- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
Mint minden jó dolgot, az Eneloop-ot is hamisítják. Itt a fórumon volt már róla szó és arról, hogy miről lehet felismerni az igazit illetve a hamisat. Keress rá.
A linkelt cégtől még nem rendeltem, de pont a hamisítások miatt én csak onnan veszek ahol van személyes átvétel és így a vásárlás elött kézbevehetem, megvizsgálhatom.
Egy refresh-t mindenképpen megérdemelnek a gyengén teljesítő akkumulátorok, és én a felmutatott teljesítmény függvényében használom öket tovább.
Ami már nem birja el a fényképezőgépet, még jó egy elemlámpába (ott is elöbb izzós, majd késöbb ledes), onnan órába, majd legvégül a napelemes kertilámpába, ahol a napi töltés kisütés miatt nem gond ha nem sokáig tartja meg a töltést. Ez a végső állomás, innen már én is az elemgyűjtőbe dobom.
A 2000mAh felettiekre én refresh-nél is nyugodtan ráteszem a 250/500-t, hamarabb elkészül. -
100mA kisütés, 200mA töltés
Előfordult már 2 nap is, és megesett már 8 nap is.
Egy régi 1700mAh a 5 nap volt, de lett a kezdeti 350mAh-ból 1550mAh.
De volt olyan, hogy 520mAh-ból a végén csak 900mAh lett, de ez hamar lefutott.
A kisütés tart sokáig, 1500mAh-t közel 15 óra alatt vesz ki, és legalább háromszor kisüti a frissítés módban. -
TeeJay
félisten
nálam ugyanez volt egy Canon A570IS kompakt géppel
Sanyo 2700-as akkum volt 4darab, az IPC gond nélkül mindből ki tudott sütni ennyit
viszont ahogy beraktam a gépbe és bekapcsoltam visszahúzta az optikát és kiírta hogy cseréljen akkut...
Eneloop-ot megvettem, beraktam és ment gond nélkül, sőt azóta sem sikerült Eneloop akkut lemerítenem fényképezőgéppel vagy vakuval
van egy Nikon SB900 vakum és a 4darab AA Eneloop-pal nem tudtam annyit villantani hogy cserélnem kelljen -
And
veterán
Mert az IPC-1L / BC-700 kisütési végfeszültsége 0,9V, addig pedig igaz rá a kisütéskor mért kapacitás. Csakhogy a fényképezőgéped már valószínűleg jóval magasabb akkufeszültségnél bemondja az unalmast, és / vagy a Duracell belső ellenállása is kellően magas ahhoz, hogy nagyobb áramú terhelésnél (mint az optikát mozgató, zoom, meg egyéb motorok működése, vaku töltése, stb.) az akkupakk feszültsége a fényképező limitértéke alá essen. Úgyhogy ebben a jelenségben - legalábbis részben - maga a fényképező is ludas lehet. Az új eneloop-okkal valószínűleg nem lesznek ilyen gondjaid, azok feszültségesése a relatív alacsony belső ellenállás miatt kellően kis érték lesz még nagyobb terhelőáram esetén is.
"Max távirányítóba még jó lesz."
Hát abba (hosszú távon) a legkevésbé, a hagyományos NiMH-k jellemzően magas önkisülése okán. -
kugyu21
senior tag
Bár az IPC-nek (gondolom a BC-700-nak is) van hővédelme, de ha tényleg jelentős melegedést tapasztaltál 500mA-nél akkor azt nem kell eröltetni. Az ökölszabály szerint (most eltekintve a gyorstölthető fajtájú akkumulátoroktól) a kapacitás tizedrészével célszerű tölteni. Ha nem sürget az idő inkább a 200mA.
A teszt-funkciót még sohasem használtam, nem volt rá igényem. -
Petzval
senior tag
A mode gombbal dischargera állítod több mp-ig kell nyomni, ezután lemerít és automatikusan feltölt. Kiíratod és ha jók az értékek kész ha nem ezt megismétled.3 ciklus után már kuka. Refreshet én nem ajánlom mert egy hétig is szöszölhet.Ha 3 ciklus után is nagyon kevés valamelyikben a töltés azt már nem lehet helyrehozni.
-
kugyu21
senior tag
"Azt hogy tudom megnézni hogy a betett akkuk mennyire vannak feltöltve.Mit kell megnyomni anélkül hogy elkezdene tölteni vagy ilyesmi?"
A betett akkumulátorról a kapocsfeszültséget azonnal kijelzi a töltő, de ezzel az információval nem mész sokra.
Normál állapotú akkumulátort a discharge funkcióra tedd be. Ekkor a beállított merítőárammal elkezdi kisütni, majd elérve a 0.9V feszt. automatikusan a merítő áram kétszeres értékével elkezdi tölteni, a töltés végét a FULL felírattal jelzi. A display gombbot nyomogatva megtudhatod az aktuális kapocsfeszültséget, mennyi energiát töltött bele, ez mennyi ideig tartott.
Ha el tudod csípni azt a pillanatot mielött a merítésből a töltésre váltana, megtudhatod, hogy az akkkulátor mennyire volt töltve, de nem tudom ez mennyire érdekes.
A gyengélkedő akkumulátort refresh-re tedd be, ami merítés és töltés ciklusokat ismételve rázza gyatyába az elrontott de még feléleszthető egyedeket. A display gombbal ekkor is megtudhatod, hogy az ismétlődő ciklusok utolsó töltése után milyen állapotban van az aksid.
A betöltött energiának a névlegesnek az 1.4 szeresének kell kb megfelelni-e. Ha ettől lényegesen kevesebbet tud beletölteni én általában mégegyszer elindítok egy refresh programot és ha az sem hoz megfelelő eredményt akkor kuka. -
Mindegyik akkuhoz tartozik egy gomb, megnyomod és kiválasztod a mode gombbal a töltés típusát, a current gombbal a töltés "erejét", display gombbal a kijelzést.
Mivel ez egy olcsó töltő (relatíve) ezért nem egy kezes bárány, nyomogasd a mode gombot többször, amíg nem reagál.
Hasonló tudású töltők 16-20000 Ft-ba kerülnek, ez egy nagyon olcsó töltő 9-10000Ft-ért, ezért ennyit várj el tőle. -
TeeJay
félisten
egyszer kell jót venni utána nincs többé gond
én is vettem még régen egy Ansmann Powerline mobil töltőt vagy 12ezerért ami mindenféle akkut tudott tölteni, még kisütni is tudott de hiába töltögettem vele sajnos sosem volt tökéletes... el is adtam mióta megvan az IPC1L mert csak AA és AAA akkukat használok így nincs szükség másra. a feladatát maximálisan ellátja, Eneloop garnitúrámmal meg ritkán kell használni mivel nem tudok annyit villantani a vakuval hogy cserélni kelljen az akksikat benne -
Daert
őstag
Most magam ellen beszélek,de minél többet olvasgatok róla annál jobban tetszik a gondolata ennek a speckó karbantartó töltőnek.Ha valóban ennyire jó,akkor megéri beruházni rá.Valóban a Conrad-nál a legolcsóbb itthon.A családban sokan használunk aksikat és mindenki kínlódik velük.Asszem a közeljövőben beruházok egyre.Ugye részletes használati utasítás is jár hozzá?
-
Petzval
senior tag
"Duracell 2500-as aksikkal feltöltés után szinte azonnal jelez a fényképező hogy lemerültek."
Nem csoda hiszen semmi sem biztosítja hogy mindegyik fel is volt töltve.Képzeld el hogy az egyikbe 350mAh ment csak.Ha az IPC-vel kiíratod a végén a töltést ezt láthatod és be se teszed a gépbe az ilyen garnitúrát Módod van rá megismételni a ciklust és ha a harmadik után se lesz elég benne akkor kidobhatod az akkut..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest