- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Aktív témák
-
ftc
nagyúr
válasz
Dare2Live #1853 üzenetére
nézd az NV ezt kifogja használni..... minden ujságban az megy majd igy a kafa az NV stb...holott ez ógy néz ki csak a király cimben történik meg....
amugy érdekes módon csak a dailytech mondta,hogy XTX vacak....senki más nem nyilatkozott....és előtte is voltak pletykák hogy HL2:ep2-l jön majd ki....
Amugy megint igaz amit pár száz hsz-el előbb irtam...NV izomból...Ati logikából akarja megoldani...de ez a harc nem DX alatt fog eldőlni hanem DX10 alatt...és ha logikussan gondolkozunk....amit az Ati egy ciklus alatt végrehajt az az NV-nek több ciklusba kerül....elég erős alfa állapotó lehet sztem R600-hoz a driver....
Komplikato ha az igaz akkor Atiés az XL modellek hol vannak még közép és alsó kategóriában akarnak nyerni....ott több a pénz de szerintem a köv GPU-nál az egyszerűségre kellene törekedniük...sztem AMD is igy akarja...
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
Dare2Live #1853 üzenetére
Na, azért a 8800 Ultra jelenlegi állsá szerint egy bazira túlárazott, alig húzott GTX csak. Elég sokat kell engedniuk abból a 999USD-ből, hogy a fent vázolt események bekövetkezzenek. Másrészt ha igazak a hírek, akkor az 512MB-os X2900XT a 320-as GTS-el jön egy árban ...
-
válasz
Dare2Live #1781 üzenetére
Mint említettem nem nyújtott semmi újat a konkurenciával szemben, én erre céloztam, nem pedig arra, hogy melyiknek milyen a középkategóriás kártyájának ár/érték aránya.
Anno hogy kezdte a Radeon 32MByte DDR? Hogy 32bit, lássatok csodát. Tényleg az volt (az enyhén használhatattlan driverekkel persze meg kellett küzdeni). Utána jött a Radeon 8500, meg a PS1.4 és a Aniso szűrés minimális sebességvesztéssel. Majd az úthenger 9700/9500 széria a PS2.0 támogatással. Utána mi jött? A Radeon X széria, ami igazából sok újdonságot nem tudott felmutatni, csak a PS3.0 támogatás hiányát, meg a próbálkozást a bővített PS2.0+-al. Most pedig a Dx10 esetében van lemaradva.
Igen, lehet mondani, hogy minek Dx10, ha nincs ami kihasználja. De hány játék támogatta a 32bites színmélységet az első Radeon idejében? Hány játék támogatta a PS1.4-et a Radeon 8500 idejében. Vajon mekkora hiányát érezte anno a friss nVidia FX tulaj annak, hogy a kártyájának PS2.0 teljesítménye a Marianna-árok mélységeit verdesi? És mégis, az FX-et anno a PS2.0 teljesítménye miatt állították pengeélre, no meg amiatt, mert az nVidia megpróbálta ezt csúnya kis trükökkel kozmetikázni, noha az első komolyabb játék, ahol ez feltünt ha jól rémlik a TR:AOD volt, talán egy évvel a Radeon 9700 megjelenése után.
Anno azért lettem Radeon fan, mert tudatában voltam annak, hogy a videókártyám képminőség terén ott volt a toppon (jó, a G400 jobb volt anno a Radeon 32MByte DDR-nél, de akkor már csak juszt is a Radeon mellett döntöttem), és technikailag a legjobb volt a piacon. A Radeon X1900XT/XTX kis hijján mondjuk visszahozta belém a reményt, de végül mégiscsak csalódás volt a GeForce 7900GTX-el szemben. Most meg itt a Gf8800 vs. R600 ramazuri... :\ -
Thrawn
félisten
válasz
Dare2Live #1236 üzenetére
A lenyomkodott árak a felhasználóknak jók (lehetnének) a VGA gyártóknak már nem hiszem, mert ami pénzmennyiséget beleölnek egy GPU kifejlesztésébe, az rövidebb idő alatt kell hogy megtérüljön. Ez pedig szerintem magasabb eladási árakat eredményez. Ha több idejük lenne erre, akkor akár kevesebbért is árulhatnák a termékeiket, ami nekünk felhasználóknak is jobb lenne. Szóval vagy rövid fejlesztési ciklus és magas árak, vagy hosszú fejlesztési ciklus és alacsonyabb árak. (nade majd valaki biztos megcáfol)
Ennek a mostani megfeszített tempónak hála, hogy az annak idején kb. 50k-ért vett videókártyám most negyed-ötödannyiba kerül aminek nem örülök. Az más kérdés, hogy eszem ágában sincs lecserélni
R600-ért én is drukkolok, mert nem szeretném ha az nVidia konkurencia nélkül maradjon. Talán nem kell részleteznem miért.
A hsz-em 2. részének első mondatát ügyesen átugrottad
Helyesírás: megesik -
Thrawn
félisten
válasz
Dare2Live #1234 üzenetére
Bármilyen furcsa, én személy szerint örülök annak, hogy nem dobnak ki félévente új videókártyát. Ez a megfeszített tempó senkinek sem jó. Nem hinném hogy olyan sok ember megtehetné azt, hogy mindig megvegye a legújabb csúcskártyákat, meg nem is ebből élnek a VGA gyártók.
Az hogy az ATI lépéselőnyben van, talán abból jöhet, hogy ők már készítettek unified shadereket használó GPU-t, ismerik annak előnyét és hátrányát is, ezért tudják azt is, hogy hol kell belenyúlni a jobb teljesítményért. Az 1 terrás számítási kapacitás szerintem magáért beszél, még ha csak pletyka is (Barcelona+2xR600)
Ja és nagy T
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
válasz
Dare2Live #1211 üzenetére
az nvidia bevétele szerintem nem a 8800gtx ill. 8800gts miatt volt nagyon sok,
egyszerűen mainstreamben a sok 7300-as, 7600-os, meg még ki tudja milyen változatok voltak ledarálták a x1300-at meg társait
szerk:
a 2007-es bevétel azon fog eldőlni, ki tud többet negyobb haszonnal eladni a butított r600 ill. g80-ból
az presztizskérdés éppen kinek van piac vezető technológiájú vga kártyája, az már más kérdés, hogy a presztizs azért nagyban befolyásolja a vásárlási szokásokat
amd, nvidia, a pozicionálás után, már arra gyúrnak, minél olcsóbban tudják előállítani a butított kártyáit, minél nagyobb piacot lefedjenek, aztán majd ez bonyolódik azzal is, ki mennyit tud gyártani
[Szerkesztve] -
JohnR
aktív tag
válasz
Dare2Live #790 üzenetére
Semmi problémám az NV fanokkal, csak rá kell ébredni, hogy ha nincs az ATI az NV-sek is nagyot szívnak (ezért nem érdemes ellendrukkerkedni). Ha nincs az ellenfél, akkor nem érdek a félévenkénti fejlesztés, az NV visszatérhet (az erőszakos marketing mellett) a gusztustalan kereskedelmi politikájára, és eladhatja a raktáron maradt GF4-5-6-os chip-jeit GF8100 v. 8040 néven, hogy a profitot maxra vigye (a vevők egyszer már megették ezt a stílust MX4xx néven). Az árakat meg úgy állapítják meg ahogy kedvük tartja, meg a profit kívánja.Ezek csak b@rom víziók, remélem nem következnek be.
Az ATI-nak meg a bevételeihez képest sokkal többet kell a fejlesztésre fordítania, hogy tartani tudja a lépést az NV-vel, aminek sokkal nagyobb források jutnak a piac felől. Persze most ott az AMD is, de ha nem lendül fel a vk. piac, fogja és elsorvasztja (vagy átalakítja), nem azért vette meg, hogy veszteséget termeljen (a többi visszatérni próbálkozó vk. gyártó is eltűnt a süllyesztőben).
Ez nekünk vevőknek nem sok jóval szolgálna, bármely oldalt favorizáljuk is, mert más kettőből választani, mint egyből. -
Louis
tag
válasz
Dare2Live #790 üzenetére
Dobhatnál valami infót is az R600-ról (ha már ebbe a topikba írsz), szvsz nem az R600 topikban kéne verni a melledet az nv-re.
Azért ''járunk'' ide, hogy infót olvassunk az új ATI kártyáról, nem pedig azért, hogy habzó száju emberkék tolják a sódert az nv -ről (No udi) . (Ha arra lennénk kíváncsiak akkor azt a topikot olvasnánk) -
JohnR
aktív tag
válasz
Dare2Live #786 üzenetére
Hát pont te és Udi kolléga offoltátok szét a topicot (ha nem vetted volna észre).
''menj egy olyan topicban aztán köpik neked mennyi bug van/volt NV driverben'' a Vista alatt, hogy a stílusodat idézzem. A cikket meg olvasta mindenki, aki érdeklődik a téma után (én is utaltam rá), nem kell bevágni, attól még nem leszel ON.
Tudtam, hogy nem szabad megszólalni, mert jönnek az NV fanok, és lehurrognak. Köszi a vélemény nyilvánítást, távozhattok, mi akkor is várjuk az R600-at és az ATI új fejlesztéseit...Bocs akit esetleg ezzel megsértettem. OFF out -
udi
őstag
válasz
Dare2Live #777 üzenetére
Nem vitatkozom mester
Csak azért hidd el nem egy két ember vesz csak azért egy bizonyos karit mert ez meg az a játékhoz azt ajánlja a gyártó.....
És ez a sok aproság is nv malmára hajtja a bevételeket..
Csak ez nem tul jo nekünk mint fogyasztoknak sztem..mert a végén csak az adott karin fog futni rendesen egy játék,bár remélem nem igy lesz.. -
EQMontoya
veterán
válasz
Dare2Live #759 üzenetére
hát ez igy ebben a formában nem igaz. X850xt azért szinte mindenben verte a 6800ulta-t... x800gto ellen mi volt az nvidianak, 6600gt?
nem túl sanszos? 6800gs későbbi, mielőtt idehozod.
a 7600 tényleg szétverte az x1600at, ez nem kérdés.
a 7900 is ilyen volt, h szinte egyből kijött az x1900xtx után, aztán még sem tudta megverni... ati vezetett mindenben. a 7950gx2-t ne keverjük ide, mert sli-t támogató lap kell hozzá, játékok felében nem ment rajta az sli, és igy gyengébb volt, mint egy 7900gtx, és amikor ment se volt olyan nagy ágyú, ellenben árban drágább volt lényegesen az x1900xtx-nél. Nem is vitték.
Egyébként fossá offoljuk a topicot, de nem lényeg...
[Szerkesztve] -
ktg3
őstag
válasz
Dare2Live #748 üzenetére
ezért az 1650xt az eléggé ottvan
most az ati kicsit odadurrantott ezzel az 1900 as 1950es sorozattal
okosan csinálják!
hiába nem az övék a leggyorsabb kártya--tökmind1 mert igazából nagyon kevés ember engedheti meg magának!!
a középkategóriát most lefogja ez a 1650xt
a felsőközép x1950pro is vezet
x1900xt kicsit feljebb
már csak legalulra kéne vmi.
persze az nv fanok mindig nvidiát fognak venni attól függetlenül h az ati jobb az adott kategóriában!
és ne felejtsük h a 6 os és 7es nv sorozat nem tudja egyszerre hdr-t és AA-t ami elég idegesítő..
remélem az r6xx-ekkel is folytatják a mostani tendenciát!
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP OMEN 3080Ti
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest