- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz jjeahh #35699 üzenetére
mindharom olyan, mintha kozvetlen a gombaaa mogott lenne valami feher lap szeru tukrozodes? nekem inkabb a 3-ik amugy
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
jjeahh
nagyúr
Nagyjából javítva, köszi!
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Sztetek ez kuka, vagy megéri rajta dolgozni (zavaró elemek eltávolítása, kontraszt, színek, zajszűrés stb.)? Egyelőre semmit nem matattam rajta... ha esetleg elmegy, akkor melyik vágás előnyösebb?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
k!nG
aktív tag
válasz Fandango #35680 üzenetére
Mondjuk en a nezettseg-csoport aranyban nem figyeltem meg egyenes aranyossagot. En is bedobtam egyszer-ketszer 50-60 csoportba kepemet es lett 500-as nezettseg, de van olyan ahol 20-30 csopibol lett egy 1100-as. Szerintem ez kicsit kiszamithatatlan, meg fugg a csoport milyensegetol. Az viszont igaz, hogy tobb awardot kapsz.
Ez az explore-os tema nalam soha nem jott be, ezert rakom be sok csoportba, mert szamomra lehetetlen lenne az amit a Barna elert itt a csoportban a tukros portrejaval. (es csak a bw csopiban volt benne asszem)
Hogy ne csak offoljak egyebkent, nekem ez most kevesbe tunik egy eros streetnek. Hetkoznapi tema, a kep nem mutat tul sok ujat es baromira kiegett az arc. Viszont a kepeid hangulatat tovabbra is nagyon szeretem, bejon az utomunkazasi stilusod.
[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
Fandango
veterán
válasz vihartigris #35676 üzenetére
Elárulom ez a kép pusztán a véletlen műve, jött ez a turista csoport felém, én csak tartottam a gépet a kezemben ami feléjük nézett és megnyomtam az expo gombot, fogalmam se volt, hogy milyen kép lesz, csak itthon néztem meg és meglepődve láttam, hogy mi lett.
Ezért is lett egy kicsit életlen, a ferdeséget nem érzem itt problémának.Egyébként az explore nem igazán foglalkoztat, ha lenne egy képem olyan akkor mi lenne? Elárulom semmi. Így viszont sokkal több ember látja a képeimet, és majdnem napi szinten kapok értesítőt arról, hogy valaki követni kezdett.
[ Szerkesztve ]
-
mondomén
őstag
válasz Ricardo128 #35677 üzenetére
Jelen. Nézettség, explore ilyenkor nem megy.
-
vihartigris
őstag
válasz Fotonhámozó #35662 üzenetére
Ez most valahogy nem az igazi, sem a színek, sem a kompó.
Szerintem.bármi reciproka a semmi
-
Fandango
veterán
válasz Ricardo128 #35672 üzenetére
Van itt olyan aki 500-600 csoportba rakja a kepeit.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz MrChris #35659 üzenetére
Az első merényletek / Nyugat-Európán belüli, áldozatokkal járó összecsapások után lesz érdemes ezekre a képekre visszatekinteni és számba venni azt, vajon a mainstream média által akkor (jelenleg) sulykolt idilli kép az illegális határsértőkről mennyire felelt meg a valóságnak.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
MrChris
nagyúr
Hát ez most nem egy nehéz dolog, mivel elég sok a mögöttes tartalom, infó amit nem a kép tartalmaz. De ha 10 éves képek lennének és fingunk nem lenne mi van a háttérben akkor lehetne hiteles objektív de személyes véleményeket formálni, meg letisztultabb lenne a dolog. Egyenlőre egy tetszik, nem tetszik, közömbös, jó, rossz megjegyzés is indulatokat szít.
-
torzo
őstag
válasz #31733248 #35656 üzenetére
Nem akarok erről nagy vitát, politikait pláne nem. Mondom, jártam arra én is, hasonló képek maradtak meg bennem. Továbbra sem érzem hatásvadásznak a sorozatot, párthovatartozást sem olvasok ki belőle.
Mivel ez fotósfórum, maradjunk meg a szakmaiságnál! Ezek jó fotók, aki készítette, érti a dolgát.
Tetszik, dicséretet érdemel.Részemről ennyi. Uff.
-
törölt tag
(#35653) torzo
Nézzük csak:
Apa nyakában az aranyos kislány
Kamasz fiú ismerkedik a kamerával
Kamasz fiú buborékot fúj
Aranyos kisfiúk pöttyös labdával
Aranyos kisfiú
Alvó csecsemő
Ég felé nyúló kisfiúKicsit olyan ez, mint amikor X újság politikailag elkötelezett fotósa kivadássza a több ezres tömegből a legextrémebb három arcot és sorba áll a többi hasonlóval, hogy ezt mutassa be jellemzőként. Hatásvadászat jó képekkel, nincs ezzel különösebb gond, csak mondjuk ki.
(#35654) sixpak
Neked tényleg nem muszáj ezt megérteni, de vannak, akik büszkén vállalják liberális mivoltukat. A pártpreferencia meg mellékes, de mellé az is.
(#35655) k!nG
Én is kaptam ilyen rajzot tegnap. Azzal meg semmi gond, ha egy fotósorozat hatásos, sőt...
[ Szerkesztve ]
-
k!nG
aktív tag
Nagyon örülök neki, hogy ennyire szerteágazó véleményeket váltott ki a sorozatom a csoportból, talán ez bizonyítja, hogy mindenki számára van mondanivalója. Köszönöm szépen a szép szavakat és a tanácsokat!
Egy dologba viszont nem szeretnék belemenni mégpedig, hogy nekem mi a véleményem az egész politikai hátterétől. Én ennél a soroztanál is törekedtem arra, hogy e szempontból teljesen pártatlan maradjak. Az hogy gyerekeket is fotóztam nem azt jelenti, hogy én egy liberális beállítottságú freelance fotós vagyok és hogy kizárólag hatásvadászat céljából tettem. A gyerek mindig hálás téma, mert jobban szeretik a kamerát, mint a felnőttek. (nem tudom mennyire vagy képben Horváth M. Judit és Stalter György a cigánytelepeken készült munkásságáról, de ennyi erővel rájuk is illeszthetnéd a hatásvadász jelzőt... remélem nem teszed) Ezenfelül nagyon sokat voltam velük, beszélgettünk, fociztunk, megmutatták a rajzaikat. Mindegyik képhez fűződik számomra egy emlék és szerintem érezhető is ahogyan megfotóztam őket. Itt szerintem többről van szó annál, mint hogy mi a véleményem a menekültkérdésben, ha ezt megérted akkor megérted, ha nem tudsz ezektől elvonatkoztatni akkor az ellen én nem tehetek semmit.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
-
torzo
őstag
válasz #31733248 #35652 üzenetére
A sorozatból 6 felvételen jól látszik, amt írtál. A többség fiatal, életerős férfi. 5 képen valóban gyerekek játszanak illetve látszanak. Nincs fájdalomtól eltorzult arc, szenvedő képet sem találtam. Életképek vannak egy számunkra szokatlan helyzetről. Magam is jártam arra és ilyet láttam. Szerintem teljeen hiteles a riport. Néhányat kivennék belőle, azt már megírtam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Fotós szemmel tetszik, bár nem a jellemzőt ragadja meg, mivel - az összes liberális felfogású újság fotóihoz hasonlóan - alapvetően a gyerekekre alapozó hatásvadászatra épül. A bevándorlók (nem menekültek, azok az első biztonságos országig futnak, nem az elérhető leggazdagabbig) négyötöde férfi, óriási többségük életerős, katonakorú - és nem gyerek.
Kicsit olyan ez, mint amikor a migráns térdel a földön, a rendőrök még hozzá sem érnek, ám az arca már eltorzult mintha a fizikai fájdalom okozta kín következménye volna mindez. Értem én, hogy jól mutat, de kicsit olyan ez, mint a koffeinmentes kávé és a guminő...
-
*Ropi*
félisten
A rang nem szűnik meg csak átalakul: beleolvadt a topicgazdába.
Legközelebb majd figyelek, hogy ne az enyém legyen az utolsó szó.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
torzo
őstag
-
*Ropi*
félisten
Nem mond ellent egymásnak a két dolog: a szoció a riport halmazán belül van, tehát minden ami szoció, az riport is. Ha szigorúan a sorozatot nézzük és a drámai faktort akarjuk növelni akkor valóban nem hiányzik az a két kép, ha viszont kicsit tágabbra engedjük a határokat akkor mégis hozzátesznek ellenpontként (szerintem).
-
torzo
őstag
válasz *Ropi* #35646 üzenetére
Szandelszky emlőn növekedve írtam, hogy 9,14 nem hiányzik a riportból. Ez a kettő szerintem nem illik bele a sorba. A többit ha nézem, mindent értek. Ennél a kettőnél a történeten kívül kerülök, nem tudom, hol vagyok, bármiről is szólhatnának.
Szerintem ez nem szociofotó, hanem riport. És annak bizony nagyon jó.Tévedésem jogát fenntartom.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
A 9-re valóban lehet mondani, hogy túl "giccses" a sorozat többi tagjához mérten, de pozitív kontrasztként jó bele, hogy ha valaki akar, bármilyen helyzetben tud magának jókedvet találni.
A 14 meg szerintem kifejezetten jó, ahogy a kissrác a napfényt akarja "elkapni" (ez a szabadságkeresés szimbóluma is egyben): kár, hogy a keze lemaradt.
Általában nem rajongok a szocio sorozatokért, de ez nem lett rossz.
-
k!nG
aktív tag
válasz Ricardo128 #35638 üzenetére
Mondjuk nem szeretek belemagyarazni, de ebben volt valamennyi koncepcio is hogy ilyen legyen. Ha nem jott at, akkor nem, bar most nem elsosorban a kompoval valo pocsolesre ugyeltem hanem inkabb az atmoszferara es a tortenetmeselesre. Koszonom mindkettotoknek!
-
Ricardo128
senior tag
Nekem tetszenek, bár ha megnézi valaki egyszerre a képeket, tényleg az tűnhet fel, hogy túl sok a döntés. Remek munka! Én már nem is merem belinkelni a képeimet, mert itt aztán tényleg kimondják az emberek az őszinte véleményüket, ami nem rossz, csak, hát...
gölmétcsül ©
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok, megint véleményezésre jönnék, de ez kicsit más műfaj. Ma kint voltam a Keletinél menekülteket fotózni és készítettem egy fotósorozatot. (amit sorozatként is kell értelmezni) Véleményeket kérnék róla de nyilván nem egyenként az összesről, hanem úgy amblokk. Köszönöm a válaszokat!
Hozzáteszem semmilyen álszent töltet és szélsőséges véleménynyilvánítási szándék nincs a menekültkérdéssel kapcsolatban.
-
LamaCube
addikt
Én vettem már részt facebook-os pályázaton. Egy naptárpályázat volt, de nem like-ra ment, hanem a zsűrinek, ami tetszett. Bele is került a naptársorozatukba egy képem. Nem nagy nyereményt kaptam, mert egy 2016-os naptárcsomag volt a díj. Gondolom olcsóbb volt nekik így fotókat összeszedni, mint hivatásos fotósokat fizetni. Bár rengeteg kategória volt. Azért jól esett, hogy több ezer kép közül beválasztották.
Most pedig a Cewe-nek volt egy " Gyönyörű világunk" pályázata. Az első ezer kép díjazva volt. Az első 20 nem is kis díjakat kapott és szakmai zsűri döntötte el a helyeket. Igaz 731-ik lettem /nyeremény egy 30 euros Cewe kupon/, de 94000 kép volt összesen, amiből ez nem is rossz eredmény.
Összegezve már 3 képem került bele valami pályázatnak a helyezettjei közé és egyik sem like vadászós volt. Ettől függetlenül még amatőr szinten sem vagyok, de szeretek fotózni.
[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Fotonhámozó
senior tag
-
Ricardo128
senior tag
válasz jjeahh #35624 üzenetére
Lelkes amatőrként arra gondoltam, hogy benézek már ebbe a topicba, és megosztok egy-két képet a közönséggel. Olvasgatom az utóbbi hozzászólásokat, hogy miről folyik a téma, megnéztem a képeid, tetszettek, olvasgatok tovább. Átnézek filcre és mi várt engem a főoldalon? Ugyanez a kép!
gölmétcsül ©
-
jjeahh
nagyúr
-
-
jjeahh
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
válasz Lassú Víz #35621 üzenetére
10 évesek elmúltak a lányaim, rengeteg képem van róluk, ahogy a kutyámról is, a macskákat pedig utálom mint a sz@rt.
De nem OFFolok tovább...copass: nyilván, pont ezért mondtam, hogy nem gáz kihasználni a milliónyi embert, a népszerűség érdekében.
De mint említettem, ez engem nem érint és nem is érdekel.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
copass
veterán
válasz sixpak #35620 üzenetére
a fészen sokkal több esélyed van olyan fotós közösségbe kerülni, ahol tényleg fejlődni tudsz és elismernek. nem dumálnak mellé, csak hogy jobb színben tüntessék fel magukat.
itt most nem a képelő,lájkvadászó csopikra gondolok. ezek a csopik általában titkosak és meghívásos alapon működnek. persze ehhez képelni kell néha a népszerű, de relatíve normális csopikban. ez elkerülhetetlen."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Lassú Víz
addikt
válasz sixpak #35620 üzenetére
Ha lennének ilyen ambícióid, akkor lenne fészbukod is. Kuyát, macskát, gyereket meg majd fotózol, ha lesz, mert akkor kedvesek lesznek neked. Persze nem jelenti azt, hogy pályázaton is indítani kell azokat a képeket.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
sixpak
nagyúr
válasz Fotonhámozó #35617 üzenetére
Hát valakinek ez okoz örömet, esetleg önbizalmat ad neki....nincs ezzel gond...szerintem.
Nekem nincs fészbukom (és más hasonló szarság sem), ezért roppant nehéz helyzetben lennék, ha hasonló ambícióim lennének.
Mondjuk én nem is azért csinálom, pusztán a saját szórakoztatásomra, nem véletlen nem fényképezek kutyát/macskát/kisbabát.
Szóval, szerintem a lehetőség mindenki előtt ott van, a kérdés csak az, hogy fontos-e neki a dolog vagy sem.Aztán lehet ám, hogy ultragáz az egész, csak én nem látom át rendesen...
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
törölt tag
(#35610) k!nG
Engem nem zavar a kékes beütés, a légköri pára gyakran produkál hasonlót. Végignéztem a tájképeket tartalmazó galériádat és meg kell mondanom, nem csak a táj szép, de gyönyörűek a színek, jók az expozíciók és a CPL alkalmazása is nagyon jót tett. Gratulálok hozzá és egyben irigyellek, amiért ilyen helyekre is eljutottál!
(#35617) Fotonhámozó
"Arra sem lehet szavakat találni, aki nemcsak ismerőseinél kilincsel körbe FB-n, hogy ilyen-olyan szavazáson az ő képére bökjenek, hanem fizetett hirdetésben teszi mindezt fészen. Mekkora szánalom, nem?"
Tényleg van ilyen? Durva...
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz #31733248 #35605 üzenetére
Arra sem lehet szavakat találni, aki nemcsak ismerőseinél kilincsel körbe FB-n, hogy ilyen-olyan szavazáson az ő képére bökjenek, hanem fizetett hirdetésben teszi mindezt fészen. Mekkora szánalom, nem?
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
torzo
őstag
Nehogy félreérts, nem akarlak bántani! Ha egy fotó nem sikerül jól, akkor senkit sem érdekel, miért nem. Nem és kész, a magyarázat nem számít. Ha lövök valamit és leszólják, nem magyarázkodom. Elb@sztam. Majd legközelebb.
Technikailag nincs baja a képnek, tehát érted az ipart. Majd csinálsz még jobbat. Tuti.Ciao és jó fényeket!
-
k!nG
aktív tag
Nem egyebkent valoban sablonos igazad van, de egy 10 negyzetmeteres teraszrol sok lehetosegem nem volt ugyeskedni, sajnos az korlatolt. Topart kizarolag amiatt lett kiveve, mert latszodtak a kornyezo epuletek, amik beleronditottak. (szeretek neha csalni es a kepen tulozni a taj erintetlensegevel kapcsolatosan) Koszonom a valaszt!
mumk1:
Igen egy panorama valoban jo lehetett volna, mondjuk ez egy par honapos eloszedett kep, de velhetoen a fenti indok miatt ha a croppot is szamolom ilyen ekv. alapoptikahoz kepest hosszabb gyujtavon es nem 18mm-en lottem.MrChris:
Eddig lovesem sem volt, hogy mi az a Dehaze, de latom csak a 2015-os frissitesben van benne, en hulye meg nem updatelek soha, pedig mar CC-m van egy ideje. Amugy most szegyellem a buram, de az alap warming filtertol egyszeruen sz*r lett (vegen mar ilyen eszkozokhoz nyultam elkeseredesemben, persze csak 2-3%-hoz) az egesz es annyira begurultam, hogy a sok szelektiv szinkorrekcios szarakodas utan hagytam a verbe. Lehet meg nekiugrok es butykolok vele kicsit.[ Szerkesztve ]
-
-
mumk1
addikt
Tetszetős hely.
Szerintem egy kicsit mehetne a színhőmérséklet a meleg felé, de tényleg csak egy hangyányit.
És a helyszín is nagyon adná egy szélesebb látószög használatát, vagy egy jó kis panorámát.http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
k!nG
aktív tag
Remenykedek, hogy harom sikertelen probalkozas utan erre vegre kapok velemenyt, de foleg tanacsot. Igazabol sehogy sem tudtam rendesen beloni a wb-t es az utolagos korrekcioknal sem tudtam elerni, hogy megszuntessem az enyhe kekes behatasat a hegyes hatternel fotonak, kerdeznem en, hogy ez mennyire zavaro meg hogy tetszik e alapjaraton. Velemenyeket megkoszonom.
-
Balinov
titán
válasz MrChris #35607 üzenetére
Photocrowd ugyesen megoldotta ezt is. random sorrend, nem tudsz direktbe linkelni, ha gipsz jakab szavazni akar, tenyleg att kell a contestben a felhozatalt porgetnie.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Lassú Víz
addikt
válasz MrChris #35607 üzenetére
Nem valós hátrány, mert akkor a képet is megosztja aki szavazatot gyűjt, és amint megtalálják megy a like.. Viszont a valós szavazókat, akik végignéznék a sorozatot meg az őrületbe kergetnék vele.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
copass
veterán
válasz Fandango #35599 üzenetére
xard le. ezeket a szavazásokat az dönti el, hogy ki tud több ismerőst felhajtani. nem a képed miatt fognak szavazni,hanem mert ismernek. lehet nem is tetszik neki, de hát megkérted. innentől kezdve meg miről beszélünk. elfogultak lesznek.
ezek a versenyek a hírverésről, reklámról szól annak aki kiírja. tudnék felhozni ezer példát, panasonic írt ki most asszem egy olyat hogy kategóriánként 5-10 képet lehet feltölteni... a legtöbb szavazatot kapó képeket néztem csak meg és az 5 ik után bezártam az egészet a búsba......szánalmas.egy másik fotós véleménye,reakciója, tisztelete többet ér nekem mint bármennyi ismerős,ismeretlen véleménye.
láttam sok ilyen reakciót hogy egy fotósnak tetszett egy másik fotós képe.
legutóbbi kiállításon fotós ismi leblokkolt egy képnél és az volt a kérdése hogy ezt ki csinálta?! zseniális! (megnézte a nevet) Ő?!
látszott rajta hogy végtelenül becsüli az alkotót."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
törölt tag
válasz Real_Necro #35604 üzenetére
Valahol azért szánalmas, hogy így működik... Sok követőm van a FB-on, a heti oldaleléréseim száma aktuálisan 300 ezer körüli, így persze nem lenne nehéz egy gyengébb képpel győznöm egy ilyen pályázaton. Csakhogy egy ilyen "győzelmet" mások meglopásának tartanék. A jelek szerint másoknak nincsenek hasonló gátlásai...
-
Real_Necro
veterán
válasz Colonel993 #35603 üzenetére
Manapság nem is az ismerősökön múlik. Inkább csak 1-1 megfelelő ismerősön, aki több száz, olykor ezer FB regisztrációval rendelkező úgynevezett "megélhetési fészbúkozó".
Ha lenne a szavazók számára valami értékes nyeremény, nem ennyi szavazat lenne.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Colonel993
senior tag
válasz belovary #35602 üzenetére
A delikvensnek volt sok ismerőse facebook-on, twitteren, trallala...
Sajnos pályázatokon is gyakran előforduló séma a pajtik által osztott lap :/
Persze aki jól képel, az előbb utóbb valamilyen sikert úgy is elér vele.
Tehát nem kell rágni a kefét, csak ontani a képeket, nem a mennyiség a minőség kárára c. fotografy címszó végett...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
belovary
senior tag
Ment a szavazat, de látom itt is van olyan kép, amit nem is értek... sok szavazattal... Szóval igaz amit írtál, sajnos itt is így megy. Attól függetlenül a te képed JÓ!!!
-
Fandango
veterán
válasz Real_Necro #35600 üzenetére
Azt nem tudom, nem emlékszem rá. Ezt a pályázatot is elfelejtettem, ha nem jön e-mail, eszembe sem jut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest