Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #101869 üzenetére
En pl itt megneztem az ebayt es az fb marketplacet, mast en nem ismerek. Igaz, keresgetni se keresgettem.
-
válasz
FoxiestFox #101851 üzenetére
Ez sokkal jobb jatek, ha csak emberek vesznek benne reszt
-
válasz
FoxiestFox #101843 üzenetére
Csak par honapig ideiglrnesen.
-
válasz
FoxiestFox #101834 üzenetére
Ez már tuti cucc 8 bitesekhez. Van hasonló nekem is és nagyon jó cucc. De! Ránézésre már egy újabb korszak úgy 10 évvel lehet fiatalabb azoknál a gépeknél. Kb. 90-es évekre taksálom digitális vezérléssel. Ha lenne rajta RGB bemenet egy A1200-at társítanék mellé.
DarthSun: Nem rossz. De nem megy le eléggé, hogy jó legyen Amigához.
-
válasz
FoxiestFox #101828 üzenetére
Tehát még nincs retró monitorod. Még.... De hátha értő fülekre találnak az igaz útról szóló szavaim
DarthSun: Az a képeltérítés frekvenciája. Mit tud soreltérítésben? kHz-es értékeket keress, akkor jó, ha le tud menni 15kHz-ig.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #101827 üzenetére
meg azert azt tegyuk hozza, hogy azert lehet ilyen monitorod, mert masnak nem kell
2000 elejen az ilyen 1500 dollaros arak mellett nem sokan elveztek ilyesmit. nekem akkor volt 21es trinitronom, amikor hasznaltan meg tudtam venni vmikor 2002 kornyeken. onnan valtottam mar lcdre.
-
válasz
FoxiestFox #101802 üzenetére
A CRT nem lesz blurry? Nagyon függ arról, hogy melyik korról beszélsz. A modernek tényleg nem, de ahogy mész a retró felé lesz egyre nagyobb az utánvilágítás. Nem is rossz ötlet, erről lehetne csinálni egy jó videót. Csak macerás, mert kellene egy sötét hely, valami gyors kamera...
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #101813 üzenetére
vminek az emulalasa ebben az esetben nem azt jelenti, hogy minden hatranyat akarja az ember latni, csak jellegeben hozza azt. a piac reakcioja egyertelmu a crtre, eltunt a 2000es evek vegere. tehat egy atlagembernel, mar akkor sem hozott annyi pluszt, hogy megerje hasznalni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101812 üzenetére
Akkor ezekszerint nem az az összefüggés amit én próbáltam találni, hanem teljesen más (foszfor).
Mert tényleg volt monitor, amit még 85Hz-en is vibrálónak láttam. -
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101813 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, a szemünk is változik.
Ám a CRT feketéje, az fekete (ha rendesen be van kalibrálva).
Mondjuk, egy rendes kalibrálás egyik félének sem árt. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #101802 üzenetére
Nincs motion blur, szvsz az oled sokkal gyorsabb, mint a foszfor villogtatasa.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #101792 üzenetére
A frekvencia mar megvan… 240-480hzes oledek jellennek meg, 4k felbontasban iden. Ppi kerdese, hogy mit tudsz emulalni, de igazabol en mindig oda lyukadok ki, hogy a pixelek a jok, akar a fene csikokat meg pottyoket bamulni.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #101741 üzenetére
Nrm az Acronis true image?
Abból keresem a 7.0-ást, az elvileg windows95-től Xp-ig mindenen elszalad. -
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101787 üzenetére
Igen, normális, és akkoriban annak is tekintettük, de mai szemmel már vállalhatatlan lenne. Hiába szép a képe, ma már 85Hz-től is kifolyik a szemem egy CRT-n, és ezek a tulajdonságai sem megnyerőek amiket leírtam. Mondjuk ebből a szempontból ez a monitor különösen extrém volt, de akkoriban kicsit később láttam olyanokat, melyeknek a hátsó kinyúlásukon volt aktív hűtés is, szerintem az enyémre is kellett volna.
És kattant az kikapcsoláskor is, de később is 2-3-t random X percenként. És kikapcsolás után 20-30 perccel még simán meglehetett mondani, ha ment az elmúlt félórában
De mondom a legdurvább az volt, hogy a mérete és a felbontás nem tudása miatt (egyrészt dosban konkrétan nem volt kép mert túl alacsony volt neki a felbontás), kénytelen voltam 1024-ben meg 1600×1200-ban játszani, ami megtolta a gépigényeket
(bár később 2009-ben a CompaQ V720-al már ez nem volt probléma, mert a 2669MHZ-re húzott Athlon XP, 2GB RAMmal és a 7300GTvel ebben a felbontásban is elbírt mindennel ami hajlandó volt még elindulni az SSE2 vagy újabb DirectX hiányában; később a Phenom 9500 a HD3870X2 miatt meg pláne).A Samusng 765MB-nél meg a CompaQ V720-nál már azonnal jó volt a kép, de ezek jóval későbbi modellek. Tulajdonképpen ezek egyfajta CRT csúcsok.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #101775 üzenetére
Tudja ő azt, nem kell olvasnia
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101777 üzenetére
Szerintem a villanyórát csapágyasra tekerné
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101779 üzenetére
DP-ből és HDMI-ből is van adapter DSUB-ra, nekem is van mindegyikből, használhatóak.
-
válasz
FoxiestFox #101777 üzenetére
Mitsubishi Diamond Pro 2070SB monitorom volt (ez talán high end) de nem emlékszem már milyen videókártyával hajtottam az tudott sima dsub-on is 2048x1560-at 86hz-en. Emlékszem rá hogy 15eft-ért vettem és rá jópár évre rá is el tudtam adni 20eft-ért, most meg gondolom egy vagyont érne. De kész horror volt cipelni az emeletre. Cornerstone p1700 volt elötte.
Igazából a TFT-k első korszakát átvészeltem CRT-kkel, és már az IPS panelos Dell U szériásat vettem (2311h), akkor éreztem úgy hogy van értelme válltani CRT-ről.
Az korai TFT-t számomra gyengék voltak, azaz CRT mellé állítva utánhúzás, gyenge színek stb. Akkor sokat multiztam (COD1) és multiban messze előnyösebb volt a régi CRT nagy frekivel (100-160hz-et tudtak akkor a jobb modellek). -
válasz
FoxiestFox #101759 üzenetére
Éjszaka, meg a plusz munkákat is akkor szoktam. Illetve gyerekekkel amiket lehet. Bár furcsa de 1 éves gyerekkel a karomon szoktam szerelni. Egy kézzel is simán összerakok gépet csak kicsit nehezebb. Aludni meg majd ha nyugger leszek vagy a sírban is lesz időm rá.
Az előfordult már hogy pár hardver balesetes lett. -
válasz
FoxiestFox #101753 üzenetére
Na ja, mostani lapoknál, videókártyáknál is okádok a sok borítástól. Egyedi akar lenni mind aztán tök egyforma fekete tömb minden. Helyette RGB-vel akarják feldobni.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #101732 üzenetére
Sokkal rosszabb kepe van, mint vgan. Miert nem keresel olyan broadcast monitort, ami kezeli a vgat?
-
válasz
FoxiestFox #101729 üzenetére
Régi PS-hez jó lesz, csak nézd meg ne járj úgy ,hogy az egyik tud NTSC-t a másik meg PAL-t. Bár ez ha studio monitor volt, akkor elvileg mindent ismer.
Nem így működik sajnos a video kimenet. Ráadásul ez a régi, még AGP-s kártyákon volt, hosszú évek óta nem nagyon jellemző.
-
válasz
FoxiestFox #101719 üzenetére
Régi konzol és VHS működni fog. De modern gépet rákötni nem sok értelme van. A nem jól fog kinézni alatt azt értem, hogy konkrétan szar lesz. Nem natív felbontást konvertál, szab, varr, át és vissza alakít. Ráadásul sima kompozit jelként viszi át. Köss rá egy korabeli cuccot és még az is jobb lesz.
-
válasz
FoxiestFox #101717 üzenetére
Van olyan vezeték, de nem lesz jó, felejtsd el. Ennek kompozit kép kell, teljesen más sor és képfrissítéssel dolgozik, mint amit a PC használ. Régi kártyák között lehet találni amin van ilyen kimenet, azzal lehet valamilyen képet csiholni, de egy kicsit is modernebb PCIe kártyával minden lesz, csak használható nem a többszöri konverzió miatt.
-
válasz
FoxiestFox #101715 üzenetére
Ez sima kompozit? Mert akkor a TV kimenetes retro videokartyak kompozit kimenetet kell rakotnod, es kesz is vagy.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101656 üzenetére
Látom neked is "régiházas" géped van, akárcsak nekem
Az enyém is sleeper egy 2007-2008 körüli házban van egy 10th gen I5 10400F, 32GB RAM, RTX3060 12GB, 1TB Samsung 980PRO M2 SSD, 4+2TB HDD és egy Corsair CX550F RGB táp. Az ember ránézésre nem ezt várja, hanem valami kései C2D/C2Q vagy ennek AMD-s megfelelőjét.
De mondjuk azért a külcsínen az egyedi festés rendesen húz, a maga idejében ütvefúrt, a cimborák nem győzték összeszedni az állukat, így úgy sleeper, hogy közben nem is.(igen, látom, hogy nem ebben hanem a kettővel lentebbi házban van a modern géped, de már erre a postodra kezdtem írni)
-
Hosssszu
őstag
válasz
FoxiestFox #101659 üzenetére
Szia!
Kösd rá a kulcsos részre a poweron pineket és akkor úgy kapcsolod be, mintha egy autót indítanál.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #101656 üzenetére
Dragonom van ilyen ajto nelkuliben
De nem elado, abban lakik a barton.
-
válasz
FoxiestFox #101560 üzenetére
Ja, EGO off. Hű pedig a P-III már nagyon kívánja az UOSP- t, bár nem mindenben egyezhet a konfigunk. A leírt alapján valóban, P-III alapon a BE6- al nyomultam, talán kissé más mint a konfigod.
Bizonyítani : részletes teszt, a tesztsorom alapján, annak pontos beállításaival+képmentések a főbb tesztekről, SS7 blogomban látható minden referencia. Nyugger ráér erre, bár amikor készült, még melóztam, tehát nem lehetetlen, elvileg.
A backup dícséretes, magam is mentegetem, főleg mikor egy 98- at felhúztam a Zenre, mikor rendesen bootolt, működött, az első volt hogy mentsem, ha bármit elkeverek, meglegyen a több hónapnyi alaptelepítés bizt másolata. -
batyuska100
senior tag
válasz
FoxiestFox #101561 üzenetére
Hja, csak amit írnak bios azon az egy oldalon amit találtam az nem megy mert azt írja hogy nem stimmel valami a típussal. Másik usb kártyával nem biztos hogy előrébb lennék, valszeg ugyan az a Via chip lenne rajta. Szerintem a tv tuner okozhatja a fejfájásomat, valahol olvastam hasonlót hogy annak külön IRQ kell.
-
válasz
FoxiestFox #101557 üzenetére
Nem, ha az adott USB kártya hardveresen ok, akkor működnie kell, bármilyen PCI csatolós lapban is, és ismételten utalnék a user errorra, bármánnyire is fáj ez Neked, vagy bármelyik felhasználónak.
-
válasz
FoxiestFox #101556 üzenetére
Attól függ milyen korú az adott gép, bár már SS7- től is kötelező az UOSP, másképp lehet nézni a változatos kékhalálokat. A modern gép/W98 meg nem is megy a modern driverek nélkül.
Tehát itt mellékelned kell a tapasztalataidat, konkrétan milyen gépre vonatkoznak.
TNT meg ilyen brutál lowend esetén bárki jöhet a naptárazós minimum teljesítménnyel, de a profi tesztem után már mindenki tudhatja hogy egy SS7 esetén a minimum videó, a R9800Pro.
UOSP- vel tettem fel a tesztemben a hiteles képmentéseket, ilyeneket nem látok senkitől eddig, majd ha bárkitől jön ilyen, ami persze a full tesztsorom pontjait felülmúlja, akkor már sztem ragozhatjuk tovább ezen témát. Tőled sem láttam ilyen hiteles képmentéseket, csak pár alaptalan beszólást, melyet semmi konkrétummal nem tudtál bizonyítani...ennyi. -
válasz
FoxiestFox #101549 üzenetére
Persze, megértem, mivel itt mindnyájan tudjuk hogy a retró oprendszerek konfigurálásához csak én értek igazán, há' nem tudunk mit tenni, ez van, a fiataloknak még tanulniuk kell, ez minden korban így működött.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #101502 üzenetére
Itt a tobbseg idosebb nalad
-
Yutani
nagyúr
válasz
Pedig Bacsis idősebb nálad. Jó, csak egy évvel, de mégis.
Azt nem értik ezek a jóemberek, hogy a videókat többnyire fekvő formátumban nézi vissza az igényesebbje, ne adj Isten egy 50-60 collos TV-n, és b@570ttul idegesítő, hogy a TV 65%-a üres, mert egy alsógatyafoscsíknyi területet foglal csak el kontent.
Jó, mondjuk én mosogatás és fürdőszobai készülődés közben nézem a BRSZK videókat a telefonomon, tehát annyira nem zavar, de zavarna, ha rendes képernyőn akarnám megnézni.
-
válasz
de én már öreg vagyok a 37 évemmel
Akkor én mit mondjak? Hónapok óta győzködöm.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101499 üzenetére
Remélem visz állványt, és megismerkedik a fekvő módban videózással -- én is.
Sőt, javasolnám ezt az egész világnak is.
F*sz ki van ezzel az álló formátummal, és még terjed is -
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101499 üzenetére
Nem lesz fekvő formátum, mert tiktokon az álló a bevett orientációs rendszer.
-
zotyesz66
őstag
válasz
FoxiestFox #101481 üzenetére
A 686B déli híd és az SB Live! az érintett.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101458 üzenetére
RX480-am csinálta, 2 monitoros set-nél, driver mindegy volt, nála az okozta, hogy az egyik monitor 60 HZ-en ment, a másik meg 59,xx-en. Áttettem ezt is 60 HZ-re azóta nincs gondja (évek óta okés).
Mondjuk, nekem melegedési gondot nem okozott amúgy, csak zavart a magas idle fogyasztás. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #101458 üzenetére
Hát az rx5700xt-nál biztos volt
Csak lestem hogy mitől olyan meleg a vga -
válasz
FoxiestFox #101385 üzenetére
Lehet amúgy, azért talán valamivel magasabb pötty kéne a 03 alatt. Aida a stress grafikonban tippre megmutatja van-e throttling.
Omega drivert egyiket sem ajánlom, nekem többnyire nem működtek, ha igen, akkor meg zavartnak látszott az egész.
Táp - egy ilyen gép esetén ahogy mondod, be van méretezve a lehetséges bővítésekig.
Közrejátszhat még az XP fétisem is, a sima gyári problémákat okoz, a szakértők ezeket javították, Blade SP2 vagy FreeDom SP3 és meglátod a valódi teljesítményt, ráadásul nem kell a driverek válogatásával görcsölni, a legjobbat pakolják fel, telepítés end, és minden kulcsrakész.
A linkelt P4EE resultom Blade alatt futott. -
válasz
FoxiestFox #101379 üzenetére
A 3DMark03 1 szálat használ, több szál picit javít a háttérfolyamatokon, melyek kevésbé terhelik az aktív szálat.
És ez a teszt is bitang procilimites. A P4EE@3.6GHz+HT+6800GT konfigom 11905- öt hozott. CPU freki-cache-függő, a szálak száma kevésbé számít. 3DMark05- ig ilyen, 06- nál már ugrik a pont sokmag esetén.
2.00 GHz, 512K Cache, 400 MHz a procid, ennyit bír 1 szálon. Doom3- at szagattam egy ideig, erősebb gép kell annak is... -
Fenyő
őstag
válasz
FoxiestFox #101379 üzenetére
Igen ennek kb dupla annyinak kéne lennie, olyan mintha nem menne az agp, csak pci módban, csekkold le, ill. ha nem megy, próbáld meg az agp fast writes-t kilőni/bekapcsolni (az ellenkezőjére ahogy éppen van), újabb catalystok szoktak szivatni agp karival, gyáriból a 7.7-es a maximum probléma mentes, omegából pedig a 7.12-re épülő.
-
válasz
FoxiestFox #101312 üzenetére
Anno, lanpartyn ki is lettek kozositve az S3 Savage kartyaval nyomulok, mert talan 3-ban vagy a 4-ben nem volt benne kod, igy tul messzire ellattak a palyan
Meg mintha, a hoeses is mashogy csapodott volna le. Olyan ez, mint az NFS2SE, ahol pl. az Aztek palyan Glide verzioval jatszva, vannak reszek, ahol vaksotet lesz minden, SW renderrel meg mindent latsz.
-
válasz
FoxiestFox #101338 üzenetére
Nglide...akkor ezt is felvésem sárga cetlire.
-
Fenyő
őstag
válasz
FoxiestFox #101326 üzenetére
Ha szeretnél table fogot akkor a koraiak nem lesznek jók
, meg gondolom nem is ss7-be megy, a 7.12-re épülő omegát tudom ajánlni, anno mikor még egy agp-és X800GTO@XL-em volt, azzal volt a legjobb, újabb drivreknek, meg már az agp-és karikkal volt gyakran gondja.
-
válasz
FoxiestFox #101318 üzenetére
Valószínűleg nem hibás, nálam pld az Audigy2ZS megfogta a GTX285- öt, AM2+ lapban. Gőzöm sincs miért, elvileg semmi közük egymáshoz erőforrásokban. X-Fi- vel meg megy szépen, illetve ment, mert a 285 azóta megpusztult, már más kártya van benne.
-
válasz
FoxiestFox #101312 üzenetére
Kíváncsi vagyok, előkeresem az NFS3- at, megnézem ismét hogy milyen szubjektíven. Akkor HD6850- el sem lesz köd, gondolom ? Meg a Turok1- ben sem..
.
-
válasz
FoxiestFox #101313 üzenetére
Közben kivettem az Audigy-t, és feltelepült az XP.
Eh. Majd visszarakom, remélem nem hibás. -
válasz
FoxiestFox #101304 üzenetére
Fog table ?, azt nem is figyusztam, melyik címekben okoz gondot ?
-
Fenyő
őstag
válasz
FoxiestFox #101304 üzenetére
Driver függő is a dolog, hogy melyikkel működik, 4.3-as pl ez egyik ilyen.
Pikari: Minél gyengébb az S7/SS7 proci annál hamarabb, vagyis gyengébb karikon jelentkezik a bottlencek, egy kisebb k6-2-höz simán egy Banshee, Savage4, G200 lehet optimális választás, persze itt is a gf3 lesz a leggyorsabb, csak teljességgel életszerűtlen, max tesztpadra való kombó.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101251 üzenetére
S3 Savage 4 8 MB AGP nekem anno problémamentes volt, BX440-ben W98/ME és XP alatt is (S3TC).
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #101251 üzenetére
Akkor este nekivágok
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #101216 üzenetére
Rohad a fej, nem tudsz mit csinálni.
-
válasz
Az osszes kezem is keves ahhoz, hogy megszamoljam, mennyi driveom/drive a kornyezetemben ment ugy szet, hogy elkezdte eloszor az RW-t, majd egyes R tipusokat nem olvasni, vegul kuzdott a sima gyari lemezzel is.
-
envagyok
veterán
válasz
Ha esetleg szétszeded, kíváncsi vagyok a tapasztalataidra.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #101214 üzenetére
Létezhetett hozzá?
Egy 2006 januári mentést nézegetve ehhez nem látni fw frissítést. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #101214 üzenetére
Tuti nem ezen mulik, csak nem jo mar. En most valogattam vegig a cdromjaimat, ami par eve jo volt most lehet meg se mukkan.
-
válasz
FoxiestFox #101157 üzenetére
Azt gondoltam, de nem tudtam így, valszeg mert nem is figyeltem erre, minden esetben próbáltam a leghatékonyabb CPU API- t bekapcsolni. Talán S7 kategórián próbáltam többet is, pld K6 3DNow, meg talán a P1/MMX is váltható, nem is emlékszem pontosan, ilyesmit csak akkor tudom biztosra, ha előttem van a gép, de most a próbapadot foglalja a Zen2, még mindíg nem döntöttem el, melyik retró video marad benne, hang az tuti hogy az SB060.
-
válasz
FoxiestFox #101154 üzenetére
Kíváncsi vagyok az eredményre, meg hogy egyáltalán Voodoo kártyán kikapcsolható-e az optimalizáció. Főkártyán biztosan, társkártyán kérdéses.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #101149 üzenetére
Attol fugg, mi a szuk keresztmetszet - ha a vudu, akkor pakolhatsz ala mar akarmit. Pl egy fillrate tesztben nem hinnem hogy tul magas lenne a prociigenye.
-
válasz
FoxiestFox #101149 üzenetére
Szoftver render ?, nem is néztem még hogy az bekapcsolható-e Voodoon, sztem ha azt választom, akkor a primary kártyán fut
, de bármelyiken ultralassú lenne, szoftver render inkább DOS alatt fontos, Win alatt pont a többféle gyorsítós API a lényeges.
Lényeges sztem a CPU optimalizáció is, itt az is pont fontos, emiatt is kell nagyobb proci, a P-III optimalizáció a leggyorsabb Voodoo+3DM99 esetén.
Látszik madnessen mégjobban, Zen csak a P1 optit tudja, emiatt csak 71855 pötty vadállat gépen, ha tudná a P-III optit, akkor 100k fölé menne, mint pld Core i7- el el is érik ezt. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #101060 üzenetére
Racionális ember AGP VGA-ja.
Gyűjtők annyira nem keresik, mindenki hd3850-et, hd4670-et, x1950pro-t, 7800gs-t, és hasonlót hajkurászik, de igazából az AGP kor játékaira ez is bőven jó, simán tudja a 2 generációval korábbi csúcskártyák teljesítményét.
[link] -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #101045 üzenetére
Van fb-n egy hd2600xt 5k-ért
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #101047 üzenetére
2cm, a magasításoknál 2.5cm
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #101045 üzenetére
Ilyen van:
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #101042 üzenetére
Azét ha Win 2000 van rajta, akkor még azért van értelme. Sőt, akár PRO Vistával is meglehetne próbálni.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #101038 üzenetére
Azt elvitték, most pcie 256MB ASUS 6800LE lesz eladó.
De van millió kártyám, próbálhatunk bele valami olcsóbbat keresni.
Te kerestél hdd tartót?
Találtam valamit, ajándékba ha jó, majd küldök képet. -
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #101038 üzenetére
Mindegy csak ne butított változat legyen.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #101036 üzenetére
Milyen koru jatekokkal akarsz jatszani? Bar igazabol ezek mind mennek modern pcn
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #101036 üzenetére
Szerintem 6800GS/Ultra kártya pont jó, továbbá Win2000 alatt is tök stabil.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #100980 üzenetére
És envagyok: első gen. Core i-t használok napira, mellesleg U-s mobilt. A megoldás roppant egyszerű, nem szabad Windows-t használni.
A Windows nálam már csak játékhoz elfogadható.
-
válasz
FoxiestFox #100959 üzenetére
Pedig PC-s vonalon vannak bőven. Nekik az a retró amit kiskorukban használtak. Nem véletlenül mennek jobban a 2005 és azt követő évek gépei jobban, mint az én régi vackaim. De érdekes módon ezekre a régebbi cuccokra is kíváncsiak, csak kicsit kevésbé.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #100932 üzenetére
A tizen-huszonévesek is retróznak.
-
válasz
FoxiestFox #100942 üzenetére
Nekem a húzott iP1 233MMX melletti Voodoo1 is lassú. Mai szemmel V1/P-II/450, V2/P-III/1000 kell hogy folyamatosnak lássam a képet.
-
válasz
Tikra és Fácséra nem járok, előbbit nemtom, lehet hogy gyerkőcöké, utóbbi meg huligán site
Bacsis YT csatornájára viszont feliratkoztam.
-
válasz
Én az állo formátumot rühellem. De meglepő módon elég sokan nézik és néha teljesen meglepő kérdéseket tesznek fel. Amikor liveozott a várból, akkor valaki pl. mindenáron HT-1080Z-t akart látni
-
válasz
FoxiestFox #100934 üzenetére
Volt modern hardver is. Illetve majd szeretnék egy skyirm chatgpt npc modot bemutatni. (Még nagyon instabil) [link]
-
válasz
Nem tudom én sem, nézettség így is volt. (5-10k között)
Technikai problémák voltak de nem mondható az hogy rosszul sikerült. Folytatás lesz. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #100918 üzenetére
persze, ez a hobby lenyege - mivel 8 gep tobb, mint 6 siman
az a gond a jelenlegi felhozatallal, hogy elkezdtem egy majd ket geppel, aztan a tobbit probaltam ezek koze passzintani. de most hogy mar tudom, hogy milyen idot akarok lefedni, mennyi geppel, egyszerubb egy gepspektrumot kitalalni, kevesebb atfedessel.
meg most mar van eleg tapasztalatom, hogy melyik konfig kb hogy muzsikal, mik a nyugjeik, mennyire hasznalhato jol.
lehet ossze se fog jonni, mert pl a s939bol szinte semmi sincs, a topkonfigok meg annyira megdragultak, hogy semmi ertelme egy lepcsot csinalni a 3200+ + 9800prorol vmi fx + 6800 ultra/ati 850 szeru gepre. ez a gep meg nalam elegge mellekes, igy plane nem motival, hogy sokat aldozzak ra.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #100840 üzenetére
Nagyjából 50. Nekem megerte mert egy sima natur gitar interfesz is kb 35 ami megfelelo nekem es kozben sound canvast is tud meg gyakorlatilag mixerkent mukodni az orpheus ii-hoz es a lemezjatszomhoz. Nagyban egyszerusudott a setupom miatta.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #100838 üzenetére
Sc-88pro map+tovabbi hangok, optikai/spdif bememet, gitarfelvevo asio driverrel, usb port, tobb analog be- es kimenet, kulon usb interfesz/hangkartya mod es hagyomanyos midi rompler/modul mod.
DarthSun: koszonom! Illik a modern retro jeligere mert nem emulacio de nem is az osoreg hardver. -
válasz
FoxiestFox #100790 üzenetére
Lényegében nem is kell segítség. Letöltöd a madness6.22 imaget, rávésed egy 2GB- os HDD- re, aztán a simple menüvel indítod, máris van egy DOS- od, melyen csomó program/game is van. Csak a többi menüben vannak modern gépes moddok.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #100781 üzenetére
Aztán nem izgat hogy az SLi vagy a Crossfire a jobb?
-
sidi
aktív tag
válasz
Tudom, hogy lesz 386-os géped is, az választ majd Téged, mint a Transformers-ben
-
jokeph
nagyúr
válasz
Én nem tervezgettem, de lett pár.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #100673 üzenetére
Nem mondod
Erre nem is gondoltam.Igazából arra gondoltam, hátha valaki ismer ilyenekre specializált gyűjtőt.
Hifire, retró pc cuccokra ismerek több embert, szinte bármi beszerezhető ami nincs hirdetve.
Na ilyen lenne jó, csak laptopra. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #100616 üzenetére
Most jut eszembe, hogy összedobtam mégis egy konfigot vele régebben, de eléggé el volt dugva, meg brand gép, ki is ment a fejemből:
Athlon Slot A 800 / Radeon DDR All in wonder / Terratec DMX Canyon3D
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #100616 üzenetére
Van olyanom is, de az is dobozban pihen, viszont az már Audigy korszakból van.
A canyon3d emulálja az A3D-t, és az EAX-et?
Nem hardverből tudja?
A cikk szerint sokkal erősebb chip van benne, mint a Live-ban és az mx300-ban.
Az az igazság, hogy én már unom kicsit a Creative vonalat.
Szinte minden konfigomban az van, MX300 is csak egyben, Ultrasound Classic is csak egyben, Max amibe van, fel sincs telepítve, plug and play sincs egyben sem.
De videókártyában is izgalmas az S3 3D vonal is, egy legerősebb Savage 4-el vagy 2000-el, van pár szép texture packos játék.
Nvidia mikortól is támogatja a dxtc-t?
Azok mennek a régi unreal, stb texture packokkal? -
laci1128
tag
válasz
FoxiestFox #100508 üzenetére
Természetesen, ha a vanilla verziókat nézzük, akkor szerintem is így van az első Quake esetén, a textúrák mérete és színpalettája a 320x200-as felbontást és a 256 színt célozták, a 3D modellek részletességét és mennyiségét pedig a Pentium FPUja bekorlátozta (vö. az ellenfelek mennyiségét a Doomhoz képest). A hardveresen gyorsított raszterizáció utólag lett belefaragva (VQuake, majd GLQuake), a játék eredeti tartalma pedig semennyire nem lett ezekhez hozzáigazítva.
A Quake II-nél pedig ismételten a játék tartalma illeszkedik a megjelenéskori gyorsítók által kínált szolgáltatásokhoz, 16 bites textúrákat használ, illetve a színes fényforrások jelentették a látványos újítást. Ezek a 256 színű szoftverrender esetén hiányoznak, ez akkoriban valószínűleg már úgyis csak a low end gépek támogatása miatt került bele.
A fentiek legfeljebb csak az eredeti verzióknak a nyűgjei, azóta valószínűleg már mindegyik korlátozásra kell, hogy létezzen megoldás a javítgatott leszármazott játékmotorokban.
-
válasz
FoxiestFox #100511 üzenetére
A Voodoo driverében van gamma korrekció, viszi a fényerőt rendesen.
-
válasz
Q2- re alig emlékeztem milyen szoftrenderrel, az Win alá jött már, viszonylag hamar átállítottam hardvergyorsításra, korabeli gépen lassú szoftverrel. Nemrég találtam meg a Q2 for DOSt, azon tettem 1024- re, pofásan néz ki, 1280- ban mégjobb. Q1 viszont 1280- ban instabil, még nem jöttem rá miért, de 1024- ben az is ok.
Erős gépen is ajánlott hozzájuk a LinearFrameBuffer+WriteCombined, ezek nélkül jóval lassúbb. A DOS7.1EE utolsó menüpontjára be is konfigoltam. -
arn
félisten
válasz
Jobban nem nez ki, csak nem latod a pixelektol a hibakat
en amugy birom a doom szeru spriteos pixeket, sokkal inkabb mint az elso 3d gyorsitott fpseket.
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #100489 üzenetére
Szüleim kezdetben szintén nem sokkal többet láttak ebben, de rokontól vettek 1998 körül 486-os gépet, csak azon kellett osztozkodni 2 testvéremmel is...
Engem kicsivel az ezredforduló előtt teljesen magával ragadott az akkor még csak réginek számító gépek világa, diákként nem volt másra pénzem így egy 386DX 25 Mhz gépet egészen 2003-ig használtam szerelés=kísérletezés, játék, programozás és e-mail (!) levelezésre, egészen addig, amíg a DrótPostaGalamb 1.4-ről levették a támogatást (2003?), az futott még Win 3.1 alatt és hardveres faxmodemmel csatlakozott.
Aztán vettem egy 486-os laptopot, hasonló célra, 2013-ig aktív használatban volt.Látod nálam is kicsit megkésett, bármikor magával ragadhat a kor
Jó, hogy Neked is volt 386-osod, ezek szerint majd lesz is
Létezik kicsi mini fekvő AT ház is, az nem foglal sok helyet. -
válasz
FoxiestFox #100472 üzenetére
Az országunk elmaradott a fejlett nyugathoz képest, a topikban szimplán csak nincs érdeklődés pár emberen kívül erre. Nem érdemes összamosni a kettőt. : elmaradott, bár evvel nem tudunk mit tenni, nagy csoda kéne a felzárkózáshoz. Ha már 1-2 embert érdekel, akkor érdemes, pld a madness6.22- őt is letöltötte 2 kolléga, legalábbis, akikről tudok.
Régi hardveren régi szoftverek = időgép, retró, a definíció szerint. : egyetértek, mint említettem le is tettem az asztalra ebből is sokat, most a differenciáltabb időutazás érdekel, persze tervben van ismét régi vas.
Régi hardveren minél modernebb játékok = érdekes, de nem valami hasznos : én sem kedvelem, hirtelen egy jut eszembe, mikor 486DLC mellé kooprocit pakoltam, elindult a Quake, de diavetítés, csak jobb a gép feelingje, gyakorlati haszna nulla.
Modern hardveren régi játékok = érdekes, hasznos : egyetértünk, a vitaalapban ez is szerepel, akkor nem is lehet a mostani irányzatom cáfolója.
Modern hardveren régi OS és benchmark = öööö... miért? : nagyon fontos, pld a legújabb gépeken is tart ma is az XP+3DM01 verseny. Vannak gépek is, melyeket régi OS alatt futó szoftver vezérel, nem is lehet portolni modern OS alá, régi gépet lehet ugyan beszerezni hozzá, de gyakran modern vassal akarják megoldani. Vannak egyedi tervező, stb programok is, melyeket megszokott a használója és/vagy hasonlót nem írtak modernebb formára.
Játék szempontból is rendkívüli a jelentősége, pld szoftver renderrel Q1-2- höz nagyobb felbontásban, nagyon erős gép kell, a retrókocka nagy felbontásban pedig igen szép.Nem is akarom elidegeníteni a real retrót, mindössze néha felhozom hogy anno jónak láttunk sok címet, mai szemmel viszont erős gépen sokkal többet lehet kihozni belőle.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Régi hardveren régi szoftverek = időgép, retró, olykor megsz*patod magad, mert később jöttek patchek, de időutazás. Annak minden szépéségével és árnyoldalával.
Régi hardveren minél modernebb játékok = Ödönke előbb utóbb anno eljutott erre a szintre, mielőtt cserélte a gépét. Technikailag ez bőven retro, hiszen sokszor hamarabb cseréltünk szoftvert mint gépet. (A legtöbb gépem legalább két oprendszert élt meg. A 466-os Celeronom pl Win 98, Win ME, Win XP-t is futattott)
Modern hardveren régi játékok = retro FEELING. DE csak feeeling. Mint amikor a 70-80 éves amerikaiak a légkondis, bőrbelsős, ülésfűtéses, hibátlan festésű, streetrodjaidjakban ejtőznek és a régi szép időkről beszélgetnek, (bezzeg) mikor még a vas szék és az ablaktábla is luxus volt az autóban.
Modern hardveren régi OS és benchmark = Itt a tavasz, dagad a ... kenyérdagasztóban a kenyér. A régi harvderekhez jó viszonyítani, hogy nosza mekkorát fejlődtünk (bár kissé torzít mivel ezek az új ferature-ket nem használják ki, bár cserébe van több FPS és pont), van mire büszkének lenni
Ezzel igazából nekem csak annyi van, hogy pár bench lefuttatása után szerintem ez értelmét veszti a következő HW upgradeig. Napi használatra meg konkrétan nulla értelme van.
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #100484 üzenetére
Sosem késő kiművelni magad
Én 386SX-el kezdtem, szerencsére ismét van egy ilyen gépem és megvan az első zöld-fekete CGA monitorom is, ez az egy CRT van már csak.
Visszafelé is mentem a 90-es évek végén, 2000-es évek elején diákként vettem 286 és XT gépeket (4,7 Mhz-est is), sőt Commodore 64-et is. XT-ből már csak 12 Mhz-es turbó változat van meg, lassabb IBM PC-hez nincs türelmemC64 az külön világ, az a másik kedvencem, azon tanultam meg programozni, az ott szerzett tudást vittem tovább PC-re.
1986-os születésű vagyok mint bacsis és úgy tudom Te is.
Jól leírtad a retro fogalommal kapcsolatos gondolataidat.
-
válasz
Ja, én belefáradtam, tök mindegy milyen irányzatot szavaztok meg, döntsetek.
Amíg itt én vagyok a TG, addig a modern retró megfér a naptárazóssal, ezt amúgy korábban is kifejtettem. Egyik irányzat se üsse ki a másikat., mindkét vélemény megfér egymás mellett.
Csak azt nem bírom ha az egyik vagy a másik mindenhatónak nevezi ki magát, minek is, én is úgy toltam be hogy ez a vélenényem, aztán a továbbiakban döntsön a nagyközönség. -
válasz
FoxiestFox #100474 üzenetére
Csak hogy legyen egy kis 8 bites, ami már nem is 8 bites, de annak néz ki. Mert ez uge ARM, de Z80-nak hazudja magát a külvilágnak:
Pista0001: Azt is tegyük hozzá, hogy a PC-s világ elején nagyon jellemző volt a korszakok keverése a magas árak miatt. MFM vinyó, Hercules monitor, 1.44-es FDD egy 386-os gépben. De ott a nemrég linkelt 6x86 is ami felismerhetően egy 486 génjein alapult, mert a ház és a HDD is azt a korszakot erősíti. Bár ez már nem a PC-s korszak eleje, de még később is jellemző volt. Aktuális, messze nem retrónál is van aki a 775-öt keveri a Xeon procikkal, modernebb videokártyával stb. stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Azonnali fotós kérdések órája
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC