- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Dluinet #9341 üzenetére
az elem miért lenne jobb mint a tölthető akku?
naponta kell mérnie a vérnyomását anyumnak ha jól tudom reggel és este
így szerintem 1-2hét és kampó az elemnek, az akkuval mindig is jobban mentek a csuklós vérnyomásmérőkegy Eneloop pedig biztos hogy jobban teljesít mint a Tronic ami nem bírja a pumpa motorjának a fogyasztását
-
And
veterán
válasz
Dluinet #9271 üzenetére
Na, ne értsük / magyarázzuk félre: nem azt írtam, hogy egy régi akkunak nem csökkenhet a kapacitása, mert ez természetesen nem volna igaz. Hanem azt, hogy a gyártók az ilyen idő-százalék összefüggésben sosem a végleges kapacitáscsökkenést jellemzik ("1 év után 85%, 3 év után 70% maradék", stb.), hanem az önkisülést, azt is egy adott környezeti hőmérsékletre értve. A végleges kapacitáscsökkenés egy normális akkunál - nem extrém időtávon - nem annyira az idő, hanem a megélt töltés-kisütés ciklusok függvénye. Amit az adatlapon megadnak egy LSD-nél, mint jellemzőt, az pedig önkisülési ráta. A kettő pedig nagyon nem ugyanaz, és egy akkugyártó sem fog olyat leírni, hogy adott idő után - minden más körülménytől függetlenül - az akkukapacitás hány százalékos lesz. A töltöttség / maradéktöltés az annyi lesz, csak ennek az előbbihez (a várható élettartamhoz) jó esetben nincs köze, és az adatlapi százalékcsökkenést sem szabad rosszul, várható élettartamként értelmezni.
-
korpicschess
veterán
válasz
Dluinet #9267 üzenetére
A Tronicjaim teljesen újak, azért is vettem átmenetileg, mert gondoltam 1000 Ft-ot megér 4 db. Volt régi 8 db Digimax akkum, amit csak alkalmanként használtam, annyiszor nem voltak töltve, de mostmár maguktól is pikk-pakk lemerülnek, de még bírtak friss feltöltés után 400 képet Fuji S7000-rel legutóbb. Alapból mondjuk 1 döglött teljesen már a 8-ból.
Eneloopnál is csak 4 év a várható élettartam?! Azért remélem nem.
(elvégre 5 év után még 70%-os töltöttség marad...)
-
artiny
őstag
válasz
Dluinet #9096 üzenetére
koszi szepen hogy szoltál
és ez már jo lenne?
http://www.ebay.com/itm/NEW-USB-Charger-For-Ni-MH-AA-AAA-Rechargeable-Batteries-Silver-/161078063254?pt=UK_Sound_Vision_Battery_Chargers&hash=item2581003096 ez a kis es a nagy AA AAA elemet is tudja tolteni,bár a kepen itt csak a AAA fajta van benne ?!? szerited tolti ez a kicsit is?
-
-
Janoo_07
aktív tag
válasz
Dluinet #8976 üzenetére
Itt olvasgattam a Tronic töltőről. Valamint ismerősömtől hallottam hogy 2mA kellene neki, de ezekszerint tévedett. Inkább rátok kellene hagyatkozok ezekszerint. Egyébként Itt árulnak Eneloop akksit, honnan tudhatom hogy eredeti? Ahogy néztem boltban ennek 2 és félszerese az alapár.
Szerk.: Bár azokhoz jár töltő is, lehet szettben veszem mégis
-
neooen
aktív tag
válasz
Dluinet #8951 üzenetére
Ezt vegyem úgy, hogy ez teljesen normális? Telefonoknál, fényképezőnél még sohasem halt meg így nálam az akksi, ott szépen fokozatosan veszített az erejéből. Azért kérdezem, hogy nem-e lejátszó haldoklik vagy valami ilyesmi, mert akkor nem vennék bele új akksit (spéci kell bele...).
-
Kernel
nagyúr
válasz
Dluinet #8922 üzenetére
Figyeltem én is (múltkor linkeltem is), hogy ha nem lenne BC700-am, akár ilyet is vehettem volna, csak nyilván később. Persze, amennyit én használom, nagyjából mindegy, emiatt már nem lenne érdemes váltani.
Noha hiányzik róla a 4db csatornaválasztó gomb, de a gyakorlatban anélkül is lehet élni, ugyanakkor a lötyögő gombokat kiküszöbölték, maga a mikrokapcsoló is ebben már "normális", vagy hiba esetén akár cserélhető, szabványos kapcsolók. Amit a BC / IPC-ből hiányoltam:
-
Siriusb
veterán
válasz
Dluinet #8839 üzenetére
Köszönöm. Akkor nyugodtan megrendelhetem az előbb linkelt töltőt, ugye? Ezzel a dx.com-mal van tapasztalatotok?
A Soshine 1.4" LCD AA/AAA Battery Charger (100~240V / EU Plug) különbözik valamiben az előzőtől? -
Takuun
aktív tag
válasz
Dluinet #8808 üzenetére
Szerintem ez hülyeség!
Polymer és az Ion között nem ilyen különbségek vannak. A kapacitás számában nincsen lényegi különbség.
Tapasztalaton az, hogy az Ion hamarabb megadja magát mint a Polymer. Mármint az élettartamot illetően!
Én 5 évig használtam az előző Polymer akkumat és csak azért cseréltem le, mert a telefon nem bírja már csak 1,5 napigTeljesen elégedett vagyok ezzel a technológiával. Szerintem jobb is, mert hosszabb az élettartama és könnyebb a polymer akku, mint az ion. Kétlem, hogy 5 évig bírta volna egy ion, bár...
-
-
Ádyka
őstag
válasz
Dluinet #8753 üzenetére
Na ok, de pont ez az, hogy tök egyforma állapotú, kapacitású, töltöttségű, merültségű cellákat teszünk bele párosával. Mert ilyen egy jó LSD. Hmm, ilyenkor is ekkora lenne a széthúzás?
Ki kéne próbálni. Jópár alkalommal gagyi töltővel használni, majd betenni egy IPC-be kisütésre. -
Piftuka
veterán
válasz
Dluinet #8733 üzenetére
Az ALDI-s töltő márkaneve "Activ Energy".
Egyébként sajnos ott sem jártam sikerrel. Ezúttal - furcsa módon - nem jelentették meg az újságban, hogy érkezett hozzájuk töltő.
Tegnap voltam, és már "lerabolták" a vásárlók a készletet. Csupán néhány 9 voltos Activ Energy aksi volt már csak készleten.
A múltkor a Tronic töltőről maradtam le, most erről... Na sebaj, majd megvárom, amíg legközelebb lesz Tronic a LIDL-ben.
Jut eszembe...
Nem tudom szerepelt-e már korábban itt a topic-ban, de a Youtube-on találtam egy elég jó kis bemutató filmet a Tronic töltőről, a LIDL prezentálásában.
Szerintem érdemes megnéznie annak, aki kíváncsi az ominózus töltő képességeire.
-
Piftuka
veterán
válasz
Dluinet #8687 üzenetére
Köszi a tippet! Megnézem ezt az oldalt is.
(#8688) xXxian válasza Piftuka (#8686) üzenetére:
"Én itthon vettem:[..]"Én azt hallottam, hogy a GP akkuk nem jó minőségűek. Mi a véleményed erről? Illetve a személyes tapasztalataid?
(#8689) zoli03 válasza Piftuka (#8686) üzenetére
"Nálunk még van több darab is, már le is vannak árazva. Csak egy Lidlben nézted meg?"Itt Székesfehérváron 2 LIDL áruház van. Én a nagyobb áruházban néztem.
A "nálatok" az melyik várost jelenti? És a "leárazás" milyen árat jelent, ha szabad tudni?
-
Piftuka
veterán
válasz
Dluinet #8685 üzenetére
Sajnos, a TRONIC töltő elfogyott!
Így most nem tudtam megvásárolni. Majd legközelebb. Vagy az Activ Energy töltőt, ha az ALDI-ban előbb lesz kapható.
Az akkuk között is körülnéztem a Media Markt-ban. Az ENELOOP 2000 mAh-s ceruzaakkuk most akciós, 1000 ft/db áron megvásárolhatóak. Ez jó árnak számít?
Ezen kívül még a Duracell LSD aksijait néztem, abból - ha jól emlékszem - 4.500 forint volt egy 4 db-os csomag.
Ezen kívül ENERGIZER akkuk voltak, de azok már "horror" áron.
-
Piftuka
veterán
válasz
Dluinet #8683 üzenetére
Köszi! És ENELOOP (vagy más) miniben az 1000-esek érdemes választani, vagy ott is igaz, hogy a kisebbek tudják valóban azt, ami rájuk van írva?
Szerk.: A fentebb említett Activ Energy töltőnek vannak saját aksijai is. A normál Activ Energy elemekről nagyon jó leírásokat olvastam külföldi oldalon.
Vajon az aksijaik is ugyanolyan jók? A TRONIC saját akkujaira is ugyanez a kérdés.
-
Piftuka
veterán
válasz
Dluinet #8681 üzenetére
"igen, de csak egy ideig, valójában parasztvakítás, és nem ez a megoldás, hanem rendes aksi használata"
Köszönöm a segítséget!
Fentiek függvényében mini, ceruza, és 9 V-os méretekben ENELOOP-ból pontosan melyik modelleket javaslod?
Illetve milyen alternatívákat (amelyek ugyanolyan jó minőségűek) más gyártók termékeiből?
-
Piftuka
veterán
válasz
Dluinet #8668 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Van még néhány kérdésem:
"inteligens, kisütés, nem olyan fontos LSD aksinál, hogy számítana
Értem. Én úgy tudtam, hogy a Nikkel alapú aksik (főleg a kadmiumos) esetében probléma a "memóriaeffektus", emiatt fontos a kisütés funkció a töltőkön. Ezek szerint ez csak a régi, nem alacsony önkisülésű akkuk esetében számít?
[..]Mert olcsó és jó töltő, az LSD aksi meg tökéletes"
Jól hangzik! (Persze a 3 év jótállás is. Ráadásul az ALDI esetében még 2 hónap pénzvisszafizetési garanciát is adnak.)
- Közben sikerült találnom egy leírást az Activ Energy töltőről is... Az rendelkezik az előtöltést, és az akku regenerálás funkciókkal is.
A TRONIC töltő is tudja ezeket?- Ezek a töltők képesek arra is, hogy megmutassák az adott akku kapacitását? Mert utóbbi elég hasznos funkció szerintem. Ha ezek nem tudják, akkor melyik az a legolcsóbb töltő/töltőállomás, amely képes erre?
"Ami biztos: a 2700 mAh-t felejtsed el, max 2300-2500, de ezek is csak akkor ha heti 2-300 képnél többet készítesz."
Értem. Ezt így nehéz kijelentenem.... Előfordul, hogy hetente annál jóval többet is készítek, aztán van olyan hét, amikor egyet sem.
Alapvetően azért van szükségem jó kapacitású akkura, mert vaku használata mellett a jelenlegi Duracell 2450 mAh akkumulátoraim viszonylag hamar lemerülnek.
Amúgy minőségi aksi, "Made in Japan"... csak szerintem nem LSD, mert már megvan pár éves. És talán akkor még ez a technológia nem volt elterjedt.
- Az lehetséges, hogy egy jó töltő képes kisütni, regenerálni, és ismét "ereje teljében" lesz ez is? (Mert bevallom, nem emlékszem már arra, hogy új korában mennyivel tovább bírta.)
- Egyáltalán ez használható, a fent említett TRONIC, vagy Activ Energy töltőkben is?
- Kb. hány fotó készíthető egy teljesen feltöltött ENELOOP 2000 mAh-s aksi párossal?
(Csak zárójelben:
"Mert már rosszak voltak az "elemek"Nem voltak azok. A régi, szimpla "kettes" töltője helyett szeretett volna egy nagyobbat, azért vette meg. De nem töltötte az akkujait. Szerencsére az ALDI gond nélkül visszavásárolta. Az akkuk viszont a régi, gyári töltőjükben továbbra is tölthetőek voltak. Szóval valamiért azokat az aksikat "nem szerette" az Activ Energy töltő.
-
Nagya21
addikt
válasz
Dluinet #8668 üzenetére
HAli!!
Vau-vau-hu-hu-hu-vauuuuu.......vagyis brum-brum-grrrrrr-bruuuummmm
úff én beszéltem, öööö vagyis csatlakozom az elöttem szólóhoz.
Még annyit a 3-as ponthoz, hogy az Aldis, meg a Lidl-s töltő is tud kisütni, de hogy mikor kell, azt ő saját maga dönti el, mert a töltés elején teszteli a berakott akkut.
(vazze és tudja a különbséget az akkuk között, ha NI-CD akkut rakok bele, akkor egyből kisütéssel indít)
Üdv Nagya -
Blue Eagle
őstag
válasz
Dluinet #8557 üzenetére
Na, ma Nagykanizsán 3 helyen is érdeklődtem Eneloop után. Az első helyen (Elektromodul) nem tartanak, de legalább képben volt a srác. "Minek tartson LSD akkut, Nagykanizsán még azt sem tudja senki, hogy mi a különbség elem meg NiMh akku között". Jóvan, akkor menjünk máshova: a másik két helyen mondom, hogy Eneloopot kérek! Kérdezik: "Micsodát?" Jóvan, akkor marad a netes rendelés!
Fájdaloooom!!!!!!!!!!!!!!!
-
törölt tag
válasz
Dluinet #8553 üzenetére
Megfogadtam a tanácsodat, és LIDL-ös TRONIC Rapid Charger TLG 1000 C4 töltőt vettem 4500,- forintért. Plusz vettem még 4db AA Eneloop akkumulátort, és még maradt is pénzem!
(Mármint ahhoz képest, mint ha IPC-1L töltőt vettem volna akkuk nélkül)
A kérdésem az lenne, ha jól értelmeztem a használati utasításában leírtakat: ha egyidőben akkumulátorokat, és USB készüléket is töltök, akkor az akkuk töltőárama feleződik. Tehát ha mondjuk 1000mA helyett 500mA-rel szeretnék tölteni régi, nem LSD akkumulátorokat (AA méretben), akkor elég rádugnom egy USB készüléket, és amíg ki nem húzom felével tölt?
Vagy csak addíg tölt fél árammal, amíg az USB készülék fel nem töltődik, függetlenül attól meddig van rádugva? -
xXxian
senior tag
válasz
Dluinet #8591 üzenetére
Köszi hogy foglalkozol a témával.
Nos, az általad linkelt helyen csak kétféle (2300 mAh / Extreme) és 1400 mAh (Universal van.)
Ezzel szemben az ED honlapján van az, ami nekem is van: [link]
Ezen nem az áll hogy "extreme", nem az hogy "universal" hanem hogy "accu".
Szerinted?
-
hzsolee
őstag
válasz
Dluinet #8567 üzenetére
Akkor vegyél olyat ami nem üres, és add nekem a tartót
Én sem nagyon akarnék, azért kérdezem látott-e valaki esetleg "utángyártottat". A legvégső eset lenne onnan rendelni. Ja meg nem ezeröt, mert a csomag még ~2500.- Az viszont érdekes, hogy 1db 12 db-os csak csomagban jön, ha a 4db-ost rendelem akár 10db-ot azt meg engedi levélben ami fele postaköltség... -
Ádyka
őstag
válasz
Dluinet #8534 üzenetére
Bizony, és ez minden neves LSD-re igaz.
Ismerősöm már több mint 5 éve használja valami 250mA-es egyszerű varta töltővel a ready 2 use akksikat. Ráadásul párosával töltve, soha nem kisütve normálisan, és semmi problémája vele. Ha kell ugyanúgy megvan többszáz kép egyhuzamban, ha kell ugyanúgy eláll hónapokig.
Jó dolog egy IPC, de ezek az akkuk még egy retek töltővel sem lustulnak el. -
Kernel
nagyúr
válasz
Dluinet #8388 üzenetére
Nekem is bizonytalan volt, szétszedtem, érintkező felületeket törölgettem, nem javult. Azután egyszer ismét megpróbáltam, talán jobban megdörzsöltem az aranyozott felületet vattapálcikával, vagy nem tudni miért, de azóta egész jó.
Durvább beavatkozást persze senkinek nem ajánlanék, ezt csak azért teszem hozzá, mert láttam én már csiszolópapíros videófej "javítást" is és hasonlókat.
-
Gondwana
addikt
válasz
Dluinet #8383 üzenetére
Tessenek olvasni...
(Amikor elkezded bepakolni az akkukat, onnantól van 8 másodperced, hogy elkezdd a felprogramozást - MODE/CURRENT, illetve adott még a nyomvatartós indítás, azaz nem elég csak megnyomni először a gombot, hanem nyomva is kell tartani. Ha nem jött össze, akkor jön csak a kihúz-bedug.)Én köszöntem, de saját részre maradok a CM420-nál. (A cégben meg balettozunk az IPC-1/IPC-1L-ekkel tovább - már kezdik a pultosok is megtanulni a használatát.)
-
sz.j
nagyúr
válasz
Dluinet #8219 üzenetére
Köszönöm az infót, valószínűleg élni fogok vele.
Viszont lenne egy újabb kérdésem.
Átmenetileg hozzájutottam két GP ReCyko 2000mAh (Pre-charged Rechargeable) tölthető elemhez. Kérdésem az lenne, hogy egy Energizer (model: compact charger, sec:AA-2× (2,8V-240-280mA) 1,568VA)) töltővel mennyi ideig szabad tölteni ezeket az LSD elemeket, hogy feltöltődjenek, de ne károsodjanak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- ASUS RT-AC68U
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest