- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Nem tudok ilyen boltot, és szerintem manapság nem is várható el egy üzlet személyzetétől, hogy ilyen szintű információkat ismerjenek (a gyártótól sem, hogy kérésre megmondja). A legegyszerűbb módszer, ha multiméterrel - ellenállásméréssel - rámérsz a harmadik vezeték és az akku negatív pólusa közé. Ha szerencséd van, ellenállást találsz ott, ami lehet fix, vagy hőre változó értékű. Utóbbi kiderül, ha az akku / belső panel szigetelt burkolatát megfogod, és a kéz melegére szignifikánsan változik (NTC jelleg esetén csökken) a mérhető ellenállás. Ha nincs szerencséd, másra szolgál ez a vezeték.
Azzal is próbálkozhatsz, hogy egy tápegységről 4..4,2V-ot (vagy három sorosan kötött AA-elemet) adsz a lejátszó + és - pólusai felé, mintha azt töltött akku adná. Ha megy úgy is, akkor tök mindegy, mire való az ismeretlen vezeték. -
And
veterán
"Akkor nem kellene erőltetni azt a 2 kábeles akksit, hiányozna neki, ha csak kettővel lenne bekötve"
Ezt én innen nem fogom tudni megmondani neked. Ha letisztázható, hogy mire való a harmadik ér, vagy hová megy a belső nyákon, akkor esetleg. Egyes mobiltelefonok sem indulnak el, ha csak tápot adsz rájuk az akku felől, de szakadást látnak a harmadik (vagy negyedik) vezetéken, mivel valamilyen határozott értéktartományú ellenállást várnak az utóbbi(ak)ra. Lehet akár kommunikáció is, bár ez egy ilyen kis akkunál (meg egyetlen vezetékkel, ami nem lehetetlen) már eléggé erőltetett feltételezés.
"Más ilyen 3,7 voltos 340mAh-ásat nem találtam."
Ha a kapacitása nem pontosan egyezne a gyári eredetiével, az nem jelentene feltétlenül gondot. Az alakja, mérete, illetve a harmadik pólus szerepe már sokkal érdekesebb lehet. -
And
veterán
Hogy van benne retesz- (meg még ki tudja, mire szolgáló) áramkör, az elég jól kivehető a fotón.
"az enyémen a harmadik az a föld kábel ugye?!"
Egy akkunak nincs 'földje', csak negatív és pozitív pólusa. A harmadik vezeték az általában akkutípus / kémia azonosítására szolgál (legalábbis régebbi mobilokban, ez meg nem mobiltelefoné), egy fix értékű ellenállás a negatív pólushoz képest. De lehet hőszenzor, változó (pl. NTC) ellenállás is, vagy egyéb spec célt is szolgálhat. A csere-esélyesként belinkelt példányon mindenesetre csak két vezeték látható.. -
And
veterán
(Az azért érdekes lehet, hogy milyen fajtájú / kémiájú az az akku, és ha pakk, akkor hány cellából áll. NiMH-ban még én sem láttam ilyesmit - persze ettől más még találkozhatott hasonló jelenséggel, mint te -, viszont például lítium-ion vagy -polimer akkuk belső reteszáramköre is okozhat ilyesmit a félvezetős kapcsoló vagy a hőszenzor hibája miatt. Szóval ez nem feltétlenül az akku hibája, bár a védőáramkör annak a házában van. Meg ugyan a valószínűsége elég kicsi, de elvi lehetőség még arra is van, hogy nem az akku oldalán jelentkezett a probléma, hanem a táplált készülék áramfelvétele nőtt meg valamilyen hiba következtében.)
-
Kernel
nagyúr
Régebben olvastam az eneloop weboldalán, FAQ, ha jól rémlik: feltöltve tároljam, vagy ne?
A hivatalos válasz mindössze annyi érvet hozott, hogy ha töltve tárolod, akkor esetleg tudod használni is, ha hirtelen szükség lenne rá. Ha viszont kisütve, akkor sajnos kénytelen leszel tölteni.
(De ezt én már a saját szavaimmal átalakítottam, pontosan nem emlékszem.)
-
And
veterán
Amennyire tudom, a NiMH-cellák élettartamát (végleges kapacitásvesztését) a Li-ion akkukkal ellentétben nem befolyásolja a kezdeti töltöttségi állapot, ha hosszú távon tárolod azokat. Tedd valami hűvös helyre, a következő használat előtt pedig engedj rájuk egy frissítő programot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Filmvilág
- Autós topik
- Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest