- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
TRitON #75595 üzenetére
Azt nem csodálom...
S mi lesz az utód ?
Én úgy döntöttem, nem adom el az FX8320e+MSI 970A Gaming PRO Carbon párost, bagóért nem passzolom el, inkább megtartom, úgyhogy visszadobozoltam őket a lap csomagolásába, full karcmentes, minden tartozékával együtt.
Ramjait megkapta az utód s1366-os konfig (XEON X5677+ASUS P6T Deluxe).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
TRitON #75511 üzenetére
Na igen, és már maguk a mosfeteknek a tokozása is olyan, hogy alul a drain vagy a source kapott egy "nagy" fém felületet, amin keresztül a vezetősáv az alaplapon igyekszik elvinni a meleget. Viszont ezek a táp vezetősávok meg nem valami vastagok a szűk hely miatt és még le is vannak lakkozva, ami ront a hőleadáson.
Szóval ja, ilyen körülmények között csak a 8 vagy több fázis képes kiszolgálni egy gyorsabb FX-et.
-
fbeni91
tag
válasz
TRitON #75511 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm ezt a rengeteg infót. és én most már inkább a lapra gyanakszom hogy nem bírja.. és szerintem ezt te is alá támasztottad most.
Szuper elemzés volt. köszi.
Hát akkor ennyit bír az alaplap... nincs benne több szufla úgy látszik.. :/ kár. bár annyira nem gond. végül is bőven elég nekem a 4Ghz..
-
fbeni91
tag
válasz
TRitON #75490 üzenetére
4+2gb jelenleg.
hogy dual vagy szingle azt nem tudom sajnos. :/ bocsi ha butaságot írok!
jogos 20x200 4ghzviszont a tuningot az asrock extreme tuning utility progival próbálom. :/
elvileg ha be állítom 4.2ghz-re és a feszt 1.4125-re akkor stabilnak kellene lennie. de nem. sőt 1.4250-re akkor sem stabíl.. se 200 helyett 210... se 20x helyet 21x....
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
TRitON #75478 üzenetére
Értem a felvetésed lényegét, de a fizikai megoldást nem tudom, hogy belül hogyan iktatták ki 1 modult.
Mondjuk a 4 modulos FX-ek között is van ami megy 4.6GHz-en vagy fölötte, de ez már szerencse kérdése. 1.4V és felette kell már hozzá. Ami nekem volt, az 1.4V mellett "csak" 4.3-at tudott, pedig elég bitang léghűtés volt rajta.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
TRitON #75238 üzenetére
Na az utolsó FX-es teszt a részemről
IBT high 10 kör után...
Gyári defaulton: 257W - 69fok
4.3GHz, 1.416V: 316W - 79fokCsak referenciának, a Ryzen R5 2600-al totál gyári default beállításokban mindössze 145W-t vett fel ugyanitt a gép, és azt se állandóan, többször leesett 105W köré. Harmad annyit fogyaszt a Ryzen miközben 2x gyorsabb.
-
BlindMind
tag
válasz
TRitON #75250 üzenetére
Az egy nagyon jó lap , ajánlom kis alkuval 23-ba jó vagy!
Jók azok a lapok amiket linkeltél (#75247) DraXoN ! Bár furcsa ha megtömték ilyen "ficsörökkel" akkor miért nem támogatja a 2133,2400-at csak annyit írnak hogy OC 2000+ ami kb. lehet akár 2001-is
M2 nekem is nagyon hiányzik de van egy bios mod amivel lehet az enyémhez is rakni M2-est PCI-E bővítőre , és tud is róla bootolni!
Kis olvasmány akit érdekel esetleg:
Ilyen kártya kell hozzá:
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
TRitON #75234 üzenetére
Emlékeim szerint 1.38V-ot ad neki az alaplap alapból. Amúgy amit nem tudok még, az a vga kártya idle fogyasztása, azt csak tippelni lehet.
Egyszer láttam olyat, hogy megvágták a nyákot az alaplapon a proci tápkörénél, csináltak vastag drótból egy hurkot és úgy már közvetlen tudták mérni a felvett áramot, ami átfolyt a hurkon. Na az volt a tuti mérés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
TRitON #75222 üzenetére
Kicsit alábecsülted a fogyasztást...
1.41V - 4.3GHz-en már 300..305W-ot vesz fel a konnektorból 8 magos FX-el a gép a fogyasztásmérőm szerint P95 alatt. Ha a veszteségeket (amiket az egyéb komponensek elfűtenek) leszámolod belőle, akkor is legalább 250W a fogyasztás, nálad az még ennél is több.
Mondjuk kicsit alacsonyabb értékeket mértek a PH! tesztben https://prohardver.hu/teszt/amd_fx-8320_fx-6300_es_fx-4300_teszt/tuning.html?stext=amd%20fx, de ez függ a tápegység PFC-jétől és a használt mérő pontosságától is, +- 30..50W eltérés simán lehetséges.
-
TRitON
aktív tag
válasz
TRitON #75221 üzenetére
Nu. 4.5GHz, 1.425V Vcore mellett, Extreme LLC-vel 1.44V-ot kap a proci. A P95 kb. 5 perc futás után hibát jelez. Ezen a frekin, ilyen Vcore mellett becsléseim szerint ~200W lehet a fogyasztása; ez az alaplap ezt már nem tudja kiszolgálni (tekintve hogy a 220W-os két FX processzor pl. nincs benne a támogatási listában, ebből arra következtetek, hogy kb. itt lehet a vége). A VRM pár másodperc után tűzforró. Szóval ajánljatok alaplapokat léccilécci.
-
dergander
addikt
válasz
TRitON #31243 üzenetére
Nem minden a watt,azt nézd meg hány ampert tud biztosítani,neked olyan minimum 32-40 kellene ha nagy tunningot akarsz persze ehez hozzájárul egy 550-600watt is. Enermax tápok a bestek,de szinte már minden olyan táp ami 20.000forint környékén van jó lesz.
Ja és ne sajnáld a pénzt erre mert ez egy nagyon fontos elem.
-
Malibutomi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Medence topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest