Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Alex91 #13142 üzenetére
LADDA az gyakorlatilag egy átmatricázott Eneloop. (jelenleg kapható LADDA és jelenleg kapható Eneloop-ra értem)
Régi Eneloop az még más volt, magasabb minőségi szintet képviselt, de aztán megvette Panasonic....Nekem is 1900-asok vannak, a 2450-es az nem olyan jó egyikből sem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
sz.j
nagyúr
válasz
Alex91 #13134 üzenetére
Közben találtam egy 2022-es tesztet ahol fehér és zöld színűek vannak.
De továbbra is aktuális a kérdés, hogy
"milyen színűt lehet kapni, milyent vegyek ami tuti jó (2450 mAh, AA-s)?" -
Berci77
tag
válasz
Alex91 #13002 üzenetére
A Vartát úgy általában szutyok gyártónak tartom, csak gondom volt vele, a Panával nem tudom mi bajod van, korábban, míg meg nem vették a Sanyo-tól az eneloop márkanevet és magát a japán gyárat, addig sem volt rossz a saját Infinium szériájuk LSD vonalon. Aztán átkerült a gyártás kínába, miután eladták a gyárat és a licencet a Fujitsunak, ha jól rémlik. Aki tehát “eredeti” eneloopot akar, az most Fujitsut vesz. Hacsak azok is tovább nem adták már azóta.
Sonyval nem volt dolgom, meg a Laddán és Panán (Sanyo-n) kívül más LSD NiMH akksival sem (a Tronicot meg az Activenergyt említettem, de azokat valóban hagyjuk).
Szóval nem az a kérdés még mindig, hogy ki mit gondol mondjuk más márkákról, hanem kinek mi a tapasztalata.
Biztos van köztes út az eneloop Pro (fehér Ladda) és a Tronic között. Nem mindenkinek éri meg pár darabért Ikeából rendelgetnie. Nekem pl. most éppen tök más cuccokra van szükségem, amiket egy adott webshopból meg tudok rendelni, ahol jelenleg 600 alatt van a GP ReCyko+ Pro darabja. Ha ezt hozzácsapom a megrendeléshez, akkor gyakorlatilag innentől ingyen van a posta, hiszen amúgyis innen rendelnék. Na ezért kérdeztem rá, nem azért, mert elvárás, hogy jobb legyen, mint a Ladda. Mondjuk a 6 év vagy 1500 töltés gari azért bátor dolog -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Alex91 #12831 üzenetére
Ennyire nem vágom, hogy mi az előnye a Lithium-os aksiknak, vagy, hogy milyen Lithium-os aksik vannak, ami nekem később még ól jöhet. Erről valami bővebb gyakorlati infót tudnátok esetleg? Alapból az Ikea-s LADDA-k mellé gondoltam a töltőt, mivel eddig itt csak azt ajánlottátok.
-
Tompie
őstag
válasz
Alex91 #12207 üzenetére
Nem kötekedek és elhiszem de akkor miért írják a leírásában illetve Liitokala-nál nem látom a kisütés funkciót, bár Opusnál szimpatikus, hogy szépen csatornánként jelzi ki az infókat
Viszont Liitokala-nál tetszik, hogy van USB csatlakozója is
Már csak két jelölt maradt mégis nehéz a döntés -
Tompie
őstag
-
And
veterán
válasz
Alex91 #11367 üzenetére
Az igaz, hogy a lítiumiont nem kell kisütni, viszont ez éppen annyira NiMH és NiCd töltő is, mint amennyire Li-ion. A kisütés pedig nem csak önmagában lehet érdekes, hanem a valós kapacitásmérés alapfeltétele is, ami tekintve a körítést, nem volna épp felesleges feature egy ilyen kategóriájú töltőtől.
-
And
veterán
válasz
Alex91 #11364 üzenetére
Nagyon szép, színes-szagos külső, mobil app, és nem túl elszállt, kb. 12e Ft-os ár, Ni-xx és Li-ion / LiFePo-támogatás, a többféle méret AAAA-tól D-ig, Li-ion esetén szintén bő méretválaszték. De azért kicsit tolhattak volna a feature listán: a kisütés úgy tűnik, valóban nem támogatott, de ennél zavaróbb, hogy míg a Li-ion cellákat 4-féle árammal képes tölteni 0,25...2A-ig, addig a NiMH és NiCd akkukra az áram fix 0,25A, az meg elég minimalista. Az összesített töltőáram maximuma 4 amper lehet, szóval az, hogy nem tud 4 darab Ni-xx cellát tölteni 0,5..1A-rel, eléggé szoftveres korlátnak tűnik. Majd biztos kijön ehhez is egy firmware-frissítés, ami feloldja ezt a korlátozást
.
-
Piftuka
veterán
válasz
Alex91 #11276 üzenetére
Köszönöm!
Ez elég komoly készüléknek tűnik, legalábbis az adatlapja alapján. Ráadásul tudtommal a Voltcraft az egyik legjobb ebben a kategóriában...
Mondjuk nekem sajnos nem is minden érthető... Ez az aksik kapacitását is tudja mérni?
Illetve a Kernel fórumtársunk által említett "túl nagy töltőáram" jellemző rá?
Egyáltalán mi számít "nagy töltőáramnak"? Miért fontos figyelni erre is? (Az aksik élettartamát rontja a magas töltőáram?)
-
Kernel
nagyúr
válasz
Alex91 #10522 üzenetére
Itt lehet róla olvasni, PDF kezelési utasítás is letölthető: [link]
Töltőáramot sajnos nem lehet változtatni, 1 vagy 2 db AA akkut betéve 1,6 A áramra kapcsol automatikusan.
3-4 AA akkuval 800 mA.
Nem szoktam ilyen nagy árammal tölteni, bár a manapság gyártott akkuk elbírhatják. Mindenesetre ez egyéni elhatározás kérdése is, hogy valaki ráküld 1,6 A áramot, vagy szeretné inkább kíméletesebben tölteni.
Kapacitásteszt ennél is töltéssel indít, mint az IPC töltőknél, ami nem túl előnyös. Nem csak azért, mert töltött akkura rátölteni nem jó, ez még kivédhető lenne, ha lemerült akkut teszek be.
Sok esetben hasznosabb lenne egy feltöltött, majd pihentetett (akár 1-2 napig) akkuban maradó kapacitást lemérni. Ezáltal kimutatható lenne az önkisülés hatása, mértéke, ami utalhat az akku állapotára.
De ez az IPC-vel is csak úgy oldható meg, hogy frissítést kell indítani és közben figyelni, hogy mit mutat, még mielőtt törlődne a kijelzett érték.
-
*Ropi*
félisten
Sok éve még az Edigitalban vettem Ansmannokat. Ha jól tévedek 800 Ft volt egy 8 db-os, de egymásba illeszthetőek és rendesen zárhatóak, munka közben fontos az gyors és biztonságos kezelhetőség. Így visszagondolva 6 éve vannak meg és kaptak mindent - ennek ellenére semmi bajuk, tehát mondhatjuk, hogy bírják a strapát.
-
.mf
veterán
Köszi a tippeket!
Ez az iTech BACHR20, ha jól látom 1:1-ben az IPC-1L / BC700. Közben megtaláltam 7k-ért is. Jó tudni, hogy a Voltcraft címke +50%-ot ér
Két kérdés csak: az iTechnél egy képen látok szivargyújtót, több helyen viszont 3V-os hálózati töltőt emlegetnek?
Illetve a BM200-ast is megtaláltam máshol 9k-ért. A nagyobb töltőáram nem annyira érdekes számomra, de ha jól olvasom vissza, tudja az elemek állapotát (belső ellenállását) is ellenőrizni. Érdemesebb lenne-e akkor már inkább azt? -
.mf
veterán
Nem találtam sok infót a töltőről (csak az akkukról -- állítólag Sanyo eneloopok), mérete szimpatikus, de mit tud? Ha semmi mást az egyszerű 200-300 mA-es töltésen kívül, akkor ennél vannak sokkal olcsóbban is ugyanilyenek.
Joamilestoné: és már megint 10k-nál tartunk, csak töltőre
Honnan a legolcsóbb az 1-L vagy annak a márnemistudommi nem Voltcraftra matricázott eredetije? Esetleg eBayen, addig meg talán még kihúzom... -
Kernel
nagyúr
Ha ebben is olyan van, mint a BC 700/900-ban, akkor csak szét kell szedni, az acélmembrán levehető a panelról, az érintkező felületeket meg kell törölgetni úgy, hogy ne karcolódjon, a panelon lévő aranyozott réteg sem.
Ha esetleg másfajta mikrokapcsoló van benne, az pedig bizonyára cserélhető, forrasztópákával. Úgy látom a doksiban, 3 vagy 5 másodpercig kell rátartani a gombra, az üzemmódváltáshoz.
-
Nagya21
addikt
-
törölt tag
Nem, nincs rajta kapcsoló, akkor 1680-al tölt.
Nem tud kisütni.
Akinek ilyen extra fícsörök kellenek az megveszi sokkal drágábban a conrados töltőt...
Én inkább veszek még egy garnitúra eneloop akksit abból az árból.Figy, egy átlagember nem akar ilyenekkel szórakozni.
Nem akar egy lcd kijelzőn olyan értékeket nézegetni, amelyek fizikai/villamosságtani hátteréről fogalma sincs, és ide posztolgatni, hogy rájöjjön, a lidl-ös akksi sz@r....Az meg a másik, hogy a napokban elhalálozott energizer akksijaimat már semmiféle refresh meg egyéb boszorkányprogram nem hozta volna vissza az élők sorába.
-
törölt tag
Igen, ha mind a 4 akksi benne van, akkor is 560mA-rel tölt cellánként.
Nekem ez bőven elég, én ennél magasabb töltőáramot nem szívesen eresztenék rá egy akksira.
Az ipc1l 700mA-rel tölt. Az sincs túl messze az 560-tól.Mokush: Így igaz.
Idézet a honlapról: "A very special feature is the individual charging, whereas each single cell gets charged on it´s own." [link]
-
törölt tag
Basszus itt van a kezemben, es kulon tolti. Nezd mar meg a honlapjat. Raadasul en hasznalom, csak tudom.
andrade: az ipc joval dragabb ennel.
peti_s: nem tudom miert lenne "szar".
Nem hiaba vettem en is meg... Mikroprocis, kulon tolti a cellakat,nagy arammal. Es arban is jo.
Persze a dealextremes kinai fos, amit ajanlottak itt az aztan sokkal jobb lett volna. Tenyleg nem ertem, hogy mi nem jo ebben a toltoben. -
DarkByte
addikt
Köszi!
Már csak az érdekelne hogy a linkelt BC-250 miért nem jó választás (hogy tanuljak is belőle)? Laikusként én úgy látom a töltési áramban van különbség, nekem viszont nem baj ha csak 3-4 óra alatt tölti fel az akkukat, mert jobbik esetben néhány napot kibír az egérben egy garnitúra.Erről a BC-500-asról beszélünk egyébként, ugye? [link]
-
peti_s
addikt
Újonnan soha sem volt AA-hoz szerencsém, mivel én ajándékba mindig Vartát kaptam, venni meg Sanyo-t vettem, kivéve 1x, akkor GP-t. A 2 Ah-s Energizer az AA, 1 Ah-s az AAA. Az 1 Ah-s AAA-ból vettem tavaly is (4db volt a Tescoban 2000-ért), annyira meg voltam velük elégedve. AA-ból kaptam kétszer is ajándékba, az egyik szett legalább 20x merítve, majd töltve volt (nem nálam), ez a kézi kisventilátorba tökéletes, másba nem jó. Most viszont kaptam ajándékba talán 1 hónapja 2 Ah-s Energizereket (használtakat), az egyik szett eddig egész használhatónak tűnik, most kapott merítést, utána pedig jön a töltés rá, ami 24 óra lesz majdnem, mert 0,12 Ah-el tölt a töltőm. Utána nyilatkozom erról is, mert ez a szett nem volt 5-nél többször merítve, illetve feltöltve. ( IPC1L most már tényleg bármikor megjöhet.
) Hozzáteszem, hogy az 1700-s Sanyo-k, az 1300-s Varták már átlépték a 6. életévüket, a Varta lehet, hogy a 7-8.-t is, és a mai napig tökéletesen megfelelnek, pedig jóval többet voltak használva, mint az Energizer. Sőt, az 1300-s Varta a nyaralónk udvarán a fűben maradt kb. 2 hónapot mire meglett, és azóta is tökéletes.
Az Energizer viszont közel nem volt így terhelve, távirányítóban, az egyik szett pedig elemlámpában volt használva (nem nálam), és mégis nem vmi jó most.
-
San398
őstag
A kezdetek óta IPC-1L töltővel használom.A kettő együtt jó párost alkot!
Két IPC-t használunk a családban egyiket én a másikat öcsém.Öcséméknél nemrég született a baba, sűrűn fotózzák. Ilyenkor jól jön az alacsony önkisülésű akku, hogy szinte bármikor felveszik a gépet azonnal fotózhatnak(nem kell azon agyalni hogy most lemerült e az akku vagy sem)Természetesen a többi fajta alacsony önkisülésű akku is jó, de azokat nem próbáltam. -
Czibor10
tag
Akkor tényleg jól járt vele
. Az eladó pedig nagy betűkkel írta ki a fent idézett mondatot. Fizetés nélkül távozni nem lenne fair, bár így a hirdetés se volt teljesen korrekt. Így jártam, figyelmetlen voltam. Ezzel akkor gondolom csak ni-cd valamit lehet tölteni, és bármit kisütni?
-
And
veterán
Hogy valójában mekkora a töltés előtti lemerítés jelentősége, az két dologtól függ:
1.) mennyi töltést hagy az akkukban a készülék, mikor merült állapotot jelez, és
2.) az adott cellafajta mennyire hajlamos a memóriaeffektusra.
Ha olyan szerencsénk van, hogy a fényképezőnk teljesen kisüti az akkujait, akkor valóban semmi jelentősége, hogy a töltőnk tud-e töltés előtt meríteni, vagy nem. Csakhogy a nem teljes lemerülés éppen a rosszabb minőségű, nem LSD-celláknál gyakoribb, az ilyen cellák gazdái meg első körben nem nagyon figyelnek arra, hogy a töltőjük kisütni is tudjon.
Ha a gépünk egy valag töltést hagy az akkukban, amire rendszeresen rátöltünk, akkor a memóriaeffektus előbb-utóbb jelentőssé válhat, mi meg csodálkozhatunk, hogy az akkuk miért bírják csupán néhány fotó elkészítéséig a strapát (amiben természetesen nem csak a memóriaeffektus lehet a ludas). -
San398
őstag
Éppen csak az nincs ott, hogy Az év embere ajánlásával
-
-
simenon
tag
Na ez amit logikailag én se értek. Az IPC-1L ha 500-al tölt egy csatornát akkor a négyet is egyenként 500-al tölti. Egy ceruzaakkura minek kell 2A áramot adni, nem bírja el károsodás nélkül.
Én egyszer siettem és az IPC-n 700mA töltőáramot állítottam be, a töltés alatt állandóan kikapcsolt többször is.A következő alkalommal 500mA árammal töltöttem és simán végig ment a töltés, ennyi is számít. És ez az akku a másik töltőben is köhög csak az nem jelzi legfeljebb melegedéssel. -
simenon
tag
Nem lehet más mint a -delta U Ami azt érzékeli hogy egy adott akku többet nem vesz fel, mert a töltés végén a feszültség megemelkedik majd hirtelen visszaesik ezért -. Csakhogy ez ahogy írtam nem azt jelenti hogy a 2000-es akkuban annyi is van mert lehet hogy csak 250mAh van benne hanem azt hogy a töltést befejezi mert az akunál lejátszódott a feszültségletörés.De azt nem lehet tudni hogy az egyes akkukban mennyi van valójában.
Ilyenkor csodálkozik a delikvens ogy a töltő töltés végét jelzett és mégse működik a berendezés. Úgy látszik módosítottak az előző Eneloop töltőhöz képest ez lagalább csatornánként tölt de azért nem egy nagy szám. -
And
veterán
A BC-500 rendben van, az már 'majdnem IPC-1L', csak a töltőárama nem változtatható, és nem ismeri az automata refresh-módot. A BC-300 és BC-250 szintén egyetlen töltőáramértékkel dolgoznak, erre utal a típusjelük, viszont nem tudnak kisütni. Amúgy az összes felsorolt típus egyenkénti cellafelügyeletet biztosít, és automata töltéslekapcsolással (-dV) rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged