- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Tomcat #78589 üzenetére
Értékes tapasztalatok és jó meglátások.
A kihajcsa/nem hajcsa örök téma és sokváltozós egyenlet, amit minden időben és esetben a felhasználó igénye generál.Overkillnek hatott az R9 380 (kb. GTX 960) is a C2D E8500 mellett, amin sokat dobott a hardcore OC (3,16@4,41GHZ), de még így is hagyott a kariban.
Ugyanakkor mégsem volt hasztalan, több terem volt állogatni mint egy gyengébb (pl. RX 550) mellett.
Napiban az FX8320e (3,2@4,4 GHZ) mellett nekem az R9 380 volt végig, akkoriban elég volt nekem az R9 380, a CPU lett kevés erőben.RX 460/480/550-et hajtok, W11 alatt is rendben vannak, igaz a 24.9.1-es az utolsó hivatalos driver hozzá jelenleg.
Ennek megvan az az előnye, hogy nem rontanak el rajta semmit már (a win se), de ez csak akkor okés ha az ember nem játszana frisebb címekkel amik esetleg igényelnék az újabb drivert.#78591Tomcat:
Olyannyira van atmoszférája, hogy tavaly nyáron bezsákoltam egy Asus M5A99X Evo R 2.0-át, FX8370-el, a fenti Arctic hűtővel és 4*8 GB 1866 Kingston hyper x ramokkal cakk-pakk 40e-ért. -
-
erer1000
őstag
válasz
Tomcat #78478 üzenetére
Álom alaplap AM3+ hoz nekem a ASRock 990FX Fatal1ty Killer volt.
"
A fedélzeten négy darab DDR3-as memóriafoglalat lapul, amelyekben akár 64 GB-nyi DDR3-2400 MHz-es rendszermemória is elfér. Bővítőhelyek tekintetében nem rossz a felhozatal, hiszen három darab PCI Express 2.0 x16-os, illetve két PCI Express 2.0 x1-es slotot vonultat fel a deszka. Két darab PCI Express 2.0 x16-os slot a 990FX északi hídhoz csatlakozik, így ezek x16, illetve x8/x8 sávszélesség mellett üzemelnek, harmadik társuk azonban az SB950-es déli hídhoz van huzalozva, így csak x4-es sávszélességgel gazdálkodhat.
Az új alaplapon öt darab SATA 6 Gbps-os portot helyeztek el, de rajtuk kívül egy M.2-es slot is rendelkezésre áll, ami egy SATA 6 Gbps-os és egy PCI Express 2.0 x2-es kapcsolatot egyesít. A fedélzeten négy darab USB 3.0-s port lapul, plusz a játékosoknak szánt perifériákhoz optimalizált USB 2.0-s portok is a kínálat részét képezik."Natív M2, 64GB RAM, 990FX, combos VRM, stb stb.
Mondjuk a 990X lapomon az X4 PCIE foglalatot ha nagyon akarnám, egy 4k Ft-os átalakítóval M2-vé lehetne alakítani, 2GB/s max képességgel.
Csak a bootolást nem szeretné (már próbáltam annó) -
erer1000
őstag
válasz
Tomcat #78468 üzenetére
Én találtam az asusomhoz 2.0 modult, 4ezerért ebayon.
De amúgy SSE4, és POPCOUNT támogatva van cpu oldalról is, szóval a legutóbbi patchekkel nincs gond.
Egyedül a modulok miatti ütemező vehet le valamennyi teljesítményt, de 0-7% esetén simán vállalható még szerintem, hisz win10 meg 2025 ben már végez az eletciklusaval
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Tomcat #78451 üzenetére
Utolag egyebkent en nem adtam volna el az FX gepeimet. Nem tudom miert, mindig volt nekem valami bennuk ami megfogott.
egyebkent teljesen igazad van, valoban nem allnak aranyban egymassal, talan ez az ok volt ami miatt hagytam oket. Az a baj hogy a progik tobbsege is keson kezdte el kihasznalni, pl az R6S, csak most kapott DX12-t, es sokkal jobban fut vele mint DX11-Vulkannal, csak a problema hogy ennek mar evekkel ezelott igy kellett volna lennie.Btw az FSB-NB-HT trio babralasa tud jo erot biztositani az FX-nek, foleg egy jo idozitesu rammal.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Mobil flották
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged