- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
gerlaip
addikt
válasz
Ranagol_5 #37489 üzenetére
Auto beállítás volt teljesen, nem használtam fix Vcore-t. Amit az alaplap gondolt, azt adta a procinak. Kicsit kőbaltás megoldás volt, de évekig ment. Azt is úgy hagytam, hogy terhelés mellett emelje az órajelet, legalább terheletlenül nem melegedett annyira. Valahol volt PH!-n egy beállítási minta a P5B Deluxe-hez, azt haszáltam.
Sajnos a képek már nincsenek meg, de alul az E8200 beállításai ott vannak. Én annyi különbséggel használtam, hogy nem adtam meg fix Vcore-t. Ja és megvolt az 500 fsb.
snchezsa, Dbob: való igaz, már semmi értéke, pedig egész jó kis proci, főleg 4Ghz-en.
-
-
válasz
Ranagol_5 #37458 üzenetére
Az overclockereknek vanak titkos eszközeik, valamelyik totyikban láttam hogy valaki rákérdezett pld hogy a legújabb videokártyákon hogyan futtatják a 3DM2001- et ? ( pld már a HD6850- esemen sem indul el ). Válasz csak annyi volt hogy >privát ment. Valamint egyikük le is írta hogy amit évek kísérletezgetéseivel kitaláltak, nem publikus, nem adják át az infót.
-
gerlaip
addikt
válasz
Ranagol_5 #37443 üzenetére
Northwood annyit se fog menni, ha csak nem 3,4-3,6 GHz-en.
Új deszkával a Core2 szerintem több reménnyel kecsegtet.Kaptam ma egy 3200+ procit, akkora sarkazás van rajta, hogy Edward Norton jutott eszembe a Harcosok klubjából, amikor fejbelőtte magát, és élt tovább - na ez is ilyen. Minden szalad rajta, egyedül a 3DMark Lobby tesztje fagy ki, amit nem értek.
Az is lehet, hogy csak túlmelegszik, mert a Tt Volcano csak 2500 fordulaton forog fixen....
-
-
válasz
Ranagol_5 #37414 üzenetére
Próbáld meg esetleg még az RMClock progit, a C2D procikat ismeri és XP alatt szépen lehet vele finomhangolni, oprendszer futása közben lehet adagolni a CPU- nak. A biosban beállítod hogy a lehető legnagyobb fsb és a lehető legkisebb szorzóval bootolj, aztán a felállt XP alatt már csak a szorzót kell feljebb tologatni, amíg bírja. Nálam azt mutatta hogy így feljebb lehet menni mintha egyből maxon indulna biosból.
(#37415) nakos1212 : a újjab, jobb minőségű hangkártyák DAC- ja és vonali erősítője fejlődött, határozottan jobb hangminőséget produkálnak. Viszont tényleg kár hogy a midi-t és az A3D- t újjabban elhagyják, valószínűleg üzletpolitikai okai vannak, egyik sem a Microsoft saját licensze, így ki kellett irtani a támogatást a Win- ből.....
mod: viszont a Win10- hez októberre ígérte a Microsoft hogy visszateszi az Audigy támogatást ez +pont, nagy valószínűséggel a midi rész nem lesz benne, de ha már a kártya elindul akkor talán már hozzá lehet fabrikálni a soundbankot is.
(#37416) Ganz-[HUN] : úgy látom semmi különös, csak a szokásos, a retró láz folyamatosan tombol tovább
-
-
válasz
Ranagol_5 #37407 üzenetére
Voodoo3-ast csakis gyárival 9x/Me vagy 2K alatt, márha régebbi glide-os, D3D-és, minigl-es címek is a cél, V5 már kicsit más tészta mert azon "modernebb" dolgok is elfutkorásznak 3rd party driverekkel, de akkor szintén fel kell adni a régebbi játékokkal való kompatibilitást, ami V3 és alatta egyértelműen nem éri meg, V4-5 esetében pedig attól függ miket szeretnél inkább futtatni rajta.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #37285 üzenetére
Ez via, a másik intel.
Na ugye mondtam hogy fos a kingmax?
800-as a ram, a lap max. 667-en hajtja, plusz a húzás, az még tuti nem 800.Ja igen, a lényeg kimaradt.
Ha clr cmos volt, és végre indul a lap, de nem áll föl a win, hanem kékképernyőzik, akkor egy pci-e beállítást keress, 2 van egymás alatt, az egyik okozza. -
válasz
Ranagol_5 #37280 üzenetére
Ömlesztve, a teljesség igénye nélkül:
- procicsere után előfordul hogy nem indul, 1 nap pihi, clr cmossem segít
- ramoknál kontakthiba előjöhet, főként ddr2-nél, bár én cseréltem már nem egyszer.
Jelenség: vagy nem indul ilyenkor, vagy nem látja az egyik moduult, vagy kékképernyővel meghal - ez mind ram-mozgatással orvosolható. Jellemzően ha egyszer jól belekerül, akkor akár hónapokig is problémamentes lesz. Ez amúgy jellemző Asrock gond, nem csak erre a lapra igaz.
- Auto módban 533-ra rakja a 667-es ramokat nagy százalékban. Van ami megy ettől még 667-en is hobátlanul, de van ami ebben csak 533-on hibátlan, másban viszont jó 667-en is. Jellemzően nagy a Kingmaxok aránya ilyen téren.
- Max. 2GB ramot kezel, de van egy bios ami a leírások szerint 4GB-ot kezel. Ha minden igaz ez van nálam, de 3,3 gigát kezel csak így is (de dualban megy így is), ennyit ír ki 2x2 gigára, és a win is ennyit lát (talán azt írja hogy 4 de 3,3 használható) - ha erre van megoldásod, szólj.
- a sata cuccok menet közben is cserélhetők (mondjuk az ide is, de a sata hivatalosan is)
- gondolom tudod, de a pci-e csak 4x nem 16x (tényleg, kipróbálhatnál egy erős kártyát hogy azonos proci mellett mennyire fogja ez vissza, ha van rá módod) -
-
Ranagol_5
senior tag
-
válasz
Ranagol_5 #37160 üzenetére
Na meg is van az első.
Igen, ízlések és pofonok, én minden gépen elvből tiltom őket, amit az MS integrál bele SP formájában, az jöhet, de mindenféle maszatot ne szedjen le nekem. Soha nem is volt baj, ellenben a sok frissítésre szoktak panaszkodni, hogy lassú a gép, az pedig nem jó reklám.
Lehet itt beszélni biztonsági résről, de én azt mondom, ha van egy normális vírusirtó, nem lehet baj!
És igen, NOD-hoz (és gyakorlatilag mindenhez) memória kell, ma már a 2GB alapvetőnek mondható, de mindenképp 1GB fölött gondolkodjunk. -
-
-
válasz
Ranagol_5 #36663 üzenetére
Szegeden ilyet nem hallottam az elmult ket napban.
bacsis: Ez igy van, minden viszonylagos. De regebben te sem hitted el nekem, hogy az a kis szutykos Cerka azert a penzert veri a tobbieket.
Tim82: Egy 8400GS mar tudja. De ott a 1155, aminel max a 24p pontossaga lehetne problema, de aki ilyen gepet vesz, annak mindegy. Proci lappal, memoriaval megvan 20-bol. Jatszani csak regi dolgokal fog rajta az ember, de ennyi penzert ne varjon csodat. Lehet probalkozni FM1-FM2 vonalon, de ami mar ertelmes (5600k) az nem ennyibe kerul es kell neki a dual memoria.
Fenyő: C2D proci-lap kicsit olcsobb, de a teljes gepet nezve a kulonbseg nem akkora, hogy ne 1155-re ugorjon az ember.
-
Tim82
félisten
válasz
Ranagol_5 #36663 üzenetére
Ja, ha válaszolok egy témakörben zajló beszélgetés egyik HSZ-ére
Igazad van, velem van a baj, hogy nem tudtam kellően értelmezni, hogy random kiválasztottad valamelyik hsz.-emet, az adott hsz.-re írtad, hogy nem értesz egyet vele, majd az adott hsz.-hez semmilyen módon nem köthető tartalomban leírtad, hogy milyen gépeket használtok és az jó. Ebből nekem tudnom kellett volna, hogy bármi konkrét utalás nélkül, de az SSD-szálról van szó. Elnézést!
Játékot sehol sem említettem személyszerint
A veled való szálban én sem...
Amúgy meg még mindig annyit írtam gyakorlatilag a játékok témájában, hogy a "pár éves játékok" halmaza enyhén túl nagy, egy 7-10k-s VGA nem fogja élvezhetően elfuttatni mondjuk a Crysis 3-at, de a Shadowrunt igen. Ezért is írom, hogy meg kéne talán pontosabban határozni azt a halmazt.
az, hogy ki mire szeretné használni, teljesen szubjektív
Ezért is mondtam azt is, hogy ezért lenne jó meghatározni valamilyen közös nevezőt abban, hogy mit tekintünk "hétköznapi használatnak" és arra többé-kevésbé alkalmas gépnek.
-
Tim82
félisten
válasz
Ranagol_5 #36648 üzenetére
Abban a hozzászólásban, amire írtad, hogy nem értesz vele egyet, nem volt szó éppenséggel az SSD-ről, a kifejtésedből, hogy miért/mivel nem értesz egyet, sem írtad egy szóval sem, hogy erre gondolsz. Elnézésedet kérem, hogy mentalista képességeim nem az elvártak szerint teljesítettek.
Sehol sem írtam, hogy használhatatlan lenne egy gép SSD nélkül, azt viszont többször is, hogy annak hiánya szerintem bottleneck, sokkal érezhetőbb kompromisszum hétköznapi használatban is (értsd: netezés - hírportálok, YouTube; multimédia - zenehallgatás, 720p-1080p mkv-k; office-jellegű dolgok), mint egy gyenge CPU például. Erre hoztam konkrét példát.
MurdR kolléga brand desktop gépeket említett, feltételeztem, hogy te is ilyenekre gondolsz a munkaállomásaitok említésekor. Azt pedig ilyen felszereltségben nem fogsz kapni Hardveraprón 30-ért, amivel példának hoztad. Összelegózni össze lehet kis szerencsével, de akkor nem csak az alaplap + CPU + VGA + RAM (utóbbiból 8 GB-ot DDR3-ból is inkább 10-12k fölött kapsz meg, DDR2 meg drágább) árakkal kell számolnod, hanem HDD, ház, elfogadható táp, procihűtés stb. is. (Csak hogy most kihagyjuk "vesszőparipámat", a monitort.
)
Az igazi "vesszőparipámat" inkább az előző hozzászólásban olvashatod, ld. a használhatóság hétköznapi értelemben is elfogadott definíciója, aminek meg kellene felelnie az adott árkategórián belüli gépnek.
-
-
Ádyka
őstag
-
válasz
Ranagol_5 #35803 üzenetére
Ja, lehet, én nem figyelem a dolgot, mit lopnak el tőlem?, lóvét nem forgalmazok sosem neten, már sokszor rá akartak beszélni de pénzügyeket csak a bankban. Max a jelszavakat nyúlhatják le, azt meg észreveszem ha valaki a nevemben írogat a Logoutra, vagy nemtudok belépni a postafiókomba
Ha meg egy frissítés mondjuk fizikailag kinyírja az USB- s cuccaimat, lecseréli a bevált video-driverem, összeomlik a gépem, akkor idegesít kissé.
-
válasz
Ranagol_5 #35803 üzenetére
Nem csak scannelnek, hanem probalkoznak is mindenfele modon script kiddy modtol kezdve pwd brute force-on keresztul iql/css... injectionokig. Vannak olyan rovid idoszakok, amikor a bejovo forgalom 10 szazalekat adjak amig be nem lep a vedelem, pedig eleg nagy a forgalmunk.
-
válasz
Ranagol_5 #35645 üzenetére
Persze a híre rosszabb, mint amilyen valójában, igazából a korai revíziókkal, korai biosokkal és driverekkel volt mega sz@pás ha vki agp-vel használta volna, de ez párszor ki lett már tárgyalva.
Bici: Ha számít a sebesség akkor a Sis chipsetet én elkerülném, az MVP4 az nem olyan rossz, az már kb csak 5-10%-al marad el az MVP3-astól, ami azonos fsb-vel és L2 cahce-el szintén kb ennyivel az Ali Alladin V-től, és még plusz kb ennyit lehet kicsavarni egy jobbfajta SS7-es lapból (pl Asus P5A/P5A-B ill a fentebb ajánlottak). -
Sanchez638
addikt
-
-
Tim82
félisten
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #33858 üzenetére
Igen, elég fostalicska lapot választottál, ennél van jobb alaplap is!
ezzel a lappal
Lehet futni 320-as FSB-t is, és én ebben hajtottam DDR2-t 700MHz körül CL3-3-3-9ben...
Ráadásul a lap simán elindul a Core2Quad Extreme-kkel is, azt akkro csavargathatod az FSB-t amerre akarod
vaagy iylen konfiggal próbálkozol -
-
-
válasz
Ranagol_5 #33665 üzenetére
Persze, add hozzá a Xeon microcode-okat a biosához...
-
Tim82
félisten
válasz
Ranagol_5 #33609 üzenetére
Milyen recovery?
Elég sok ghost/klónozó program nem tud mit kezdeni az ilyen rejtett recovery partíciókkal. Az én eddigi tapasztalataim alapján pl. ilyen a Macrium Reflect is (ami amúgy tök jó program).
Ami eddig mindent vitt, az Acronis True Image, szokott belőle lenni trial is, amúgy fizetős program, de gyakori kellék a teljes változat SSD-k mellé.
-
válasz
Ranagol_5 #33577 üzenetére
Van belőle még gondolom két raklappal, tokban zsíral válogass:
Intel Pentium M 770 SL7SL 2.13GHz 533MHz CPU Socket 479 6 month warranty free sp
Intel Pentium M 770 SL7SL CPU 2.13 GHz 533MHz RH80536GE0462M 100% work
Szar a Ft, most drágábbnak írja de komolyan ennyi volt:780-asok drágák, a 7x5-ösök meg még drágábbak. UVL nekem nem kell de biztos van olyan is pár.
-
válasz
Ranagol_5 #33462 üzenetére
Úgy tudom a 3200+ és a 3.2-es prescott kb egálban van 3dmarkokban azaz prescott talán kicsivel gyorsabb. Játékok alatt szintén gyorsabb de csak kicsivel a prescott. Az még elmondható hogy P4 szereti a nagy sávszélt, duál chanelt nagy FSB-vel.
Az igazi horror a netbrust Celeron SD rammal. Athlonnak is jót tesz a sávszél meg egy jó chipset de P4 érzékenyebb rá. -
-
-
válasz
Ranagol_5 #33237 üzenetére
Ennél nagyobb különbség is simán előfordul dirverek között 2001 esetebén, nv annó egész komolyan manipulálta a driverét hozzá, még ilyen Ti4200-as karinál is ezer pontos különbségek voltak a driverek között, miközben a valós teljesítményhez semmi köze nem volt, ált. az újabb driver volt jobb amiben már nem volt csalafintaság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux kezdőknek
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Hálózati / IP kamera
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Diablo IV
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged