- Google Pixel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
-Angel-
csendes tag
Újabb R600-zal kapcsolatos információk!
http://www.fudzilla.com/ | 2007.04.26. csütörtök, 14:30 | Víg Ferenc
Betűméret: kisebb nagyobb
Az R600-as tesztek mellett egyéb információk is napvilágot láttak az AMD soron következő csúcskártyáival kapcsolatban, amelyeknek egy része hivatalos forrásból is megerősítést nyert. A hírek sajnos roszzaknak mondhatóak.
Az ATI vezetői több, mint 150 újságíró előtt számoltak be a tényről egy sajtótájékoztatón, mely szerint az R600XT nem képes felvenni a versenyt az NVIDIA 8800 GTX-ével.
A hivatalos források szerint az R600XT az NVIDIA 8800 GTS-ével van egy szinten. Bejelentették továbbá azt is, hogy a csúcskártya, azaz a Radeon HD 2900XTX mégsem jelenik meg május közepén, az újdonság megjelenésére majd csak valamikor az év harmadik negyedévében kerülhet sor. Ezzel a ténnyel az AMD álma, mely szerint piacvezető státuszt lesz képes megszerezni, szertefoszlani látszik.
Egyes források szerint az R600XTX késését az AMD ismételten stratégiai lépésként tűnteti fel, de a valóságban azonban már egészen más a helyzet.
Ami jelenleg tudható az az, hogy a mintapéldányokkal nincs minden rendben, nevezetesen teljesítmény problémákkal küzdenek a GDDR4-es memóriával szerelt újdonságok.
Az 1,6 GHz-es órajelen működő 512 MB GDDR3-as memóriával rendelkező verziók teljesítményben megközelítik és meg is verik az 1024 MB-os 2,2GHz-es GDDR4-es memóriával felvértezett kártyákat. Ez a tény lesújtó, ugyanis a GDDR4-es memória jelentősen többe kerül, mint a GDDR3-as változatok. A legrosszabb az, hogy az 512 MB GDDR3-as memóriával szerelt és az 1024 MB GDDR4-es rammal rendelkező példányok között nincs lényegesebb teljesítménykülönbség.
A várakozások szerint az ATI R600XTX majd csak valamikor az NVIDIA 8800 Ultra megjelenése után kerülhet piacra, ám ezt az értesülést már nem erősítették meg hivatalos forrásból.
HWT: [link] -
-Angel-
csendes tag
válasz
paleinho #1772 üzenetére
Mindenhol ezt írják... (az összes oldalon 230W+ fogyasztásról számolnak be)
Az a bajom, és még a fél világnak ez lesz, hogy ekkora fogyasztással és ilyen történelmi késéssel Minimum 30%-ot rá kéne vernie az NV kártyáira, de nem ezt tették, sőt... épp, hogy beéri a kártyákat és az XTX egyelőre lasabb az XT-nél is szal nem tudom hogyan akarnak GTX-et verni ezzel.Ott van az Ultra is azzal mit fognak csinálni?
A középkatnak a jó híre meg eleve a felsőkön múllik, de ha ott magas fogyasztásról beszélnek engem személy szerint biztos nem győznének meg...
-
-Angel-
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1767 üzenetére
Azt írják Official, szal 99%-ra én azt merem mondani, hogy valóban hivatalos. A Fudzilla csak gyors, de szvsz ottlesz ez majd az Inquriern is pár h múlva.
-
-Angel-
csendes tag
Nem vok NV fanboy de ennyi... hivatalos, XT nem veri meg a GTX-et sem ATi ''bevalotta'': [link]
gg... 7 hónap, 230W nc... csalódtam. -
-Angel-
csendes tag
-
-Angel-
csendes tag
válasz
Foglalt név #1763 üzenetére
Elkúrták az XTX-et, nem kicsit, nagyon!
-
-Angel-
csendes tag
És az ellenfél: [link]
Nem mondom durván néz ki ez is! -
-Angel-
csendes tag
válasz
szacsee #1742 üzenetére
Én nem örűlnék, ha beégne csak fetenném magamban a kérdést: Erre vártunk több, mint fél évig?! Szerintem driverekkel még javítgatnak majd kicsit, de most gondolj bele. A fél világ már TÖBB, mint fél év óta erre vár és valami hatalmas Boom-ot vár (még mindig) mindenki! Ha minden igaz 230W felett fog enni a kártya így méginkább jóval többet kéne tudnia a kártyának a GTX ellen! Én is remélem, hogy a hír nem igaz, csak ez DailyTech-es ők meg nem szoktak kirakni kamu teszteket... nem is tenne jót a hírnevüknek és gondolom, hogy saját maguk alatt csak nem vágják a fát... Mellesleg annak örűlnék, ha legalább egy ici-picit lassúlna a fejlődés, mert nehéz pénzel bírni ezt az egésszet!
-
-Angel-
csendes tag
8800 Ultra megveri az R600XTX-et!
[link]
8800 Ultra végleges adatai:
GPU: 675MHz
Mem: 2.35GHz
Shader: 1.60GHz
Streams: 128
8800GTX:
GPU: 575MHz
Mem: 1.80GHz
Shader: 1,35GHz
Streams: 128
[link], [link]
Azért ez egy keményem meghúzott 8800GTX, DE! a 8800GTX most akkor elveri az R600XT-t a 8800 Ultra meg az R600XTX-et? Akkor mit is akar most az ATi? Középkattal. még hódíthat, de szerintem nem fog... Ha megnézitek nem is megy fullon a 8800 U, hanem alacsonyabb órajeleken. Driverkkel még javítgathat az ATi, de az NV is ugyanígy és ez nem valami nagy %+ 230W+-ért meg +fél évért... Lehet, hogy ezt elperecta az ATi... mondjuk ez csak 3DMark, de akkoris! 6-7 hónapjuk volt rá, meg kurva sokat is fogyaszt a kártya, legalább egy 50%-al gyorsabbnak kéne lennie! -
-Angel-
csendes tag
Sziasztok! Én úgy vettem észre az esetek többségében igaza van/jól tippel a Fudzilla ezért kiteszem ezt a hírt/pletykát!
[link]
Elég hamar ''lemondanak'' az RV630-ról és jön az X1950Pro DX10 utódja az RV670! Talán mégiscsak kevéske lesz a 128bit?Meglehet, hogy ez lesz az oka a gyors váltásnak...
(8600 bár ott a GPU se valami erős)
Aktív témák
Hirdetés
- Netflix
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- Google Pixel topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest