Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ricsiii1992

    tag

    Proci magfeszültség mérése hardveresen (digit. feszültség mérővel/multiméterrel.../):

    Ezt nézzétek mit találltam: SB-E oc guide. Inteles, de nem az a lényeg, hanem az, hogy a 3. hsz-ben le van írva, hol lehet a lapon lemérni a proci magfeszt feszültségmérővel(kép is van). Tehát nem feltétlen az everest, hw monitor esetlegesen fals értékeire kell hagyatkozni tuningnál. Elektrós lévén (vagy révén?:)) gondolkodtam már ezen, logikus is, hogy a fetek, tekercsek utáni feszt szűrik, pufferelik a kondik, tehát a kondi lábain egy az egyben ott a stabilizált Vcore, amit egy tescos 700ft-os multival is tökéletesen meg lehet mérni. Aki egy kicsit is tud forrasztani, meg tudja oldani, hogy gariztatásnál leforrasztja úgy a műszerhez menő drótot, hogy az alaplapi forrasztáson ne látszódjon, hogy ott mókolt már valaki.
    ASRock lapokhoz nem kicsit hasznos, nekem is pl bios 1,425V-nál AIDA 1,472-t mutat, na akkor most melyik a valós?...lehet egyik sem.
    Már ki is találltam, hogyan fogom kivitelezni: egy ilyen panelműszert teszek majd a gépházra, vékony vezetékekkel bekötöm a VRM egyik pufferkondijához, és tök jól fogja mutatni a valós magfeszt 100-ad voltos felbontásban (azért mégis szakszerűbb, mint a multiméter mérőfejeit dugdosni az alaplap alá... ;] egysze legyen ott rövidzár...volt már szerencsém lerobbant IC tokhoz)

    Elnézést, hogy off, de gondoltam hasznos lehet pár embernek. (Pl. megálltok a tuningal, mert a cpu-z már 1,5V-ot mutat, de lehet az csak 1,45 a valóságban. AMD meg nem a szoftveresen félremért 1,5V-ot írja légre, hanem a valósat.)

Új hozzászólás Aktív témák