Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ahantos1963

    kezdő

    válasz Dauerstage #76498 üzenetére

    " (fos) az fx széria" Dehogy az!

    Csak a fosozás a játékosok és a csak 1-2 szálat használó júzerek által hirdetett vallás.
    Az FX-ek 1 magos teljesítménye erőteljesen elmaradt az Intel procik hasonló értékétől clock2clock. Kb. FX mag = 2/3-ad Intel mag. Vagy, Intel mag = 1,5 FX mag.

    Nomeg! Kevés jó lap volt az FX-ekhez, az olcsójánosok meg vettek FX-et macskajancsi lappal és ócska táppal. Emiatt az FX-ek sokszor még az alapteljesítményüket sem tudták hozni. És nem gondoltak bele, hogy nem az FX proci a szar, hanem a konfigjuk.

    Nomeg! A 6 és 8 magos FX-eket pedig legalább 4,2-4,4 GHz-ig tuningolni kell(ett), de ehhez a "macskajancsi lapok" VRM-je (Voltage Regulator Modul(s) - feszültség szabályzó modul(ok) ) rohadt gyenge.
    4 magos FX-et pedig nem volt szabad venni, mert a Phenom II X4 procik simán elvalagázták őket.

    ---
    Az IPC gyengeségét az AMD az AM4 szériában szépen felhozta szinte tökéletes Intel szintre. És ár/teljesítmény arányban jóval kedvezőbben, mint az Intel. + normális "APU"-ja az Intelnek nincs és az AMD hasonló árakon több magot, szálat kínál jelenleg.

    Röviden ennyi.

    ***************************

    "Amd fx-6300(Lc power Lc-cc95), Asrock 960gm-vgs3 fx" - a lap 760G chipset-tel szerelt, ami még AM3-hoz is a leggyatrábbak közül való

    No, ezt a tápot nagy ívben hajítanám ki a véres g3cibe és a lap is "macskajancsi" féle.

    --------
    Ezt a kommentet a 4,2 GHz-re húzott FX-8320-as gépemről írom. (Kapott SSD-t, 16GB ramot, fut, mint a táltos ló, de elérte az értelmes upgrade maximális határát. Remélem, hogy kihúzza 10 éves koráig, mikor is 60 éves leszek. Ha leszek egyáltalán. :K )

    [ Szerkesztve ]

    Van halál az élet után.

Új hozzászólás Aktív témák