- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
Feltettem a Turbo-t 4GHZ-re és engedélyeztem.
Ezek az eredmények.
[link]
Így is felugrik 70 fölé is akár.Hagyjam a fenébe? Csak az a helyzet, hogy jó lenne belőni.. Engem zavar nagyon ez a magas hőfok.
Ha abból indulok ki, hogy az én procimat passzívan 45 fokon tartja egy Hyper T4 4GHZ-en akkor elég rémisztőnek találom ennél a procinál ezeket a hőfokokat.Bár ennél a lapnál elég kevés állítási lehetőség van.. Lehet, hogy itt megállt a tudomány?
-
MK VII
veterán
No.
Defaultra tettem a BIOS beállításokat. Memóriát 2133mhz-re beállítottam.
Vcore-t csak felfelé lehet állítani lefelé nem. Turbo kikapcsolva.
[link]
[link]Aida teszt alatt ezeket produkálja.
[link]Hogyan lehetne belőni ezt a rendszert, hogy mondjuk legalább 4GHZ-en menjen a processzor, de ne legyen a fesz akkora, hogy annyira melegedjen?
-
MK VII
veterán
Üdvözlet, itteni topik lakók!
Adott egy Gigabyte F2A55M-HD2 alaplap és egy A6-5400K processzor.
Történt, hogy haver panaszkodott, hogy lassú a gépe és nagyon akadozik.
Rápillantottam és egy sima program telepítésnél is felment a processzor hőfok 90 fok fölé is. Rendeltem neki egy SSD-t, a rendszerbe és egy Alpenföhn Sella hűtőt.
Összeraktam, felkerült rá a Win8.1 és meglestem a hőfokokat..
Paszta MX4 kerül rá és többször is ellenőriztem, jól van fent a hűtés. HWinfo64-gyel néztem a hőfokokat.. IDLE 45-50, telepítéseknél egészen 83 fokig is felmegy megint.
Teljes konfig:
A fentebb említett alaplap és processzor,
2x4GB G.Skill ARES 2133mhz CL10,
Chieftec GPS500W
HyperX Fury 120GB SSD.
dVGA nincsA ház oldala nincs fent, nincs semmivel sem eltakarva.
Furcsa, hogy ennyire melegszik ez a processzor még egy ilyen hűtő alatt is.
Vcore feszt meg miegymást meg kéne próbálni lejjebb tornászni?Építőjellegű ötleteket szívesen fogadom.
Köszi! -
MK VII
veterán
válasz
spkkill #5715 üzenetére
Köszi. Bár ott sincs leírva,hogy hogy sikerült megoldanod csak hogy youtubeon találtál vmit ahol beállítják..
Esetleg leírnád,hogy biosban mit állítottál te át? Tudom Gigabyte neked meg Asus,de kb. olyasmi beállítások vannak mindegyiken.
Esetleg egy támpont,hogy merre állítgassak? -
MK VII
veterán
Üdv mindenkinek.
Akinek van esetleg tapasztalata már egy ilyesmi konfiggal kapcsolatban esetleg segíthetne nekem.....
Adott egy Gigabyte F2A55M-HD2 lap. Benne egy A6-5400K processzor és OCZ Gold 2x2gb 1600mhz rampár. Na most az alaplap auto beállítások mellett 1066mhz-nek ismeri fel a ramokat. Biosban természetesen át lehet állítani 1600-ra. Viszont így játékok közben kifagy kékhalállal a gép vagy jobb esetben még feladatkezelőben le tudom állítani a programot ami épp fut. Egy sima rar fájl kicsomagolásánál is jártam már így.
Ha visszaveszem a ramokat 1066mhz-re vagy 1333-ra akkor ez a jelenség megszűnik.
Tudtommal a processzor és az alaplap is kezeli 1866mhz-ig a ramokat,de ennek ellenére valamiér 1600-on nem szereti őket...
Esetleg ötlet mitől lehet?
Előre is köszi. Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest