- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz
Szokenesz #77086 üzenetére
igen, 2 monitort, az egyik FullHD, a másik egy régebbi még 4:3 képarányú példány, az 1280x1024.
Ezt tervezném majd lecserélni egy 5120x1440 példányra..
Most visszakapcsolva a "magokat" ... huh.. azért a "4mag" eléggé "darabos" volt windows használat mellett is (pedig csak ide-oda kattintottam párat "milyen is" alapon)... Sokkal simább a 8magos FX. -
válasz
Szokenesz #76727 üzenetére
Ha nincs játék igényed, felesleges cserélni. Esetleg a fogyasztás miatt. Én is 4GHz- re állítottam az FX8320- at a biosban, de Win alatt custom energiaprofillal csak fix 2.4G- án használom (és így sokkal kisebb a fogyasztás/melegedés is, de még bőven elegendő a teljesítmény), csak akkor teszem 4- re ha játszok. Általános dolgokra nagyon robosztus proci, jól pörög, főleg mióta SSD- n van a rendszer. Memből is elég a 8GB általános felhasználásra, csak a játék miatt bővítettem 16- ra.
-
DraXoN
addikt
-
DraXoN
addikt
válasz
Szokenesz #76371 üzenetére
bátor vagy, sose mertem a saját lapommal se extremre rakni az LLC-t (jobb lapban se.. fene se tudja mit "alkotott" ott a gyártó)
... high értéken van ha jól emlékszem az én példányom úgy stabil 1.45V-on 4.3GHz-en (IBT alatt nagyjából be se esik a feszültség közben, pár századot veszít)... (eléggé antituning szegény cpu).
nekem sajnos csak olyan képem van tavaly szeptemberből ahol épp "fan duct"-al kísérleteztem:
A CPU szerette... a VRM nem szerette
1-2 hónap után "ki is került" a rendszerből sajnos képem nincs mert csak "kikaptam" és ment vissza a gép a sarokba..
alatta van egyébként egy .. talán 7cm-es venti (gyári amd hűtő típusán lefő fajta, bár az enyém nem arról van, e-bayról jött "külön"), a fanduct eléggé elállta az útját így nem ért semmit akkor.a hűtőmön a venti "nem gyári" magasabb fordulatszámű modell, a gyári 300-1200, ez 600-2500, de simán 3-400 körül megy terhelés nélkül, terheléssel 1200 körül 60C környékén, de azt csak IBT alatt éri el, játék alatt ha 8 szálat terhel is a játék még az 50C-t is alig éri el ott meg 6-700 körül tanyázik a fordulatszám... a VGA a hangos (RX570 OC rajta 1320-ra ás 2000re a ramja... de így is "elfogy").. meg a merevlemezeim (főleg köztük az 1TB-s samsung rezonál)..
-
válasz
Szokenesz #76371 üzenetére
A második kép már elég jó szerintem
. Ha IBT fut pár kört, akkor szerintem már elég stabilnak lehet mondani. Én mostanában Linx-szel tesztelek, ha húzok, az is elég nagy terhelést produkál.Mostani órajelem beton stabil használat közben, viszont ha ráengednék egy IBT-t fogadni mernék, hogy nem lenne stabil.
-
DraXoN
addikt
válasz
Szokenesz #76368 üzenetére
Vcore LoadLine Calibration: a lényege a funkciónak, hogy a terheléskor jelentkező beeső feszültséget pótolni, gyakorlatilag magasabb áramerősséggel (nagyobb terhelést ró a VRM-re).
ez azért lehet jó mert csak terhelés esetén növeli a feszültséget, míg IDLE esetén nem bántja a dolgot..
Viszont, hogy mit jelentenek a gyári Auto/Regular/Extreme és hasonló jelölések, gyártónként változik és kb. sejteni se lehet, csak "kitapasztalva" megnézni.a CPU feszültség és frekvencia mondjuk eléggé alacsony, és ezek a szenzorok szintén pontatlanok bizonyos hőmérséklet alatt (talán 40-50C, szenzortól függően).. ott már exponenciálisan romlik a hőmérséklet mérés pontossága.
Mondjuk azért az alaplap nem a legrosszabb, így szerintem egy ventit a VRM felé fordítva, a 4GHz hozható optimalizálással benne. -
-
válasz
Szokenesz #76365 üzenetére
Fatal1ty 990FX Killer lapot, kinyírtuk régen tudatlanságból ,mivel a hővezető szivacsot (gap pad) lecseréltük, pasztára, ami nem ért oda rendesen. Meg is főtt az északi híd úgy ahogy kell, de ment a gép pár percet hiba nélkül, hagyta hogy megsüljön az északi híd.
Annyira nem kell izgulni, olyan 70-80°c meg sem kottyan nekik(északi híd), én lapom 90 fokon kapcsol ki.Pár (sok) hsz.-szel feljebb olvastam, hogy a proci a hőt, az "áthaladott" áram mennyiségével párhuzamosan számolja ki, vagyis csak egy viszonyító érték. Azért is olyan kicsik a nyugalmi hőmérsékletek. 40°c az tisztességes hőmérséklet full terhelésen.
-
DraXoN
addikt
válasz
Szokenesz #76365 üzenetére
Órajelet visszaveszi 1400MHz-re egy-egy pillanatra (eleinte), majd "befixálja" az 1400at, ha továbbra is túl meleg akkor kikapcsol...
De ha félreméri a hőmérsékletet, akkor megette a fene az egészet... Sok AM3 alaplap pl. akár 20C fokot is képes tévedni, ami eléggé valószínűtlen hőmérséklet értékeket eredményez.de figyelve azt a hőmérsékletet és ismerve a 212es hűtőt.. egy 10-15Cvel biztos alul mér a tiéd is.
infrás hőmérővel rákéne mérni az alaplap hátulján, hogy biztosra menjen az ember... az ott kapott értékhez egy kb 5C-t hozzáadva lenne kb. a stocket hőmérséklet.M0ng00se:
A gond az, hogy 1 chip méri a VRM hőmérsékletet a "környékén". Egyes alaplapokon az is hozzáér a VRM bordához.
Ha a VRM vagy a szenzor közül bármelyik nem ér jól hozzá, vagy csak az ér hozzá akkor eleve rosszabb lehet a kiolvasás és "megsüti" azt aki nem ér hozzá...
Olcsóbb alaplapoknál lehet mondjuk szenzor sincs, csak tápáramból és terhelésből számítja ki, hogy mikor is kell visszavennie ... ezek főképp a 900as előtti lapokon lehetnek, amik "FX support" alaplapok, de azért mégse, és egy kis terheléstől is 1400ra beáll (bármit teszel)... -
válasz
Szokenesz #76363 üzenetére
Nekem a VRM bordán (NB-VRM borda egyben van) két darab 6 cm-es venti van
Hozzáteszem, nem is volt baj a felsorolt komponensek hűtésével.
[off: elől 3x12cm,alul 12cm, fent 23cm, hátul, 14cm, procihűtőn 2x12+1x14 ,de hálistennek így is fel tud menni 60°c fölé a proci xD]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HP notebook topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest