- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerKollar
őstag
válasz
Roland.a #5335 üzenetére
Szóval akkor mégis bevan nyomva...és valami oknál fogva mégtovább akarta rántani ha Enabled-re raktam ami már sok volt és kékhalál?Csakmert ez az igazi kérdés hogy ha auto-ra állítva magától benyomta a turbot és 4.2őn van akkor miért akarta 4.8ig húzni amikor Enabled-eltem?Mert akkor ez az 1ik lehetőség a másik meg hogy 3.6on van igazából csak szarul érzékelik a programok az AM3-as alaplap és a béta BIOS miatt és amikor benyomtam nem 4.8ra hanem 4.2re rántotta és már azt se bírta terhelés alatt és paff kékhalál.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Roland.a #5332 üzenetére
Akkor a 4.2 jónak számít...márha 4.2őn fut ténylegesen mert ha benyomtam a turbo-t és az felnyomta 4.8-ra akkor az 600 mhz-s külömbség pont annyi mint 3.6 és 4.2 között így lehet hogy az AM 3-as lap miatt érzékeli 4.2-esnek a procit...de akkor miért írja a Steam,a CPU-Z és az Everest is 4.2nek?Az összes rosszul érzékelné?
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Roland.a #3888 üzenetére
Nem droppol semmit, amúgy is 60C alatt semmi gond nincs.
-3,1GHz-en 1,15V-on szépen megy a prime95, ahogy eléri a kupakhő a 60C-t, leesik az órajel 1,4GHz-re
VRM se melegedhet túl, mert tettem a fetekre bordákat +ventit, meg alulfeszelve 200W-ot nem eszik meg a komplett gép cinebench alatt, mégis kupak 60foknál veszi vissza az órajelet...és ezzel csak az a bajom, hogy az valójában csak 48-50C maghő.
-
törölt tag
válasz
Roland.a #3847 üzenetére
Csak halkan súgom meg, az ilyen mondatokért akár kitiltást is lehet kapni! Javaslom olvasd el a fórum szabályzatot
Egyébként én nem várom a win8-at és cinikusan próbáltam mondani, hogy sajnos a Bulldozer fejlettebb mint a win7, ezt már a win8-hoz csinálták.
Ennek ellenére én eddig elégedett vagyok vele az X2 után. -
Borokafa
őstag
válasz
Roland.a #3758 üzenetére
Ma kipróbáltam az LLC másik beállítási lehetőségét és az a jobb!
Tehát:
1,3V-ra állított proci fesz mellett prime95-el terhelve LLC 1/2 a fesz leesett 1,23V-ra
1,3V-ra állított proci fesz mellett prime95-el terhelve LLC1/4 a fesz leesett 1,27V-ra
Tehát LLC legyen 1/4-re állítva, és sokkal kevésbé fog droppolni. -
Ricsiii1992
tag
válasz
Roland.a #3758 üzenetére
Ha megy a tuning, miért zavar az, hogy közben droppol a lap?
A droppolás meg nem a proci hibája, hanem az alaplapé. Nyilván egy 8+2 fázisos lap nem droppolna annyira...ASRock se 200W felett fogyasztó húzott FX-ekhez tervezte a 4+1es belépőszintű lapját.Nem értem ezt a nagy csalódottságot pár user felől. Mit vártatok a bulltól?
Azonos órajelen kb. egálba van egy 2500K-val, mire nem elég mindez?
Az se olyan nagy gond, hogy egy-két szálat használó progikban nem annyira remekel...de most nem mindegy, hogy a CS 1.6 500 vagy 600fps-el fut? Ahova meg tényleg kell a kraft, pl BF3 multi, ott meg nincs ilyen gond, mert szépen használja akár a 6-8-magot is a játék. -
DigitXT
félisten
válasz
Roland.a #2835 üzenetére
Esetleg a Bajcsy-Zsilinszky és a Váci út találkozásánál.
Az NB amúgy "északi híd" lenne, ha le akarjuk fordítani,
de FX prociknál ez a funkció már nem külön chipben van. -
toyone
őstag
válasz
Roland.a #2821 üzenetére
Ohh, igazán nem tartozol semmivel.
A Hibád bekapcsolt APM-re utal. Leírtuk már páran. Borokafa amikkor egy képet kért inkább a BIOS képre lett volna kíváncsi szerintem. Abból mindannyian okosabbak lehetnénk mint az everest képével. Szóval ha jól emlékszem az Asrock-ban is lehet F12 vel pendrivera képet menteni, onnan tegyél fel képet ide hogy mit állítottál.
Az NB hez nem kell nyúlnod. Előbb legyen meg a stabil órajel.
Areo azért tűnik el mert instabil az NB.(#2819) Borokafa
Kis Load Line calibrationnal segíthetsz rajta. 1.3v-t adtam hozzá. De lehet viszi kevesebbel is, nem próbáltam.Miresz
Hajrá.(#2824) Prof
Nincs rá eszközöm. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Roland.a #2726 üzenetére
Emiatt nem megy 4,5 ghz felé a bulldozer. 4 + 1 Power Phase Design. Egy olyan komoly tuninghoz minimum 8 fázisú tápellátással rendelkező drágább alaplap ajánlott. Gyanítom a feteken már 4,5 ghz-nél tojást lehetne sütni.De megpróbálhatod új biossal kikapcsolni az apm-et szerintem az lesz a vége hogy lekapcsol az alaplap.
-
toyone
őstag
válasz
Roland.a #2702 üzenetére
Rendkívül fontos, hogy a Bulldozer rendelkezik egy olyan funkcióval, mely azért felelős, hogy a processzor semmilyen esetben ne léphesse át a gyári TDP küszöböt. Amennyiben ez megtörténne, akkor a rendszer automatikusan visszaveszi a magórajelet. Ugyanez igaz tuning esetén is, azaz ha nem kapcsoljuk ki az APM Master (TDP limiter) funkciót, akkor meglepődve tapasztalhatjuk, hogy a túlhajtás ellenére sem gyorsult elvárható mértékben a rendszer.
[link] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest