- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Blue Eagle #8888 üzenetére
Full of win
Tudod/tudjátok mi volt a baj? A varta superlife elem egy lehelettel rövidebb, mint a duracell turbo max, és ezért nem ment rendesen. Szemmel nem is látni, de ha két duracell közé teszek egy vartát és ráteszek egy kemény sima tárgyat, akkor ki tudom pöckölni a középső vartát.
-
blattida
nagyúr
válasz
Blue Eagle #8890 üzenetére
A nikkel-cink akkuk valóban nem rosszak, de speciális töltőt igényelnek, tehát ez a megoldás egy kicsit nagyobb beruházást igényel...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Blue Eagle #8888 üzenetére
Hoppá, még egy ötlet, köszi! Ez logikusnak tűnik.
-
Takuun
aktív tag
válasz
Blue Eagle #8806 üzenetére
SonyEricsson BST-33 Li-Polymer 950 mAh
Kedden töltöttem fel 100 %-ar 7 év után először, és azért használtam a telefont, ma (csütörtök) 65 %-on áll!
Hihetetlen!
Az biztos, hogy bármilyen telefont veszek, ha cserélhető az akku akkor Polymert fogok nézni, de minden más eszközbe is amihez lehet kapni. Mondjuk olvastam is valahol, hogy a Polymerek hosszabb élettartamú akkuk, mint az Ionok. -
Kernel
nagyúr
válasz
Blue Eagle #8790 üzenetére
Fuji A350 például tud kisütni. 2xAA táp, kisütés előtt figyelmeztet, hogy csak Ni-MH akkunál alkalmazzuk a funkciót.
Persze, ez nem egy komoly gép, régi is, csak az érdekesség kedvéért:
-
törölt tag
válasz
Blue Eagle #8792 üzenetére
Nekem az első telefonom az egy Alcatel One Touch Club volt, és azon igenis volt kisütés opció!
-
válasz
Blue Eagle #8790 üzenetére
lítiumra minek is kéne
-
blattida
nagyúr
válasz
Blue Eagle #8707 üzenetére
Akkor még egész tűrhetőek.
Persze, csak ahogy beírtad, hogy csak 250mA-t tudtál kivenni belőlük, az olyan volt, mintha sokkal többet lehetne várni tőlük.
-
ludla
őstag
válasz
Blue Eagle #8701 üzenetére
Canon PowerShot A810
-
blattida
nagyúr
válasz
Blue Eagle #8697 üzenetére
Még flitteres álmainkban sem tudtak ezek ekkora kapacitást újonnan, jó, ha a harmada teljesült...
Kizárt, hogy tartósan tudjanak még ekkora áramokat kiadni magukból, főleg, ha rendszeres használatban vagy állásban voltak.
-
Ádyka
őstag
válasz
Blue Eagle #8703 üzenetére
Mázli. És áramot is tudnak leadni? Vagy 100 mA-es kisütéssel produkálja ezeket az értékeket?
-
kugyu21
senior tag
válasz
Blue Eagle #8649 üzenetére
Én is mindig onnan veszem.
-
válasz
Blue Eagle #8649 üzenetére
Szívesen
-
Ádyka
őstag
válasz
Blue Eagle #8642 üzenetére
Ha azt mondom, hogy más helyen 2 vagy 2,5 csomag normális akkut is kapni ennyiért, akkor szerintem te is tudod a választ.
-
válasz
Blue Eagle #8637 üzenetére
én a munkahelyemre kérem, akkor áttudom venni személyesen a postástól
-
válasz
Blue Eagle #8635 üzenetére
postával neten rendelni ugyan annyi mintha megvennéd a boltban, csak meg kell várni
-
Csabi1984
addikt
válasz
Blue Eagle #8612 üzenetére
Még názegetek akkor
-
Csabi1984
addikt
válasz
Blue Eagle #8610 üzenetére
Szia. Kérdés mit jelent a kezdő cimszó? Azért írtam be a kérdésemet mert van egy multiméterünk de még név sincs feltüntetve és egy "márkásabbal" összevetettük kicsit pontatlan a mi műszerűnk - azaz ahogy írtad pontatlan. De nem elem vizsgálathoz kellene hanem bármi más méréséhez. pl PC feszültség mérés mert ugye a szoftveres mérés nem igazán pontos
Magyarán nincs szükségem ledes háttérvilágításra mert nem intenzív használatról lenne szó, de azért ha mérek azért ne tévedjen sokat. Nem mindegy, hogy 3,3 V vagy 3,45 vagy 3,5V
-
válasz
Blue Eagle #8556 üzenetére
ha már van több féle méretű akkud, akkor a tronic töltő lesz a befutó
jó áron Eneloopot: nézz körbe Nagykanizsán, mert amennyivel olcsóbb lenne a neten azt a postaköltség elviszi
de aztán lehet, hogy itt olcsóbb
adaptert az ebay-en szoktam nézni
-
válasz
Blue Eagle #8554 üzenetére
vannak adapterek is:
-
válasz
Blue Eagle #8550 üzenetére
amit ajánlanak, az csak AA és AAA méretűt tölt, kisüt 3 különböző áramerősséggel (meg khm karbantart
)
egy töltőállomás, de ilyenre nem hiszem, hogy valakinek is szükség lenne
-
Ádyka
őstag
válasz
Blue Eagle #8541 üzenetére
Ennyi pénzért minden nap adnék neki egy misét
-
kugyu21
senior tag
válasz
Blue Eagle #8508 üzenetére
Nálam az Eneloop-ok megjelenésével, a korábbi, nem LSD akkumulátorok csak solarkertilámpában teljesítenek szolgálatot. Ott nem kell nagy áramot leadni és a napi kisütés-feltöltés miatt nem játszik az önkisülés.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Blue Eagle #8468 üzenetére
Itt jönnek a képbe a realitások:
– 200 mA még kevés ahhoz, hogy túlfőzze a mai akkukat, ezért elegendő egy időzítős védelem. 14-18 órás, töltője válogatja. Mivel ahhoz viszont kicsit sok, hogy például feledékenység esetén napokig rajta maradjon, ami a kisebb áramú töltőknél megengedhető.
– Olcsó töltő --> olcsó alkatrészek. Nem valószínű egy jobb elektronika, áramgenerátorral, vezérlőchippel, kapcsoló FET-ekkel.
Ami irritáló ilyenkor, hogy ködösítenek, mintha direkt meg akarnának vezetni. A tojás formájú Varta töltőnél is az volt, hogy bár én tudtam ezeket a realitásokat, sőt nem is vásároltam volna ilyen töltőt (akcióban gyakorlatilag ingyen adták, 4 db R2U akku mellé), de ott voltak a kezemben a többnyelvű papírok, meg a táblázat, és még mindig nem bírom kibogozni, hogy a megadott időpontokban nekem kell megszakítani a töltést, vagy mi van ilyenkor?
Persze abban is csak egy SMD CD4017 vagy hasonló számláló volt, ami egy kondenzátor többszöri töltését-kisütését számolja, 15-16 óra után áll le.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Blue Eagle #8466 üzenetére
Nem képesek odaírni a lényeget, még egy szakembernek is találgatni kell, még csak nem is a kereskedő hibájából. A csomagoláson, vagy a gyári honlapon sincs több információ.
A vásárlónak kell kitalálni, hogy valószínűleg nem kapcsol ki hamarabb, mint 18 óra után. Viszont általában lesz hozzá egy táblázat (amiből csak otthon, a csomag szétbontása után derül ki, vagy még akkor sem egyértelműen), hogy milyen kapacitású akku esetében, hány óra után kell nekem kivenni az akkut.
Tehát ez is csak tipp, mert a tapasztalatok és realitások alapján az ilyen 200 mA-es töltők csak időzítősek szoktak lenni. De ezt egy laikus honnan tudná, én sem vennék rá mérget, mert a szokottól eltérően ez nem 2x2-es, hanem 2x1 rendszerű, vagyis ki tudja, mi van benne.
Láttam üzletben pont azt is, végkiárusításban le volt árazva. Nem mintha különösebb szükségem lett volna rá, inkább csak szakmai kíváncsiságból nézegettem, de csak felbosszantott.
-
ludla
őstag
válasz
Blue Eagle #8452 üzenetére
Nekem Active Energy akkutöltőm van most lesz 1éves és semmi gond vele, az Aldiban tudol venni szerintem ettől több pénzt kiadni töltőért felesleges. Akkukat GP NIMH ReCyko+ 2100mAh használok és teljesen tökéletesek és olcsók is!
-
laszlo168
senior tag
válasz
Blue Eagle #8452 üzenetére
az enyém 1 év után megadta magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest