- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
aktív tag
válasz
petakpa1 #78567 üzenetére
Sajnos még nem jöttem rá, mielőtt elkezdene karikázni, megfagy...
Azon gondolkodok hogy talán amiatt mert ezen az alaplapon még nincsen Secure Boot, mást nem tudok.
Most próbálok picit korszerűbb alaplapot beszerezni, arra majd megpróbálom felreszelni a W11-et, remélhetőleg sikerrel járok. -
jokeph
nagyúr
válasz
petakpa1 #78498 üzenetére
A két X58-as lapra UEFI módban nem, azok legacy BIOS-osak. Hétvégén kiásom őket és elválik.
Rufussal meg lehet csinálni MBR-esre a W11-es telepítőt pendrive-ra, de lehet hogy a W7 DVD/USB Tool is megcsinálja, bár az mégse lesz jó, ott nincsenek extra opciók.
FX:
Előszedem a másik lapot is, emlékeim szerint abban FX8350 van, 4*2 GB 2133-as ramokkal, a lap egy MSI 970A Gaming Pro Carbon, ezt M2 nVME SSD-vel fogom megvizsgálni (pci-e gen 2.0 x4), megkapja a tesztre a Wraith Prism RGB hűtőt, hadd virítson.
Anno FX8320e-vel használtam, 4,6 GHZ volt a vége, 4,4-re lőttem be, Cooler Master Nepton 140XL AIO-val hűtőttem. -
jokeph
nagyúr
válasz
petakpa1 #78495 üzenetére
Asus P6T Deluxe - ebben Xeon X5690 van, a másik meg Gigabyte GA-EX58-UD5 - ebben meg asszem i7-960, mindegyikben 6*2 GB RAM.
A lényegi difit nem tudom az UEFI meg az EFI között, csak annyit hogy az EFI egy átmenet a legacy meg az UEFI között.
EFI -vel adott ki az Asus is lapot, s775-ös P5 valamelyiket. -
jokeph
nagyúr
válasz
petakpa1 #78490 üzenetére
CPU: az összes Bulldozer tudja az SSE4.2-őt (ez takarja a POPCNT utasítást is, enélkül a hackelt W11 sem megy fel - legalábbis én nem jártam sikerrel - Athlon II 250-es CPU-val kipróbáltam, eldobta mindig magát telepítés előtt).
Az SSD az alap, már W10 óta, HDD-vel halál a W10 is.
DX12: nos, én 9600GT-t használtam, ez ezeréves kari, és DX10-es (de van hivatalos W10x64-es drivere, ezzel megy W11 24H2 alatt is).
Secure boot:
Nálam aktív
Rufussal csináltam meg, TPM 2.0-át deaktiváltam, UEFI ezen a lapon adott.
Viszont:
Meg tudom nézni hamarosan neked Inteles géppel, X58-as cucc lesz, legacy BIOS, TPM nuku, secure boot nuku, csak a proci lesz okés (meg persze ram, ssd, vga), X5690 Xeon - ez is tudja az SSE4.2-őt, Intelnél az s1366-os foglalatú Nehalem procik tudják elsőként.
AMD-ből nincs legacy BIOS-os lapom, amibe menne az FX CPU. -
-
válasz
petakpa1 #78441 üzenetére
Az első a BIOS-on. Hasonló nem támogatott procinál már jártam úgy, hogy nem indult a gép, de úgy is, hogy csak panaszkodott a mikrokód hiányára.
A második a VRM-en és a hűtésén. Az FX sokkal jobban rángatja a VRM-et, még ha a patkolt X3 sem eszik kevesebbet. Nem a fogyasztás a gond, hanem annak a hirtelen változása, ezt a tranzienst nem szeretik a gyenge lapok. -
válasz
petakpa1 #78439 üzenetére
Kis szerencsével menni fog benne, erre jók az esélyeid. Nagyobbal jól fog menni erre meg kevesebb. Az a VRM kicsit karcsú, a 6300-hoz talán-talán elég lesz throttling nélkül, ha olyan hűtőt raksz rá aminek a fuvallata a FET-eket is hűti.
Sokan nem hitték el, de nekem egy elég gyér lapban is sikerült megráncigálni még a 8300-at is, persze ott már plusz ventit kapott. [link]
Tuning, finomhagolgatásról meg itt írtam: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged