- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
válasz
doboka98 #45589 üzenetére
Killa Sample-t játszd le. Hülyén hangzik, de erőteljesen megdolgoztatja a CPU-t. Ez egy 1080p-s videó, kismillió röpködő madárral. x264-es MKV fájl, 3-4x indítsd el. Én pl. Galaxy S3-on ezzel tesztelem az OC-t, és páran ajánlották már PC-hez is.
-
marquuard
veterán
válasz
doboka98 #45539 üzenetére
Ja, az OC Killer Edition-t azt csak azért írtam, mert ha semmi nem hozza ki a hibát, akkor az majd ki fogja.
Arra figyelj, hogy Vantage-val tesztelj.
(#45542) t1: Ha jól emlékszem, ilyen érték körül alakult nekem is. Most 4,6GHz 67 GFLOPS. Nagyon az alaplap képességeinek határát feszegetem most, ez az az érték, aminél ha feljebb állítom, akkor pápát választ.
-
ViZion
félisten
válasz
doboka98 #45488 üzenetére
nah, meg is vannak a gondok...
Elsőként, ahogy írtam is, nem kellene mindent állítgatni... HT link és CPU/NB legyen 2000, majd ha van stabil állás, akkor mehet a próba feljebb. Nekem 970 chipsetnél 2200 volt a limit, az felett nem volt stabil (IRL igen, de IBT bukott).Másik, hogy ramod 1600-as... ez OC neki. Van ehhez időzítés, tudod milyen beállításokon kellene lennie? Mert gyári nincs hozzá... nem kezdem el részletezni, IRL sok különbség nincs (játékok, progik nagy része, etc...) viszont instabil lehet ettől. És ehhez lehet kicsit több ram és CPU/NB fesz kellene valóban, de ramnak az 1,6 V feletti már nagyon sok, feleslegesen. Használd a gyárin, vagy keress rá beállítást, de ez nem egy tuning ram, gyanítom egyszerűbb venni gyorsabbat, ha az a vágyad.
Harmadik, hogy leírtam, ha feszt a VID alá akarod vinni, akkor az offset jel - (mínusz) legyen. Ha csak ennél kisebbre szeretnéd, akkor vedd lejjebb, vagy azt nem engedi?
benikeee: enabledre azokat
-
ViZion
félisten
válasz
doboka98 #45481 üzenetére
screenshot nélkül nem tudok mit mondani... mutass képet, lehet megtaláljuk mi lehet elkefélve.
Megyek füvet nyírnide sokan vannak itt, aki alaposan kitesztelték majd segítenek.
Benike: C'n'Q, C1E, C6 state enableden van? Hűtőt nem állítottad silentre vagy ilyesmi? Sok lehetőség nincs már sajnos, az a hűtő ennél sokkal jobb kellene legyen.
-
ViZion
félisten
válasz
doboka98 #45471 üzenetére
Két feszt állíthatsz, a prociét CPU és a memvezérlőét (CPU/NB). Erre is érdemes egy-két klikk plusszt adni, akkor is, ha nem húzod a ramot, csak a procit (nem teszteltem, elhiszem amit olvastam. Hagyhatod alapon is, ha nem stabil, akkor meg adsz rá). CPU ofset mode a jel legyen + beállítasz valamit, restart és megnézed mit ír ki aktuálisnak, állítod, restart, ellenőrzöd. Ha ugyan annyi, akkor valami nem fain. Tudsz képet menteni biosról, tedd meg.
Ha ofset jel - (mínusz), akkor a beállított értéket levonja a VID-ből. Vagyis felfelé emelve csökken a CPU fesz.
benikeee: gyanús az a hűtő. Hőcsövek nem sérültek? Gáz nem illant el? Másra nem tudok gondolni, ennyire rosszul nem lehet felrakni, ill. az látszana a pasztán, mikor leveszed. Hűtőn nem maradt rajta a fólia?
Tőled is kellene bios kép, tuning oldalon cpu fesz, ilyesmikről csak.
-
marquuard
veterán
válasz
doboka98 #45469 üzenetére
Intel Burn Test. Stabilitás teszt. Itt le tudod tölteni az FX-re optimalizált IBT-t. Vannak szintjei, hogy milyen "erősséggel" teszteljen (minél erősebb, annál több RAM-ot foglal le). Very high-on szokták általában 10-20 körre beállítani, ez nagyjából megmutatja, hogy stabil-e.
-
ViZion
félisten
válasz
doboka98 #45465 üzenetére
Ehh, ejj. Tesztelésre IBT high-on 10 kör az általános, persze nem szentírás, kinek mi a stabil. Adatlapod nem aktuális...
Szerintem menne ez kevesebb fesszel is. Első körben ramot akár 1333-ra is rakhatod, HT link és CPU/NB 2000 turbo, spread és APM off. Megkeresed melyiken stabil a proci 10 kör IBT high-on. Szorzó emeléssel csak, semmi FSB piszkálás. Ha megvan, h mittomén 1,25 V @ 4,2 GHz, akkor az offset mode fesz állításnál dobj rá még egyet felfelé, kollégák itt kitesztelték, h javítja a teljesítményt. Ezután ramot gyárira, megnézni az időzítéseit, h jól állította-e be, tesztelés. HT link, CPU/NB nekem 970 lappal 2200-ig volt stabil, sokat nem oszt, de rakd fel 2200-2400-ra, ha stabil vele. Ha megvan, akkor használd egy hétig, vagy valameddig. Ha stabil és a hőfokok is rendben, akkor lehet agyalni, h feljebb a frekit, vagy hegeszteni ramot, akármit. De kell egy stabil mindegyikhez, egyszerre csak egy dolgot variálj, ha nem ismered még a vasad.
-
ViZion
félisten
válasz
doboka98 #45461 üzenetére
Valami nem frankó.
Adatlapod frissítsd.
Legtöbb mobo reseteli magát, ha nem jó az OC és nem indul 2-3 próbálkozásra. Húzd ki a tápot a gépből, vár, visszadug, indít. HA ez sem, akkor kézikönyv elő, megkeresed a CMOS jumpert és resetre rakod, vagy csak le kell venni a jumpert, alaplap válogatja. Vársz fél percet és visszarakod, ahogy volt. Elem kivétel is ugyan ez a metódus. Természetesen áramtalanított gépnél. Ezzel resetelted a biost, lehet próbálni ismét. -
tibee77
őstag
válasz
doboka98 #45450 üzenetére
En azt ajänlom, hogy mindent olvass el amit csak tudsz, semmi sem ärthat.Amugy nekem is ugyanez a päros van es eddig tökeletes.4.2 ghz-en hasznälom, tudom lehetne többen is de nekem meg megfelel.(50-55 fok között van a proci teljes terheles alatt, ami tökeletes)
atygal:Asus m5a97 evo r2.0, szinte mindenki ezt a lapot fogja ajänlani.Nekem is ez van.Ehhez a procihoz talältäk ki!Memoria meg mindegy, hogy 1600as vagy 1800as mert nem lesz gyorsabb egyik a mäsiknäl, apu-näl fontos csak.Inkäbb a märkära menj rä, ne valami nagyon gagyi ram-ot välassz.Nekem viläg eletemben kingston ramom volt semmi baj nincs vele.8 gigät tegyel a gepbe mindenfelekeppen.
-
marquuard
veterán
válasz
doboka98 #45450 üzenetére
Tuning előtt szerintem az egyik legfontosabb dolog, hogy kikapcsolod az OC-t zavaró, befolyásoló dolgokat: APM master, TurboCore, Spread Spectrum, C6 state (nálam gondot okozott).
Ezután az Auto OC-t Manual-ra állítod. Itt adod meg a szorzót, pl. 21x 4200MHz. Ezzel a hűtővel menni fog ez a frekvencia. Mekkora a procid alapfeszültsége 3,5GHz-en?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- BMW topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged