- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Nudlee #33742 üzenetére
Gondolom az IBM- ek 6x86- ok. Talán ezek a beolvasztási láz miatt kezdenek ritkulni. Sokat nem érnek de aki célirányosan keresi ezeket, problémákba ütközhet. Emiatt nehéz reális árat mondani. 500/Db, én max 1000- ig mennék ha nagyon kellene. A 6x86 PR300 viszont már tényleg ritkaság. Aprón is gondolom magasabb áron megy ha egyáltalán van eladó.....
-
Rive
veterán
válasz
Nudlee #33708 üzenetére
Anno már mentek az első P1-ek, de boltban még vígan lehetett kapni 386SX-et, azt az egyenre faragott olcsó fajtát.
Így megy ez
Ui.: így visszanézve én inkább azon csodálkozom, hogy senki se tolt valami tuningolt XT verziót, mondjuk 10-16MHz környéki órajellel - a gyártástechnológia adott volt, a korebeli 'chipsetek' eleve a 286-os procik 10-20MHz környéki órajeleihez készültek, szóval lehetett volna... 286-ból még 25MHz-s verzió is készült, ha jól emlékszem, az XT 8086-os procija viszont kihalásig megmaradt az eredeti keretek között. Ha jól emlékszem...
-
-
-
válasz
Nudlee #32932 üzenetére
Kérdés milyen vason mire akarod használni, amúgy amik a leginkább kezdőbarátok;
- Ubuntu alapon; Linux Mint (ebből van Debian alapú is), Ubunut/Xubuntu/Lubuntu
- Arch alapon; Manjaro
- Redhat alapon; Fedora
Gyengébb gépre lájtosabb ablakezelőt (icewm, obenbox, e17, lxde, lxqt, xfce) vagy kifejezetten lájtos disztrót érdemes választani (Puppy, antiX, Cruncbang, Lubuntu, Peppermint stb), erősebb gépre ízlés dolga, xfce, mate, gnome, cinnamon, kde, unitiy az ismertebbek.
Legjobb az egészben, hogy bármelyiket kipróbálhatod telepítés nélkül live módban pendrive-ra vagy cd/dvd-re kiírva, sőt érdemes is, hogy lásd melyik tetszik vagy esetleg melyikkel akadnak kompatibilitási problémák. -
-
-
-
-
harmat007
csendes tag
válasz
Nudlee #32180 üzenetére
Véleményem szerint próbáld ki bátran, főleg ha csak 2db hiányzik.
Volna rá egy söröm hogy gond nélkül üzemel, forrasztással könnyen bánatot okozhatsz egy CPU lelkében.
Sok smd-nek nincs komoly szerepe, tapasztalatom szerint csak ott volt gond ahol egy csoporton belül mind hiányzott. -
harmat007
csendes tag
válasz
Nudlee #32154 üzenetére
Volt hogy kaptam ömlesztett(kb 60db), Quad cpu-t, igaz java részt xeonok voltak.
Volt közöttük olyan is, aminek szó szerint le volt "gyalulva" az alja, kb 15-20 smd hiányzott.
Bevágtam a gyűjteményem közé a hiányosakat, majd egyszer gondoltam egyet és kipróbáltam őket.
Hihetetlen, de szinte mind jó volt, a gyalult x5450-es még 4Ghz-en is stabil volt -
-
unclefucka
senior tag
válasz
Nudlee #32154 üzenetére
Utoljára a SLOT 1 (és SLOT A) procik voltak olyanok, amik "jobban bírták a strapát".
Nem is értem, hogy milyen erőhatás kellett ahhoz, hogy egy kis kondi letörjön egy LGA775-ös aljáról.
Borzasztó belegondolni is, hogy emberek mennyire nem becsülik az "értékeiket". Már az is elég lenne, ha egy nyüves gyufás skatulyába, vagy egy kajás dobozba belehajítja az ember a procit és nem törne le semmi róla.Persze, nem elvárható, hogy az ember megtartsa az eredeti csomagolását, vagy beszerezzen egy darabka hungarocellt (pedig de!), mert hát az lenne a jó.
-
válasz
Nudlee #32017 üzenetére
Az atalkito tuti jo. A CF is, de a szoftverek nem igazan. Mas KS van az 1200-ban es az mar AGA. Nagyon megkoszonnem, ha megkerdezned, mert ilyet hajkuraszok egy ideje es mindenhol csak szettarjak a karjukat. A rendszert mar osszelapatolom, ha van vas.
DarthSun: En sem egyedul, hanem apai felugyelett mellett nyulhattam hozza a kis gephez. Hogy egesz pontos legyek az elso talakozas az volt, amikor nezhettem, ahogy osszerakja fater a konyhaasztalon a kitet.
-
válasz
Nudlee #32007 üzenetére
koszonom, pont ilyet keresek ,csak a CF nem jo, mert nekem 600.hoz kell. De az atalakito tokeletes.
Ganz-[HUN]: tudom, hogy lemezeget cserelgetni feeling, de CF-rol nem kicsit gyorsabb es kenyelmesebb whdloaddal tolteni a jatekokat.
DarthSun: Nekem nem. ZX81-el kezdtem...
-
-
-
Balathruin
veterán
válasz
Nudlee #31899 üzenetére
Normális ragasztós paszta? Kétoldalú hővezető ragasztó?
-
Sanchez638
addikt
-
-
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Nudlee #30363 üzenetére
Írok nekik egy emailt de ez szerintem nem az a tipikus habszivacs amiket itt árulnak.
A környéken már mindenhol voltam, autósboltokból kezdve ahol csak tudtam körülnéztem és semmi. A vastagság sem mindegy, mert pl a legtöbb helyen 1cm vastagot árulnak, nekem meg 2-5mm közötti falvastagságú felelne csak meg.
-
-
válasz
Nudlee #30128 üzenetére
Igen és most itt ragadnám meg az alkalmat hogy kiemeljem bacsis érdemeit ebben a projectben (is), ugyanis ha ő nem invitál 2009- ben hogy csatlakozzak a topichoz akkor ez sem történhetett volna meg hogy akosf engem választ a gyűjtemény új gazdájává
(#30125) Ganz-[HUN] : megértelek, természetes, fordított helyzetben én is így lennék. Másfelől pozitívan igyekszem hozzáálni az irigykedőkhöz is mivel egyszer nem így tettem ( talán önkéntelenül ) és az illető lehet hogy megsértődött
-
válasz
Nudlee #30095 üzenetére
Szerintem nem tölt, ezt az elemtartós megoldást alkalmazom régóta, cégek régi gépeinél is így csináltam, semmi gond nem volt, amelyik egyszer megkapta ezt, annak a BIOS- a többet nem reklamált, valamint ahogy Rive mondta, bekapcsolt állapoban is olyan a potenciálkülönbség hogy nem tud visszatölteni.
-
-
válasz
Nudlee #30095 üzenetére
Én Ni-Cd-t nem tennék vissza semmilyen lapra, még ha olcsó is (a külsős ceruzaelemtartós megoldás a legelegánsabb, de a legdrágább is, sok lapnál nem biztos, hogy szeretnéd), amúgy igen ha az akksi helyére teszel li elemtartót, akkor ott tölti, de mivel gondolom nem lesznek napi használatban ezek a gépek nem okoz gondot, de diódával természetesen kiiktatható a töltés ha mégis nagyon aggasztana.
-
válasz
Nudlee #30093 üzenetére
Nem kell ott tölteni, olyan keveset fogyaszt a CMOS hogy az elem/akku természetes amortizációja előbb bekövetkezik mint a fogyasztás miatti lemerülése. Legjobb az external battery- re kábellel rákötni egy elemtartót és két AA elemet bele, így cserélhető is és hosszú kábellel a gép aljába ragasztható, minél távolabb az alaplaptól. 3V is bőven elég.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest