Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Mayweather #18928 üzenetére
Ha nézel teszteket, akkor láthatod, hogy a Dual Graphics nagyjából annyit ér, mint egy kalap szamóca, szóval nem nagy dologtól estél el
-
PuMbA
titán
válasz
csendesjani #18895 üzenetére
AMD-nél tisztán látszik, hogy a processzoraik az architektúrájukból adódóan majdnem alkalmatlanok a tuningra
Már évek óta az A8 szériás processzoraiktól alig gyorsabb az A10 széria, ahol mindent kifacsarnak az architektúrából, aminek még van értelme feszültségben, fogyasztásban és órajelben. Na most erre még rátuningolni okozza azt, hogy megnöveled 300MHz-zel az órajelet és elkezd 30W-tal többet fogyasztani a processzor, a VRM-ek meg az egész alaplap pedig ott pusztulnak meg ahol vannak. Egy Intel processzort ehhez képes nevetségesen egyszerű tuningolni, de drágább is
Ennyi pénzért ez jár
-
PuMbA
titán
válasz
csendesjani #18893 üzenetére
Na forró a VRM vagy nem? Ebből ki fog derülni, hogy az alaplapod nem bírja vagy a húzás beállítások a hibásak.
-
PuMbA
titán
válasz
Balathruin #18879 üzenetére
Lehet
csendesjani: Alaplap hőmérséklete? Ha a processzor közelébe nyúlsz a tápellátás részhez, akkor a VRM-ek forróak? Óvatosan csináld
Ez az elavult processzor simán bekajál 150W-ot tuningolva, amit körülbelül semmilyen alaplap nem bír el.
-
PuMbA
titán
válasz
csendesjani #18877 üzenetére
Hőmérséklet miatt valószínűleg
-
PuMbA
titán
válasz
Visormail #18874 üzenetére
Intel Celeron G3900-ra
Ha nem jön ki pénzből, akkor marad az AMD, de ajánlottam, mert ezzel csak kevesebb a probléma, illetve a hőfokok sem mennek fel még akkor se, ha 5 centi por lepi a gépet majd évek múlva
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore #18827 üzenetére
Semmmi ilyenbe ne gondolkozz, az NVIDIA kártyái jobbak jelenleg, ha nézed a teszteket és ahogy varmi2 mondja ez az összedolgozás csak bajt okoz
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore #18819 üzenetére
Elég
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore #18812 üzenetére
Jó az is, de én 750-est vennék, mert a 760K már 100W-ot fogyaszt, hangosabb a venti, szétfűti a géped, valamint alig gyorsabb a 65W-os 750-hez képest
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore #18810 üzenetére
Sajnos nincs, az olcsóbb megoldásokkal pont ugyanott vagy, mint a mostani processzoroddal, hiszen ez alatt csak 2 magosak kaphatóak, amik alig gyorsabbak
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore #18808 üzenetére
A8-6500 tökéletes
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore #18806 üzenetére
BIOS-ban megmondod, hogy a PCI-E-es VGA-t inicializálja először, a Windowsban pedig letiltod az Eszközkezelőben
Maga a processzor pedig csak alsó kategóriás VGA-kat tud meghajtani
-
PuMbA
titán
válasz
Gézengúz #18803 üzenetére
"Tulajdonképpen akkor a Ffox, a H264 alkalmazásával, az arra képes videókártyákon még mindig elérhetővé teszi a hardveres gyorsítást, ami máshol már nem működik? "
Igen.
"Vajon tervben van Ff-nél is a VP9 használata?"
Volt egy időszak, amikor VP9 volt, de mivel sokan ősrégi gépeken használnak Firefox-ot, így letiltották, hiszen a VP9-hez több processzor erő kell, mint a H264-hez. VP9-et egyébként jó pár éve már minden processzor le tud játszani simán.
-
PuMbA
titán
válasz
Gézengúz #18798 üzenetére
Nem tudom, hogy mi ajánlott, de ha nem Firefox-ot használsz, akkor meg kell szűnnie a gondnak
Na, de hogy valami ténylegeset írjak, ezt megpróbálhatod:
"AMD videokártya esetén a Catalyst Control Centerben a Videó menü Szín almenüjében az összes Speciális videó színbeállítás elől vegyük ki a pipát és ugyanezt tegyük meg a Minőség almenü Videóminőségben található elemekkel, majd alkalmazzuk a változtatásokat. Az új Radeon Settingsben vagy magyarul Radeon beállításokban a Videó fülön válasszuk az Egyedi videoprofilt és a megjelenő részletes beállítások közül mindent kapcsoljunk ki, az Egyéni fényerőt pedig állítsuk 0-ra."
(#18800) Gézengúz: A Firefox az egyetlen böngésző, ahol még a régi H264-es videókodek fut YT alatt, mert direkt letiltották az újabb VP9-et, ami a többi böngészőben alapértelmezetten indul és mivel VP9-et nem tud a PC-ben lévő VGA-k 98%-a hardveresen gyorsítani, ezért a processzoros dekódolás miatt biztos, hogy nem lesz ilyen gondod a többi böngészőben.
-
PuMbA
titán
válasz
MasterMark #18792 üzenetére
Tudom, de nagyon sok embernek nincs már gyorsítása, hiszen jelenleg 2db videókártya van, ami tudja gyorsítani a VP9 kodeket, viszont erről nem tudnak a felhasználók, mert csöndben ment végbe a változtatás a Firefoxon kívül az összes böngészőben
-
PuMbA
titán
válasz
Gézengúz #18752 üzenetére
A RAM-odnak nincsenek XMP profiljai, amit ki tudsz választani a BIOS-ban? Ott kéne kiválasztanod a 1866Mhz-et és automatikusan akkora időzítést és feszültséget ad neki, amennyit kell
Egyébként meg maradj 1866Mhz-nél, mivel ha jól látom a processzorod által az a legnagyobb támogatott. Trinity APU-d van, nem? Kaverivel maradj 2133Mhz-en
-
PuMbA
titán
válasz
MasterMark #18642 üzenetére
Miért nem a monitoroddal méretezel?
-
PuMbA
titán
válasz
Feketelaszlo #18627 üzenetére
Miért pont HD5750? Már driver támogatás sincs hozzá és gondokat okozhat
-
PuMbA
titán
válasz
qqcqqc #18615 üzenetére
Ez nem teljesen igaz, a processzor órajele maximum lesz, ahogy írtad, de az UEFI BIOS-ban nem terheli semmi egyik magot se, tehát teljes órajelen 0%-os kihasználtsággal megy. Elég szarul megírt UEFI BIOS lenne, ha lefogna 4 magot 100%-osan egy egyszerű kezelőfelület. UEFI BIOS-ban nekem 40 fokos a proci maximum, játék közben meg 50 fok, ahogy engedtem a ventilátor beállítások szerint
Hori0007: Ahogy írtam a beállítástól függ, hogy normális. Ha azt állítottad be, hogy 50 fok alatt fel se pörögjön a ventilátor, akkor normális, de ajánlott 50 fok alatt tartani, ha nem dolgozik a processzor
-
PuMbA
titán
válasz
Hori0007 #18612 üzenetére
Attól függ, hogy hogy van a BIOS-ban beállítva a hűtés. Nekem úgy, hogy 40 fokig 800RPM-en menjen a ventilátor és 50 foknál érje el a teljes 2000 RPM-es fordulatszámot
Alapból feljebb engedik a hőmérsékletet az alap BIOS beállítások
solfilo: Pont annyi, amennyi egy A8-7600
Nagyon elkallódtak a VGA árak, régen 10k-ért lehetett alsó kategóriás VGA-t venni
-
PuMbA
titán
válasz
Lesliegold #18609 üzenetére
Én se, csak gondoltam szólok, hogy én hogy jártam a gyári hűtővel a legnagyobb nyári melegben
-
PuMbA
titán
válasz
Lesliegold #18607 üzenetére
Kicsit bizakodó vagy a gyári hűtővel szemben. Nekem a gyári hűtővel simán felment 80 fokra a processzor nyáron a legnagyobb hőségben és cserébe 5000-res fordulaton visított. Egyáltalán nem számítottam rá és vennem kellett hozzá egy Arctic Cooling Alpine 64 Plus-t 4k-ért, ami 2000-res fordulaton maximum terhelésen is 50 foknál tartja. Netezés és hasonló dolgok közben meg 40 fok-on tartja 800-as fordulaton
Nem mondom, hogy ehhez a processzorhoz nem adnak jobbat, de kár, hogy ezek a paraméterek nincsenek benne a tesztben, mert ez a legfontosabb
-
PuMbA
titán
válasz
Lesliegold #18605 üzenetére
"Ha maradunk az APU-nál, akkor azt veszem, ami jelenleg a csúcs."
Azért gondold meg, mert alig van 2-3 fps különbség sebességben egy csúcs APU és egy A8-7600 között, viszont a csúcs APU-hoz sokkal brutálabb hűtés kell, többet fogyaszt, nagyobb ház és nem csak pár %-kal drágább. Nem biztos, hogy megéri
"Egyébként a 7870-ben lévő videó részt egy R7-240- körülinek kell saccolni, vagy attól kevesebb?"
Kb., de igazából nem lehet hasonlítgatni, mert a memória sávszélességet a processzor is lefogja, szóval hiába egyenlő, de egy különálló VGA-nál a teljes memória sávszélesség a VGA-é, itt meg mikor hogy
-
PuMbA
titán
válasz
TestamentDNR #18591 üzenetére
Nem rég volt róla szó, hogy a Dual nem ér semmit, mert hibákat okoz: [link]
Ha működne is a Dual, akkor sem lenne ajánlott, hiszen a processzorodban lévő VGA architektúrája nagyon elavult és csak lassítaná a dolgokat
Egy R7 360 például jó választás a procidhoz
-
PuMbA
titán
válasz
#58450688 #18570 üzenetére
Ennél sokkal jobb grafikával is megy az A8-7600-on a GTAV 2GB RAM-ot osztva az integráltnak
Textúrákat és reflection-t rakhatod High-ra, az FXAA élsimítást bekapcsolhatod, AMD driverben az anizotróp filterezést felnyomhatod 16x-osra és lesz még mindig 30-40fps-ed felvétel nélkül
-
PuMbA
titán
válasz
Robert85 #18464 üzenetére
Mivel egy játék és egy film egyszerre futása nagyon nehéz feladat, így szerintem tök mindegy, hogy milyen - akár 80k-s - processzort veszel, akadni fog
Egy játék simán lefogja az összes processzor magot
Egyébként én a RAM-ra vagy a HDD-re szavazok, nézted már, hogy mennyi a memória használatod ilyen esetben és teker-e a vinyó?
-
PuMbA
titán
válasz
MasterMark #18457 üzenetére
Valamint a 8GB-ot osztódni kell 2x4GB-ra. Érthetetlen egyébként számomra, hogy egy FM2+-os laphoz miért kell sima elavult FM2-es procit venni, érdekes párosítás
-
PuMbA
titán
válasz
pilu85 #18442 üzenetére
"Lényegesen erősebb apu van benne."
Kérdés, hogy miben lényegesen erősebb, mert se prociban, se VGA-ban nincs nagyobb lényeges különbség
Játékokban 3-4-5 fps van a kettő között tesztekben, szóval csak akkor érdemes 7850K-t venni, ha elfogadjuk, hogy brutálabb hűtő kell mellé nyáron a melegbe, ami jobban zajong valamennyivel
-
PuMbA
titán
válasz
pilu85 #18436 üzenetére
Igen, semmi értelme egy lassú integrált mellé betenni egy csúcskártyát Dual Graphicsban, mert csak lassítani fogja
Várd ki míg lesznek DX12 Multi-adapteres játékok, ahol direktbe azokat a feladatokat adják majd az APU VGA-jának ami nem okoz lassulást, hanem gyorsulást
Biosphere: Jóval jobb, ahogy láttam a videódat pl. a GTA5 valami ocsmány 2002-es grafikával megy az A6 APU-n ráadásul rosszul, de egy A8-7600-on már simán mai szinten is elfogadható grafikával megy 30-40fps körül
A6 APU-t csak internetezni érdemes venni, minden máshoz kegyetlen rossz ár/érték aránya volt (amikor 23k-ba került egy A8-7600 pl.)
-
PuMbA
titán
válasz
Balathruin #17971 üzenetére
Nálad mindig minden van, amire én azt mondom, hogy nincs
Kivétel erősíti a szabályt
-
-
PuMbA
titán
válasz
Balathruin #17957 üzenetére
Egyre rosszabb
A8-7600-ról Intelre, majd a ráfizetéses A10-7850K-ig jutottunk el
Zsivaagoo:
-
PuMbA
titán
válasz
Zsivaagoo #17941 üzenetére
(#17937) MurdR: Ahogy Zsivaagoo mondja. Ha a Prohardver tesztet megnézed, akkor a Richland CPU jobb tömörítésben, kisebb enkódolásokban, de például videó konvertálásban 15%-ot odaver a Kaveri neki, a Kaverinek jobban fekszenek a több szálú feladatok, míg a Richlandnek az egy szálas műveletek
Kaverinél fontos, hogy 2db 2133Mhz-es RAM-ot tegyél mellé, de az filléres különbség
Richlandhez nem lesz csak generikus Win10 driver, tehát a támogatása már halott, a mostani dolgokkal még természetesen megy
HD7750-nel természetesen nyernél sebességet (GDDR5-össel), de akkor meg felesleges APU-t venni, mert egy Intellel jobban jársz.
-
PuMbA
titán
válasz
Zsivaagoo #17917 üzenetére
+3k-ba kerül ehhez képest az A8-7600 alaplappal együtt, szóval teljesen értelmetlen Richland-et venni. Kaverihez van HEVC (H265, x265) videó dekódolás támogatás, Fluid Motion, DX12, Win 10, lesz HSA, illetve WDDM 2.0, amik a Richland-nek sose a GCN videó architektúra hiánya miatt, aztán lehet nézni év végén, ha felrakjuk a Windows 10-et és a dolgok fele nem megy
Egy év végére már teljesen hallott platformot ajánlani, ezt te sem gondolod komolyan. Windows 10 alatt pedig ki lesz használva minden, hiszen a WDDM 2.0 már támogatja az egységes címteret, így a programozóknál a labda.
MasterMark:
-
PuMbA
titán
válasz
solfilo #17910 üzenetére
Igen
A grafikonon viszont az is tisztán látszik, hogy az integrált GPU-ban az A8-7600-zal megegyező R7 250 DDR3 és GDDR5 memóriával szerelt változata között jóval nagyobb különbség van, mint az IGP ráncigálásának, ami csak ilyen kapálózásnak tűnik, annyira keveset hoz. Az R7 250 a 384 shader egységével és a GDDR5-tel szénné veri (majdnem +50%) az A10-7850K-t a felesleges 512 shader egységével.
-
PuMbA
titán
válasz
solfilo #17874 üzenetére
Azért "lehangoló" a helyzet, mert ennyit tud az architektúra
Az A8-7600 az A10-7850K sarkában van maximum 3-4 fps különbséggel 12k-val olcsóbban a memória sávszélesség limitáció miatt, tehát húzkodhatják a proci vagy GPU órajeleket az egekig, de a DDR3 miatt nem lesz gyorsabb, cserébe befűt
A lehangolást pedig nem így mondanám, mert az A8 7600 egy kiváló ár/érték arányú processzor amely viszi a GTA V-öt simán és a Godavari-val még csökkenhet is az ára
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged