- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz
lord_m #12676 üzenetére
Köszi, szemeztem az Aldissal, akkor az lesz, ha jobb, mint az Ikeás.
Amúgy vettem LADDA-kat. Betettem teszkós akciós kétezer Ft-os távirányítós autóba. Rá volt írva, hogy újratölthető
elemeketakksikat ne használjak. Nem értettem, miért, így beleraktam. Hát éppen működött, de rövidebb ideig ment vele. Xbox kontroller szintén rövidebb ideig működik vele. Liitokala töltővel töltöm, de azt hiszem, elpusztultak. Merülés után berakok 4-et a töltőbe, 3-mal végez úgy fél-egy óra után, eggyel meg szenved vagy 6 óráb keresztül -
-
kugyu21
senior tag
válasz
lord_m #12325 üzenetére
Igen pl. pont azért lehet jó egy ilyen fajta töltő, hogy megállapíthatod vele, hogy az akkumulátoraid milyen állapotban vannak (némileg regenerálhatod is öket), és annak megfelelően foghatod munkára a megfelelő helyre. Nekem pl. az ilyen, végét járó 400-500mAh-s akkumulátorok kerülnek (utolsó felhasználási helyként) a napelemes kertilámpába, és nem próbálkozom vakúba tenni, hogy aztán villanás helyett meglepetést érjen. És ezért adok inkább ki egy kicsit több pénzt, ahelyett hogy megvegyem az Aldi/Lidl automata töltőit.
-
lord_m
senior tag
válasz
lord_m #12312 üzenetére
Végül csak a Liitokala Lii-500 lett a plusz funkciók, választható töltőáram miatt. Most ismerkedem vele.
Végigfuttattam néhány régebbi Ni-mh akkun is a normál teszt (Nor-test) funkciót, ha jól tudom feltölt, kisüt, feltölt. És például egy-két Tronic 2300 mAh-as akkunál olyan értéket kaptam végeredményként, hogy pl. 536mAh.
Jól sejtem, hogy ennyire eltérő névleges és valós értékeknél gyakorlatilag kuka az akksi? Mert egy 2450mAh-s LADDA meg 2665mAh-t tesztet produkált.
-
kugyu21
senior tag
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
lord_m #12131 üzenetére
Ellentmondásos, mert akkor nem lehetne 1 órás high speed töltőként árusítani, ugyanakkor ebből a töltőből nem is nézek ki 4 x 1,8 A töltőáramot. Ahhoz elvileg komolyabb kivitel járna és nem ilyen áron.
Vannak viszont olyan megoldások is, amikor a cellák számától függ. Tehát kettőt teszel bele, akkor 2 x 900 mA. Vagy 4 x 450 mA.
Eladónak lehetne írni, hogy nézze meg rendesen.
-
Kernel
nagyúr
válasz
lord_m #12129 üzenetére
Töltési teljesítmény 1800 mAh
Ez nyilván hülyeség, nem csak azért, mert a mAh nem a teljesítmény mértékegysége. Más oldalakon így írják, ennél a töltőnél:
Töltési teljesítmény 1800 mA
Ez is hülyeség. Elképzelhető, hogy AA akkut 1,8 A árammal tölt, AAA akkura pedig talán érvényes ez:
Töltőáram 450 mA
Tehát ezek nem kis áramok, valószínűleg azért is reklámozzák gyostöltőként. Nem mindenki szereti ilyen nagy árammal tölteni az akkut, noha egy jó állapotú, alacsony belsőellenállású akku elbírja éppen.
-
-
Alex91
félisten
-
Alex91
félisten
Mi nem szamit?
Vegyel ezt: Energizer Precision PreCharged 2400mAh AA 4 darabos akkucsomag
-
Batman2
őstag
Hi
Így jónak hangzik, amit írnak róla a rövid leírásban, de rendes, részletes információt, technikai leírást nem találtam róla, tehát lehetnek rejtett szépséghibái is. Mindenképpen tanácsolom, hogy ha tudsz, pl. boltban próbálj meg hozzájutni technikai infóhoz, mondjuk a termék dobozáról (ha lehet kapni).
Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Magisk
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest