Celeron procival, 32MB rammal, videókártyával, hangkártyával.
Haldokló HDD-vel
Ami azt jelenti, hogy ideáig eljut a rajta lévő Win98, aztán elakad, meg néha ki-be kapcsol a HDD, szóval...
* Van 3 gyermekem. Ez 3 tábla csokit jelent. Annak az ellenértékét (1000 Ft) kérem csupán érte, mivel tőlük veszem el az időt, ha foglalkozom a gép csomagolásával, futárrendeléssel, futár hajkurászással, stb-vel őhelyettük
-
Exian
addikt
Bocsánat, egy apró kitétel: itt a gépek között van olyan, ami nekem is pénzbe került. Egyedül azokért kérnék pénzt, de ez abszolút megállapodás és megegyezés kérdése, a lényeg, hogy nem ebből szeretnék meggazdagodni
De van itt olyan is, hogy P1 gép, dupla magas 5.25-ös méretű MFM winyóval, stb. Ezekért kérnék viszont pénzt.
-
Exian
addikt
Előkerült még 2db alaplap. Mindkettő P1 lap, procival együtt.
Az egyik az nagyon nagyon érdekes, átmenet AT/ATX fronton, már PS/2 cumók vannak rajta, meg van AT és ATX tápcsati is, viszont még csak EDO ramot fogad:
Ebben egy 166-os prockó lakik. Emlékeim szerint ezt az alaplapot egy böszme nagy talán HP szerverből bányásztam ki (maga az alaplap sem apróka).
Aztán a másik, egy kicsit unalmasabb, bár nem minden szempontból:
Ez már megeszik 1db SD ramot is. Ebben egy 200-as proci a lélekjelenlét.
Tessék, lássék, vigyék, aki szeretné
Ingyen, a korábban jelzett feltételek szerint: Pécsett személyesen tudom átadni, egyéb helyre csomagautomatába vagy futárral, ennek költsége fizetendő csak.
Annak örülnék, ha EGY HELYRE tudnék küldeni mindent! Az egyel korábbi hozzászólásomban említett alaplappal és egyebekkel együtt.
-
Bile Demon
őstag
Itt is köszönöm a cuccokat.
Sikerült feltámasztani. (NYÁK vonalak, viák javítása). Végül citromsavas áztatással és bő vízzel igyekeztem eltávolítani az akku elektrolit maradékát.
Kapott egy új akkut, tölti rendesen a lap.
Az elem biztonságosabb megoldás lenne, de jobban szeretem a gyári állapotot.A memóriát felbővítettem 8MB-re.
A Trident kártyát meg 1MB-re. Bányásztam 8db egyforma 60nS Samsung RAM-ot a HP LaserJet memóriabővítő kártyából. (Ez a memóriakártya a HP LJ 3-as nyomtatómban volt, amit a 90-es évek végétől használtam. A bizt. kedvéért megtartottam, amikor elajándékoztam a nyomtatót. Sulinetre volt ingyen nyomi... ingyen CRT.)Ha már Sulinet, ezt is arra vettem:
(...X800XT...)A Tridentes rejtély is megoldódott...
1. jól emlékeztem, hogy 6500 körül is tudnak menni 8900D-s kártyák Landmarkban.
2. pont ugyanolyan gyors a ráforrasztott 80nS-s RAM-os kártya is, mint a foglalatos RAM-os -
-
bacsis
Közösségépítő
Engem is érdekelne pár 286-386
a HDD-s problémádra: sajna a SMART-ot nem nagyon lehet kipucolni... lehet hogy maga a smart rakoncátlankodik és nem tudja rendesen kiolvasni a működési időt... és azért ír ilyen marhaságokat...
ha jelzi hogy van a felületen BAD sector, és tegyük fel hogy tényleg van, azokat lehetőleg a HDD mindíg megpróbálja "kikerülni" tehát jobb esetben egy felület vizsgálat tesztnél nem fogsz bele futni -
Exian
addikt
Sziasztok!
Lassan aktuálissá fog válni EZ!
Keresek olyan gyűjtőt, aki el tud jönni a cuccokért és visz mindent. Mivel kirakodóvásárt nem tudok és nem akarok csinálni, nekem az volna jó, hogy egyvalaki bevállalná az egészet.
Ha végre egyszer lesz időm, csinálok egy pontos listát, hogy mik vannak, a legapróbb cuccokról is (csatlakozók, kábelek, minden).
Az alapján talán könnyebb lesz dönteni, hogy érdemes e foglalkozni bármivel is.
Ha a közelben nincs jelentkező, üzemanyagköltség fedezése esetén gyakorlatilag bárhová elviszem az egészet, 7 személyes autóm van, szerintem be fér minden.
BEOLVASZTÓK, ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTŐK KÍMÉLJENEK ÉS KERÜLJENEK!
-
gerlaip
addikt
9000pro - jól emlékeztem, egy lassított 8500pro. Nem csak az órajelben, hanem - most néztem meg - fele annyi textúrázó egységgel. Így max dx8.1, ráadásul azt is relatíve lassan tudja, tehát nem csoda, hogy gond volt a Win7-tel. 9500-as tudja a dx9-et, így azon az aero felület elvileg elmegy.
-
bacsis
Közösségépítő
áhh, Win8 el sem indulna, az NX bit hiánya miatt... de még egy Northwood magos P4-en sem indulna...
A 7-es is kínzás egy ilyen gépnek... szoigorúan XP SP2 vagy SP3...
szerk: na jó megint megválaszoltátok.. bakker mostmár először végig olvasom a többi hsz-t mielőtt válaszolnél -
-
Yutani
nagyúr
-
bacsis
Közösségépítő
hasonló sztori!
2002 körül vettem első DVD íróm használtan 28ezerért, valami Toshiba 4X-es írót, ami csak a mínuszos lemezeket írtana szóval vettem jó kis primco lemezeket hozzá.. aszsem nem kell bemutatni
kiválasztom írja 4X-esen, írta is, de mégis 1,5 óra volt egy lemeze, mintha egyszeresen írta volna... há mondom ilyen nincs, szar az író vagy valami ilyesmi... mindegy mondom van időm.. és hát így írogattam a lemezeket hónapokon keresztül... nem volt annyira zavaró mert kb havi 2-t írtam...
aztán eljött az idő, és lecseréltem egy LG sokkal újabra, ami évekig meg volt, mondom eladom a régit... Találtam is rá vevőt... előtte nap még megkért a haver hogy írjak neki lemezt, vett is valami normálisabbat, talán TDK-t, vagy Verbát, nem tudom.. szokásos rutin, lemez be írási sebesség már csak megszokásból is 4X-es kiválaszt és láss csodát.... negyed óra alatt megírta a lemezt... akkor döbbentem rá, hogy nem volt semmi nyűgje az írónak, csak szar minőségű volt a lemez -
Fenyő
őstag
Ja ilyen gyengébb gépeken én sem szenvedek winnel, hacsak nem játékra kell vagy vmi spéci win-only progi kell menjen rajta, de még nyugdíjas anyum is szívesebben használja Linuxot mert, hogy az mennyivel gyorsabb, holott egy izmosabb Core2 4 Gb rammal van a Win7 alatt, de azt nemigen használja, pedig a bootmenuben az az alapértelmezett.
quailstorm: Az ilyen gyengébb gépeken, vgakon érdemesebb kilőni az aerot meg az egyéb csilivilit, nagyon meg tudja fogni vasat. -
Tim82
félisten
Ha van átlátszó tálca Win 7 alatt, akkor van Aero, ez a legbiztosabb indikátor.
De van, hogy nem mindig megy magától, ha jól emlékszem, akkor egyrészt lehet próbálni vagy Aero téma választásával erőltetni, hogy induljon el, vagy van is rá valami hibakereső megoldás Win 7 alatt.
Aztán vannak ilyen furcsaságok, hogy a hivatalos követelményekkel ellentétben 64 MB VRAM-os Radeon 9600 Mobility-n is fut az Aero (Thinkpad T42-n volt személyes tapasztalat), viszont az elvileg teljesen Aero-képes Intel GMA 900-on meg nem (mert állítólag driver-oldali támogatás is kellett volna az Intel részéről, de ott már Vista driver sem nagyon született, pedig 2005-ös notikban használták a GMA 900-at).
-
Fenyő
őstag
Aero meg hasonlók Geforce 6-tól meg Ati 9500-tól fölfele vannak alapból, szvsz ezeket lőd ki ha mégis be volnának kapcsolva, ill. Vistás drivert próbáld meg (lehet csak kompatibilitási módban megy majd csak fel) hozzá azzal elvileg mennie kell még az aerónak is, persze sok köszönet nem biztos, hogy lesz benne.
-
Nudlee
aktív tag
Ha jól rémlik egy soros, külső 14,4 -es modemmel kezdtem netezni úgy '97 környékén.
Ezzel párhuzamosan az egyik szomszéd sráccal (pár lépcsőházzal mellettünk lakott) építettünk egy koax hálózatot, hogy tudjunk játszani + másolgatni. Elkezdett terjedni a "hírünk" és több korunkbeli fiatal jelezte, hogy csatlakozna hozzánk. Végül egy 9 lépcsőház széles, 6 user -es, 200++ méteres hálózatra bővültünk.
Aztán 2000 körül jött a "jóvilág"...egy darabig
Elindult a helyi kábelnet szolgáltatás (korlátlan letöltés, talán 1 Mbit, havi 24.000Ft -ért), amire az egyik hálózati tagunk faterja - a munkája miatt - elő is fizetett. Nem is volt kérdéses, hogy a meglévő hálózaton szétosztjuk a netet (akkoriban ez illegális volt)...szóval pár évig menő net -ünk volt.
Végül lebuktunk, volt egy kis bünti a szolgáltató részéről, majd újra beköszöntött a "mit eszik" modemes korszak. -
-
Rive
veterán
Huh... Jó rég volt, még Szegeden az egyetemen. Még megvolt az IBM 'nagygép' v. mi, azon keresztül nyomultunk mindenféle levlistán... HIX meg ilyenek.
Az első saját netem az már Pesten volt. albérletben, 56k modem, de már azt se tudom, mikor.Ui.: a szegedi idők 1996 körül voltak. Itt vagyok-e:
link -
Exian
addikt
Tényleg, bár biztos volt már téma, de ki milyen netkapcsolattal és mikor kezdte?
Én először netet '92-ben láttam, amikor apámék megnyitották a pécsi Westel irodát és ott kezdett dolgozni. Oda jártam időnként netezni. Aztán saját netem valamikor 98 környékén lett otthon, 56K modem, majd 128K ISDN, és nemsokkal később, nagyon az elején (benne voltam az első 100 előfizetőben) ADSL lett, 384K-val, ami feltornázódott 2Mbit-ig, utána jött egy rövid UPC kábelnet korszak talán 1-2Mbittel és utána Digi 20/10, most meg Digi 50/30Mbit.
Mobilinternet meg apám rádiótelefonos múltja miatt szintén nagyon korán képbe jött már, emlékszem, már akkor mobilneteztem (telefont modemként használva PC-n), amikor sokan még azt sem tudták, mi az az internet
Sokáig az volt a backup netem, amikor nem ment a betárcsázós, majd később az ADSL net, mivel faternak ingyen volt, csak nagyon nagyon lassú volt, talán még az 56K modemnél is lassabb.
-
Tim82
félisten
Arra keress rá Google barátunkkal, hogy "LBA 48 bit limit". A jelenség normális az olyan korú és fejlettségű gépeknél, mint a HP Vectrád, úgy lehet kiküszöbölni, hogy vagy 137 GB-nál kisebb méretű partíciókat használsz, vagy PCI IDE/SATA vezérlő kártyákat.
Régi G3-as, korai G4-es Mac-eknél ugyanígy megvolt ez a korlát, nem csak a PC világ "kiváltsága" volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest