- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
válasz
laci666 #3116 üzenetére
Azért írtam,hogy kb. 1 hónap múlva ugrik ki a nyuszi a bokorból.
Az XT ára ugye 350 EUR lesz. Az 245 Ft-os árfolyammal számolva 85750 Ft. Namármost 80k-ért lehet kapni 640-es GTS-t. Szerintem biztos esni fognak az NV árai. És szerinted melyiket érdemes megvenni? Annyival nem jobb az XTPersze ez mind a jövő zenéje. Ezért írtam,hogy az NV megteheti,hogy kissebb haszonnal árulja a kártyáit,de az AMD nem nagyon ugrálhat,így is pengeélen táncolnak.
Most ezen felesleges elkezdeni vitatkozni,mert még úgysem aktuális a dolog.
Meglátjuk,hogy alakulnak a dolgok
[Szerkesztve] -
mcwolf79
veterán
válasz
#21795072 #3090 üzenetére
Erről beszéltem én is jónéhány hsz-el ezelőtt(persze akkor is le lettem hurrogva), hogy az mind szép és jó,hogy ennyiért adják (fogják adni) az R600-as karikat,de az NV azért adja jelenleg ennyiért a VGA-it,mert megteheti.
99,9 %,hogy csökkenni fognak az NV árai,és a 2 cég közül az NV áll jobban anyagilag. Ugye Ők már szép kis hasznot hoztak össze a G80-as karikból, és nincs a nyakukon egy halom (enyhe kifejezés) adósság.
Ha árverseny lesz (márpedig lesz), abban az AMD nem győzhet. Az NV tuti alá fog menni az AMD árainak,és akkor kakukkAnnyival pedig nem jobb az R600,hogy megérje majd a többletkiadást (a fogyasztásról (ami ugye magával hozza a táp cseréjét,amit nem mindenki akar megtenni) és zajról nem is beszélve).A teszteket nézve pedig még elég árnyalt a kép, nem egyértelmű az XT fölénye (összességében nézve).Annak ellenére,hogy +fél év fejlesztés van a hátuk mögött (ami ebben a ''szakmában'' qrva nagy idő).
Most lehet mondani,hogy így-úgy,a GTS-ek drágábbak,de majd térjünk vissza az árkérdésre kb.1 hónap múlva (AMD-ből sem lesz egyből mindenhol,kell idő a kártya terítésének). -
mcwolf79
veterán
Ez ilyen PC vs Konzol feeling
Mindenki használja a neki szimpatikusabbat
Téma lezárva
[Szerkesztve] -
mcwolf79
veterán
Venember83: Köszi,jól megy Vistával a GTX (Stalkerrel van néha probléma,de elhanyagolható. Más frankón fut vele
) Majd kíváncsi leszek az új R600-ra is ,hogy hogy muzsikál vista alatt
Az mind szép és jó,hogy a korábbi kártyákhoz már van stabil Vistás Catalyst, kíváncsi leszek,hogy az új architektúrát mennyire fogja csipázni a Vista
Komplikato: hát igen,úgy tűnik ez egy X-akta:Nekem a 6-os és 7-es Geforce-okkal nem volt semmi problémám
Az tényleg nem szép dolog,hogy a 7-es (és korábbi) szériához nem jött ki hivatalos meghajtó-programEgyébként ha jól tudom,van egy nem hivatalos,de WHQL meghajtó-program a korábbi karikhoz:[link]
[Szerkesztve] -
mcwolf79
veterán
Majd meglátjuk...
Meglátjuk,hogy az AMD driverei hogy muzsikálnak éles bevetésen,nemcsak azokon,amiket rágyúrtak a tesztekre,mert ugye virítani kell a bemutatóig valamit. Egyszer volt R9600 XT-m,de kb. 2 hónapot tanyázott a gépemben,mert meguntam a driverek BUGjait.Akkor Nálam leszerepelt az AMD/ATI,elég volt belőle. Azóta volt 6800 GT-m,7600 GT-m, 7900 GT-m,sosem volt velük ilyen driver-probléma.
És az előzetes tesztek alapján (dx10 ide vagy oda,majd meglátjuk,ha lesz használható DX10-es játék) nem vagyok elájulva az R600-tól.Fél évvel a G80 után. GRATULÁLOK AMD/ATI
Én is sokáig hezitáltam,hogy most mi legyen,de eleget vártam,meguntam az AMD pöcsölését. A 8800 GTX mellett döntöttem,és nagyon nem bántam meg a dolgot
Jövő héten minden kiderül -
mcwolf79
veterán
Majd meglátjuk a valós játékok alatt mért teszteket
Én nem hiszek az ilyen techdemóknak
Ezt is a Fudzilláról szedtétek -
mcwolf79
veterán
válasz
he7edik. #2457 üzenetére
Nem tud árat csökkenteni az NV?
Szerintem még mindig jobb helyzetben van az NV,mint az AMD. Az egyesülés után közismert,hogy le van gatyásodva az AMD. Körlülbelül egy időben fog kijönni az AMD és az NV középkategóriása (8600 GT 256 bitre gondolok),és szerintem az NV inkább megteheti,hogy esetleg veszteségesen árulja a kártyáit (8800 GTS-ből Ők már elég szép bevételt realizáltak,hála az AMD ''töketlenkedésének'').Az AMD-ben nem vagyok biztos,hogy ennyi adóssággal a hátukon veszteségesen árulhatnák a portékájukat
Lehet,hogy most még magasak az NV középkat. árai (mert megtehetik,hála az AMD-nek), de 99,9 %,hogy esni fognak,mikor kijönnek az AMD hasonló kat. kártyái. Mégha az AMD kártyái erősebbek is lesznek valamivel,nem biztos,hogy a ''népnek'' megéri majd a +5-10 fps a többletkiadástÉs hogy árverseny lesz,az tuti
Persze ez mind csak feltételezés,majd meglátjuk,hogy muzsikál a jövevény
Vénember83: Én úgyis tápcserén gondolkodok,a 8800 GTX-emnek elég a 4-pines isOccsó pénzért megszabadítalak Titeket az Enermax Liberty-tektől
[Szerkesztve] -
mcwolf79
veterán
válasz
szacsee #1914 üzenetére
Ezzel az elmélettel (pontosabban a 2. részével) csak az a bibi,hogy az AMD úgy levan most gatyásodva,tele van adóssággal az egyesülés folytán,hogy ha árversenyre kerül a sor,az Nv sokkal (enyhe kifejezés) előnyösebb helyzetben lesz. Az Nv bevállalhatja,hogy veszteségesen árulja a 8-as karikat,az AMD szerintem ezt nem engedheti meg magának
A leírt specifikációkról még mindig csak annyit,hogy hiszem ha látom -
mcwolf79
veterán
Igen,de ha a programozók végre elkezdenének DX10-re írkálni dolgokat(amely idén lassacskán beindul:Lost Planet,Halo 2,CRYSIS,Clive Baker's Jericho és még ki tudja hány game),akkor gyorsulnának a játékok,hála a DX10-nek([link]
És ez az amiről beszéltem,hogy az Én pénzemre már nem számíthat az AMD,és látván az anyagi helyzetét ez Neki igen nagy probléma
Persze lesz aki vesz AMD-t ,de kérdés,hogy elég lesz-e
Az új procijuk is biztos lendítene a dolgon,de ki tudja,mikor lesz kézzelfogható dolog belőle
#gab: szerintem azt ne arra értsd,hogy Te annyiért kapod meg,hanem a GPU-chipet a kártyagyártók annyiért kapják meg nagytételbenArra még bőven rácsúszik majd ''néhány'' ezres
[Szerkesztve] -
mcwolf79
veterán
Az nem lenne jó,ha az AMD-ATI esetleg belebukna az R600-ba,de ''sajnos'' erre az üzletágra szintén jellemző ''AZ IDŐ PÉNZ'' mondás.
Minél tovább töketlenkedik az AMD,annál többet bukik rajta,annál több NV kari talál gazdára.
Csak magamat tudom felhozni példaként(de szerintem nem vagyok egyedül): úgy voltam vele,hogy kivárom az új 2900XT/XTX-et,de látva azt a szerencsétlenkedést,amit művelnek,inkább beruháztam egy GTX-beMost lehet mondani,hogy felesleges,meg minek,ha még nincs is DX10-es game,de szerintem Én még kb. 2 év múlva is bőven fogok ezzel játszani,és ez ''bevételkiesés'' az AMD-nek. Ha kihozták volna időben,ahogy ígérték,akkor még valszeg vártam volna. De látva az Új AMD-k specifikációit,nem estem hanyat
Nem hozza azt a teljesítmény-többletet,amit ennyi késés után már elvárna az ember.Másik dolog,hogy leeszi az ember haját
(igaz télen nem kellene annyit fűteni
)
Úgyhogy annyit mondanék: Hajrá ATI fanok,legyen meg a várakozásotok eredménye
DE Én a Zöldek mellett döntöttem,és eddig nagyon nem bántam meg a dolgot
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Magisk
- Autós kamerák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest