- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
alex89
senior tag
-
alex89
senior tag
válasz
yanesz #11742 üzenetére
Én nem sok jót nézek ki belőle, ha jó töltőt akarsz és aránylag gyorsat is akkor ennél többet kell szánnod rá. Ezzel a töltővel egyébként nagyságrendileg 20 órát is el lehetne töltögetni azokat a tronic akksikat, feltéve ha nincs benne egy időkapcsoló ami hamarabb lekapcsol és emiatt fel sem tölti teljesen a nagyobb kapacitású akksikat.
-
alex89
senior tag
válasz
szuszinho #11728 üzenetére
Adnak hozzá leírást, de amúgy eléggé adja magát a dolog. Van aki töltés előtti kisütésre esküszik, van aki nem ragaszkodik hozzá. Ennek megfelelően beledobod az akksit, módosítod a töltőáramot, ha szeretnéd és kész, vagy "fast test"-re váltasz, ekkor kisüti majd feltölti.
Vartából sokféle létezik, de minden bizonnyal a liitokala jobban testre szabható lesz mint az, ezért nem erőltetném az előbbit.ramms+1
Az 500mA nem kevés, de nem is szélsőségesen sok egy 750-es akksinak, a melegedést kell figyelni leginkább. Az eneloop az egyik legjobb, szerintem nem lesz vele gond és az élettartam sem fog jelentősen csökkenni. Töltő ügyben pedig jó lehet még esetleg a nemrég említett Shopronic is, ha olcsóbban meg akarod úszni. -
alex89
senior tag
válasz
#22743424 #11662 üzenetére
Én nem sok jót nézek ki belőle, valószínűleg ez egy sima "butatöltő" max időzítő lehet benne más nem. Találtam egy leírást amely szerint 120mA-val tölti az AA akksit, ez annyit tesz, hogy azokat az egyébként nem LSD akksikat 30 óra alatt tölti fel, feltéve ha igaz a ráírt kapacitás.
Ha van ikea a közeledben ezekkel jobban jársz:
Gyakorlatilag ez egy "csúcs" akku átcímkézve, jóárasítva...
[link]
Ez pedig a hozzá tartozó töltő, állítani nem tudsz rajta semmit, de legalább cellánként tölt és tud -dV -t, tehát magától lekapcsol ha végzett.
[link] -
alex89
senior tag
-
alex89
senior tag
válasz
kuyarashi #11601 üzenetére
Valószínűleg a samsung töltő quick charge kompatibilis ezért tölt 9V-on is a megszokott 5V mellett. A dolog tudtommal kétoldalú, tehát csak olyan eszközt fog 9V-al tölteni ami ezt támogatja azaz szintén QC kompatibilis, minden egyéb esetben simán 5V 2A-val tölt. A qualcomm esetében emlékeim szerint így működik a dolog, de létezik többféle gyorstöltési eljárás, lehet hogy ez más gyártónál másként működik.
Ha biztosra akarsz menni, akkor keres otthon bármilyen fix 5V-s 2A-s vagy az alatti usb töltőt és használd azt.
-
alex89
senior tag
-
alex89
senior tag
válasz
Tomi0703 #11326 üzenetére
Ha csak évente pár alkalommal kellene tölteni, akkor nem biztos megéri beruházni akksiba és töltőbe. Az általad említett két töltő jó, nincs is lényeges különbség köztük. Mivel már megvannak az akkuk két lehetőség van, veszel mellé egy jó töltőt (ahogyan te is írtad 20$ környéke) vagy azt a néhány töltést átvészeled valami alacsony töltőáramú "butatöltővel" ami akár ott lapul valamelyik fiók mélyén (ilyet viszont venni nem érdemes, ha veszel jót vegyél szerintem).
-
alex89
senior tag
válasz
Piftuka #11272 üzenetére
Ilyen tudtommal nemigazán van, én legalábbis még nem láttam. A 9V cuccok nem túl nagy fogyasztok általában, jellemzően nagyon sokáig húzzák egy elemmel. Biztos, hogy mindenképp szükséged van erre a 9V töltésre, mert nagyon leszűkíti a kört? Évi néhány töltés miatt nem biztos hogy megéri vele vacakolni. Ha sűrűn használnál ilyen akksit akkor természetesen megéri befektetni akár plusz töltőbe is, mondjuk egy ilyesmibe [link]
-
alex89
senior tag
válasz
Piftuka #11259 üzenetére
Lehet nekem volt mázlim , és kifogtam két jó szériát.. nem tudom. Esetleg még azt megteheted ha van rá lehetőséged, hogy megnézed mondjuk egy ipc-vel történő töltés majd kisütés mit mutat. Ha jó értékek születnek és tartja is a töltöttséget akkor a te töltőddel lehet valami. Ha nem, akkor még mindig két esélyes a dolog, vagy az akksik hibásak vagy a töltő teszi tönkre őket. A visszavitelt én is megjátszanám, ha visszakapod a pénzt abból már kicsit kipótolva vehetsz eneloopokat és mellé valami IPC klónt mondjuk.
-
alex89
senior tag
válasz
Piftuka #11257 üzenetére
Én elég keveset használom őket, lehet aki kicsit jobban nyúzza annál jobban kijönnek az ilyen kapacitás gondok, különbségek. Töltés előtt mindig kisütöm, talán ez is számít bár erről megoszlanak a vélemények. AA-ból van egy olyan szettem amit még akkor vettem amikor felbukkantak ezek az lsd tronic-ok (piros színű 2100-as) szerintem simán vannak vagy 5-6 évesek, nemrégiben teszteltem őket, a négyből egy 1700-1800mAh körüli értéket hozott a másik három 2000 körül.
-
alex89
senior tag
válasz
Anonymus23 #11240 üzenetére
Ha azt írtad volna, hogy egy kis pénzt akarsz küldeni neki, mert annyira elégedett vagy a termékkel meg szolgáltatással akkor tuti felső fokon menne neki az angol
Egyébként a 300-as töltőáram nimh akksik esetében nem rossz érték, elmegy. Nagyon régen volt olyan töltőm ami 60mA-val töltött, na az nem volt valami gyors
-
alex89
senior tag
válasz
Anonymus23 #11234 üzenetére
Noha nem olyan nagy hiba, de így azért nehezen, vagy csak nagyon nyomott áron lehetne elpasszolni. Én megtartanám, feltéve ha nem mindenképp négyesével akarod tölteni a cellákat. A kis töltőáram valóban kíméletes tud lenni az akksiknak, másrészt viszont sok esetben szükségtelen. Egy pl 3000+ mAh-s li-ion cellát fölösleges 300-al tölteni.
-
alex89
senior tag
Felhasználói igény függő szerintem, hogy kinek mi. Tudtommal az xtar és a nitecore nem tud kisütni és tesztelni, emiatt nálam kiestek, de aki pl csak li-ion akksit tölt annak ettől függetlenül teljesen jó lehet bármelyik. A négy közül van olyan ami tud polymeres akksit tölteni, van ami tud 4.35v-ra tölteni és így tovább.. neked kell eldönteni mire van szükséged.
-
alex89
senior tag
Ha mondjuk adott egy sokak által használt akksi pl az említett samsung ICR18650-26F aminek minden mérés és rengeteg teszt alapján 2600 +/- 30mAh körüli a kapacitása. Ha az én többszöri mérésem alapján is ez jött ki akkor az valószínűleg nem a véletlen műve és aránylag pontosnak mondható, hiszen mindenki ilyen értéket kapott más töltőkkel is.
-
alex89
senior tag
Az én tesztjeim alapján li-ion akksit elég pontosan mér.
Van 6db 2500-as lg HE4-em ezeket 2450 és 2500 között méri.
Samsung 18650-26f 2600mAh, ezt 2605-nek mérte.
10440-es 320mAh-s, ezt pont 320-nak mérte.
900-as AAA több darab 850-870 körül
2100-as (elég régiek) 1950-2090 között mérte.
A többit nem próbáltam.
Szerintem egyébként nincs akkora jelentősége a hajszálpontos tesztnek, egy jó cella tudja azt ami rá van írva, én csak akkor mérek majd megint, ha érezhető teljesítménycsökkenést észlelek és ki akarom szűrni a gyenge/hibás cellát vagy cellákat. -
alex89
senior tag
-
alex89
senior tag
-
-
alex89
senior tag
Fast test-nél nem a kinyert kapacitást számolja hanem, hogy mennyit tölt bele. Nagy valószínűséggel az első akksi majdnem üres volt ezért azt egyből vagy minimális kisütés után már töltötte és egyúttal számolta is mennyi megy bele. A többi akksiban még lehetett valamekkora töltés, ezért azokat először kisüti (nem ír semmit csak a feszültség csökken..), majd amikor eléri a határt elkezd tölteni és akkor már azoknál is számolni fog egészen a teljes feltöltésig.
Kinyerhető kapacitást a "nor test" programmal lehet mérni, ilyenkor fullra tölti az akksikat (nem számol), majd ha ez megvan elkezd kisütni (ezt már méri), majd majd megint fullra tölti, de eközben a kijelzőn már marad a kinyert kapacitás értéke.
A Fast test mód a nimh akkuk töltési sajátosságaiból adódóan nem ad pontos értéket, li-ion esetében viszont ez is elég pontos tud lenni . Nor test-ben nekem egy 2500-as li-ion akksira 2480-90mAh körül mér, fast testben pedig 2501-et mértem legutóbb.
-
alex89
senior tag
Valóban nincs benne kifejezett "refresh" program, de ezt manuálisan te magad is meg tudod oldani. Ugyebár ezalatt a program alatt mondjuk az IPC-1L-nél nem történik más mint, hogy a töltés-kisütés ciklus ismétlődik addig amíg a kivehető kapacitás már nem növekszik. Ha elindítod liitokala-n a "normal test" programot (töltés-kisütés és mérés-töltés) és a mért kapacitást figyelve ezt ismételgeted akkor gyakorlatilag ugyanott vagy csak macerásabb.
-
alex89
senior tag
Igen a 0,5C-s töltőáram sok esetben jó kompromisszum, nem is túl "sok", de nem is túl lassú. Nekem pl van olyan 10440-es 320mAh-s cellám amit 1C-vel töltök mert nem tud kevesebbet a töltő ill. van olyan 2500-as amit a gyártó szerint akár 4A-val is tölthetnék ami több mint 1,5C.
-
alex89
senior tag
Én nem tapasztaltam, hogy túltöltene bármit is. Eleinte figyelgettem, de most már simán otthagyom éjszakára is ha egy helységben vagyok vele. 4x1A-val tud tölteni, de ez elég jó értéknek számít, csak az említett opus tud többet nála, de ha jól emlékszem ott is úgy van, hogy a 2A-t csak 2 slot használata esetén tudja. Egyébként annyival jobb még az opus, hogy van benne aktív hűtés és tud 4.35V-ra is tölteni.
A két kisebb liitokala-nál szerintem ár-érték arányban jobb az 500-as. Nem mélyültem el leírásokban,de a 260-as szerintem nem tud nimh-t csak a 300-as. Két töltőáram választható 500/1000mA, tudnak kisütni és közben kivett kapacitást mérni. Van még pár hasonló töltő pl nitecore, xtar egyes típusai.szerk.: én alin vettem innen [link]. Figyelni kell mert van többféle verzió is, ami olcsóbb ahhoz nincs tápegység, a drágábbakhoz pedig jellemzően autós töltő is van.
-
alex89
senior tag
válasz
hzsolee #11098 üzenetére
Három alkalommal vittem vissza műszaki cikket, két különböző üzletbe és magam is furcsálltam, de nem nézték meg egyik alkalommal sem, ki sem nyitották a dobozt, leszámolták a lóvét és viszlát
Érdekes még, hogy szinte bármit visszavihetsz indoklás nélkül 30 napon belül és visszafizetik az árát.
-
alex89
senior tag
Nekem is rémlik valami nagyon minimális "ciripelés", de egyáltalán nem volt zavaró és úgy emlékszem üresjáratban nem csinálta. Ha úgy érzed, hogy ez rendellenes mértékű nálad, akkor vidd vissza. Lidl-nél nem csinálnak ebből problémát, azt sem nézik mi van a dobozban amit visszavittél
-
alex89
senior tag
válasz
Anonymus23 #11078 üzenetére
Valami egyedi probléma lehet, nekem megvan már egy ideje, gyakran használom töltök vele mindet mindenféle módban és töltőárammal, de nem tapasztaltam sem ilyen, sem pedig más problémát.
-
-
alex89
senior tag
válasz
Anonymus23 #10994 üzenetére
Nekem is az van, hasonló igények alapján választottam én is mint te és nem bántam meg, töltök vele minden féle méretű és fajtájú akksit nagy megelégedéssel
-
alex89
senior tag
válasz
Anonymus23 #10990 üzenetére
A liitokala jóval többet tud, ez nem azt jelenti, hogy az xtar ne lenne egy jó választás, de funkciókban elmarad, ha jól emlékszem nem tud tesztelni és kisütni sem ami a nimh akkukhoz jól jönne.
-
alex89
senior tag
válasz
Tomi0703 #10931 üzenetére
Én elégedett vagyok a lidl-s tronic akksikkal is, ennél olcsóbb nem igen van. Töltőből pedig a kicsivel lentebb linkelt szintén nagyon kedvező árú sanyo is jó lehet, legalábbis, ha az ár az elsődleges én valami ilyesmi összeállításban gondolkodnék.
A következő lépcső lehetne például az eneloop akksi és valami "okosabb" töltő, pl egy Opus BT-C700-as.
-
alex89
senior tag
-
-
alex89
senior tag
válasz
bally4 #10767 üzenetére
csak, hogy csavarjak egyet a dolgon nekem pedig a Liitokala kezdett el tetszeni, ugyanis van 2db 18650-es akksim is
Jól értem, hogy a Liitokala lii500 tud mindent ami elvárható, pluszban tölt li-ion aksit is, tud discharge funkciót, tesztel stb. de nem tud refresh programot?
Ha csinálok vele egymást követően 2-3 teljes lemerítést-töltést, akkor gyakorlatilag az majdnem azonos egy frissítő programmal csak nem automatikus? -
alex89
senior tag
válasz
DougButabi #10764 üzenetére
Ez megfontolandó akkor, köszönöm az ötleteket uraim
-
alex89
senior tag
válasz
kugyu21 #10757 üzenetére
Csak AA/AAA-ra lenne szükségem. Még a magas és nem állítható töltőárammal meg is barátkoznék(bár ha usb kimenet is használom egyidejűleg akkor ez feleződik a leírás szerint), de elég hasznos lenne egy normális discharge és refresh funkció is, ez nálam olykor 1-2 másodperces folyamat, villan kettőt, ha ő indokoltnak tartja (1 alkalommal 10-20 percig is villogott már) és már tölti is mondván kész a refresh, ez pedig annyira nem meggyőző..
-
alex89
senior tag
válasz
blattida #10755 üzenetére
Sziasztok!
Szombaton kaptam a páromtól egy Lidl-s töltőt, ha jól nézem a legújabb generáció Tronic TLG 1000 C5 ilyen. Ritkán használom, de valamiféle töltőre mindenképp szükségem volna, kérdés, hogy pont erre-e? Látszólag minden szép-jó-autómatikus, az enyém már ráadásul olyannyira új típus, hogy még rendes képet sem találtam róla hirtelen ( nálam már százalékban jelzi az akkuk töltöttségét és van rajta egy usb kimenet telefon töltésére, de egyébként ilyen mint az előbb linkelt..). Az aggályom tárgya a töltőáram, mennyire fognak örülni az AA méretű akksik az 1A-nak ill. a AAA-k a 0,5-nek? Annyira nem vagyok otthon a témában, de most picit visszább olvasgatva lehet jobban járnék egy BM100-al 6k-ért mint ezzel 5,5k-ért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Kerékpársportok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Gombászkönyvek egyben
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest