Aktív témák
-
Raymond
titán
''ha a hd1600xt hozza a 1950pro teljesitményét nincs gond..''
Nem fogja. Azokkal a spec-ekel amiket kiadtak biztosan nem:
Pixel: 3200 MP/s vs. 6900 MP/s
Texel: 6400 MT/s vs. 6900 MT/s
RAM: 32+ GB/s vs. 44.2 GB/s
Shaderek:
1950Pro: 36 db. vect4+1 PS es 8 VS
HD2600XT: 32 db vect5+1 -
Zaza1234
csendes tag
igen 320 db stream processor van a hd2900-ban ami szerintem az xtx verzión lesz jelen és majd a ''gyengébb'' karikon meg le lesz titva majd pár db ugy ahogy a 8800gtx(128) és a 8600gt(64)-nél! az igaz a hd2900xtben csak 64 van de a mag 320-at tartalmaz! [link]
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
-
ktg3
őstag
-
kicsivocsok
csendes tag
azért a nagy ati fanok nem erre számítottak..
a dx10-ről meg annyit, hogy mire használnál is ilyen játékot, addigra újabb generáció jön ki... aki nem csak a legújabb játékokat szereti (pl nagy cod2, vagy css játékos) az inkább gtx-et vesz.
Egyedül az ára miatt jobb a 2900xt. -
-
rocket
nagyúr
Szerintem jol lathato volt, hogy amit anno az r520-nal az ati utat valasztott jo iranyba haladt de mire vegere ertek volna az r580-nal elfogyott a benzin (shaderek+hdr+szurok), mondjuk g71 mar feluton lerobbant, es legkondi se volt benne
Nem tudom lesz-e meg lehetosege rendet tenni az amd-nek, kicsit kesonek tunik mar, elvereznek az igergetesek foldjen. -
Komplikato
veterán
Induló ár se mérvadó, az X1950-es széria is iszonyat gyorsan eset megjelenés után (igaz utána beállt hosszabb időre), meg a 7900GTO (talán még a 7950GT is) elég gyorsan esett.
Szóval 3 héttel megjelenés után akár 10K esést is reálisnak tartok. A HD2900XL ha tényleg olyan árban jön mint a pletyka, akkor már megjelenéskor i jó vétel lesz. -
Komplikato
veterán
Tipp: A HD2900XT sebességben tényleg a 8800GTS és GTX között van. Valószinüleg azért közelebb a GTS-hez. Ami eddig is Nvidia ''kedvelő'' játék volt, azon lehet a GTS is elveri. Ami eddig is ATI ''kedvelő'' stuff volt, azokban elképzelhető, hogy néhol még a GTX-et is veri. (Ilyen lesz valószinüleg a HL2 Ep2, vagy a Source motoros cuccok.)
DX10-ről lövésem sincsen, majd meglátjuk ...
Ha az ATI szokásos árazása jön be, akkor drágább lesz mint a kokurencia, ha mázlink van, akkor az AMD úgy árazza be, hogy egálban vagy alatta legyen. -
venember83
nagyúr
Most tenyleg el kellett rontsd a kedvem?
Akkor marad vmi 256bites dx9-es csotrogany (x1800/1900/1950gt/pro/7800/7900gs - artol s hutestol fuggoen), ennyit az almokrol...
Viszont tenyleg erdekes, h milyen gyorsan lecsapnak ATi-ek az NDA-t megszego oldalakra, fuzilla marad csak, annak meg ugyse hisz senki. -
Djuree
félisten
azér a 750W egy kicsit durva túlzás, bárhogy is nézzük...
habár vargánya tápból lehet kell...
de sokban fogadnék hogy az én 500-as bluestormom vinné...
arról nem szólva hogy ha minőségi tápból kellene 750-es az szinte senkinek nincs, ergo senki nem vennen ilyen karit, ezt meg senki nem akarja...
[Szerkesztve] -
thomboy
tag
Akkor én miért is aggódok
(na és a villanyszámlát ki fogja kifizetni
, szegíny anutám)
Ez esetben én nem csak sima tesztre leszek kíváncsi, hanem amiben fogyasztást is mérnek... ha itt a PH-n is tesztelnek, nyugodtan összeállíthatnának egy olyan konfigot, mint az enyém, így nem lenne kérdéses
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Ez nem igy mukodik sajnos, a szivargo arammal nagyon nehez kalkulalni.
Lehet azert jott kesobb az r600 mert volt par respin hatha sikerul a helyzeten javitani.
Mondjuk ebbe a kategoriaba az emberek 1%-nal a fogyasztas az elsodleges valodi szempont, ettol fuggetlenul ez lesz majd a slager tema
[Szerkesztve] -
A HIS az AMD kártyáinak forgalmazója, ezért rá szigorúan érvényes az NDA, mert biztos, hogy létezik a két cég között. Ezt nem illik megsérteni egy partnernek sem.
A híroldal DailyTech más tészta, valószínűleg nem kötöttek titoktartási szerződést, így azt írnak, amit akarnak. És mivel rájuk nem vonatkozik az NDA, ezért kártyát sem kaphattak hivatalos úton az AMD-től, ebből következően az AMD nem foglalkozik velük.
Szerintem. -
rocket
nagyúr
-
Az igazán komoly és csak a tényekre alapozó hardver oldalak (mint a PH is
) valóban nem közölnek le ilyen pletyka szintű híreket, és ez így van rendjén.
Azon oldalak viszont, amelyek úgymond szeretnek mindenféle dologról beszámolni, nyílván lehozzák Fuad híreit, persze a gondolkodó szerkesztők kiegészítik saját megjegyzéssel is, mert egy az egyben lehozni ezeket a híreket (pletykákat) tényleg ostobaságra vallana. -
Komplikato
veterán
A múltkor még Orange Box-ról volt szó, abban nem Ep1 és Ep2 van benne?
Láttam egy dobozképest a HIS HD X2900XT-ről, de ott nem látszott csak a HL2 logó ...
P.S. Tévedtem:
Half-Life 2: Black Box (PC)
Benne: Half-Life 2: Episode Two, Portal, Team Fortress 2
$39,99
Half-Life 2: Orange Box (PC, Playstation 3, Xbox 360)
Benne: Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Half-Life 2: Episode Two, Portal, Team Fortress 2
$59.99
[Szerkesztve] -
Mackósajt
senior tag
Hiszti ON
Ez a legidegesítőbb az egészben. Miért nem tudja az AMD a saját honlapjára felpakolni azt a nyomorult NDA időpontot? Persze az AMD egész honlapja a milyen honlapot ne csináljunk előadás elrettentő állatorvosi lova lehetne, így gondolkozhat rajta az ember, hogy azért nem közölnek le maguk ilyen infókat, mert csak, vagy nekik maguknak sincs gőzük se, esetleg felrakták az infót, csak senki nem találja meg... Gyalázat, hogy találgatódzani kell mikor van az NDA. Még ha nem is tudják maguk se, hogy mikor kerülhet a boltokba a kártya, legalább a csendrendelet végét meg kellene adniuk. Az nVidia valahogy képes erre.
(Az AMD-ATI egyesülés első káros hatása az volt, hogy az ATI ízléses, áttekinthető weboldala beleolvadt abba a randa káoszba, amit az AMD nem szégyell így fenntartani. Bár néhány pozitív jel mintha látszana.)
Hiszti OFF -
dezz
nagyúr
Az a Torrenza platform. Nem tudom, van-e már belőle valami, mindenesetre a korábban említett AMD-s bemutatón egy ''sima'' CrossFire-es konfig volt.
szerk: közben kicsit utánanéztem, mi a helyzet ezzel a Torrenzával itt: [link]
Halad a dolog, jópár cég bekapcsolódott, legnagyobb jelentőségű jelen pillanatban az IBM Loadrunner szuperszámítógépe, ami 16e Opteront és (módosított) Cellt köt össze ilyen módon.
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
Már hogy érted, protokoll szempontjából? PCIe buszon kapcsolódik a rendszerbe a kártya első lépésként, majd az északi híd (már ami maradt belőle a memóriakontroller nélkül) után HT-n folytatódik az út. Eddig fix. Most jön az én fantáziálásom: az a HT ma HT1.1, ami még nem ismeri a PCIe mappingot. Így a proci alapvetően HT-s kommunikációval kezd, majd ezt az északi híd fordítja át PCIe-sre. Ha jól értem ezt a PCIe mappingot, ez némileg olyan, mintha a procin lenne egy PCIe vezérlő. (Vagy a K10 utáni generációban lesz egy igazi PCIe vezérlő?) De ha jól sejtem, ez lényegében azért előnyös, mert lecsökkenti a késleltetést, a protokollfordítás kiküszöbölésével.
Az utóbbi napokban szokásos megbízhatóságú források szerint az RV630 ill. RV610 lényegében az R600 egy darabja. Kb. mint ahogy a G84 a G80 egy darabja. Szal ugyanazt tudja, csak kevesebb egység van. -
dezz
nagyúr
Az előbb linkelt oldalon van erről is egy táblázat. 475 GFLOPS programozható számítási kapacitás (shaderekkel). A korábbi, tudományos célzatú R600 bemutatón 2db R600 CF-ben 1 TFLOPS-ot hozott, szal ez nagyjából korrekt is lehet. (Megjegyzem, ez alapműveletekből jön össze, és eléggé korlátozott az utasításkészlet, stb. -- összetettebb számításoknál pl. a Cell erősebb tud lenni a maga ~220 GFLOPS-ával.)
Viszont ez a 320 stream processing units... Elvileg ugye 64db Vector5 egység van, ezt nem igazán helyes 320db scalar egységnek számolni. -
rocket
nagyúr
Az ilyen ''hivatalos'' prezentacios tablazatokban mindig olyan felbontas/beallitasok vannak ahol a kartya kette hasitja ellenfelet, neha beraknak 1-2 olyan eredmenyt ahol kicsit levan maradva, hogy azert jobban emeszheto legyen azoknak akik hiszekenyebbek
Lost Planet temaban eleg cpu limites lehetett ott a dolog, ez is a ''grain os salt'' kategoria
Lost Planetet xbox360-ra irtak, amiben ugye 3 magos proci van xenos tarsoagaban, es mivel szinte biztosan egy sima port az egesz, igy a tobb magos procikat kitudja majd hasznalni, hasonloan mint a TDU (remelhetoleg kevesebb buggal). -
-
Ribi
nagyúr
Meg interceptor is leirta ''miért kéne jobban hinni annak a tesztnek mint az előzőnek''
Kamu teszteket vesz mindenki hitelesnek es arrol vitatkoznak hogy gyengebb vagy erosebb. Ez nem talalgatas hanem a hulyeseg netovabbja. Egyik nap ilyen teszt jon ki, masik nap az ellenkezoje es mindegyikre azt mondjak hogy hu ez mar biztos hiteles, mert valami sosem hallott oldal kirakta. A siralmas hogy sok masik site is rogton masolja, amitol még hitelesebbnek néz ki.
Ezt a topikot szemeteljek, lexarom, de amikor mar a harmadikban is ugyanazok az emberek vitatkoznak ugyanarrol az mar zavaro.
[Szerkesztve] -
mcwolf79
veterán
Igen,de ha a programozók végre elkezdenének DX10-re írkálni dolgokat(amely idén lassacskán beindul:Lost Planet,Halo 2,CRYSIS,Clive Baker's Jericho és még ki tudja hány game),akkor gyorsulnának a játékok,hála a DX10-nek([link]
És ez az amiről beszéltem,hogy az Én pénzemre már nem számíthat az AMD,és látván az anyagi helyzetét ez Neki igen nagy probléma
Persze lesz aki vesz AMD-t ,de kérdés,hogy elég lesz-e
Az új procijuk is biztos lendítene a dolgon,de ki tudja,mikor lesz kézzelfogható dolog belőle
#gab: szerintem azt ne arra értsd,hogy Te annyiért kapod meg,hanem a GPU-chipet a kártyagyártók annyiért kapják meg nagytételbenArra még bőven rácsúszik majd ''néhány'' ezres
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
A GTS/GTX combo nem alap. A GTX egy overclock-os valtozat. Sokkal gyorsabb mint a normalis GTS kartya:
GTS = 20ROP@500Mhz + 96shader@1200Mhz
GTX = 24ROP@650Mhz + 128shader@1500+Mhz
Ha csak a shader power-t nezed mar ott 115200 (96x1200) vs. 192000 (128x1500) az arany ami majdnem ketszer annyi. Pixel es tex fillrate szinten masfelszer annyi. -
FireGL
aktív tag
nem drága....
Egyrészt azért adják olcsón, mert így tuti lesz rá kereslet és minden pénz számít, másrészt ha a GTS-el vagy a GTX-el hasonlítjuk az R600-at akkor a GPU-t is olcsóbb gyártani 90nm helyett 80nm, a másik hogy az 512bit-es memóriabuszt 8 modullal képesek megoldani, GTS/320bit = 10 modul, GTX/384bit = 12 modul, és megint másik, hogy lassabb (olcsóbb) GDDR3 memókkal szerelik mint a GTX-et.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest