Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Ha alacsony fogyasztást szeretnél , szerintem csak alul kell feszelni és a TC-t kapcsold ki.
Az APM elvileg csak akkor kezd keverni ha megközelíted a TDP limitet. Ettől függetlenül persze kikapcsolhatod,legalább az sem kavar be. A C1E-t mondjuk én mindig bekapcsolva hagytam.
C1E:
Kevésbé ismert technológia és sokan az intel CPU-k sajátosságaként emlegetik, ám ez egy nagy tévedés, ugyanis a modernebb AMD-s alaplapok és CPU-k (Phenom, Phenom II, Athlon64 X2) is támogatják ezt a technológiát, s alkalmazásával a terheletlen teljesítményfelvétel tovább redukálható. A C1E lényege, hogy az operációs rendszer a CPU számára HLT parancsot küld, amennyiben a CPU éppen tétlen (a Windows mindig küldi, ha nincs teljes terhelés alatt a rendszer), és ezáltal éri el a várt hatást. Érdekes módon a tesztek túlnyomó többségében ezt elfelejtik AMD-s rendszereknél bekapcsolni, s mindössze néhány fórumon lehet fellelni, hogy mégis mennyit számít ez a gyakorlatban.Nálam az FX6100 4GHz-hez 1,3V(alulfeszelve) társult, ez kellemes beállítás volt.
-
Bali27
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
C1E-t kikapcsolod és az APM-et be (nem tudom mennyire jó de alapbeálításként így van).. Én azt vetem észre hogy ha APM és C1E be van kaopcsolva akkor már túl '"spirázza" a freki kapcsolgatását.. Egyébként a 3.3-at alul lehet feszelni alapfeszültségen.. Nekem nem fagyott soha ki mert a Turbo Boost ugy is felnyomja a frekit 1.4 -re 3.9-en..
...+ C6 vagy mit még bekapcsolod.. -
FeRRaR1
őstag
Sziasztok
Most váltottam E6600 @ 3,4-ről vissza a mindig is szeretett AMD oldalra egy FX 6100 személyében.
Asus Sabertooth 990 FX
AMD FX 6100
Corsair Vengeance 2x4 Gb 1600
OCZ Vertex 3
Corsair HX 450 a táp (régiből)Igazából az alap sebessége bőven elég mindenre, sőt! Viszont a fogyasztását szeretném levinni ameddig csak lehet. Bekapcsoltam a CnQ-t a C1E-t. Mi az amit még érdemes lenne megtenni, de nem csökkenti a teljesítményt? AMD Overdrive állítás, vagy esetleg valami Asus kiegészítő program?
Egyébként nagyon elégedett vagyok a géppel, érezhetően sokkal gyorsabb, pedig az előzőt is SSD-vel használtam, nem beszélve a videó konvertálási különbségről...
Olvastam utána sokat, de főleg tuningoltak (felfelé).
Minden tanácsot, javaslatot szívesen veszek.
Üdv, FeRRaR1
-
Roland.a
tag
FX-8150 ELADÓ!
http://hardverapro.hu/apro/amd_fx-8150_elado/friss.html#msg22 -
128bit
tag
Sziasztok
Hagy kérdezzek szerintetek mit kéne!
Van most nékem egy 4 magos X4 B60 procim ,ami 3900GHz en tud menni.
Frissitettem alá egy M3+ os alaplapot és gondolkozom rajta ,hogy kell e nekem egy FX 8120.Elég jó áron venném meg!
Mennyi GHz et lehet kihozni egy FX 8120 ból és érdemes lecserélnem a AMD Phenom II X4 B60 ???
70 % játék és 30% munka menne vele ,kis video vágás és HD filmekkel is bohóckodom sokat!
Köszönet előre is
-
MontyCrew
senior tag
Nemrég lett AMD-m így nemigen vágom, hogy mi ez, de utánanézek.
-
kovsol
titán
Igazad volt 1,1875V CPU és 1,175NB vel még vígan fut a prime teszt
Viszont az kicsit nevetséges, hogy így is felmegy 50-51 fokra a proci, pedig aztán süvít a ventilátor rajt 2800rpm el
az az Arctic Freezer 13 Pro szeritnem nekem megfelelő lesz cserének. Az a weblap jónak is tűnik, úgyis pont rendelek tápot is és akkor együtt megrendelem innen. -
MontyCrew
senior tag
Melyik hőmérséklet érték itt a valós, vagy hogy is van ez itt a Bulloknál mert elég cifra értékeket kapok...
Terhelés megszűnésével a magok 17 fokosak cpu pedig 36
-
miresz
veterán
Szerintem az a fesz még mehet lejjebb. Nekem a 6100-on ilyen: Arctic Freezer 13 Pro hűtő volt,és nagyon halk,még fullon is. Én is 4Ghz-n használtam vele a procit. De ha van egy kicsivel többed,akkor ez: Scythe Ninja 3 egy brutál jó hűtő,de ennek kell hely is,mert nem kicsi.

-
kovsol
titán
arra igen, nem tudom mondjuk mennyit számít hogy 1,2625 ről visszavettem 1,232-re (majd még megpróbálom kevesebbel is hátha megy majd NB fesz az meg 1,1875-re van rakva most), gyári coolert meg most kezdem már megutálni, mert nagyon hangos tud lenni néha
10k körül nézek jövő héten valami újat rá szerintem, első szempont a halkság lesz, második meg, hogy 4Ghz körül elbírja majd a procit azért. Tudnám melyik ember találta ki ezeket a 4 tizedes jegy hosszú fesz értékeket 
-
miresz
veterán
Gondolom az alulfeszelésre gondolsz? Az az értelme,ha éppen olyan alkalmazást használsz ami az összes szálat terheli,akkor az általad beállított alapórajelen fog dolgozni,és a szintén te általad beállított(csökkentett) feszt adja a moduloknak,és így full terhelés alatt sokkal hűvösebb a proci.
-
synthattik
aktív tag
a jól megrántod az fx 6100 at ,akkor nem negyon érezni különbséget a 8 as és a 6-os széria között mondjuk bf 3 alatt de más játékban sem.
Én már kipróbáltam mind a 3 verziót 2,3 4 modullal 2 vel azért voltak gondok hardverigényesebb játékokban, viszont a 3 és 4 modul között olyan nagy különbséget nem fedeztem fel,játékok alatt azonos órajelen,a multkor már linkeltem ,de itt van 1 kis eredmény 8120 al 3 modul van csak bekapcsolva 4.4 ghz-en
Tehát kicsit megnyúzod a bajszát hozza szépen az eredményeket -
kovsol
titán
Én csak megnéztem változtat-e valamin, de ha a ramot nem engedem neki húzni akkor értelme nincs, max akkor jöhet jól ha nem bírja a végén már a +100Mhz es lépést hanem mondjuk csak +50Mhz el bírna többet akkor így ki lehet kombinálni azt is.
Viszont ha bevan kapcsolva a turbo core akkor nem tudom mi értelme van a feszültség állításnak, mikor kénye kedve szerint össze vissza ad neki többet.
Mondjuk most visszaraktam inkább alap órajelre és lejebb vettem a feszt, most prime alatt 3300Mhz esetén 1,232V -t ad neki, de turbóval van amikor 1,4 -t is ad neki
Tuningot majd csak akkor adok neki ha épp játékot akarok előben streamelni, meg majd ha meglesz az új VGA kártya végre valahára 
-
kovsol
titán
Most 240-re raktam fel 200 ról az "fsb" -t a ramot visszaosztottam 1333Mhz re és így megy most 1600-on és aida tesztben egyedül a memória olvasásban maradt le minimálisan, a másik három tesztben megverte a bent szereplő fx 6100 -t 1866 os ramokkal, mondjuk az én procim 15x240=3600Mhz és 18x240=4320Mhz turbó és 2400as NB vel megy. Nem tudom az fx 4100 és 6100 nak miért csak 2000-es NB -t raktam gyárilag, míg a 81x0 nak 2200 -t ha ennyire számít ez a memóriának ?
-
-
MontyCrew
senior tag
-
Vincsó
aktív tag
AMD overdrive-ba merre lehet kikapcsolni az apm funkciót?
-
kovsol
titán
válasz
MontyCrew
üzenetére
Nálam van egy olyan lehetőség a biosban, hogy CPU Active Core Control és ott lehet állítani tudtommal.
230as szorzóval jó hogy gyorsabb, olyankor a NB HT RAM órajeleket is tolja felfelé arányosan vele.
Régi tesztek nem igazán érdekelnek engem, mert most már a játékok és az új programok is Egyre jobban fekszenek majd a többszálú feldolgozásnak, a régebbi játékok/programok meg így is elfogadhatóan futnak. Persze pontvadászok hátrányban vannak így
-
MontyCrew
senior tag
turbót kikapcsoltam és a szorzóval játszottam ill fsbvel, érdekesség, hogy 200/20 gyengébb mint a 230*17,5. Így van, azonos gpu órajel mellett nőtt a GPU Score, így valószínűleg jobban fexik neki, viszont régebbi tesztben kevésbé szerepel ilyen jól a BULL.
Hol tudom letiltani a modulokat? Ha sikerül megcsinálom neked ezen az órajelen
-
MontyCrew
senior tag
Nos, végre stabil a rendszer.
X6al 1.3V mellett 3600 Mhz ig jutottam
FX 8120al 1.3al 4030 Mhzig,Majd ha sikerül beszerválni a fogyasztásmérőt rábököm mert kíváncsi vagyok, de szerintem, nem lesz akkora ugrás mint a tesztekben... Turbo core-al 1.38 is felugrándozott cpu-z ben a feszültség.
csináltam azonos fesz értékek mellett 1-1dmark 11 tesztet.
Ennek fényében, hogy 500 Ftba került a váltás, és ezért egy 3 év gari FX processzort kaptam az OEM gari nélküli X6 ért, én nem bántam meg a cserét.
Ahogy észrevettem, ez a 2 javítás, ami a PH egyik cikkében volt, sajna nekem nem javítottak, rontottak az eredményeimen,, de sebaj, nyakunkon a Win8

-
MontyCrew
senior tag
Igazából a 8 mag/szál miatt döntöttem így, igaz most még szinte semmi nem használja ki, de pl bf3 alatt látni, hogy szépen dolgozik mindegyik mag, így pedig egész jól muzsikál a proci. Még valamikor ha lesz egy kis felesleges pénzem, beruházok egy fogyasztásmérőre is aztán megnézem mit produkál, de elvileg most alulfeszelve viszi a 4et így nem szabadna többet fogyasztania

-
Giii
senior tag
Honnan lehet letölteni srácok a patcht a win7-hez? Bullhoz. Elöre is Thx

-
MontyCrew
senior tag
válasz
synthattik
üzenetére
Igyekszem a tesztelgetésekkel, frissebb programokkal látszik az új architectúra előnye, gondlok itt pl a 3dmark 11re. Kellemes csalódás ért az X6 T1100 hoz képest!
-
kovsol
titán
mit találtam előbb
[link] régi szép idők, persze a mobil A64 3000+ 1800Mhz 1MB L2@2600Mhz képemet nem találtam meg, az a proci és a DFI lapom még most is megvan, de ez a 10x250 is igen jól hasított, mert a ramok is bírták az 500MHz -t -
kovsol
titán
nekem is alulfeszelve megy 3600 on most, de mikor bekapcsolja a turbót akkor szörnyű milyen sok feszt ad neki, néztem néha még 1,4 re is felugrik mikor 4300 on megy 2-3 szál, lehet ki is kapcsolom a turbót, nem tudom van-e értelme, főleg, hogy még az egy szálon futó dolgokat is elosztja két szálra, amúgy én még arra is gondoltam lehet a windows frissítés osztja el modulok közt ilyenkor
-
miresz
veterán
Igen olvastam. De szerintem én is 95W-on belül vagyok így,hogy alul van feszelve. Azoknak,csak kisebb fesz értékek lesznek beállítva szerintem,mint a mostaniaknak.Gondolom észre vették ők is,hogy kisebb feszel is mennek ezek a CPU-k.Az lenne jó,ha a Turbo Core feszültségeit is visszáb vennék,és akkor egy jó kis hűs proci lenne.
-
ftc
nagyúr
jöhetnek a teszt javaslatok
-
kovsol
titán
Ugye míg alapon volt használva a CPU akkor két lépcsőben volt a turbó 3,6 és 3,9Ghz, most ha alapból 3,6Ghz en megy a proci és 4,3Ghz a turbó ilyenkor kimarad a köztes lépcső jól gondolom ? Ezt a 4,3Ghz -t meddig tudja tartani amúgy? ha a program igényli akkor akár folyamatosan is ?
-
Vincsó
aktív tag
Hali!
4100 tuningnak hogyan kéne nekiállni? Van elérhető irodalom ebben a témában?
-
-
miresz
veterán
válasz
DeadMeat
üzenetére
Hát ezt neked kell mérlegelni,hogy számodra melyik a jobb. A Gigán nincs UEFI,szerintem rosszabb a ventilátor szabályzása,16x-4x Crossfire lehetőség(persze ez csak akkor hátrány,ha lesz CF),Etron USB3 vezérlő,amivel tapasztaltak hibákat(az enyémen is ez van én még nem tapasztaltam semmit),viszont jobb a CPU táp ellátása(8+2 phase CPU VRM power design),6sata.Az Asrock-on UEFI van,jó a ventilátor szabályzása,sok csatlakozóval,8x-8x CF lehetőség,Nvidia SLI támogatás,debug led,hátfalon resetelhető UEFI,alaplapi bekapcsoló,és reset gomb, Asmedia ASM1042 USB3 vezérlő, 4 + 1 Power Phase Design,és szerintem szebb.

(#5432) ftc: Nekem jó.
-
DeadMeat
nagyúr
De miért jobb?Van valami baj a gigával?Rosszalkodik a bios, sok a hibás lap?Kinézetre, nekem az asrock a szimpatikusabb, viszont a gigának több sata csatlakozója van, ami nekem kellene. 5vs6 a giga javára, sajna a 6 is kevés, de több pénzt felszereltebb lapra meg nem adok.Így is a lélektani határ felett van már.

-
ftc
nagyúr
Ok gyerekek merre gyűjtsük össze a programokat? logout?
-
kovsol
titán
az mitől van, hogy aida tuning után olyan dolgokat mér ami tuti nem valós? pl 56000MB/s memoria írás
NB 2200Mhz re van állítva a ram 1600Mhz
-
MontyCrew
senior tag
-
synthattik
aktív tag
válasz
AMD!4ever
üzenetére
elég érdekes mert nekem is ugyan ilyen lapom van és, nem nagyon csinál ilyeneket a számok sosem torpannak meg bootolásnál a C@Q is műkszik rendesen.Még akkor is mikor eléggé megnyuzom a procit ,ugyhogy lehet ott vmi lap problematika lesz.
a ramok melyik állásban vannak? a kék vagy a fekete? -
kovsol
titán
És milyen ventik vannak még a gépben?
Nekem most elől egy 12cm, oldalán 19cm, felül hátul a proci mellett egy 8cm. Következő fizetéskor ha marad keret akkor lesz gyári cpu cooler cseréje is valami jobbra. Olyat akarok ami jó halk
De nem szívesen költenék 10k nál többet rá 
-
Asbee
veterán
Kicseréltem ma házam felső 12 centis ventijét 20-asra. Prime alatt most nem megy 52 fok felé, előtte 56-57-et is elérte. Ennyit számított volna?

-
-
AMD!4ever
őstag
válasz
üzenetére
Tribute To Msi Bios:
az én lapom nemtudja mit miért állitgat :
CnQ Auto-ra állitva biosba=Nincs CnQ!
CnQ Disabled-re állitva biosba= VAN CnQ
enabledet ki se probáltam
Ezen kivül még biosban nemtudom állitani az "fsb-t" nem áll át hiába baszingálom...
de windowsban gyönyörüen átállitom az msi progijával,na mindegy.de a legeslegfurcsább dolga az az,hogy inditásnál,van hogy egyszerüen megáll, beállitástol tuningtól függetlenül bootolás elött.
igyszokta:
1.bekapcs
2.képernyő alsó sarkában számok pörögnek: 99...B4..A3...99 és Boot
De van hogy B4nél egyszerüen megáll és baszik továbbmenni
Hiába atomstbail beállitások vannak beállitva...és ha továbbmegy amugy semmi gond a géppel,primestabil meg minden 4ghz-en...Lapom: Msi 970a G45
Bios:1.4 (legujabb)
valaki?
-
MontyCrew
senior tag
Elvileg ma jön a kis Bulldozerem

-
bandika0626
senior tag
Létezik egy program amelynek a neve NEAT VIDEO. Ezt a programot videószerkesztésnél lehet használni mégpedig a videóban lévő zajok csökkentésére, eltávolítására. Ezt a progit nem csak az általam említett virtualdubhoz lehet használni, hanem több videószerkeztő progihoz mint pl: sony vegas, after effect, premiere pro cs3,4,5, pinnacle studio.
Azért hoztam fel a virtualdubot mert ahhoz megvan a neat video plugin meg nem szükséges a
tesztel számítógépre telepíteni csak kicsomagolni és mehet a szerkesztés.
Amennyiben úgy gondoljátok szivesen megosztom veletek, hogy mit és hogyan kell vele elvégezni. -
törölt tag
Nagyon úgy veszem észre, hogy ha valaki nem ért hozzá, akkor az nem én vagyok.. ha én kikapcsolom akkor az nem csinál olyanokat mint a tied, ergo valamit nagyon rosszul csináltál... még saját magad állításait is keresztbe magyarázod

És ha picit értenél hozzá, akkor nem magyaráznál ostobaságokat.Nem igazán értem a processzor húzás hogy jön ide... az a gyári beállított érték felülbírálása...
Egyébként nem kell berágni, nem kioktatni akartalak az előző hozzászólásomban, csak arra utaltam, hogy a 200-203 közti érték tökéletes. Nézd csak a biosban, ott 200-at fog mutatni.
Ezt nevezik a mérőműszer pontatlanságának...
És még ráadásul ha csak 1 icipicit konyítanál a dologhoz, akkor más értéket is néznél, miközben a 200-203-as értéket nézed s rögtön rájönnél, mi is okozza ezt a jelenséget.Végezetül pedig már csak arra lennék kíváncsi, miért itt sírsz a Bull topikban, amikor a lapodnak is van saját topikja, meg a procidnak is....
-
DeadMeat
nagyúr
Halika
Megkérdem itt is
x 6100 alá asrock ext4 vagy giga 970A UD3? És miért? -
miresz
veterán
Kell csinálni egy közös picasa,vagy valami oldalt és csak azoknak megadni a kódot akik részt vesznek az akcióban,és ott mindenki csinál egy mappát magának,ahová feltölti az eredményeit. Az alkalmazásokat össze kell szedni. (winrar, cinebench,SisoftSandra,Wprime,super p.i,AIDA,3Dmarkok,cpu tesztjei.) hirtelen ezek jutottak eszembe. De persze jöhet Photoshop,CAD,videószerkesztők,játékok,stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
- Beszámítás!Nothing Phone (3) 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bocsi.. nem akartalak megbántani..
Inkább örülj hogy nem kolleginának szólítottalak

Viszont az kicsit nevetséges, hogy így is felmegy 50-51 fokra a proci, pedig aztán süvít a ventilátor rajt 2800rpm el
az az Arctic Freezer 13 Pro szeritnem nekem megfelelő lesz cserének. Az a weblap jónak is tűnik, úgyis pont rendelek tápot is és akkor együtt megrendelem innen.
Nálam is fals az összes Hőfok érték.De a kupak hőmérséklet a leg mérvadóbb. Látom neked is szépen droppol a lapod lefelé.
Mondjuk most visszaraktam inkább alap órajelre és lejebb vettem a feszt, most prime alatt 3300Mhz esetén 1,232V -t ad neki, de turbóval van amikor 1,4 -t is ad neki
Tuningot majd csak akkor adok neki ha épp játékot akarok előben streamelni, meg majd ha meglesz az új VGA kártya végre valahára