Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82302 üzenetére
Mindenki ugy szop, ahogy akar
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82283 üzenetére
Ezt megcsinalja egy v2 is
nekem is hasonlo volt a gondolatmenetem, aztan rajottem, hogy azaz egy is felesleges egy gf melle, annyira keves az igazan jo glide only jatek. Lehet inkabb a s7be teszem.
Kb 98 tavasz - osz, amig a v2 nagy kiralysag volt.
-
válasz
FoxiestFox #82284 üzenetére
Ez kizart, hogy driver para legyen. Ez valami interferencia, valami zaj, ami valahonnan jon. Lehet akar belso illetve kulso zajforras is. Belsore lehet pelda pl egy hibas tapegyseg, vagy valami TV tuner kartya, ami a radugott kabeltelevizo jeletol osszeszed valami hulyeseget. Kulsore ugyonigy lehet pelda akar egy erosito 2-3 eszkozzel "kesobb" (pl fokartya hdmi-vel radugva a TV-re, a TV radugva egy erositore es az erositore dugott aktiv melyladaban beteg valahol valami.
Tehat, nezd meg masik tappal, de a legfontosabb, huzz ki mindent a gepbol (hangot, ethernetet, mindent ami nem a monitor es nem a gep es nem a billzet es nem az eger), fogj egy elosztot, abba dugd bele a gepet es a monitort es igy nezd meg, hogy van-e interferencia.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #82292 üzenetére
Dathsun tápcsere ötletét osztom még.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #82289 üzenetére
Vga kábel, monitor?
A régen jó volt nem jelent semmit. -
válasz
FoxiestFox #82289 üzenetére
Ja, hát akkor az említett tápcsere-próba, vagy másik gépben próba. Ha egyik sem, akkor már elég nehéz lesz rájönni hogy mi okozza.
-
válasz
FoxiestFox #82287 üzenetére
Ez inkább olyan remegésféle...ha szoftveresen jó, akkor tippek lehetnek csak : bizonytalan PCI kontaktus, kártyán a DAC vagy valamely alkatrész kondi/kerámia kondi kifáradt, a gép tápja vagy valamelyik komponens zavart szór a kártyákra. Ha 1 kártyával is ilyen, akkor nem említem az SLI kábelt, az átkötő viszont még benne lehet a pakliban.
-
válasz
FoxiestFox #82284 üzenetére
1 V2- vel is hullámzik ?
-
válasz
FoxiestFox #82283 üzenetére
PCI változatban lenne érdemes bezsákolni, de az meg ritka és mégdrágább mint az AGP- s. És akkor mehetne mellé a 32bit színmélységet tudó fő AGP kártya.
De ha nem hibásak a V2- id, akkor be lehet azt lőni rendesen. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82273 üzenetére
A v2 sli hasonlo onszopatas, mint a ss7 agpvel.
ha nagyon vuduzni akarsz, a v3 sokkal kerekebb tortenet (meg kb az egyetlen, ami normalisan mukodik ss7ben). -
válasz
FoxiestFox #82276 üzenetére
Az boven tokeletes, nem feltetlen a driver fogja ezt okozni. Elegge "igenytelen" es pofonegyszeru a cucc ebbol a szempontbol. Tudsz felrakni egy fotot egyebkent arrol, hogy mit latsz? A Hz allitas sem okoz valtozast?
-
válasz
FoxiestFox #82276 üzenetére
Az nem jó, próbáltam én is, sok game el sem indult, ami meg igen, az instabil volt. Pld még a driver fül logo animáció is, ha párszor visszakattintottam, kb 3x jó volt, aztán lefagyott az ablak.
-
válasz
FoxiestFox #82273 üzenetére
FastVoodoo2 3.5 vagy egy középrégi gyári driver(ennek a verziójára nem is emlékszem) ajánlott. A többivel előfordultak furcsaságok, színátfordulás valami lilásra, sorminta szerű pöttyözés, képtörés. Hullámzás asszem nem volt.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82270 üzenetére
Tftn altalaban rosszabb a helyzet, mint crtn. Van olyan kartyam, ami nem tiszta tftn, vagy beeg, crtn semmi baja.
-
válasz
FoxiestFox #82267 üzenetére
Probaltad mas megjelenitovel is? A voodook elegge "fos" jelet adnak ki magukbol. Itt nem a kepminosegre gondolok, hanem az analog jelnel levo "szabvanyok"/"szokasok" betartasara. Pl. mekkora hosszu blanking intervalok, stb-k vannak a jelbe, illetve. Ami nekem van Diamond, annak pl latvanyosan "csikos" kepe van (foggleges vilagosabb es sotetebb "savok" vannak a kijelzon, kb 2 centinkent valtakozva) ha a Belinea TFT-t hasznalom, viszont mindez nem latszik se az LG TV-n se a projektorokon. A VGA-HDMI adaptereim is a falnak mennek tole.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #82254 üzenetére
Nekem anno ezt dobta fel "Windows 98 Service pack" keresésre, azóta használom.
[link] -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82254 üzenetére
En meg eletemben nem frissitettem rajta semmit
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82124 üzenetére
Nem osztom… a jo rendszer nem a hibakat emeli ki, de legalabbis nem megy a hallgathatosag rovasara - manapsag erre elegge figyelnek. Persze vannak olyan kontrollmonitorok, amivel erre mennek ra, de a tobbseg nem ilyen, szimplan csak egyenesen szol (a hifivel ellentetben). Max azt lehet a szemere vetni, hogy anno sose szoltak ilyen jol sok helyen. Meg mixer nelkul problemasabb is tobbfele eszkozt hasznalni parhuzamosan.
Dos alatt a fo kartyam a 8 bites sbpro2.
-
válasz
FoxiestFox #82124 üzenetére
Lehetséges. Én a kis Erist nem próbáltam még retro hangkártyáról, majd megejtem.Próbapadhoz nem viszem ki, már bepakoltam a helyére, bűnbarlang 1. állomás. Retro gépet viszont tudok mögé suvasztani.
-
válasz
FoxiestFox #82106 üzenetére
Elmeletben, igen. Ahogy nezem, a szalagkabelben van kek es sarga szin, tehat kiszedve, belole 17-17-et kaphatsz fele kek, fele sargat. Viszont nekem nincs ennyi "pocsekolhato" szalagkabelem
Szoval, ha veszel ilyet, akkor ebbol "bonthatunk". Ebben a szinesben 10 er van, es mivel 10 szint tartalmaz, ezert mindegyik szinbol kerul bele. Ha pl 8cm hosszu szalagkabelt szeretnel, akkor ugye szukseged van 17x8cm kekre es 17x8cm sargara. Szamolok 8.5-vel, a hulladekok miatt. Tehat osszesen 144cm sarga es 144cm kek vezetek kell neked. Tehat, ebbol ha hozol 2 metert, abbol jut annyi, hogy jo legyen. Lehet cicomazni is, pl a 2 szelso vezetek feher, vagy fekee. Ez mar rajtad all
Nem kotelezo a conradtol megvenni, ez csak egy pelda volt, hogy itt van
Csatlakozom szeirntem van meg, azt nem kell hozni/venni. De persze leezik abbol is szines
Bar csak kekkel, szurkevel es feketevel talalkoztam.
-
válasz
FoxiestFox #82104 üzenetére
csinalok en, csak el kell jonnod erte
-
válasz
FoxiestFox #82098 üzenetére
Mekkora az AGP aperture merete? Ha tul nagy (nekem ilyen 128-256 korul remlik a csapda), nem jut hely a Voodoo2 bemapelt memoriajanak. Mas nem nagyon problemazhat ha a driver fenn van. Igenytelen kartyak ezek, mar ami a hasznalt PCI featureoket illeti.
En anno is, es most is az utolso gyari drivert hasznalom/hasznaltam. #worksforme
-
válasz
FoxiestFox #82098 üzenetére
Szakértő azért nem vagyok sztem, de...
-a Win98- ra szoktam nagyképűsködni, meg flame/trollt tolni hogy én tudom igazán felpakolni. De legalább az általam ajánlott telepítési módszert részleteztem, linkeltem már néhányszor, ebben kb erősen haladó szint
-V2SLI- vel meg a 3DM99 csúccsal szoktam flexelni, valamint hogy az ikrek hibátlanul mennek 110MHz- en is, meg az ajánlott driver, szóval ilyesmi...ezeket a gépről készült bloggal tudom megtámogatni. Ebben középhaladó vagyok kb.A gép nincs most előttem, felrakva a próba vagy retro állomásra, ilyenkor azt szoktam mondani hogy nem mindenre tudok válaszolni, most is így van, néhány dologra nem biztos hogy jól emléxem...
Kártyák elhelyezkedése : ezen a fotón látszik nálam hogyan vannak, de nemtom mennyit segít, kicsit más konfig mint a Tiéd, meg más lap(de hasonló sztem, mert ez is BX - BE6)
Nálad 3 hangkártya, nálam ebben csak egy(Awe32), bár azt tapasztaltam hogy Win98SE alatt mennek a bonyolított témák is, még későbbi gépben is, pld S939- ben nemrég a 2video+2hang, a kiterjesztett panorámakép róla(nemrég is már linkeltem). Tehát emiatt sztem még mennie kéne az SLI- nek, főleg hogy IRQ- t nem kér, csak báziscím/mem-tartomány kell neki.
átkötőkábelt és a monitort dugni : ki kéne bányászni a gépet, de úgy emléxem, az AGP felőlibe dugtam a monitort, ahogy Te is leírtad.
BIOS-ban kell valami extra : asszem nincs különösebb extra igénye onnan, hirtelen arra emléxem csak hogy a tuninghoz lövögettem be a BIOS- t, proci+ramok setelése, hogy stabilak maradjanak 133MHz FSB- vel.
Driver : FastVoodoo2 v3.5 lett nálam a nyerő, ezt szoktam ajánlani is, volt azért némi driveres, szoftveres evolúció is, ezt pedig a blogjában levezettem. -
válasz
FoxiestFox #82036 üzenetére
Akkor félreértetted, a Q3 benne van a mostani tesztlistámban, meg az előzőekben is. Az UT1 nincs még felvéve. Mondjuk az utóbbival is sokat toltam, szerintem is ikonikus. Az UT2004, UT3(2007) viszont már ott figyel, tehát látszik hogy kedvelem a sorozatot.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #81987 üzenetére
jó kis HighPoint IDE RAID vezérlő
halványan rémlik hogy valamikor a 2010-es évek elején az egyik ismerősöm műhelyében egy ilyen deszka volt befogva szervernek még egy IDE RAID kártyával meg egy gigabites Intel hálókártyával.
azért emlékszem rá ennyire mert a cimbi a szalagkábeleket magának készítette hogy jobban rendezgethetőek legyenek, volt ami szivárványszínű szalagkábelből volt, volt ami öt darab UTP kábelből volt összefogva -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #81980 üzenetére
Abit kt7aban is elmegy a palomino, de ha a win98at akarod kimaxolni, ebbe inkabb thunderbird dukalna, az winxpvel sok uj hw jott, athlon xp, audigy, frissitett gf3, etc.
A tb1400/kt133at teszteltem, p3 helyett (lsd benchmark tabla), de a wines jatekokon kivul mar nem igazan skalazodik normalisan sokminden, ha a tipikus dos/win9x era jatekai a cel (2000ig). Altalaban ezekkel van gond emulacional, ami a winxp korszakban jott, azok tobbnyire futnak mai gepen is, ezert vizvalaszto az ezredfordulo retrozasban.
Nekem feelingesebb is a slot1/bx vmelyik csucsa, a 2000 kornyeke erdekesebb volt.
-
válasz
FoxiestFox #81980 üzenetére
V2SLI a Copper/BX440 mellett a leggyorsabb/hatékonyabb. Legalábbis saját tapasztalat. A neten található S462- es eredmények mind elmaradnak ettől. A 3DM99/Copper1000/V2SLI eredményemmel világelső vagyok, sehol nincs ennél magasabb pont. De ha bárki nemhiszi, próbálja csak felülmúlni, meglátja hogy nem egyszerű feladat.
Lényeg hogy emiatt sztem maradj a P-III- nál. -
Fred23
nagyúr
válasz
FoxiestFox #81975 üzenetére
Ami azt illeti ISA-s lapot elég nehéz lehet lőni hozzá, rá is keresek eBay-en most már, mik vannak.
Az enyém még teszteletlen, szóval az is lehet, hogy rossz. De most valamiért jó megérzéseim vannak vele kapcsolatban. Az Athlon XP 1800+-om ugye hibás, tök durva, hogy ez már nekem így a harmadik 1800+, amivel valami baj volt. Ez az 1900+ viszont barátságos kinézetre, majd elválik...
BIOSTAR M7VKD van legolcsóbban, 12k felett picivel szállítással:
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #81732 üzenetére
noname cuccokat saját márkásként árultak, de rakták ugyanazt minden másra is.
-
válasz
FoxiestFox #81732 üzenetére
Trollollol:
Hát nem érted? Az, hogy erre is raktak egy matricát meg arra is. Pofon egyszerű -
válasz
FoxiestFox #81713 üzenetére
Kimaradt egy vesszo, a PS mar desktop. Laposbol a legregebbi egy convertible, a parjat bacsia szokta kiallitani.
-
válasz
FoxiestFox #81626 üzenetére
Az már megvolt, most visszatértem a DOS-os gyökerekhez. Természetesen a legkeményebb módban tolom, az elején volt olyan amikor örültem, hogy néhány katonám túlélte a küldetést. Aztán lassan kikupálódtak.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #81590 üzenetére
Nah ez a gaz, hogy a hifi izles kerdese. Hallgatni a zenet kell, nem a rendszert. Az audio arra van, hogy minel transzparensebb modon jatsza le a zenet, minel kevesbe zavar ebben, annal jobb. Az egesz hifizos baromsag abbol fakad, hogy egy rosszul felepitett es elkefelt rendszert tologatnak ideoda keszulek, kabel, stb cserevel.
Aki kinott ebbol, az ugy fogja fel, hogy az uj keszulekek akadalyoznak a zenehallgatasban, aki meg nem, az meg vadul csereberelget, ott csak a kutyuzes megy, mint a retro hwnal.
Aki olcson es gyorsan le akarja tudni, manapsag valaszthat a kiscsilliofele olcso aktiv studiomonitorbol, ra kell kotni egy szabvanyos xlr kimenetu dacra, par olcso studiokabellel es kesz. Sok epitett hifi tavolrol fogja szagolni, mert aki epiti, nincs se tapasztalata, se lovese az egeszrol, kb mintha lottozna.
-
válasz
FoxiestFox #81590 üzenetére
Igen, ahogy megyünk feljebb, egyre kisebb különbségekért, egyre nagyobb lóvét kell adni. Anno a számtech főnökömnek HiFi boltja is volt, ott néha leragadtam a bemutatókon. Mondjuk a milliós cuccok már nem annyira fogtak meg. A közepesen árazott NAD széria ütött, ár-minőségben az jött be legjobban.
-
válasz
FoxiestFox #81586 üzenetére
A OFF engedélyezett, elővetted a pocornt ?
-
válasz
FoxiestFox #81540 üzenetére
Mert nem ismered a PET-et és a Trinity tagjait. De az A1000 sem néz ki fröccsöntött gyerekjátéknak.
Még a PC megjelenése után is az Apple II volt az egyik legjelentősebb oktatási/office számítógép.
arn: A gond az volt, hogy a PC-k ára folyamatosan zuhant. Aztán szépen fentről lefelé felzabálták az Amiga piacát. Az 5-7 év előny a minimális fejlesztések mellett szépen elolvadt
Pont ezért írtam ,hogy 87-re a technológiai előny kezdett elfogyni. Aztán jöttek a klónok.
-
válasz
FoxiestFox #81546 üzenetére
Legfrissebb driver nem megy fel rá, azaz a választó menüben egy régebbi van.
https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-r9-series/amd-radeon-r9-fury-series/amd-radeon-r9-nano
Moddolt driver is van rá ami picivel gyorsabb de Rainbow Six hibázik vele:
https://forums.guru3d.com/threads/driver-mod-amernime-zone-radeon-insight-22-2-1-whql-unified-driver-pack-released.436611/Bios mod kell rá ha uefi only gépbe rakod.
De inkább olvasd el a cikket(folyamatosan frissítem ahogy van infó)
https://logout.hu/bejegyzes/masterdeejay/amd_radeon_instinct_mi8_jatekra_atalakitasa_r9_nan.html -
válasz
FoxiestFox #81543 üzenetére
Hát én ahhoz nem értek, tornyokban állnak a kártyák már.
Nem tudok ésszerű érvet adni hogy ne vedd meg
Ki ne akarna egy r9 nanót otthonra?
Meg amúgy befektetésnek is jó lehet, tekintve hogy 38eft-ból nem igazán kapni GTX1060-1070 szintű kártyát.
Tri CF-et is tudnék már csinálni a pro duoval vele -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #81540 üzenetére
Fellapoztam egy korabeli pcmaget, mibe kerultek akkoriba a gepek. 1000 dollarert kaptal egy 10-12mhzes 286ot, 640k rammal, ket floppyval, a video reszere nem is tertek ki. A csucsnak tekintheto ibm vgas 386os, 16mhz procival, 44mb vinyoval, 1m rammal kozel 8000 dollarba kerult (hang sehol persze).
Ehhez kepest az amiga 500 700 dollar volt. Szoval en kirohogtem mar az amigasokat a 90es evek elejen, hogy mit akartok mar gyerekek… de a fenti gepekhez kepest multimedias kepessegekben urkorszak volt toredek aron. -
válasz
FoxiestFox #81541 üzenetére
Van belőle dupla gpu verzió is
https://www.wstore.sk/amd-firepro-s9300-x2/
Erre nem tudom érvényes-e a kupon. Persze fölösleges játékra mert nem megy rajta a CF sajnos. DX12 mgpu-t meg alig használja valami. Live testing of AMD Radeon FirePro S9300 X2 -
válasz
FoxiestFox #81538 üzenetére
https://www.wstore.sk/amd-radeon-instinct-mi8/
miyconst30 kupont kell használni, úgy adja be olcsóbban.
RX570-ről nem érdemes rá válltani nagyjából egy szint. -
válasz
FoxiestFox #81518 üzenetére
1 DP portja van csak elbújt
Bár totál mindegy mert én amúgy is másik kártyán keresztül használnám. Meg nyilván kell rá aktív hűtés.AMD Radeon Instinct MI8 moddolása játékra (R9 Nano - GTX1060 szint)
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #81500 üzenetére
Nekem a szoftver renderről mindig az Outcast jut eszembe.
-
válasz
FoxiestFox #81492 üzenetére
A Copper P-III az már nagyon megy, az ébredő erő kora. A BX pedig a legmegbízhatóbb retro chipset.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #81445 üzenetére
" állati jómódú emberek hajtanak több generációs GPU-kat és nem is terveznek váltani, kivárnak." - detto így vagyok vele. Akkor is ez volt mikor ft-ban 622 ezer nettom volt havonta.
Egyszerűen arról van szó mint 25 éve PC-s arcként, hogy 200 ezer a majdnem csőcs VGA, 400 ezer már a csúcs csúcsa... nem pedig a(z alsó) közép kategória.Értem én, hogy chiphiány, meg koronavírus, meg kevés gyártási kapacitás, ezzel szeretjük magyarázni a VGA hiányt, és a bányászokat lehetőség szerint meg sem említeni, de onnan tudom, hogy a bányászat a hunyó a VGAknál, hogyha nem így lenne, hanem a fentebb megnevezett okok lennének kizárólag, akkor csak akkora hiány és drágulás lenne mint most jelenleg, alaplapból/processzorból. Esetleg mobiltelefonból.
A másik oka amiért nyilvánvaló, hogy a bányászat tehet a magas VGA árakról, az, hogy amikor felröppent, hogy HDDvel is lehet bányászni, akkor a 25 ezerért vett 4TB-os HDDm ára kb 2 hét alatt lépte át az 50 ezres álomhatárt újonnan. Aztán amikor kiderült, hogy ez az egész dolog nem egészen úgy megy, meg felhőbe költözik stb, akkor megint 2 héten belül 25-30 ezer ft volt a 4TB-os HDD. -
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #81449 üzenetére
Az M1-es cucc bitang durva lett, alig marad el az i7-es Aldertől, és 15W TDP-ből.
Kár, hogy a grafikus részéről semmit se tudtam kideríteni. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #81445 üzenetére
En elvbol nem veszek az msrp 1.5-2x arert semmit. Munkahelyen atterek macbookra, ha bevalik, lehet a pcmtol is elkoszonok, maradnak a retrok
-
válasz
FoxiestFox #81269 üzenetére
Amikor 98-ban valamikor P2-450-re upgradeltem (mar ujra iskolaba jartunk), nekem is elkezdett "furcsan" viselkedni a Voodoo1 (Diamond Monster). Marmint volt ahol ment rendesen, volt, ahol artifactolt. Mivel minden mas mukodott, kiveve a V1, ezert visszavittem. Kesobb visszakaptam, amirol eloszor nem tunt fel, hogy "semmi nem valtozott". Marmint, akkor eppen olyan dolgok jottek, amivel minden mukodott. Amikor megint elkezdett hibazni, meg abban az evben, megint visszavittem, amit megint visszakaptam par het mulva, de ujfent nem raktam meg ossze a "mintat". Amikor harmadjara is "furcsan" viselkedett, visszavittem ujra, de immar nem fogadtam el a cseret megoldaskent, el akartam allni a vasarlastol... No, igy lett nekem Diamond Monster 3D II-m. Linux alatt, Glideot hasznalva mindig mukodott, Windows alatt is az esetek nagyreszeben ment, DOS alatt meg kb semmi nem ment rendesen. Amikor vegulis "megoldottuk" a V2-re cserevel, akkro arra jutottunk a bolttal, hogy lehet, hogy ennek a kartyanak mar tul gyors a P2-450, vagy a 100MHz FSB.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #81194 üzenetére
Nem csak azok.
Már a 6-7000-es széria is szeretett meghalni.
A 9000-esek is, gtx200 400 500 dettó
Gyakorlatilag 2005 után lett kötelező az ólommentes forrasztás. -
válasz
FoxiestFox #81194 üzenetére
A laptopokhoz jott javitott chiprevizio, a desktop verziokhoz nem?
Ami laptopba nalma a javitott verzio kerult, az hosszu ideig birta meg, mert egeszen 2018 decembereig hasznaltam egy ilyen 8600GT-vel ellatott peldanyt, amit ezutan lecsereltem egy uj modellre. A gep azota is megy, kb 2-3 hetente hasznalva van tobb oran at.
-
AddyKing
tag
válasz
FoxiestFox #81145 üzenetére
Persze! Nekem anno Athlon XP 1600+ hajtott ki egy GeForce 4 MX440 64MB-ot. Akkoriban jelent meg az új pókember játék a filmmel egy időben. Szaladt rajta.
-
válasz
FoxiestFox #81096 üzenetére
Nem, ez 2-3 éve volt már.
Emiatt meg nem fogom visszanézni az akkori (és korábbi videóit). Valamelyik "megmutatom nektek, mit küldtek nekem ingyen mások, ami nektek sosem lesz" videójában volt, ha meg szeretnéd keresni.
-
válasz
FoxiestFox #81092 üzenetére
És mindezek mellett néha még paraszt is Clint. Amikor például húzta a száját az egyik "mail-call" videójában azért, mert egy rajongója ingyen küldött neki egy olyan játékot ami neki már megvolt, akkor leírta magát véglegesen nálam.
-
válasz
FoxiestFox #81087 üzenetére
Hajrá, mindent lehet. A kérdés magadnak, vagy másnak csinálod. Én magamnak irogatok nagyrészt, ha valakinek ez hasznos, akkor az külön öröm. ahogy arn is írta pár ezer követőt lehet összehozni ilyen témákkal. Pl. ott van Bagy Attilla vlogja. Engem érdekel, de az 50 perces hosszúságot már én is kávé mellé fogyasztom 1-2 részletben. A fiatalok szerintem 5-10 perc a tűrőképességük ilyen videóknál.
-
quailstorm
félisten
válasz
FoxiestFox #81092 üzenetére
Mert TheVR módjára meg tudja szólítani a széles népréteget. Mert nem tudást közvetít, hanem életérzést. Valamint remekül tud beleélvezni a mikrofonba.
Egyébként annyira nem rossz, ha azt nézed hogy konkrétan 0 műszaki végzettsége van.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #81085 üzenetére
Olyan szuk retegnek szol, nem jutnal tul par ezer koveton tobb eves munkaval sem. Akik a legelejen elinditottak, es igazan megnyero szemelyisegek, azok kepesek csak hosszutavon sok embert vonzani. De alapvetoen a szemelyiseg a fontosabb, a tartalom masodlagos. Sajnos keves, ahol mindketto megvan, es nem ripacskodasba megy at.
En majd a 90es evek hwes viszonyairol akarok, gepepitesen keresztul, hogy valamilyen formaban megmaradjon a tudasanyag.
-
quailstorm
félisten
válasz
FoxiestFox #81087 üzenetére
Klántársam ilyen gameplay bohóckodásokban utazik, még az is rettenet sok idő.
Egy ilyen videó is rengeteg óra, felvenni, megvágni, aládumálni, effektezni.És hol van még egy rendes HW bemutatótól ez.
Amúgy ha elég jó a content, akkor hamar népszerű tud lenni. Egy CPU galaxy is elég gyorsan kilőtt.
-
válasz
FoxiestFox #81085 üzenetére
Van, de nem vagyok túl nagy videós arc. Van több felvételem a kontár A8-ról különböző fázisaiból, meg a böhömről is. An azokból majd összevágok valamit. Csak ez mindig szenvedés, mert 15 percet összevágni és főként alábeszélni legalább 8-10x annyi meló. Nem megy ez nekem...
-
Bile Demon
őstag
válasz
FoxiestFox #81044 üzenetére
-
Bile Demon
őstag
válasz
FoxiestFox #81044 üzenetére
Az asztali 7500 is kb. annyit megy.
-
válasz
FoxiestFox #81015 üzenetére
Megy az Omega driverrel a Mobility X300. Királyság.
-
fpeter84
senior tag
válasz
FoxiestFox #81017 üzenetére
meg kell nézni az eszköz VID PID azonosítóját az eszközkezelőben, meg belenézni a drivercsomag inf fájljába hogy ott szerepel e, ha igen akkor elméletben menni fog de laptopoknál tudnak olyan egyedi konfig különbségek lenni, amitől mégsem, vagy fagy, vagy bizonyos funkciói megbolondulnak - de ez majd a gyakorlatban kiderül
-
válasz
FoxiestFox #81015 üzenetére
O, mi az az Omega driver? A mobility radeonokhoz (9700, x1300, x1600) en mindig modositott, mezei catalyst desktop drivert raktam fel.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #81007 üzenetére
Semmit, feliratkoztam a múltkor készletértesítőre, jött az értesítés is. Kacérkodok egy beszerzésével (ha jól láttam, ebből a modern OPL3 variánsból lehetne akár "retró hangú" USB-s hangkártyát is csinálni), de még nem döntöttem el, hogy ez, vagy az OPL3LPT lesz végül.
-
Lalaland
tag
válasz
FoxiestFox #80926 üzenetére
Jó amit írsz és értem is, de nem írtam hogy nincs kihasználva a 2GB. Win7 alatt jobban és hamarabb kiakadt a rendszer ott láttam 99%-os foglaltságot, ilyen szempontból ügyesebb a Win10 és hatékonyabb. Simán csak teszt volt és hogy lehet még használni valamennyire
. Swap fájl (4GB) természetesen volt beállítva mind2 rendszer alatt SSD-n.
Hdd-ről meghalt volna az egész, egy mai modern gépen is halott ügy HDD-ről Win10et használni. (és sajnos adnak még így el HDD-vel laptopokat..)
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #80900 üzenetére
2001/2es programokkal miert ne?
Akkor is volt ps, premiere, etc.
-
válasz
FoxiestFox #80900 üzenetére
Én is csak azt mondom hogy a fenti gépen egész gyorsan betölt az SP2, és a 3DMark is gond nélkül futtatható. Azért lett rátéve mert a 9800 több pontot ad XP alatt. Persze ennyi RAM- al még egy erősebb procival sem ajánlott egyéb/napi feladatokra használni. Meg ma már az XP- t amúgy sem. Szerintem is 2GB az optimális SP2/3- hoz.
-
válasz
FoxiestFox #80855 üzenetére
Nem tévképzetek, sokáig használtam CRT- t, nem kívánom vissza. És nem is tud rábeszélni senki
-
válasz
FoxiestFox #80853 üzenetére
Nem tudod úgy belőni, ha a CRT- n feltekered a fényerőt, akkor ott mégrosszabb, a fekete mégszürkébb lesz.
Jó hát az LCD technika elve olyan hogy mindíg lesz szivárgó foton, az ovál folyadékkristályt csak nála nagyobb cellába helyezheted, teljes befordulás esetén is marad mini hézag. Főleg IPS esetén, ahol a legkisebb a cellamagasság. De a modern paneleknél ez már nagyon kicsi szürkülést okoz, ha jól van belőve a fényerő/kontraszt.OLED- et nem veszek, drága és hajlamos a beégésre.
-
válasz
FoxiestFox #80846 üzenetére
Nekem jól műkszik. Az újabb LCD TV-ken már a bemenetek is limitáltabbak és a nem igazán szabványos jeleket sem kezelik jól. A régebbieknek meg a képe nem ér fel a plazmához. Ami még megoldás lehetne egy újabb LCD (OLED?) és egy rendes, programozható deinterlacer/upscaler. de ez olyan összeg lenne ami már az Amigák mellé is overkill lenne.
Gef 2/3 is simán jó a Coppermine mellé, a 4200-at már "nem hajcsa ki" de nem volt rossz páros.
arn: Milyen lámpát használsz? Nekem egy 30W-os UVC fkompakt fénycsövem van törlésre és egész jól bírja.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #80843 üzenetére
Én egy 9600XT-t használtam egy Tuában, az már marhára nem korhű, legfeljebb ha valaki utólag bővített videókártyát, de jól működött és "kihajtotta".
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #80817 üzenetére
Az elejen en is vmi topcrtre vagytam a kesoi idoszakbol, aztan sikerult szerezni egy 19es flat sonyt nagyon szep allapotban a 2000es p3 melle (gyari doboz, mindene megvan). Win ala remek, de dos ala a 486okhoz szivesen vennek egy 14-15os shadow maskos korabeli vmit. Sajnos ezen a 19esen is nagyon latszanak a trinitronos csikok, es egyszeruen tul jo mar a 90es evek elso felehez.
Ennel precizebb crt nekem nem hianyzik - sajnos a korai 90es evekbeli crtk (pre 95) is epp ugy kezdenek ritkulni szep allapotban, mint a gephazak pl. -
válasz
FoxiestFox #80822 üzenetére
Ja, jólvan, használjátok csak.
-
fatpingvin
addikt
válasz
nem véletlenül becsülöm én meg azt a LG Flatront amit a szomszédoktól kaptam...
ja, és nem véletlenül foglalkozom unalmas perceimben a régi tévékre kompozit/svideo/SCART/VGA bemenetek barkácsolásával -
jokeph
nagyúr
válasz
Egy 19"-os IBM és egy 17"-os LG nálam el van mentve. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #80782 üzenetére
Nekem van/volt vmi belole, de nekem is ugy remlik, hogy az vmi demo vagy free cucc volt.
-
válasz
FoxiestFox #80782 üzenetére
Volvo S40 Racing (1998)(Freeware) - egy ilyet találtam.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #80768 üzenetére
Persze, ettol ide tartozik, es nincs baj ezzel, hogy leteznek, ha vki ebben talalja meg szamitasat. A tobbi a szemelyes velemenyem es erintettsegem.
-
válasz
FoxiestFox #80742 üzenetére
"Én pl pont az a típus vagyok, hogy lefosom a grafikát, amíg hangulatos, de hang tekintetében többet várnék, mint ami jelenleg rendelkezésre áll a modern játékokban."
Ha megfigyeljük az audio technika fejlődését, akkor jól láthatóan a '90-es évek elején szépen elkezdett a HiFi és a minőségi hang irányi igény csökkenni. Ez egy nemzetközi jelenség, de egy hazai példán levezetve:
Amíg a '80-as években sokan több havi fizetésüket félretették, hogy megvegyenek egy Videoton / Orion tornyot (ami nem az zenehallgatás csúcsa), addig ma egy átlagos háztartásban már nem is találni dedikáltan zene hallgatásra gyártott eszközt. TV-ról szól a zene, Bluetooth eszközről, jobb esetben komolyabb fülhallgatóról, telefonon át.Szerintem hasonló zajlott le a PC-s audio világban is. Amikor már "good enough" lett, és apró különbségekért kellett volna nem annyira apró pénzt beleölni, akkor ott lehaltak a fejlesztések. A kicsit speciálisabb játékbeli audio effektek pedig ugyanúgy égetik a pénzt mint a kicsit speciálisabb video effektek, de kevésbé eladhatók.
-
válasz
FoxiestFox #80734 üzenetére
"Persze CT ezt sem hagyhatta, és azóta is helyben toporgás van, ha hangról van szó, míg a grafika folyamatosan fejlődik."
A Creative egy évtizeden keresztül fejlesztette az EAX-ot, az 5.0 verzióig, amikor is a Microsoft kitépte alóluk (és mindenki más alól természetesen) a DirectSound3D API-t.
Ez láthatóan nem kavart nagy port, mivel nem lett igazán nagy felháborodás ebből user oldalt.
Az emberek megrántották a vállukat, és ennyi. Az EAX támogatott játékokból pedig nem jött több, hiszen nem volt platform hozzá. -
válasz
FoxiestFox #80649 üzenetére
Ma bármire ára mondani baromi nehéz, mert minden vágtat a végtelen felé. Én annó 5-ért vettem. Ma már 10-15 között megy, ha a gép is bekapcsol és nem túl ramaty az állapota. Ebbe enyhe sárgulás, matricák simán belefér, de ne hiányozzanak gombok, ne legyen retkes és a kép/hang is normálisan álljon össze.
Amúgy meg nem nagy dísznek. Nekem úgy 2 tucat gép van kirakva...
envagyok:
Kristály nem szokott folyni. Fényképezd jól körbe és akkor talán kisütünk rá valamit
A már említett TL866-ból én egy régebbit használok, bár mindent nem ír meg, de pár ezer fajtát azért támogat
-
válasz
FoxiestFox #80647 üzenetére
És bekiabálja a dagi repülő gyesznó, hogy "Sockets down!"
-
r0b3r
senior tag
válasz
FoxiestFox #80652 üzenetére
Pedig manapság jól lehet keresni burkolással.
-
válasz
Lazán toltad
(#80649) : ez meg egy burkolt hirdetés. A beárazósba kellett volna tenned, ott Frescho beárazza, bár már mindegy, sztem itt is mondhat rá valamit. -
válasz
Hú én Quake II-t toltam Win98-on, Voodoo 1-gyel megtámogatva.
-
válasz
FoxiestFox #80645 üzenetére
Délután beizzítom, bár nem értek hozzá mélységében, egy Winampot megpróbálok valami jobb minőségű zenével.
-
válasz
FoxiestFox #80642 üzenetére
Remélem legalább annyira működik, amennyire szép.
-
válasz
FoxiestFox #80602 üzenetére
Nekem egy asztali grafikus kártya vigyen játékokat, teszteken úgy is kiderül ha nem megy jól, min fps-eken. Azokon is lehet csalni de kiderül hamar.
Más felhasználásra meg úgysem jatékos kartyat vennék.
Most is inkább a workstation kartyák felé megyek az meg más világ.
Az tény hogy itthoni gari problémás. -
válasz
FoxiestFox #80600 üzenetére
Furmarkról van szó, semmilyen életszerűt nem tudok elképzelni hogy azzal kellene tesztelni. Semmmi értelme sincs. Gyakorlatilag gpu hő és vrm terhelésre jó csak (azaz mára már arra sem) Ott van más teszt amit fentebb is linkeltem. (Opencl, Cuda...) de töltök fel rendes linuxos teszteket is.
Jobb ha valós számításokat végez és ott hibázik mintha egy valamit néznénk amiből nem derül ki hogy hibázik-e a kártya csak annyit hogy koppra ki van fullozva a vrmje. Vramot sem tesztel, számomra nem értékelhető amit csinál.
Atitool ebben jobb volt, ott láttad a hibákat. (Bár az sem egy tökéletes valami de régi kártyakra jó volt.)Illetve irtam is hogy másfél óra 100 fokos furmark után pont bacsisnak adtam el egy kártyát és vehettem is vissza mert egy óra alatt meg is döglött játék alatt.
Prime95 oké de ott meg az avx miatt bukik meg a dolog, proci eleve nem megy max órajelen miatta. Játékok meg alig használják ki. Nekem a prociban 2db is van magonként avx512 és foggalmam sincs hogyan hajtsam meg valós progikkal.
Lényeg hogy számomra video kari teszt az valamilyen játék vagy ahhoz hasonló benchmark ami fullozza a vramot (pl superposition) vagy ha vram gyanús akkor olyan számításos teszt ami vramot tesztel. Opencl/cuda ha nem hibázik grafikailag látszólag de instabil. (Linux alatt hogy szoftver hibát kizárjam)
-
válasz
FoxiestFox #80558 üzenetére
Egy játék soha nem lesz olyan hatékonyságú (fogyasztás tekintetében) hogy mindent egyszerre maxon ki tudjon terhelni. Azaz nem ad annyi párhuzamosítható számítást ami minden egységét maxon ki tudja hajtani. Olyasmira gondolj hogy kap a kártya végtelen mennyiségű olyan számítást ami minden egységére kihat.
Játéknál meg totál random dolgokat számolgat a furmarkhoz képest ami miatt messze nem hatékonyan dolgozik (áramfelvétel szempontjából). Meg ott van a proci is mint tényező ami mindíg más feladattal látja el hiszen játékban mozgás is van, player input azaz van ideje kicsit "pihenni" is a kártyának. Aztán ott az fps limit, átlag játékos 30-60fps-el játszik mert alap beállításban úgy vannak belőve a játékok bugok miatt (simán lehet engine limitáció mert hanyagul írták meg - pl skyrim, call of duty...).Prociknál szintén nem tudsz olyan valós terelést amely minden egyes utasítást és egységet kihasznál egy időben. AVX-ből is játékok alatt csak bizonyos részek mennek (már ha van valami ami kihasználja rendesen), nem totál koppon az összes AVX egység maxra kiterhelve az összes magon.
Furmark még ott bukik meg hogy vram tesztre nem jó (nálam mondjuk igazi gpu tesztnek sem vállt be). Amúgy én már linuxtra szánt karakteres felületű teszteket használok videókártyára első körben ami számoltat a kártyával és ramot nézi. Ha kell van windowsos verzió is de csak modern kártyára jó (opencl, cuda) https://easyupload.io/fko4gy
Mert egy rohadt pixel hibát nehéz észrevenni miközben száguld valami grafikai dolog, de ha számításoknál elcsesz valamit a kártya azt kiírja a progi. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #80558 üzenetére
Nincs olyan játék.
Most ugyanaz megy a procikkal.
AVX utasításokkal pikkpakk fel lehet forralni egy i7-est gyári hűtéssel. -
válasz
FoxiestFox #80555 üzenetére
Azért valljuk be hogy egy furmark nem igazán valós terhelés, nem az alultervezés volt a baj hanem nem volt vrm-en semmi védelem. Procihűtőt játékra használt gépnél sem érdemes csak prime95-re tervezni, mert az életben nem fogja azt a terhelést elérni (összes mag avx-e fullra kihajtva, imc koppra terhelve stb, nehéz elképzelni egy ilyen terhelést)
Mai kártyáknál már limitbe ütközik a vrm (persze bios moddal ki lehet tolni, szoftveresen is egy bizonyos szintig és bizony úgy meg lehet sütni nagyobb kártyákat)
Ugyanezen védelem alaplapokon is van, pont ez miatt a totál dzsunka kínai lapok sem tudnak leégni, hiába raksz bele tizenx magos procit a pár fázisos matx lapba all core hackel húzva az egekbe. (tudom próbáltam több lappal is)
Mai kártyákat már nem furmark-al tesztelem hanem superpositionnal. Furmarnál nem jön elő egy rakás hiba, bár arra jó hogy limitig felfűtése a kártyát. Ment nálam másfél órát egy R9 270-es 100 fokra fűtve folyamatosan furmarkkal. Aztán eladtam és kb fél napot sem bírt, megdöglött egy óra játék alatt, természetesen visszavettem aztán most eladtam rosszként és esélyes hogy majd jóként felbukkan az aprón alig használt nemdohányzó stb címekkel.
Bile Demon
Nálam lehet valami gyári hiba lehetett mert örültem volna ha csak 70 fok ment volna. Paszta gyári volt rajta de totál új korában vettem meg szóval az sem lehetett a gond, nem tudom de messze melegebb volt mint amit te mérsz most. -
Bile Demon
őstag
válasz
FoxiestFox #80541 üzenetére
Milyen kártya?
Analóg vagy DVI kimeneten jelentkezik?
A hiba csak felvillan, vagy ott is marad? Vannak részek, ahol a hiba vibrál?
Melegedésre romlik a helyzet?
DOS 320x200 felbontásban jelentkezik a hiba?Másik gépben is próbáld ki.
Arra tudok gondolni, hogy a 3.3V, amit a kártya kap alul van méretezve.
P3 idejében még tipikusan nem méretezték túl az AGP tápellátását.Más:
PCIe VGA hiányom volt, mert a Bulldozerhez adnom kellett valamit (GT710).
Most ezt sikerült a közelben viszonylag olcsón megcsípni:
Úgy látom, el van tömődve szösszel a hőleadó felületek bejárata és már elkezdte benyomni a port a piros áttetsző felület és a borda közé is (piros rész jobb felső sarkánál).
Szóval ő is törődést igényel, de valahogy első látásra megtetszett. -
válasz
FoxiestFox #80537 üzenetére
Mondom, csalós, a #80538- ban linkelt képen látszik. A kaszni fém, ahhoz egyenes a borda, a nyákot nem lehetne kiegyenesíteni, gyárilag ilyen. Meg nem is akarnám, lehet tönkremenne a kártya, esetleges feszegetésre.
szerk : valamint évek óta így megy, gond nélkül.
-
r0b3r
senior tag
válasz
FoxiestFox #80520 üzenetére
Nálam az MX300-as egyik kondija ki van púposodva, de még működik, a hangjával sincs gond, persze ki tudja meddig.
-
válasz
FoxiestFox #80522 üzenetére
Igazából nemtudom hogy hangkártya esetén meddig tartanak ki a kondik, de elképzelhető hogy a szokásos betegségek jelentkezhetnek idővel azokon is.
Egy példa erre - az X-Fi Elite Pro- mon a tápkörben kondicserét végzett az eladó, mielőtt elküldte. Elmondása szerint bizonytalanná vált a kártya. A kondicsere látszik is, mivel a gyárinál sokkal nagyobb került rá. Nálam semmi egyéb gond nem volt még vele, rendben működik. -
válasz
Simán okozhatja a kondi.
Én is haladok apránként az almákkal. A lassú ZIP-re összeszedtem pár játékot. Az a baj csak, hogy a ZIP 100MB-os, míg a gép vinyója csak 40, így valahol majd meg kell húzni a nadrágszíjat.
-
válasz
Csak annyit tudok hozzátenni hogy az enyém még működött jól, de régen volt bekapcsolva. Az egyik Tualatin mellett van, és mivel az a project folytatódik majd, kiderül hogy mi a helyzet a példányommal.
Bár először a filmek-sorozatokban levő brutális elmaradásomat pótolom, majd jön a Win98EE#2 befejezése.
Aztán a VH6T kondizása, végigtesztelése, úgyhogy eltart még egy darabig mire újra megszólalhat az MX300. -
válasz
FoxiestFox #80492 üzenetére
Abban már erősen hígítva van. Én töményen használtam Azúrból vásárolva. Úgy igazán ütős.
DarthSun: Nem vagyok nagy parázós, de eljutottam odáig, hogy már drótkorongozáshoz is kesztyűt, maszkot és védőszemüveget veszek. Ha meg olyan vegyszer, akkor kimegyek vele a szabadba ráadásnak, kell még a tüdőm...
Sikálás helyett mostanában a nagy kosz lemosása után inkább berakom a mosogatógépbe a cuccost 60 fokra. Szépen leszed mindent és amíg az asszony az irodában van még csak nem is látja.
-
zotyesz66
őstag
válasz
FoxiestFox #80443 üzenetére
AMD procikat egy ideig lehetett unlockolni. A kerámia Socket A Athlon/Duronokat akár ceruzával, a későbbi AthlonXP-ket meg ezüstlakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen R7 3700X / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- Samsung 980 500GB M.2 NVMe SSD 3500MB/s 100/100 újszerű állapot
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest