-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #80930 üzenetére
Bocsi, benéztem az N/A BIOS verziót!
Arra jutottam, hogy ez gyárilag passzív 7500-as. Nincs beültetve a FAN header és nem úgy néz ki, hogy kiforrasztották:
Olyan, mintha be se lenne dugva. Sekép sehang. Nem melegszik.
Másik gépben még nem tudtam próbálni, de elég reménytelen.Újra előkerült a Radeon 8500-as, ami nem adott képet boot alatt DVI-n, csak Win alatt:
Úgyhogy délelőtt flashelést tartottam.
Először a Gotek-et frissítettem (USB-soros TTL átalakítóval):
Végre sikerült úgy konfigolni, ahogy szerettem volna: a disk image fájlnévből veszi a sorszámot.Aztán kiolvastam a BIOS-t 2001.11.07 7.004 verzió volt benne. Próbáltam az editorral tiltani a TV kimenetet, mert a DVI eleve engedélyezve volt. Rápróbáltam a techpowerupos rávaló BIOS-t (gyak. ugyanaz, mint ami a kártyán volt, csak az NTSC-s TV kimenetben tér el). Aztán a Herculeses 8500LE-t. Egyikkel se volt érdemi változás. A vgamuseum oldalon csak egy VIVO-s BIOS volt, azt nem tartottam jó ötletnek kipróbálni. Atán találtam egy 2002.04-es 8500LELE BIOS-t, amivel lett boot képernyő DVI-n, ami biztató jel, de nyilván nem maradhatott a kártyán egy dzsunka gyártó BIOS-a 180MHz-s RAM órajellel.
Jöttek a korabeli fórumok 2002-es hozzászólásokkal, hogy "BIOS-t keresek" "tessék ittvan" -az azóta halott link. Verzószám és fájlnév töredék alapján nagy nehezen megtaláltam és begyűjtöttem a teljes NTSC-s BIOS sorozatot a retail Ati 275/275MHz kártyához.
Szerencsére a PAL/NTSC is benne van az utolsó 2002.04.22 7.008 BIOS-ban (editorral lehet váltani).
És jó lett. Van BIOS és POST kép DVI-n és VGA-n is. És stabilan működik. -
fatpingvin
addikt
válasz
Bile Demon #80950 üzenetére
ezt hol látod? mert én kb az összes Core procira N/A-t látok.
-
Tim82
félisten
válasz
Én úgy látom, hogy sem Pentium D, sem Core 2 Duo, sem Core 2 Quad nem támogatott (az N/A - not available - tudtommal azt jelöli a CPU support táblázatokban, hogy egyik BIOS verzióval sem), legyen szó bármelyik alaplapváltozatról.
-
jokeph
nagyúr
válasz
De még a Pentium D sem...
Emlékeim szerint a 945 volt az első, ahol megjelentek a kisebb C2D-k támogatása.#80948fatpingvin: min 965/975 lap volna az okés, de inkább G31/41, P35/43/45 az optimális, tudom, az túl könnyű lenne.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #80925 üzenetére
Mivel ISA. Nem csaptam le rá.
Más.
Találkozott itt valaki Ati logós, gyárilag passzív hűtésű Radeon 7500-al?
270MHz GPU/230MHz RAM ami 64MB / 128 bites.Létezett ilyen (pl. brand gépbe szerelve, ahol volt kontrollált légáramlás), vagy ez is valami mókányolt cucc?
A kártya eredetinek néz ki, de a hűtőjét nem értem, képek alapján olyan, kéne legyen, mint a 8500-aknak, ezen meg egy alig nagyobb, de passzív borda van. -
fatpingvin
addikt
válasz
Bile Demon #80894 üzenetére
gondoltam, ez azért nem egy olyan dolog amit vasból lehet kézenfekvően mérni...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #80880 üzenetére
Köszönöm
Szobahőmérsékleten 2750MHZ-et mentem vele, illetve SZilveszter délután 3GHZ-ig eljutottam, de nagyon forró volt.
-
válasz
Bile Demon #80775 üzenetére
A 10-11k már nagyon jó sztem a 8xxx sorozattól.
van e hardveres eltérés : csak 7 és 9- es sorozatúak vannak Ati- ból(meg későbbiek), de azokat is a rajtuk levő gyári BIOS- al használom, videokártyán sztem még nem írtam át BIOS- t
, tehát gőzöm sincs.
-
válasz
Bile Demon #80775 üzenetére
"2001-es procival CPU limites az ATI 2001-es kártyája."
1024x768-ban biztosan, de ez a CPU-erő hiány 2000-re is igaz, mert az első Radeon mellé is legalább egy 2001 novemberi Athlon XP 1900+ kéne. Vagy növeljük a felbontást, élsimítás, egyebek.
2002-ben kezdett tán javulni / arányosodni valamit a helyzet a 3.06-os NW-dal, de mondjuk a Radeon 9700 Pro mellé még az is kicsit kevésnek számít. -
fatpingvin
addikt
válasz
Bile Demon #80759 üzenetére
valami hex editor, de én nem tudom mit kell átírni. arról nem beszélve hogy nem tudom ez mennyire hardverfüggő működés vagy csak konfigurációs.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #80753 üzenetére
Nekem is van olyan ASUS Radeon 9800xt, ami bootolás közben nem ad képet DVI-n csak VGA-n oprendszer betöltése után lesz kép DVI-on.
Én nem jöttem rá az okára. -
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #80449 üzenetére
Ati Radeon 8500 64MB Rage theater chippel:
Ami jónak tűnik:
Ezzel az a problémám, hogy a DVI-on nem ad képet bootoláskor, csak analógon.
DVI-n akkor se, ha csak az van bedugva egyedül.
Windows is csak analógon adott képet, az volt az elsődleges képernyő.
Miután engedélyeztem a másodlagos kijelzőt, egyből a DVI lett az elsődleges és az analóg a másodlagos.
Meg lehet oldani valahogy, hogy DVI-n adjon képet a POST/BIOS?
A FireGl 8800-as kártya, ami hasonló, DVI-on adott képet bootoláskor. -
válasz
Bile Demon #80726 üzenetére
"Szépen tisztán szól, az szerintem bullshit, amit a videóban a csávó mondott, hogy mennyire zajos."
A line-out minőségével én sem voltam elégedetlen a Gravisnek. Épp emiatt kötöttem be mindig a Rolandok és a Creative kártyák közé.
Ettől függetlenül lehet könnyen lehet, hogy a videó készítőjének maximálisan igaza van, de más okból. Lehet ugyanis, már döglődik a kártyája, mint nekem a Orchid SoundWave32 anno.
Elég hozzá egy már tévútra tévedt kondenzátor valahol. Vogons-on sem kell sokat keresni hogy különböző topicokat találjunk ahol segítséget kérnek, döglődő kártyák kapcsán. Szép számmal van köztük Gravis is. -
válasz
Bile Demon #80609 üzenetére
Amd fm2-es konfigon próbáltam de szerintem a felület miatt akár milyen ősi gép elég lehet neki amibe van pcie és pár gb ram.
-
válasz
Bile Demon #80607 üzenetére
add hozzá kézzel 178.48.20.9:8999
10 éve nem csináltam torrentet lehet elrontottam valamit. (fixip-s a net amúgy nem fog elmászni és a tűzfalon is kiengedtem) -
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #80566 üzenetére
A referencia 4870-en a furmark simán 120-140 fokra melegítette a vrm-et.
-
válasz
Bile Demon #80575 üzenetére
Megnyugtató a véleményed
. Gold/Platinum hatásfok nem annyira fontos. Csak villanyból fogyasztok sokat, kocsit nem tartok, télen nem fűtök(csak amennyit a gépek fűtenek
), úgyhogy azt szoktam mondani, kissé irónikusan : ennyivel illik hozzájárulnom az össznépi CO2 kibocsátáshoz
-
válasz
Bile Demon #80572 üzenetére
A videot láttam már asszem, a Giga 750/850W botrány kapcsán linkelték. Mondjuk érdekes hogy durván 1000W felett sem kapcsolt ki, utána persze elég volt a 450W- os tüske a dirrdurranóhoz.
Ez előtt vettem még a Giga P650B- t(tartalékba), mely végül a Zen- be került. PH válaszban kaptam hogy az még biztonságos, valamint az Orosz tesztelők is jókat írtak róla. A túlterhelés elleni védelem is jónak tűnik, 770W- ot még engedett, 780- nál kikapcsolt.
Gondoltam cserélem azért, de nem szórakoztam vele, ki kéne emelni a lapot, mivel a CPU 12V- ot átfűztem a kábelmanagementen.
Mondjuk az 1600AF+GTX1650+4 RAM+optika+2SSD+1HDD+5 venti - 65+75+40+10+10+15+30=245, ha procituning esetén +10W, akkor még a fele sem a névlegesnek. A hatékonyságban viszont már benne van - ez 200-460 W- ig a legmagasabb, legalábbis a teszt szerint. -
válasz
Bile Demon #80570 üzenetére
Ha leég, akkor meg kuka
Laza
, csak akkor van meglepi ha emiatt esetleg leég/meghibásodik más alkatrész is a konfigban
-
válasz
Bile Demon #80546 üzenetére
Furmark lassítás : arról nem is tudtam, gondolom hasonlóan nyírja a hardvert mint a Prime, azért alkalmazták.
#80551 : lényeg hogy működik.A GTX1080- on is van coilwhine ? A 1060- on nincs, az 580 ha beindul, jön némi tücsökhang, de zárt házból, 3m- ről már nem hallom.(#80552) jokeph : ja és persze ingyenesen/ajándékba kéred, az lemaradt, de a kiegészítésemmel már szabályos...
-
válasz
Bile Demon #80546 üzenetére
Emlékeim szerint olyan 80-90 fokon ment játékok alatt is. Ram és VRM is kapott hűtést de igen vékonyka az egész és a ventije is üvölt hangosan terhelésnél. Akkor még úgy emlékszem a szőrös kocka volt (atitool?) nem a fánk.
8800Gt-ről váltottam (inno legrosszabb nemref hűtővel) az halkabb és hűvösebb volt nála. -
válasz
Bile Demon #80542 üzenetére
Hogy mennyire utáltam ezt a hd4850-est. Gyárilag throtlingolt, hangos is volt szóval alul volt hűtve rendesen.
-
válasz
Siluro.
-
válasz
Szép darab, bírom én is a Sapphire kártyákat. Kipróbáltad már, működik rendesen ?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Bile Demon #80456 üzenetére
"Gyárilag ez egy BBA Firegl 8800 64MB. Semmi baj nincs a RAM-al és alkatrészekkel rajta."
Egy jó kis retro kártya, az All-In-Wonder Radeon 8500DV -vel együtt, ha már kuriózumok ST Microelectronic PowerVR Kyro II -t hajtok. -
zotyesz66
őstag
válasz
Bile Demon #80462 üzenetére
Az első driver, amivel kijött, szar volt. Emlékszem, volt a másik fórumon egy topic "Radeon 8500: a nagy lebőgés" címmel. Aztán persze egyre jobb lett. De mindig így van a Radeonokkal, kezdetben gyengébb, utána fejlődik; NV-nél meg inkább fordítva, főleg ha már kint van az új generáció.
-
fpeter84
senior tag
válasz
Bile Demon #80454 üzenetére
annó vissza kellett hogy vigyem garban a 8500LE kártyámat, mert asszem 250/250 volt gyárilag, aztán elkezdett szemetelni, visszavettem picit az órajelet, 230/230 pár hétig jó volt, aztán már csak 210/210, aztán amikor eljutottam oda pár hónap alatt hogy már csak 150/150-en nem szemetelt, akkor vittem vissza a mistralba, ahol ugyan megpróbáltak lehúzni azzal hogy az aktuális piaci értékét akarták csak odaadni kp-ben lévén hogy már újat nem tudnak ilyet hozni, de végül kis asztalverés után az eredeti számla értékét levásárolhattam amivel még jól is jártam, mert a számlán 30e volt, én asszem bő 20e-ért vettem használtan, így akkor lett NF7 lapom az ECS SiS746 vagy 748-as retek helyett, és rájöttem hogy az addig gyorsnak hitt bő 2GHz-en futó Tbred-B mennyivel gyorsabb a valóságban
-
válasz
Bile Demon #80456 üzenetére
Azért nem semmi ez az Ebay ár sem (bár tudjuk hogy itthon nem mérvadó), középárfolyamon szorozva 28k HuF magassága.
Az Ati 8xxx sorozat nekem amúgy teljesen kimaradt, retroként is csak 2db 7000 és pár db 9xxx van.
-
arabus
addikt
válasz
Ha jól látom a radeon felirat mögött a chipen végül irja hogy 8800.
-
válasz
Radeon 9100-as BIOS esetleg nem jöhetne szóba?
-
arabus
addikt
válasz
Bile Demon #80420 üzenetére
Látom már mi a gond a device id-t nem irta át.
Megmaradt 0x5148 de 0x514C kéne legyen.
flashrom.exe -f -p 0 xxxxx.rom igy irod te is? -
arabus
addikt
válasz
Bile Demon #80414 üzenetére
Ez nagyon nem néz ki jól.
16 bit az sem jó. -
Viktor77
titán
válasz
Bile Demon #80405 üzenetére
Ebben az időben a Sapphire gyártotta az ATI kártyákat.
-
arabus
addikt
válasz
Bile Demon #80412 üzenetére
Az kemény pedig mennie kéne.Pci vga-val simán.De hát ez akkor is érdekes.
-
arabus
addikt
válasz
Bile Demon #80409 üzenetére
Azért is ajánlottam azt mert a 250/250 eddig ment aztán ha szoftveres oc-val menne a 275/275 akkor meg már felesleges a biost pitiszolni.
-
arabus
addikt
válasz
Bile Demon #80403 üzenetére
Van olyan bios is a tpu-n de ott 230/230 lesz ha az neked szimpatikusabb.
Ahogy a linkelt irásból olvasom a sima 8500-on meg nagyobb feszek vannak bios-ban esetleg rápróbálhatsz ott 275/275 lesz. -
MMIX
addikt
válasz
Bile Demon #80405 üzenetére
Én csak a BBA rövidítés jelentését tudom.
Az én első PC-s videokártyám még Made in Germany volt. miro Media 3D S3 Virge TV Out
Noname kínaihoz képest, ránézésre is minőségi volt. Volt még az ELSA, mint német. -
MMIX
addikt
válasz
Bile Demon #80403 üzenetére
Made in Canada (hátlapon, címkén)
[link]
Lehet hogy volt Made in China, nem tudom. Elvileg garantált minőséget jelentett. -
arabus
addikt
válasz
Bile Demon #80400 üzenetére
Mit jelent az hogy BBA?
Az a furcsa nekem hogy 4 TMU és 1 vertex van kiirva gpuz-ben,nem igy kéne lennie. -
arabus
addikt
válasz
Bile Demon #80397 üzenetére
Egyértelműen egy fire gl 8800 128mb-os bios van rátéve.
Neked pedig 64mb-os a kártya 8500LE igy kéne kinéznie 0x514C
innen tudod leszedni: [link] -
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #80006 üzenetére
Kipróbáltam KT133A mellett.
Hát elég "érdekes".XP beépített driverrel végülis működik:
Aida:
Catalyst 5.10 (ezt használom 9800PRO, X800XT PE-hez) itt nem megy fel:
2004-es Omega driverrel ugyanez a hiba...Utolsó Omega driver felmegy:
De ezzel nem indulnak a Markok...Cimke szerint 8500LE kéne, hogy legyen:
Valaki ismeri ezt a "jelenséget"?
1. ilyennek kell lennie, vagy valaki elmókolta?
Ha mókolt akkor:
2. miért volt ez jó neki?
3. meg lehet javítani? -
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #80002 üzenetére
Tegnap átadtam a gépezetet a volt kollégának.
Jó helyre került...Egy AT-s billentyűzet - ami angol, windows gomb mentes - lett hozzá csatlakoztatva. A régi géptől örökölte. A billentyűzeten ott volt az átlátszó műanyag takaró is. Kb. 30 éves kora ellenére úgy nézett ki, mint egy új. Semmi sárgulás, semmi kosz, ételmaradék.
A PS/2 egér viszont nem akart működni Win10 alatt... Talán azért nem indította el a PS/2 drivert, mert én USB egérrel telepítettem. Végülis registryben kellett mókolni és az is elindult.
A Start paramétert kellett 3-ról 1-re álítani itt:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prtA régi gépbe is tettem egy Athlon II X4 CPU-t, ami a Phenom II BE project AM3 lapjából került ki.
Cserébe visszakerült hozzám az Athlon II X2 240 CPU és doboza.
És egy kihasználatlan Pioneer DVR-A05 is előkerült egy doboz mélyéről, azt is elhoztam: [link]
(Természetesen ez is szép állapotú sötétben tárolt darab.)Ennek a meghajtónak egyikünk se emlékezett a történetére, mert 2002-es gyártmány és nekem akkor tökre nem volt DVD íróm. 2003 őszén vettem az elsőt, ami LG volt, de utána már a Pioneer meghajtókat preferáltam. Volt többféle is, elég sokat írtam, egyszerre két meghajtóval is...
-
válasz
Bile Demon #80208 üzenetére
Kössz Neked is. Igyekszem ! , monumentális retro tesztek a célkeresztben
-
r0b3r
senior tag
válasz
Bile Demon #80159 üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #80159 üzenetére
Mondtam hogy jó csere lesz. -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #80140 üzenetére
floppy csati : Hát azt gondolom, hogy m már esetleg éppenséggel talán elhagyható a floppy maghajtó a gépekből, így ezt nem tekinteném olyan nagy hátránynak.
4.2GHz @ 1.0V az új vagy a régi konfigra vonatkozik? Valamiféle gyorsulást lehet érezni?
(egyébként ez a 2500K + z68 is erősebb konfig mint amit öcsém használ, neki ugyanis Pentium G van 2C2T 3200MHZ-en, Z97-es lapban ugyan, de 4GB RAMmal)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #80105 üzenetére
A két CPU között átlagosan 3% teljesítmény különbség van, természetesen a 3570K javára. Ez egyébként eredhet abból, hogy a 3570K 100MHZ-el gyorsabb, de egyébként mindkettő 4C4T 3300 VS 3400MHZ ... A +2 RAM slot nagyon jól hangzik, de csak akkor, ha ez nagyon rövidesen memóriabővítést is hoz magával, mert egyébként egy kihasználatlan extra. FDDC nem tudom mi, az USB 3 kártya elvesztése és a gagyibb hangcuccot neked kell tudni mennyire fáj, illetve azt sem tudom mennyibe lenne a csere; csak leírtam, hogy kb mire számíts.
(én ha nem terveznék memóriabővítést, tuti megtartanám azt ami mostvan) -
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #80105 üzenetére
A lap miatt szerintem igen.
#80106zoltanz: akár, de az optimalizálás vajon mi ?
#80102DBob: Annyi gépet/félgépet és alkatrészt szedtem össze, hogy kb. sosem fogy el.
#80092KROK640: léteznek még ODD-s házak, újban is, sőt még mATX méretben is.
PL:Chieftec ci-02b-op pro cube. (még FDD-nek is van hely akár).
#80109fpeter84: sajnos, így van.
Azért, nem véletlen, hogy a 6 éves GTX 1050 Ti -t újra leporolták és kiadták.
Amiovel nem is volna semmi baj, ha az eredeti 50-60k-s áron lenne, vinnék a népek mint a cukrot, mert aki nem hardcore gémer a legújabb címekkel 1080p feletti monitoron, annak bizony elég lenne. -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #80008 üzenetére
Én más hibát követtem el, nem az SD mentését, azt szerencsére pont elkerültem.
Mikor kitaláltam, hogy 1700-as Celeron lesz és mellé mehet a DDR RAM akkor azonnal úgy voltam vele, hogy cserélem azt is. Később volt szerencsém rengeteg kokány 1700-as SDRAMos Celeronhoz, szóval ezt legalább bölcsen csináltam, ha már végül akkoriban három lehetséges megoldás közül - mint utólag kiderült - a legrosszabbat választottam. 2002 májusa azt hiszem.
Alapvetően ezek voltak a lehetőségek :
1. Celeron Tualatin 1300/1400MHZ + SD RAM (ez ellen az szólt, hogy már akkor látszott, hogy technikailag zsákutca lesz, de mégis kellett volna ide is újlap, a RAM viszont megmaradt volna mind a 384MB, ami akkoriban kifejezetten sok volt, ugyanakkor van tuning)2. Celeron 1700 Wilamette + DDR1 (ugyanúgy újlap, ráadásul új memória is, de P4 architechtúra, modern előre mutató alap, később teljes értékű P4-re cserélhető, vagy magasabb órajelű Celeronra, van tuning)
3. Duron 1100/1200MHZ + DDR1 (ugyanúgy újalaplap, ráadásul új memória is, viszont kell az erős hűtés, könnyen sarkazható, mindössze 64KB L2, bizonytalana tuning, sőt azt sem tudtam mit is jelent ekkora órajel Duronnál pontosan milyen erőt kell tudnia)
Végül a 2-es lett, de mentségemre legyen mondva, hogy pont akkor jelent meg a proci a boltok polcain és konkrétan egy nappal a megjelenés után nekem teszteredmények (akkoriban meg kellett várni míg megjelenik a Gamestar / PC Word stb. a CPU tesztjeivel, amire nyilván nem akartam várni, mivel a 466-ost addigra már eladtam, és ígyis hetek óta gép nélkül voltam, ráadásul öcsém is és apám is sürgetett, hogy minél gyorsabban legyen már új gép, szóval a CPUk pontos ismerete) nélkül kellett döntenem, pusztán a paraméterek alapján.
Miután kikaptam a 1733MHZ-re húzott Tualatintól még 2GHZ-enis, már volt egy olyan érzésem, hogy nem túl jó döntés volt, de akkoriban azzal vígasztaltam magamat, hogy majd csere szabadotosan beleteszek egy 2200-2400 körüli Celeron CPU-t később és ha még arra rá is tuningolok, akkor tuti nem előznek meg. Karácsonykor találkoztam az első hiánnyal : egyszerűen nem lehetett kapni se NW se Wilamette magos 2GHZ-es Cerkát (nekem csak az első kellett volna) így elmaradt a csere.
Egy évvel a Celeron beszerzése után meglett az 1700+-os Athlon XP, ami akkora már nem is volt kérdés, hogy az lesz. (illetve ha akkor már nem tudk sorozatszámot olvasni, meg az Athlon XP tuning képességeibe nem hiszek, akkor lehet h beleszaladtam volna egy 2800-as NW Cerkába ami tudott 3600-at, de miután láttam milyen Athlon XP-ket tudok válogatni magamnak már nem is volt kérdés). -
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #80006 üzenetére
Hűtés: lehet,egy erősebb top-flow hűtővel (más kérdés, hogy nem feltétlen éri meg a befektetés), illetve lehet megérdemelne egy direkt ventit az északi híd is, szeretnek fűteni.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #80002 üzenetére
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Bile Demon #79809 üzenetére
"Nem tudod véletlen, melyik verzió ajánlott Omega driverből ezekhez?
9800 PRO, X800 XT"Próbálgatni kell, de talán ez a 4.8.442.
[link]hege8888
"Neked esetleg van NF7-hez is?"Biztos, hogy volt hozzá. Körülnézek, nem tudom megvan-e.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #79867 üzenetére
Hát akinek C2Q-ja volt annak szerintem fölösleges volt váltani, pláne ha volt tuning lehetősége is.
Mert igaz, hogy a pl Q6600-as és a kissebb Q-k aPhenom 9500 és tártsai kortársai voltak, de jóval erősebbek annál. A Phenom II sokkal nagyobb lépés volt mint a sima Phenom, de C2Q-ról akkor sem váltottam volna.2010 késő őszén valami 70-80 ezer lett volna a CPU + LAP + DDR3 RAM ami nekem akkor előkaparhatatlan összeg volt, ráadásul arra emlékszem hogy eléggé szerencsétlen helyzetállt elő, mert ha a 965BE-ről lemondtam, lementem 955-re, majd 945-re, az ár alig csökkent miközben a teljesítmény és a tuning potenciál meg igen.
Aztán jöttek a B50-es X2-esek, ismerősöknek válogattam egy csomó olyan X2-est ami Deneb magos volt és, lehetett belőle akár 965-öst is varázsolni. Akkor úgy voltam vele, jó lesz nekem egy ilyen CPU, az jelentősen olcsóbb is volt, de sajnos azt is képtelen voltam a hozzávaló lappal és RAMmal kispórolniAztán a helyzet egy idő után romlott, jöttek az X3-asok amikből nem lehetett X4-et csinálni, az X2-es is elkezdtek Deneb helyett Propusok lenni (illetve az Athlon X4-es is Propusok lettek), vagyis X2 már X2 volt, nem négymagosítható (néha 1-1 3 magosítható volt), az X6-osok ára csak nem akart csökenni ... aztán szépen az egész elérhetetlenként lement, és jöttek a kétes Bulldozerek.
Szépen mutatja az akkori időszakot, hogy 2010 január és 2014 január között egy csavart nem tudtam venni a Phenom 9500-as gépemhez, illetve annyi volt, hogy 2012 decemberében a HD3870X2 downgrade-elődött egy HD4850-re, mert szükségem volt a HD3870X2 árára.
Ami fura volt, hogy a váltás meg sem kottyant, ebből erősen gyanítom, hogy a 3870X2 sem volt kihajtva, de nem is csoda : a Phenom 9500 bizonyos helyzetekben csak olyan volt mint egy 3200+-os Barton, és néha az AthlonXP hez képest (1466 @ 2669MHZ-en értendő) érezhető visszalépés volt. -
válasz
Bile Demon #79867 üzenetére
Kb egyszinten vannak, ahogy elnéztem másik topikban az eredményeket.
Sokba volt akkoriban a 965BE konfig, de talán a C2Q mégtöbbe -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #79828 üzenetére
De vágytam 2010 őszétől egy ilyen Phenom 965BE-re. El is indultam, hogy a Phenom 9500 eladásával és némi rápótlással a Phenom 9500 + 2GB DDR2-ből konvertálok Phenom 965BE-t és 2-4GB (álmaimban 8GB) RAMot, de sajnos olyan árak voltak, hogy egyszerűen esélyem sem volt ezt a cserét végrehajtani. Még az a minimális használt is, ami a piacon volt, nagyon durván drága volt nekem akkoriban, úgyhogy 2 hónap után fejben elengedtem a projectet, miután láttam, hogy az árak nem nagyon csökkennek, én meg akkoriban aktívan szegényedtem elfelé éppen, szóval egyre esélytelenebb volt. Béla haveromnak ekkor lett X6-os Phenomja (már szerepelt a topic hasábjain a gép), amit ráadásul jól is lehetett húzni és 8GB RAMmal, meg az akkor külön másik álom HD5870-el... Emlékszem, a családnak napokig nem kellett esténként sem világítást használnia, mert világítottam a sárga irigységtől...
-
válasz
Bile Demon #79831 üzenetére
Mondjuk én meg sem tudom akkor nézni sztem, mivel 4x4GB GSkill van benne, azok gondolom nem ECC- sek.
-
válasz
Bile Demon #79828 üzenetére
GTX1650 "csak", aztán ennyire elszállt az is.
Frankó lett a Phenom-II, bár a 4 bites ChipKill ECC- t nem is tudom micsoda
, lehet hogy az én lapomon is van, nem emléxem, most nincs is bekapcsolva, majd megnézem Januárban, akkor már több időm lesz.
Nagyon brutál még a GT730 is, 710- est kaptam nemrég olcsón, a slim Dell- be(Pentium-D 3.4GHz) elegendő is.Az FX nálam több ventivel idle halkabb, mint a Zen kevesebb ventivel, pedig mindegyiken gumis rögzítést alkalmaztam a +ventikhez, és mindkettőn szabályzást setupoltam. Load alatt meg mindegy, kb egyformán emelkedik a szél+motorhang. Persze nem nagy a különbség, de kihallani, lehet hogy a házak is belejátszanak(lemezvastagság/rezonancia).
-
válasz
Bile Demon #79803 üzenetére
A chipset stabil venti nélkül? Tuning nem lesz. Prescott proci van benne amúgy.
-
válasz
Bile Demon #79694 üzenetére
Irány egy jól szellőző házba. Ha nem játszik erős gamekkal a nyugdíjas, csak böngészés, film, általános felhasználás, akkor elmegy a világ végéig. Meg oda bőven elég a 3.1-3.4GHz is. Én ilyenekhez fix 2.4GHz allcore profilt készítettem, az megy 90%- ban, csak játéknál teszem fix 4GHz- re.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79694 üzenetére
-
válasz
Bile Demon #79691 üzenetére
Megnéztem most én is. CPU/cache/mem stress, GPU- t nem hajtottam. Minden ok, nem veszi vissza a frekit, A VRM felőli venti levan engedve a VRM bordáig, ráfúj közvetlenül.
Mondjuk már régen portalanítottam, jó koszos lehet belül, így a kupak 54, a core pedig 47, bőven jó még így is.
Game alatt tuti 50 alatt van a kupak is, 100% CPU load nemigen van sehol. -
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79689 üzenetére
Ez így akkor mégsem lehetett C1E.
Mennyire melegszik el a VRM terhelés közben, nem nézted tapintással meg ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79687 üzenetére
Ez esetben lehet a legjobb beállítás egy fix órajel lenne, manuálisan kikisérletezett Vcore-al.
Igaz, az FX81xx brutálabb fogyiban mint a 2. FX83xx kiadás.
Az 5mp-s 1400MHZ-es órajel nem a C1E miatt volt ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79681 üzenetére
A megcélzott feladatokra bőven jó lesz.
280W ? Az igen, mivel kínáltad meg ?
VGA nem volt terhelve ebben 280W-ban ?Nekem FX8320e volt (gyárilag moderált alap 95W TDP, 3,2GHZ base clk és 4,0 GHZ turbo clk), 280W-ot meg tudtam vele etetni (külső konnektroros mérő alapján), de ehhez LinX-el kellett terhelni 4,5 GHZ-es all-core OC mellett.
Wraith Prism mellett az FX8350 is jól viselkedett, CPB OFF-al, Asrock 970 Extreme 3-ban, ezért is javasoltam mint kategóriát ezt a hűtőt.
Asrock X990 Extreme 3: igen, ismerem a típust, a VRM határokat szab csúnyán.
-
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #79683 üzenetére
Nezz utana, hogy milyen chipset. Az olcso SMC-k Realtek licencesek, a driver winen smc, de Linuxon pl ugyonugy a 8139too jo hozza (nekem van is ilyen 10/100-as SMC-m pl).
A jo kartyak egyebkent a cheksumok szamolasat tudjak pl levenni a cpurol, vagy a huffereket hasznaljak jobban. -
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #79681 üzenetére
Intel, Broadcom. Kb a Realtek a legrosszabb valasztas.
-
válasz
Bile Demon #79676 üzenetére
X99 és X79-es lapokhoz adtam, 8-12 magos procikhoz 85-125w-ig.
Ami már határeset volt az a Xeon 4640(95w) feletti 4650 (130w tdp), na az már sok volt.
Xeon 2673-2678 turbo hack-es procikhoz még éppen elég, azok 105-120w átlag tdp és emlékeim szerint ~200-250w max tdp-sek de javítsatok ki ha tévedek.
Jelenleg 24/7 visz egy 2643v3-ast ilyen hűtő ami 135w tdp átlag és 270w max turbóval, ezt az értéket totál max fordulaton tudja csak tartani throtling nélkül. (chia plotingolás 100% prociterheltség minden magra) De erre már egy meleg nyári napon NEM ajánlom! (raktárba megy a gép eleve hűvösen 80 fok ami tjmax szóval már sok)Őszinte leszek nem tudom hogy az FX-8120-nak mekkora a max tdp-je (nem a 125w-ra gondolok hanem a valós max limitre) Rá kellene nézni egy aida64-el cpu id résznél.
Példának saját procim: (Xeon 6138 ES)
A proci intel álltal megosztott tdp-je 135w, ezt én átlag tdp-nek nevezem de valós jelentősége NINCS!
Viszont képbe jön a max fizikai fogyasztás amely 32 sec-ig akár 356w-ot is zabálhatna de ez egy limit, nem biztos hogy ennyit valaha is elérhet (Lap amúgy is bedobja 250-300w körül hogy no no nem bírja a VRM). Aztán van két turbo state egyik a rövid ideig 162w, másik amit lehet végtelenségig is tolni az a 135w. (itt érdemes megemlíteni hogy 98 fokig turbózik, bár ez egy szerverproci eleve nagyobb terhelésre van tervezve szóval akár addig engedhető is)
Iszonyat nehéz dolog kitalálni hogy elbírná-e.
Mivel az alap tdp azaz az fx-nél 125w az fingom sincs mit jelent. Intelnél asztali prociknál sincs semmi jelentősége mert pl egy 4790K-ra ráír 89w tdp-t miközben a turbóval meg unlimited zabálhat amennyit akar (K-s prociknál nincs tdp limit) De szervereknél meg ráírja hogy 135w ami nagyobb eséllyel közelíti a valóságot. Egyik gyártó sem számolja normálisan, totál köd hogy mi az a 125w tdp....
A totál terhelés függ attól hogy mit futtatsz, vannak-e olyan utasításkészletek/motorok amiket kihasználsz (AES, AVX és azokat mennyi magon, modulon stb), mennyi magot használsz ki stb.
Procitól is függ mennyire engedhető max hőfoka, mert előfordulhat hogy pl egyik intelnél 90 fok is normális, másiknál meg 80 foknál nem akar turbózni. (és itt maghőről beszélünk, intel oldalán tcase (IHS hőfoka) van megjelölve ami jóval kevesebb)Összefoglalva a Deepcool GAMMA Archer-ert 200w valós limit felett nem ajánlom mert csak maxon pörgetve tudná lehűteni. Kérdés hogy az FX valós limitje vagy fogyasztása mennyi lehet- Jó lenne látni egy aida64 cpuid részt, vagy hwinfo64-nél egy ugyan ilyen részt ahol a wattok vannak meg a max hőmérséklet. Mert pl ha az FX mehet 80-90 fok maghőig 200w max fogyival akkor megpróbálhatod az archer hűtőt. Hőmérséklettől meg nem kell félni.
(egyik cégnél prescott cerka évek óra borda nélkül meg fix 100 fokon tesztnek hogy mikor ég le, ÉVEK ÓTA!! Amíg ott dolgoztam 3 évig ment aztán eljöttem a cégtől, hacsak nem vették észre akkor nem cserélték le. XP fut rajta valami raktárkezelő progi)
Bár gondolom nyilvánvaló mindenkinek hogy mai masszív prociknak totál mindegy mennyi fokon üzemelnek, igazából ha megnézitek mennyi olyan ember van akinek fospasztás haswell procija van betonkemény pasztával 90-100 fokon és úgy használja a gépét mert nem tud róla. Persze ez csak a mai modern procikra igaz, régieknél nincs throtling és lefagynak már ha az alaplapi hővédelem nem dobja el őket egyből. Ami nem is tudom mi óta van, szándékosan is rohadt nehéz kinyírni egy procit (tomshardvereseknek sikerült tizenx éve egyedül még kiiktatott alaplapi hővédelemmel és szenzor nélküli atlhonnal nagy mázlival) -
válasz
125W- os proci, oda nem lesz elég
. Nálam a DeepCool GAMMAXX 400 RED van az FX8320- on(szintén 125W- os proci) kettő 12cm- es ventivel, az már 50 fok alatt tartja terhelésen @4GHz allcore settel is. Az Archer a kisebb fogyasztású Intelekre még elég(az Inteles 125W is más mint az AMD- s
), az FX csalós, nagyon meg tud ugrani a hőfok, ha kisebb hűtő van rajta.
-
jokeph
nagyúr
válasz
-
válasz
Bile Demon #79665 üzenetére
Win10 a 18xx buildtól felfele már csak a bejövő forgalmat engedélyezi, a helyi hálón levő gépek sem látszanak a kimenő oldalon. Eddig én csak 1 módszerről tudok, mellyel megkerülhető - a vendég felhasználó engedélyezése. Evvel a paranoiája visszacsökken a Win8.1 szintjére, és egyből látszik a teljes belső hálózat.Az MS viszont nem ajánlja ezt, mivel biztonsági problémákat okoz, a külső net felől állítólag rá tudnak ugrani a hackerek a Win10- es gépre. Mondjuk nem értem hogy ez miért nem javítható gond
Viszont korábbi oprendszereknél alapból jelen van ez a biztonsági probléma, úgyhogy ilyen alapon le kéne kapcsolnom a teljes helyi hálót.
Tűzfal a routeren és gépen +virusirtó, netre pedig csak a Win8.1/10- el megyek. Persze ha valaki nagyon be akar törni, és elég képzett, akkor be is fog, 100%- os védelem nincs. -
válasz
Bile Demon #79627 üzenetére
Ahogy GBan mondja :
A dobozos - 2020 májusban teleportálta - [link], [link], [link]
Az Asus - 2020 augusztus - a venti Inno, azt már Ő tette rá - [link]
- meg van pár még - Albatron, Sapphire, MSI(ugyanez, csak OEM), meg már nem is emléxem milyenek...A Ti4200 nagyon fontos a retro háztartásban, mindenféle lapban megy, csak AGP legyen rajta
-
válasz
Bile Demon #79627 üzenetére
Olyanja is van
Csak nem dobozos és lukas a Philips chip rajtab -
válasz
Bile Demon #79622 üzenetére
Ilyen van a főninek is, ő ha jól tudom 4-ért vette így:
-
válasz
Bile Demon #79596 üzenetére
Király példány
, meg még be is vált.
-
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #79596 üzenetére
Szivesen megkerdeznem, hogy honnan
Valami jofajta CL2-es ramot en is bepattintanek az 1400-es TUA-ba.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #79463 üzenetére
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #79578 üzenetére
A live okosan van kitalalva. Ha egyedul van benn, akkor rak fel sb16 emulaciot, ha van benn rendes sb16, akkor ezt kihagyja, es szepen elvan az sb16 mellett.
-
válasz
, Megfér. Bár Win98 alatt más erőforrások vannak az eszközkezelőben, mindkét kártyánál, mint amit DOS alatt belőttem. Hétvégén megpróbálom kiköbözni, hogy mindent/vagy amit lehet/tudok átpakolom a Win98- ban levőkre. Még az is előfordulhat hogy DOS alatt is stabil lesz a Live is.
-
Czo
addikt
válasz
Vegtelen sok hangkartya megfer egymas mellett kb.
Marmint, ha beraksz pl egy SB-t, egy SB Pro-t es egy SB16-ot, akkor az FM zene mindegyiken szolni fog, mig a digi hang csak azon, amelyikre beallitod (marmint ugye eltero IRQ/DMA-ra kell oket allitani). Ha pl beraksz ketto SB16-ot, amibol az egyiken OPL3 a masikon CQM van, akkor ezek is egyszerre fognak szolni az FM muzsikat tekintve.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79486 üzenetére
Valóban nem.
4 GHZ az tökéletesen kezelhető minden szinten.
4,3 GHZ és felette ahol kezdődik a móka többnyire. -
arn
félisten
válasz
Bile Demon #79482 üzenetére
Jah elso verzional erre gondoltam, szep nagy tepsi.
Ez 93ban piacon volt mar, az enyem csak 94 elejen jott ki. Io nincs rajta, kulon kartya kell hozza.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #79482 üzenetére
En mmxbe riva128at tettem, azzal nincs tobb gond, mint az s3al, a biosos vbe meg konkretan a legjobb, amit valaha kartyaba tettek. Az et6000 nosztalgikus, azt hasznaltam anno a socket7 korszakban, de dos alatt eleg problemas kartya sajnos.
A wd90c33ra mar nagyon regota vadaszok, de nem jott eddig ossze (az ebayes arakat felejtsuk, annyit nem er).
Nalam igy alakulnak a konfigok:
socket2 dx2-66 s3 805 (alternativa: cirrus 5428, ebbe lenne jo et4000w32i, v wd90c33)
socket3 dx4-100 vision864 (alternativa: et4000w32p, ark1000vl)
socket5 p120 vision968 (alternativa: millennium, ark2000pv)
socket7 p233mmx riva128 (alternativa: et6000)
slot1 p3-800 gf256ddr (alternativa: gf2gts, tnt2u)kesobbi gepeken nincs dos, de ezek mind jo kartyak dos ala.
Ez a vlbs cucc nagyon luxus volt anno, es oszinten szolva ertelme sem igazan volt, egy aramszunettel jo esellyel elkoszontel a vinyodtol, a dx2 melle erdekes. Lbas bios jelent meg hozza kesobb, de nekem nincs hozza, egetni kellene, de szvsz lassabb lenne soros atvitelben mint egy kesobbi vlb kontroller.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79472 üzenetére
Látom, Asrock 970 Extreme 3-as lapod van, vigyázz rá, belépőszintnél 1-el jobb (VRM tekintetében).
CPB-vel üzemelő FX8xxx már elég jól meg tudja cimbálni azt 4+1-es VRM-et, kemény AC OC-ra nem is felel meg.
CPB-nél a legtöbb lap esztelen módon túllövi a Vcore-t, érdemes ezért is tiltani, és manuálisan finomhangolni.
FX CPU-k: remek összerakás (mint a HEDT s1366/s2011 Intelek), forrasztott kupak, abszolút mértékben jól hűthetőek.
Ha emlékeim nem csalnak, érdemes rendesen meghűteni, 70 fok felett elkezd esni a teljesítmény. Ajánlott 65 fok alatt tartani, OC nélkül jól belőve kb. sosem éri el.LLC: túl feszesre rakva AMD/Intel oldalon is problémás tud lenni, ahogy írtad is.
#79471DarthSun:
Mindent is érdemes belőni manuálisan és kitesztelni, pláne ha gyengébb VRM-el megáldott lap+FX 8xxx a párosítás.
ZEN2-höz alkalmaztam az Usmus féle energiaprofilt, elég jól kisimította a "hőtüskéket", ZEN3-nál szükségtelen (nincs már külön RyZen energiaséma sem, csak az OS gyárijai).
#79467Bile Demon: W98+FX, nagyon kitartó vagy! -
arn
félisten
válasz
Bile Demon #79475 üzenetére
A 968 nagyon korrekt vas dos ala is, szvsz konkretan a legjobb analog kimenettel, csak nem tul sebes. Egy kozepes socket7nel sokat nem szamit meg (95os procikkal), par szazalekkal lassabb csak, de egy slot1ben mar gyakran az a szuk keresztmetszet.
-
válasz
Dícséretes
, Win98/DOS- ra asszem még én sem bootoltam rá az FX- el.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Uramisten... el sem tudom képzelni milyen reszponzív lehet egy W98 rendszer SSDvel, meg ki tudja hány GB (512MB) RAMmal...
mai napig a leggyorsabb rendszer él bennem 466@585MHZ, 192MB RAM és 20GB LCT20-as Quantummal.
Egyszerűen kifektetethetlen volt. Még beledobtunk egy Vodoo2-.t a TNT2 mellé , és haverral azt ünnepletük h a tökéles rendszer. Kár, hogy kettőnk gépének az összedobásából jött létre
De ünnepeltük h ez még WinME alá is tökéletes (volt, mert kipróbáltuk). -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #79467 üzenetére
Hogy tudtál Win98-at rakni egy Athlon FX 8 magosra???
-
KROK640
nagyúr
válasz
Win98-as képhez : köhögve, de az L3-as cache-en elfutna az oprendszer
(Win98 azért igényli a 16-32MB RAMot, de 128-al olyan szépen és simán fut, hogy olyat más rendszerrel sem tudtam azóta, 16GB + SSDvel sem... ) -
válasz
Bile Demon #79470 üzenetére
212 : hmm, nem is tudom már, be kéne nézni a BIOS- ba, de most nem rebootolom, annyi minden van nyitva, arról vagyok. Asszem szorzó def, és FSB növelés - ennyi jött ki, nem volt konkrét cél a RAM freki növelés. De stabil lett, aztán így hagytam.
FX esetén a VRM kinyíródhat a pulzáció miatt. Sok lapot jeleztek RIP- re emiatt.
Core i sosem volt nálam, azt nemtom, de ott kisebb a terhelés, valszeg amiatt nincs gond a kiegyensúlyozott profillal, de mondom, FX esetén nem ajánlott.
A Zen gépezetemben pedig nem készítettem egyelőre custom energia-profilt mert -
- teljesítménycentrikusra lőve fix/nem ugrál, ez kell a gamekhoz
- minden máshoz (4K videohoz is) elegendő az energiatakarékos is (szintén nem ugrál), mivel sokszor gyorsabb a proci az FX- nél.
Bár Zen esetén, mivel 65W TDP- s a proci, valszeg a pulzáló terhelés sem jelentene gondot a VRM- nek, a sokkal kevesebb Wattok nem nyírják úgy, mint egy 125W- os FX esetén. -
válasz
Miert jo a 212MHz busz?
Ezt nem vágom, mi is a kérdés lényege ?
A piros CPB a turbo, amit letiltottam?
Gőzöm nincs a kép alapján, az FX topik összefoglalóban van leírva hogy a turbót azonnal tiltani kell, mert csak problémát okoz. BIOS- ban le is tiltottam.
En szeretem az automata szorzot es feszt, ezt is ugy lottem be:
Az nem jó állítólag, mindent amit lehet manuálisan fixálni kell FX esetén. Stabil, egyenletes, nem pulzáló órajel. Ha ugrál pld kiegyensúlyozottban, idővel szétvágja a VRM- et. Valamint pld az én lapomon ha auto mindegyik, akkor el sem indul, annyira instabil lesz.
Win98EE itt nem játszik, nincs driver
-
válasz
Bile Demon #79463 üzenetére
FX- ben auto RAMsetet hagytam. 1866 HyperX- ek, némi FSB emelés után 1984- en hasítanak. Hótt stabil a gép így @4GHz- en, volt hogy hónapokig 24/7- ben ment HOffice alatt, restart nélkül.
szerk : hopp azt kifelejtettem hogy itt turbo off, valamint allcore fix 4GHz már a BIOS- ban, aztán Win alatt custom energiaprofil, szintén fix 2.4GHz- re általános használathoz, valamint 4GHz fix, game ready és 4K filmhez.
A Win98EE#2- vel küzdök most a Live DOSDrivers- el, szól de nem stabil. AMD mellett evvel más gépben is gond volt. Nekiállok keresni egy PCI hangkarit, melynek van DOS supportja.
-
válasz
Bile Demon #79461 üzenetére
Mennie kell, nálam a 8x- os jelzésű Ti4200 is megy még SS7- ben is. A 8x mellett a fizikai AGP szakaszolón is látszik hogy 2x- es kompatibilitása is van.
-
válasz
Bile Demon #79453 üzenetére
Keményen tolja, jó video, kíváncsi leszek mennyit tudok elérni majd a 9800Pro- val az A64X2 mellett. A @2.6GHz + HD3850- nek is combosabbnak kellett volna lennie, bár most mások a setek, meglátjuk.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79449 üzenetére
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #79446 üzenetére
Lehet tenyleg elfaradnak ezek, mert anno nem volt nagy kunszt olyat venni, a 366os mar nem volt egyertelmu. Nekem csak egy s370es van, az megy 450en (csak dos alatt neztem), de a slot1 az igazi
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #79414 üzenetére
A helyzet, amikor egy 1700-as Celeron is elsöprő győzelmet aratna... (ahhoz képest amit kaptál, számításban)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #79410 üzenetére
Az én Radeon 9800Pro-mat nem féltem (annyira), és ez a fellelési körülményei miatt van :
Ugyanis mikor barátnőmnél felújítottuk a lakást, akkor mikor hordtuk ki a shitet, egyszercsak ráléptem valamire (szerencsére max 2-3kg nyomással) és feltűnt, hogy a törmelék között ott van a 9800Pro ... Nyomban kiszedtem, kiderült h régebben egy komoly Bartonos (vízhűtéses!) PC VGA-ja volt, aztán mikor az bontódott, akkor évekre a szekrény mögé "csúszott" és hatalas nagy porban fetrengett, amikor is az építési törmelékkel ki lett hordva.Nyomban hazavittem, alaposan megtisztítottam, hűtőjét megolajoztam, újrapasztáztam, majd Peti haverom korai 1500+-os Athlon XPjében (ezt meséltem, amelyik 1600+-ot sem tud menni, mert 1375 körül "elfárad", igazi korai antituning darab), ki lett próbálva és ment. Majd az én Athlon XP-m mellett is ment, megy, szóval ez most a GeF3 mellett a másik kártyám...
Szegény kártyát annyira sajnáltam, mert ért meg sokkal szebb napokat, és szószerint a daráló elő lett kimentve...
De most nálam van, és szeretve van
Amikor épp nincs gépben egy pormetes helyen antisztati zacsiban van. -
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #79423 üzenetére
nForce2/3/4-ben ezek a legjobban futó ramjaim - kár hogy csak egy 2*512MB-os KIT-em van belőlük:
Corsair XMS3200 512 MB - CMX512-3200XLPT 400MHZ 2-2-2-5Mióta a DFI NF4 Ultra lapból kiszórtam a 2*1 GB 400 MHZ CL3 Kingmaxot, szépen meghíztak a 3Dmark eredmények, valamint az AIDA eredmények is.
Kingmaxokkal vegyesen:
Kingmaxok nélkül, tisztán:
-
válasz
Bile Demon #79410 üzenetére
Nemtom sajnos hogy a Ti4200 esetén mi okozza a hibát, lehet hogy már BGA- s
. RAM is elszállhat ezeken sztem.
Ja és javaslat, Prime- vel ne teszteld a gépeket, arra jó csak hogy elégesse az alkatrészeket, a valós használat alatt olyan terhelés soha nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged