- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
korpicschess #9321 üzenetére
néztem én is őket bár nekem AAA Eneloop kell
jó árban kínálják, remélem eredeti termék és nem selejt
megnézem őket pénteken hátha -
*Ropi*
félisten
válasz
korpicschess #9327 üzenetére
Egy biztos: ezekkel nem lesz olyan, hogy kiveszed a töltőből, fél nap múlva fotózni akarsz vele de addigra lemerül.
-
*Ropi*
félisten
válasz
korpicschess #9323 üzenetére
És tényleg: hajnalban nem megy a matek.
(#9324) kerekfej: Van már belőle többször újratölthető is, meg ahogy előttem is írták: ár / érték arányban felesleges kiadni rá pénzt, mert a 2000 mAH-s is tökéletesen megfelel átlagos felhasználásra.
-
kerekfej
őstag
válasz
korpicschess #9323 üzenetére
Ez jónak tűnik Eneloop XX A 2450mAh 1.2V (újratöltés max 500x):
-
*Ropi*
félisten
válasz
korpicschess #9321 üzenetére
Azért vicces, hogy a 8 db 10 Ft-tal drágább, mint 2 x 4 db: ennyit a mennyiségi kedvezményről...
-
Nagya21
addikt
válasz
korpicschess #9266 üzenetére
HAli!!
A szürke tronic akksi nem eneloop rendszerü, az melegedhet ennyire.
Ha olcsó alacsony önkisülésüt akarsz, akkor vegyél IKEA-s akksit, 1200huf/4db.
Üdv Nagya -
And
veterán
válasz
korpicschess #9268 üzenetére
"Eneloopnál is csak 4 év a várható élettartam?! Azért remélem nem.
(elvégre 5 év után még 70%-os töltöttség marad...)"
Nekem ennél öregebb, első generációs eneloop-jaim is vannak, és hozzák az adatlapon szereplő minimális kapacitást (>1900mAh). A második mondatot pedig az önkisülésre vonatkozna - ha igaz volna -, nem az élettartamra. Hiszen ha az állásban ki is sül (nem mélyen!) egy akku, az nem jelenti azt, hogy ne volna újratöltve használható. Vagyis az önkisülés töltésveszteséget (avagy töltöttségcsökkenést) jelent, nem végleges kapacitásvesztést. Persze olyan is van, de utóbbira éppen a megélt ciklusszám van hatással, az meg a hosszú állás alatt pont nem növekszik. -
válasz
korpicschess #9268 üzenetére
eneloop és társai az más
-
válasz
korpicschess #9266 üzenetére
4 év? Akkor igen, még akkor is ha nem használtad.
-
And
veterán
válasz
korpicschess #9263 üzenetére
Mondjuk a 'töltés vége' is a töltés része, szóval édesmindegy, hogy töltés közben milyenek, ha egyszer a végén forrón veszed ki belőle az akkukat. A hőfejlődés amúgy is a folyamat vége felé jelentős - mod: legyen az bármilyen típusú NiMH-akku - , mikor az addig kémiai reakcióra fordított energiát a cella egyszerű fűtésre kezdi használni. Az meg, hogy az ember 90% körül kiveszi-visszarakja, ugye eléggé életszerűtlen.
Sajnos ha ennyire nem biztos a töltésvég-detektálása, akkor a jobbféle akkumulátorokat is hajlamos lesz felforralni a teletöltődés közeledtekor, nem csak a gyengébbeket. Csakhogy amíg egy normális töltőben erre az esetre ott van a hővédelem (néha bizony a Voltcraft IPC-1L is eltossza ezt a dolgot, csak ott a kisebb töltőáram és a hőlimit megakadályozza a cella káros forrósodását), ezekben a Tronic-okban olyan nincs. -
Nagya21
addikt
válasz
korpicschess #9263 üzenetére
Hali!
Ha sima normál akkuknál produkálja, akkor az azt jelenti, hogy öregszik az akkud, hamarosan kuka.
Ez a töltő a kis belső ellenállatu akksit szereti(eneloop, piros tronic, etc etc), ott sztem nem lesz problem.
Üdv Nagya -
And
veterán
válasz
korpicschess #9261 üzenetére
A melegedés nem bug, hanem feature, legalábbis 1A-es töltőáram mellett, és akkor, ha nem a legjobb LSD akkutípusok valamelyikét használod. Hővédelme nincs, a töltés végi hőfejlődés meg - bizonyos mértékig - teljesen normális, a töltés velejárója. Sajnos ezeknek a relatív olcsó töltőknek ez a rákfenéjük, képesek felforralni az akkukat, és ezen az adott töltővel nem tudsz segíteni. Kisebb áramot nem lehet beállítani rajtuk, és a hőmérséklet figyelését is rádbízzák. Ennyi pénzért ez van, ezt kell szeretni. Vehetsz mellé egy kisebb áramú (300..500 mA-es) töltőt, vagy egy drágább / normálisabb (állítható áramú, esetleg cellahővédelemmel ellátott) példányt.
-
Andrew31
senior tag
válasz
korpicschess #9256 üzenetére
325-tel számolva 2746Ft/4, dobozkában, színesből, a Panasonic az ~3070Ft.
Nekem mindegy, nem kötelezek senkit, én magyar boltból nem veszek többé, 400 vagy mennyi volt külön a dobozka hozzá... -_-
-
Piftuka
veterán
válasz
korpicschess #9238 üzenetére
Természetesen én is megkérdeztem.
Elfogyott mindenhol.
Szerk.: Azt mondjuk nem értem, hogy ha ezek ilyen népszerű termékek, akkor miért nem hozatnak belőlük sokkal többet egy-egy ilyen akció során!?
Ugyanis a 3-4 db/üzlet árukészlet enyhén szólva megmosolyogtató.
-
Kernel
nagyúr
válasz
korpicschess #9232 üzenetére
Újabb irányzatok szerint (ami egyébként nem olyan új, Ansmann-nál is például már elég rég megjelent ilyen), van lehetőség a memóriaeffekt kivédésére, frissítésre a töltés-kisütés gyorsan váltakozó kapcsolgatásával is, amit előbb már pedzegettem.
Természetesen ezt úgy kell elképzelni, hogy átlagértékben a töltésből van több, hogy közben azért növekedést lehessen elérni. Akku behelyezésekor a processzor mér és dönt, hogy szükséges-e frissíteni, vagy mikor, mit kell csinálni.
Ilyen töltőknél elvileg nincs szükség külön kisütőre.
A gyártók főleg a laikusoknak igyekeznek kedvezni, akik számára egy IPC-1 már túl bonyolult műszer, a mértékegységekről sincs semmi fogalmuk.
Míg haladóbbak számára viszont zavaró lehet, hogy nincs ráhatása az eszközre, töltőáramot sem tudja kisebbre venni stb. Tehát ez egyéni kérdés, hogy kinek, mi fekszik jobban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest