- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
kaposznyak #12095 üzenetére
Az, hogy egy markasabb tobb toltes utan is mukodni fog, mig ez mar nem biztos
. Nagyobb a szoras is bennuk. A kapacitasuk nem egyforma. Jatekokba tenyleg megteszi, arahoz kepest ugye annyira nem rossz. De azert minosegben messze van. Van egy blister IKEAs LADDA-m is, de meg nem hasznaltam. Kivancsi leszek ra, mert ez is eleg jo arban van...
-
jozsi252
veterán
válasz
kaposznyak #12093 üzenetére
Átcímkézett xy gyártó akkuja. Itt már a nagy tételszám nyomja le az árakat inkább, de azért a minősége se olyan kiemelkedő mint egy eneloop-nak pl.
-
Alex91
félisten
válasz
kaposznyak #12093 üzenetére
Annyira azert nem jok
.
-
TeeJay
félisten
válasz
kaposznyak #10268 üzenetére
én meg hetekig teszteltem IPC-vel az 5éves Eneloop-ot meg a frissen vett Ultratech-et
és azt vettem észre hogy 250/500-as refresh esetén pár százalékkal kevesebbet tudott kivenni az akkukból mint amikor 350/700-ra tettem a frissítést.
gondolom azért van mert ott nagyobb mértékben szívja és többet kiránt belőle illetve nagyobb delejjel tölti és jobban telenyomja és ahhoz képest melegedésben nem vettem észre nagy különbséget
egyébként a 100/200 inkább AAA akkukhoz van bár én az LSD-t ott is 250/500-al töltöm és 1óra 45perc alatt kész szoktak lenni. csak régi nem LSD-t szoktam ilyen lassan nyomni bár azok már csak elemlámpába meg órába jók max.az Ultratech jól teljesít, június közepén leszek esküvőn ott kivillantom belőlük a szuszt és meglátjuk mit bírnak
-
kugyu21
senior tag
válasz
kaposznyak #10268 üzenetére
Nem amiatt javasolt, hogy hamarabb végezzen, hanem mert kevesebb töltést melegítesz feleslegesen el (ott, az emlitett 1.5szeres töltés bevitel helyett kevesebb mint 1.4), plusz biztosabban érzékeli a töltő a kész állapotot jelentő letörést (problémás akkumulátoroknál jelentkezhet ez problémaként).
-
kugyu21
senior tag
válasz
kaposznyak #10266 üzenetére
Nyugodtan felteheted 250/500-al.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kaposznyak #10264 üzenetére
Töltés közben és végén a betöltött Ah mennyiséget mutatja, vagyis az áram és idő szorzatát.
Kisütés közben és végén a kisütött értéket.
Tesztmód választása esetén először feltölti az akkut, utána kisüti, majd ismét feltölti, de végeredményben a kisütött értéket mutatja.
Utóbbi áll legközelebb a valós kivehető kapacitáshoz, attól eltekintve, hogy az IEC-szabvány szerint töltés után pihentetési időt is kellene tartani, hogy a valós körülményeket szimuláljuk.
Továbbá még a kisütőáram is befolyásolja a kapott eredményt.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kaposznyak #10262 üzenetére
Nem hinném hogy annyira feltölti, legfeljebb annyit tölt bele. Abból csak 2000 körül tárol, többit elfűti.
Például a kapacitás tizedének megfelelő 200 mA áramon 150 % töltési igény teljesen normális.
Nagyobb áramon kisebb arányú túltöltés jön ki általában.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kaposznyak #8999 üzenetére
Vagy egy kisütés / töltés alapján is már lehet következtetni.
Tesztfunkció hátránya, hogy rátöltéssel indít, ami feltöltött akkunál egy kis kínzással jár, ilyenkor töltés végének érzékelése is nehézkesebb lehet, emiatt sokáig melegítheti az akkut, feleslegesen. Ha kisütött akkut tesztelünk, akkor ez persze nincs.
Refresh megszakítható, hogy mikor, az más kérdés. Vagy a kisütés utáni töltés kezdeténél (vagy mondjuk 0-50% között), utána egy külön töltést indítani, ezzel lezárni a folyamatot. Vagy kisütés közben megszakítani, utána egy külön kisütés / töltéssel befejezni.
-
szőröscica
addikt
válasz
kaposznyak #8996 üzenetére
Azt írták itt korábban, hogy a refresh az nagyon hosszú ideig, napokig is tarthat.
Most én is elkezdtem két akku refreshelését, mert siralmas eredmény jött ki a 350mA-s teszten: 288, illetve 284 mAh kapacitás.
Majd a végén felteszek egy excel táblát ide, csak érdekességképpen. Régi, elhanyagolt fos akkukkal akarok csodát művelni.
Egyébként érdekességként mondom, hogy sokkal jobb állapotban vannak azok, amik csontig lemerülve voltak 3-4 éven keresztül a fiók mélyén, mint azok, amiket egérben és billentyűzetben használtam és szépen fel voltak töltve mindig.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kaposznyak #8996 üzenetére
Refresh addig ismétli a ciklusokat, amíg nem nő tovább a kisütött kapacitás értéke, utána Full jelzés. Főleg kis áramon ez akár napokig is tarthat.
-
szőröscica
addikt
válasz
kaposznyak #8994 üzenetére
Teszt üzemben először feltölti, majd lemeríti és kiírja, hogy mennyi áramot nyert ki belőle. Utána feltölti újra, aztán írja, hogy full.
Refreshben nem tudom. Ott szerintem sokszor feltölti és kisüti.
De adtak hozzá használati utasítást, abban talán benne van. -
Kernel
nagyúr
válasz
kaposznyak #8938 üzenetére
Ha ez a típus érdekel, akkor esetleg azt sem árt tudni, hogy BC-700 is ugyanaz, sőt az eredeti, de amúgy mindegy.
-
kugyu21
senior tag
válasz
kaposznyak #8936 üzenetére
Én csak egyszerű felhasználó vagyok, itt a fórumon vannak nálam sokkal hozzáértőbbek (neveket azért nem írok, mert ha valakit kihagyok akkor ....
).
Én csak a tapasztalataimat tudom leírni. Én is már régóta használok kölünböző gyártmányú és kapacitású akkumulátorokat. Ha már párban (pláne négyesével) használod, és vagy öregebb, vagy nem elég megbizható márkát használsz, akkor nagyon nem mindegy, hogy az egyes darabok milyen állapotban vannak. Ha egy egyszerűbb töltőd van akkor nem tudod öket (már ha sok van belőlük) összepárosítani, csoprtosítani. Ha van egy IPC-d, akkor láthatod melyik aksit milyen kondicióban van, a hasonlókat rakod együtt (tudod - sorbakapcsoláskor a leggyengéb láncszem...), vagy tudod melyik érett meg a kiselejtezésre.
Ha most kezded, veszel néhány garnitúra megbízható LSD akkumulátort, akkor egy jó darabig elég lesz egy LIDL-s vagy ALDI-s töltő is (a fészkenkénti kezelés és kisütési funkció azért itt is alap). A kijelzőre, refresh-re stb., akkor lesz szükséged amikor ezekkel elkezdődnek a próblémák.
Ha már most is elég sok ki-tudja-milyen-állapotú akkumulátorod van amikről szeretnéd tudni mennyi az annyi, akkor IPC (vagy klónjai, pl a 8922hsz-ben ajánlott) .
Én elkötelezett IPC/Eneloop párti vagyok, mert ezek megjelenése előtt próbálkoztam én mindennel, de csak a szenvedés volt. Ezek viszont bizonyítottak, és azóta happy-ség van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Linux haladóknak
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest