- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iOS alkalmazások
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
alex89 #11726 üzenetére
Ali és eBayen kínai szövegek Google-fordított változatát szokták feltenni, azért is lehet találkozni néha végtelenített, nehezen kibogozható mondatokkal.
Ettől még persze nem kellene valótlanságot írni, de nagyon úgy néz ki, az nem állja meg a helyét, mert a teszt mást mutat. Meg lehet nézni egyébként olyan töltők tesztjét is, ahol a -dV lehajló karakterisztikája szépen látszik. Ennél nem.
-ΔV vagy -ΔU nyilván ugyanaz, legfeljebb a hazai szakmai nyelvben inkább az utóbbi, angol területen az előbbi használatos.
0ΔV (vagy Peak Voltage Timer) annyit tesz, hogy ha az akkun mért feszültség sokáig nem változik semmit, vagy túl lassan csökken, akkor a töltő bizonyos idő után lekapcsol (hibás akkunál van ilyen).
A -ΔV is a csökkenésről szól persze, de az valamivel gyorsabb folyamat (jó akkunál).
-
-
kuyarashi
őstag
válasz
alex89 #11602 üzenetére
Igen, köszi szépen. Az LG QC töltőm például 5V, 1.8A, tehát megfelelne, csakhogy az akksik tesóm birtokában vannak. Ők meg Samsung telefonokat használnak.
Ettől függetlenül megválaszoltad a kérdést és segítettél is vele.
Neten egyébként találtam adaptereket pár 100 Ft-ért, de ezeket nem vállalnám be. -
Piftuka
veterán
válasz
alex89 #11032 üzenetére
"Igen, akár ilyenre is. Egy átlag felhasználónak szerintem megfelel és az ár-érték aránya is elég jó. A lényeg, hogy alacsonyabb az önkisülése, tehát "álltában" nem merül le olyan hamar mint az auchan-os."
Hát, sajnos nekem teljesen más tapasztalataim vannak!
Az elmúlt ~ fél évben nem jártam itt a topic-ban, és az akkor említett probléma csak fokozódott.
Mind az Activ Energy, mind a Tronic LSD aksijaim teljesen feltöltve csak napokig őrzik meg a töltésüket. Ha rögtön használom, akkor mondjuk 7-8 fotó után kezd villogni a fényképezőgépem, jelezve hogy "mindjárt lemerül az elem"... Ha pár napig nem használom, akkor már 2-3 fotó után "lenullázódik".
Kivétel nélkül az összes aksi. (Ami jelenleg 8 Activ Energy, és 4 Tronic aksit jelent.)
A nagy kérdés, hogy ez vajon az akkumulátorok hibája, vagy a töltő hibája?
(Utóbbi egyébkén "szemre" megfelelően működik, bár az utolsó nem tudom hány töltésnél a "kisütés" funkció nem élt; mindig rögtön tölteni kezdte az elemeket.)
-
Anonymus23
veterán
válasz
alex89 #11239 üzenetére
Jelenleg csak zseblámpába használok ilyen akksikat, jelenleg nem elvárás a a 4db egyszerre töltése Li-ion akksiból. Mondjuk NiMh akksiból viszont 4 db-ot egyszerre töltenénk (fényképezőgép), azok 2400 és 2600 mAh kapacitásúak, 2 csapat van jelenleg...
Csak zavar, hogy nem tökéletes a cuccos...
A kicsi kínai meg írja a problémára: "I don't understand buyers"
Meg az angolt sem -
mexel
veterán
válasz
alex89 #11210 üzenetére
Honnan tudod hogy pontosan mér ha nincs mivel összehasonlítva
Azért az nem jellemző hogy egy cella éppen annyi ami rá van írva. Ez a mérés inkább éppen a régebbieknél fontos, hogy tudjam mennyire jó még. Persze tény, nem annyira érdekes most 10-20% eltérés, csak kíváncsi vagyok, és fura hogy ekkora az eltérés töltő és töltő között.Pl egy kínából rendelt mondjuk Trustfire li-ion 2500-as akksinál érdemes megnézni mennyit tud. ( csak egy példa volt a név is, ez jutott eszembe)
-
-
mexel
veterán
válasz
alex89 #11190 üzenetére
Közben tesztelem, úgy tűnik valóban nem mutat mindent. Normál tesztnél először ugye tölt, akkor nem mutat. Utána a feltöltött akksit kisüti, azt méri. Hogy utána méri az újból betöltött mennyiséget azt még nem tudom.
Sima gyors tesztnél pedig először kisüt, azt nem méri, majd feltölti és azt igen, azt mutatja a végén mennyit töltött bele. ( illetve mennyit használt fel töltésre, az már más kérdés az akkisban mennyi van)
Valamennyire ez is informatív lehet gondolom, ha túl kevés megy egy akksiba az sem jó már nagyon.
Remélem a normál tesztnél nem törli a kisütés utáni értéket hanem az marad meg a végéig a kijelzőn.
Majd összehasonlítom ugyanazt az akksit az IPC-vel hog vajon melyik mennyit mér -
mexel
veterán
válasz
alex89 #11187 üzenetére
Lehet hogy mégsem méri a teszteknél az első kisütést és az első töltést? Elég hamar END lett mind.
Kár hogy nem ítja ki hogy a funkción belül hol tart. ( pl "Fast Test" és írná mellé hogy kisütés vagy töltés ami éppen zajlik. )
Jópofa a töltő, de valahogy mégsem az igazi. Van ami ennél informatívabb?
Vagy pl ami megjegyzi a kisütött mennyiséget és a visszatöltöttet is?
Vagy az csak modellező töltőknél, mint pl Imax B6? ( az szépen testreszabható, kár hogy csak 1 cellás ebben az esetben.)
Az IPC 1L is jobb ilyen téren, pedig mégis azt kell eladjam a li-ion hiány miatt.
Ez a fordított akksibehelyezés is kényelmetlen, jobban kézreállna ha fentről lefelé kellene nyomi a rugót az akksi aljával. -
-
Anonymus23
veterán
válasz
alex89 #11081 üzenetére
Igen, én is úgy sejtem.
Egyébként azt csinálja, hogy ha akkor dugom be a hálózati kábelt, akkor még lehet állítani a 3-4es slotban is bármire, majd kb 1 perc múlva magtól átvált 300mA-re, és onnantól kezdve a 3-4-es slotban lévőket már nem lehet állítani, csak ha megint kihúzom és bedugom a hálózati kábelt, de mindig visszavált 300-ra.
Az 1-2-es slot működik rendesen, ahogy a leírásban van,
Mindegy nyitottam egy dispute-ot, meglátjuk mit reagál az eladó. -
Tomi0703
addikt
-
bally4
tag
válasz
alex89 #10768 üzenetére
Már csak azt kell kifundálni, hol a leggazdaságosabb.
Itt 21 dodó. -
-
bally4
tag
válasz
alex89 #10768 üzenetére
A fonalat nálam vetted fel, nekem címezted az írást, de megkérek nálam okosabbat, válaszoljon kérdésedre (frissítés), mert ez engem is érdekel, megerősítés esetén valószínű ez lesz a befutó!
Aztán dobálhatjuk alex a linkeket, hogy hol a legolcsóbb, estig nem vagyok, de még ma letudnám a vásárlást az akciók miatt -
bally4
tag
válasz
alex89 #10766 üzenetére
Magabiztos vagyok, most alex89 töltője tetszik
Ezt találtam akcióban. Egy zseblámpában van 18650 akksi, azt úgy látom buta töltővel kell töltenem, de nem baj, a lényeg az AA és az AAA.
Alex neked nehezebb a döntés, a barátnő ajándéka faktor is nehezítheti a visszavitelt a Lidl-be
Akit érdekel, a Liitokala 500 itt 19.47$, és még kuponokkal csökkenthető, csak ma (11.11).
kugyu21, köszönöm a tanácsot, igaz. Észrevettem, hogy nem fényképezek egy ideje, mert gyorsan lemerülnek az egyébként nem agyonhasznált, Varta ready to use akksik. Közben valószínű, hogy egy elem a halott, de amikor párban beteszem a noname töltőbe, akkor kis idő után villog és nem tölt tovább. Gyerekek meg nőnek, fénykép meg kevés. Na majd a darabonkénti töltéssel!
-
kugyu21
senior tag
válasz
alex89 #10758 üzenetére
Bally4-nek is
Még annyit tennék hozzá, hogy az akkumulátorokat általában nem egyesével, hanem párban, hármasával vagy négyesével, sorbankötve használjuk. Ezen lánc jóságát a leggyengébb eleme határozza meg, ezért célszerű azonos tudásúakat összerakni. Ehhez segíthet egy olyan töltő amelyikben tényleges áramkivétellel dolgozó kisütéssel, frissítéssel dolgozó program is van. Ezzel egyrészt egalizálhatók is a résztvevőket, másrészt a folyamat végén kiírt értékek segítségével könnyebb összeválogatni azokat a példányokat, amelyek hasonló tudással rendelkeznek. -
Kernel
nagyúr
válasz
alex89 #10758 üzenetére
Ezek már valószínűleg az Ansmann által régebben kifejlesztett (vagy nem tudom, de náluk olvastam először) eljárást alkalmazzák, ami a töltő-kisütőáram gyors váltakozásával jár, ami lehet kHz nagyságrendű is.
Mondhatnánk úgy is, hogy váltakozóáramú töltéssel "pofozza" az akkut, csak az arányok úgy vannak belőve, hogy a töltésből legyen több.
Közben méri a belső impedanciát, az alapján minősíti a cellát. Tehát ilyen tekintetben ez egy korszerűbb eljárás, ami a modern kor emberének lett kifejlesztve, aki siet, nem ért hozzá stb.
Hogy valóban jó módszer-e, azt persze csak találgatni lehet. Elméletben nem hangzik rosszul. A gyártó meg nyilván mindig arra esküszik, amit éppen gyárt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Robogó, kismotor
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen SSD-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- DJI POCKET 2 Standard kamera kiváló állapotban eladó, tartozékokkal!
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest