- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Yettel topik
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lesliegold #19249 üzenetére
Igen, ezt írtam én is, hogy a dVGA nagyobb ugrás lenne, mint maga a platformváltás. A hátránya, hogy ezzel vége, nagyobb teljesítményhez mindenképp új platform kell majd a következő fejlesztésnél. Én is RX 560, GTX 1050 vonalon nézelődnék ez esetben. Előbbit olcsóbban meg tudod venni picit, utóbbi kevesebbet eszik kicsit.
-
válasz
Lesliegold #19245 üzenetére
Ha futja új konfigra, cseréljetek szerintem is platformot, a varmi2 által ajánlott 2200G nagyon jó kis APU, odaver az A10-7870K-nak minden szempontból. Később mehet a gépbe jó erős VGA is.
Ha szűkösebb a keret, akkor RAM csere és egyebek helyett vennék egy RX 560-at 30-40k körül apróról, nagyon sokat gyorsulnának a játékok. (Így érezhetően erősebb lenne a gép játékokban, mint a 2200G önmagában, de elvesztenétek a későbbi bővíthetőséget, amit az AM4-es rendszer biztosítana, ez pedig nem ártana, a gyerek még csak 8. osztályos) -
varmi2
nagyúr
válasz
Platform váltást javaslok. Remek ajánlat az am4 foglalat ryzen 2200G apuval. Hozzá 2x4 vagy 2x8Gb ddr4 ram.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Ezzel a ram csere sem tesz csodát. Nekem az A10-5800-on és egy i5-6500-on is ARCTIC Freezer 13 hűtő van. Igaz, nincs rajta led, de attól még hűt rendesen.
-
MasterMark
titán
válasz
Lesliegold #18652 üzenetére
Gyárilag már fel szokott kenve lenni a bordára.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Lesliegold #18652 üzenetére
Naná, hogy vegyél mellé valami jó pasztát...
-
válasz
Lesliegold #18618 üzenetére
Szerintem keress itt az aprón egy am2-3-as olcsó hűtőt.
-
válasz
Lesliegold #18605 üzenetére
Én továbbra is azt mondom, hogy 2-3 fps-ért kár ennyivel többet fizetni. De ha mindenképp a legjobb kell, akkor vedd nyugodtan az A10-7870K-t, rosszul nem jársz vele. Az IGP ereje elvileg egyezik nagyjából egy DDR3-as R7 250-el. Ezt a VGA-t már az A10-7850K is alulról nyaldosta 2133-as RAM-okkal.
mod: most nézem, 25k körül kezdődnek a DDR3-as R7 250-ek is, durva.
(#18612) Hori0007 és Lesliegold: amúgy a topikotok erre felé: AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
-
Apollo_21
addikt
válasz
Lesliegold #18607 üzenetére
Ez nagyjából egy gyári Phenom II X4 hűtő, elég hangos jószág volt régebben a procimon.
Tud hűteni de nemkellemes a hangja, persze az "APU" egységek korántsem fognak 125 ill 140 TDP kerettel
rendelkezni..legalábbis a kiszemelt példány biztos nem. De azért a kellő hőfok értékek és a mérsékelt zaj érdekében elgondolkodnék egy aftermarket cuccon....akár már egy tx4 vagy hasonló jószág is jótárs lehet. -
PuMbA
titán
válasz
Lesliegold #18609 üzenetére
Én se, csak gondoltam szólok, hogy én hogy jártam a gyári hűtővel a legnagyobb nyári melegben
-
PuMbA
titán
válasz
Lesliegold #18607 üzenetére
Kicsit bizakodó vagy a gyári hűtővel szemben. Nekem a gyári hűtővel simán felment 80 fokra a processzor nyáron a legnagyobb hőségben és cserébe 5000-res fordulaton visított. Egyáltalán nem számítottam rá és vennem kellett hozzá egy Arctic Cooling Alpine 64 Plus-t 4k-ért, ami 2000-res fordulaton maximum terhelésen is 50 foknál tartja. Netezés és hasonló dolgok közben meg 40 fok-on tartja 800-as fordulaton
Nem mondom, hogy ehhez a processzorhoz nem adnak jobbat, de kár, hogy ezek a paraméterek nincsenek benne a tesztben, mert ez a legfontosabb
-
PuMbA
titán
válasz
Lesliegold #18605 üzenetére
"Ha maradunk az APU-nál, akkor azt veszem, ami jelenleg a csúcs."
Azért gondold meg, mert alig van 2-3 fps különbség sebességben egy csúcs APU és egy A8-7600 között, viszont a csúcs APU-hoz sokkal brutálabb hűtés kell, többet fogyaszt, nagyobb ház és nem csak pár %-kal drágább. Nem biztos, hogy megéri
"Egyébként a 7870-ben lévő videó részt egy R7-240- körülinek kell saccolni, vagy attól kevesebb?"
Kb., de igazából nem lehet hasonlítgatni, mert a memória sávszélességet a processzor is lefogja, szóval hiába egyenlő, de egy különálló VGA-nál a teljes memória sávszélesség a VGA-é, itt meg mikor hogy
-
válasz
Lesliegold #18601 üzenetére
Szia!
Nem mindegy a lap típusa. S nem mindegy az sem, hogy a memória milyen sebességre képes. Egyébként az A10-7870K nem éri meg, olcsóbban lehet kapni A10-7850K-t, sőt, sokkal olcsóbban, alig lassúbb A8-7670K-t. Mindegyik jóval gyorsabb, mint a jelenlegi A6-6400K. De csak ha tudja őket fogadni a lap (típus?) és ha elég gyorsak a RAM-ok.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Lesliegold #18601 üzenetére
FM2 nem egyenlő FM2+ erre figyelj!
Mi az alaplap típusa?
-
Kroni1
veterán
válasz
Lesliegold #13350 üzenetére
A VGA órajelet is huzhatod, ha 5-10%-ot teszel rá jó esély van h még megbizhatóan birni fogja, és nem lesz ujraindulás, stabilitási gond..
A 768 meg bőven elég ennek az IGP-jéhez, sőt még sok is. Állitani nem tudom hol lehet ha egyáltalán lehet, nincs APU-m.. Ha lehet akkor biosban.
-
Kroni1
veterán
válasz
Lesliegold #13348 üzenetére
ez játékokhoz még tuningal is tényleg nagyon gyenge, legjobb tuning ha lecseréled egy 4 magosra..
Amugy a legegyszerűbb tuning, ha a performance boost-ot kikapcsolod, (turbo) és a CPU ratio-t magadtól állitod nagyobbra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged