- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Aktív témák
-
Raymond
titán
Gondolkodj el rajta meg egyszer. Mindket ceg ugyanolyan felepitesu chipeket hasznalhat csak - 256Mb vagy 512Mb. A mostani 384bit-es bus-al rendelkezo kartyan 12 db 512Mb chip van ami ad 768MB RAM-ot. Hogy csinalsz 512bit-es kulso fizikai bus-t ugyanolyan 8 chip-el? A 384bit-hez is azert kell 12 chip mert kevesebbol nem csinalod meg. Ugyanolyan chip-ekkel hogy csinalsz meg szelesebb bus-t? Az 1536MB-os Quadro kartyan pedig 24 chip van (12 elol es 12 hatul). Az 512MB-os R600 ugyanugy van megoldva mint a 320MB-os G80-as kartyak - 256Mb modulokat hasznalva. Szam szerint 16-ot - 8 elol es 8 hatul.
-
-
Komplikato
veterán
Az lehet, de senkit se fog vígasztalni ha az ATI kijön egy májer DX10.1 kártyával a DX10.1-el egy időben! Ez a csúszás (már ha nem akkora Hoax, mint a DX9.0L hír volt, de nm hiszem) igen is marha nagy presztizs vesztesség!
Basszus legalább valami szivárgott benchmark eredmény, vagy pár screenshot egy új techdemóból lenne ... -
g4dg3t
senior tag
Egy Cray rendszer egesz mas kategoria! Vannak kisebb egyetemi es magan kutatasok, akiknek soha nem lesz lehetosege Cray es egyeb szuperszamitogepeken dolgozni. Rajtuk sokat segithet egy komolyabb workstation ilyen R600 alapu FireStream kartyaval es megfelelo fejlesztoi alappal.
Persze ha a Cray es az IBM elkeszul a geppel abbol is komoly bevetele lehet az AMD-nek, de az meg igencsak odebb van. -
deter
aktív tag
'' ATI-nak van A15-ös R600 magja. Az A15-ös szépen viszi a 2GHz órajelet''
''shaderek órajele lesz 2GHz és nem a mag órajele.''
Én a mag órajelét kérdőjeleztem meg...
Egyébként egy magyar hw(t)odlalon találtam egy cikket. Bemásolok egy szösszenetet:
2007. jaunár 3
''A két nagy gyártó közül most az NVIDIA volt az első, aki80nm-es gyártási technológiával piacra tudta dobni csúcstermékét a G80 személyében, éppen ezért előnyre tett szert az ATI-val szemben.''
szerk:
Komplikato: Ennek az az oka, hogy VGA esetleges késedelme (mihez képest) mögött nem technikai akadályokat vélek látni
üdv_
deter
[Szerkesztve] -
trojanhorse
csendes tag
FireGL
Ez nem mond ellen annak amit én mondtam! +8VS de az külön van, és a 48PS egységet nem használják GS számításokra! szerintem miért olyan hatékony árnyékszámitásban az x1900???? csak PS-t kell számonia, GS-t nem, mert nincs, de benne van, mint képesség, csak nincs használatban! És hogy miért nem használják a 48Shadert VS számításokra, vezérlési probléma, ugyanaz mint ami volt a Ringbus esetén is, az x1800 azért késett annyit! Össze kell hangolni az egységeket, de az architechtura folyamatossága miatt van lehetőség ilyen-olyan kis turpisságokra, összekeverni a kettőt az r300 és r600-at!
Az XBOX360 magja, nem DX10 képes, egyesített shader egységes, de csak 48 egységet tartalmaz, talán épp azt a 48-at, ami késöbb a x1900-ba került??? csak alacsonyabb órajelen jár. Csak a DX10 megvalósításával vannak gondok (összehangolás)! -
deter
aktív tag
-
Gorombilla
tag
Ok, ez igaz nem olvastam eleget vissza.
Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy messze még a 65nm, szerintem idén nem valószínű, aztán lehet, hogy mégis, a nem valószínű nem azt jelenti, hogy biztos, kinevetned semmiképpen nem kellett volna.
Itt igazából a lényeg az volt, hogy valahogy sikerüljön érveket hoznom fel az ellen, hogy az R600 65nm-en jöjjön ki elsőre. Szerintem átrakják 65nm-re valamilyen formában a későbbiekben, de a mikor az kérdéses, erre írtam, hogy szerintem idén nem, mert az R520/580, tehát az elmúlt 1 év csúcschipjei az Ati-tól még mindig 90nm-en szaladgálnak. Aztán lehet, hogy mégis. Nekem igazából mindegy.
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
Én jelenleg nem vagyok valami jó angolból (és németből sem), és nem látom, hogy ez most mitől utalás a 65nm-re. Meg tudod, majd ha az AMD hozza nyílvánosságra a terveit akkor.
De mindegy. Majd meglátod. Vagy én.
Az alsóra: Közvetlenül nincs köze hozzá, de minden csikszélességcsökkentés jelentős fejlesztéssel, pénzzel jár, és ha már folyamatban vannak a 80nm-es fejlesztések az Atinál, akkor biztosan pénzt is szeretnének vele keresni. Épp ezért gazadaságos jelenleg 80nm-en maradni, árcsökkenteni főleg, hogy még az nv sem nyom az áraival. (Mert ugye ők most még nem annyira gazdaságosak mint az ATi) -
Raymond
titán
''Lehet mégse 64 Shader lesz ? Dave Orton 96-ról beszélt az ATI Stream Computing előadáson Szeptember 29-én San Franciscoban:''
Ezekre a kijelentesekre nemigen lehet alapozni. Ugye meg emlekszel az ''ueber-pipelines'' marhasagra az R420 elott?
De az idezethez par gondolat:
A Stream Computing csak a Fragment Shader (PS) egysegeket hasznalja, tehat a 375 GFlops-ot a 48 darab adja. ''Next generation will exceed half a teraflop on a single GPU.'' Marketing szovegben ez azt jelenti kicsivel 500 GF feletti teljesitmeny. Ha ezt a letezo Stream kartya konfiguraciojara vetited akkor 33% novekedest jelent. Es 48+33%=64. -
Komplikato
veterán
Oké, de például egy Rioworks féle spéci szerver/grafikus munkaállomás alaplapnak van értelme még. Viszont két darab összeheggesztett NF680i deszkának, és a nem olcsó két darab procinak hozzá nem lehet olyan ára, ami desktop gépet csinál belőle. Másrészt mire profitálna egy gamer igazán a 4 magból, addigra már lesznek 4 magos, sőt 8 magos procik. (Ha meg a kínaiak belehúznak, akkor még 16 is
)
Szóval Desktop piacon nincs értelme szerintem. -
Komplikato
veterán
''csaknem 4 kártyás CrossFire is lesz a 4x4 rendszerhez ?''
Pár napja volt hírekben, hogy lesz Crossfire-es 4x4 alaplap is. Persze valószínüleg ''csak'' 3 kártyás támogatással, de semmi sem biztos. Más tészta, hogy a 4x4 platform jelenlegi formája egy vicc, és hamar süllyesztőbe kerül. -
Gaboman
nagyúr
Igy nagyon kevesen irják le az X1800XT hogy X1800XTX mer szinte minden tesztnél és eladásnál csak az X1800XT vagy X1800XT PE vagy X1800XT TOP típusjelzést alkalmazzák!
Én most láttam elöszőr így megmondom őszintén!
De igazad van utánanéztem és tényleg így is írják mindig tanul az ember valamit! -
-
Raymond
titán
Tisztaban vagy az R580 vertex es fragment ALU-k kozti kulonbsegekkel? Mert ha igen akkor nem irtal volna ilyet...
''Szóval kb ugyanannyi shader....''
Csakhogy nem ugyanannyi, es 64 darab a bonyolultabb fajtabol.
Ettol fuggetlenul mar az Inq is megvaltoztatta a velemenyet/allitasait 180W-ra:
[link] -
rocket
nagyúr
A cikkben elhagzottak szerint, 40%-al tobb tranzisztor lesz az r600-ban mint az r580-ban, csupan a megnovelt shader egysegek szama nem vinne el ennyit, r580 384 millio tranzisztor 56 shader, r600 ~500 millio tranzisztor 64 shader,igy 64 shader core kb. 439 millio tranzisztrobol kene alljon ha jol szamolom,masra is kellhetnek a tranzisztorok, nem csak a shaderekre.(ez persze csak matek, nem sok koze van egymashoz a 2 core-nak, xenos ilyen szempontbol kozelebb all az r600-hoz).
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest