- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
Aktív témák
-
válasz
Komplikato #2833 üzenetére
Valahányszor ilyen szomorú történeteket olvasok, mindíg felmerül bennem, hogy nekem vajh miért NEM jöttek elő ilyen bugok az elmúlt 5 évben, mióta ATI kártyáim vannak?
Nekem speciálisat adnak az eladók, vagy mi?
A Radeon szériát tapostam a 32Mbyte DDR-től a 9800XT-ig. Szerettem a kártyákat, mert nagyon jó volt a képminősége. De azt nem mondanám, hogy driver fronton erős lett volna az ATi. Kezdve ott, hogy a driverek telepítése sokszor okozott fejfájást, az előző drivert úgy kellett lekaparni a gépről, vagy érdekes jelenségeket tapasztalhattam. Aztán lehet ott folytatni, hogy hány meg hány játékban találkoztam villogó árnyékokkal, textúrákkal, amiket 3rd party finomhangoló programokkal, vagy optimalizált driverekkel lehetett csak megoldani szokszor. 4 féle Radeon kártyám volt (32Mbyte DDR, 8500, 9800Pro és 9800XT), és noha akkor tényleg semmi pénzért nem vettem volna GeForce-ot, azt mégsem mondtam volna abban az időben sem, hogy az ATI drivereivel nincsenek gondok. Voltak. Sok.
Mostmár javul a helyzet, de az tény, hogy még mindig van hova fejlődniük sajnos...
[Szerkesztve] -
-
-
válasz
Dare2Live #1781 üzenetére
Mint említettem nem nyújtott semmi újat a konkurenciával szemben, én erre céloztam, nem pedig arra, hogy melyiknek milyen a középkategóriás kártyájának ár/érték aránya.
Anno hogy kezdte a Radeon 32MByte DDR? Hogy 32bit, lássatok csodát. Tényleg az volt (az enyhén használhatattlan driverekkel persze meg kellett küzdeni). Utána jött a Radeon 8500, meg a PS1.4 és a Aniso szűrés minimális sebességvesztéssel. Majd az úthenger 9700/9500 széria a PS2.0 támogatással. Utána mi jött? A Radeon X széria, ami igazából sok újdonságot nem tudott felmutatni, csak a PS3.0 támogatás hiányát, meg a próbálkozást a bővített PS2.0+-al. Most pedig a Dx10 esetében van lemaradva.
Igen, lehet mondani, hogy minek Dx10, ha nincs ami kihasználja. De hány játék támogatta a 32bites színmélységet az első Radeon idejében? Hány játék támogatta a PS1.4-et a Radeon 8500 idejében. Vajon mekkora hiányát érezte anno a friss nVidia FX tulaj annak, hogy a kártyájának PS2.0 teljesítménye a Marianna-árok mélységeit verdesi? És mégis, az FX-et anno a PS2.0 teljesítménye miatt állították pengeélre, no meg amiatt, mert az nVidia megpróbálta ezt csúnya kis trükökkel kozmetikázni, noha az első komolyabb játék, ahol ez feltünt ha jól rémlik a TR:AOD volt, talán egy évvel a Radeon 9700 megjelenése után.
Anno azért lettem Radeon fan, mert tudatában voltam annak, hogy a videókártyám képminőség terén ott volt a toppon (jó, a G400 jobb volt anno a Radeon 32MByte DDR-nél, de akkor már csak juszt is a Radeon mellett döntöttem), és technikailag a legjobb volt a piacon. A Radeon X1900XT/XTX kis hijján mondjuk visszahozta belém a reményt, de végül mégiscsak csalódás volt a GeForce 7900GTX-el szemben. Most meg itt a Gf8800 vs. R600 ramazuri... :\ -
Szerintem a nemrég kihozott eredmények és hírek kicsit csalfák. Lehet, hogy az AMD úgy gondolkodik, hogy inkább még visszaviszi kicsit a műhelybe az R600-at, hogy kalapáljanak rajta, minthogy kihozza idő előtt, és felsűljön vele (lásd még az nVidia esetét az FX5800-al). Valószinüleg oka van annak, hogy tovább tolják a megjelenést (a szóbeszédek szerint a DDR4 ramokkal van a baj).
Ettől függetlenül aggódva figyelem az ATi / AMD páros ügyködését a Radeon / HD széria körül. Hajdan nagy Radeon fan voltam, de az X széria óta én elpártoltam tőlük, mivel gyakorlatilag nem nyújtottak semmit a konkurens kártyákkal szemben.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest