- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Mivel minden jel szerint BC700 klón ez is, illetve annak modifikált változata, kisütés közben bizonyára 0,89 V-nál fog átváltani töltésre.
Lehet szemlélni az akkuból kisütött mAh mennyiséget is, tájékozódás, tapasztalatgyűjtés szempontjából.
Az érdekesség kedvéért nem az IPC1 az eredeti, hanem La Crosse, USA fejlesztésű cucc. Ezt a Voltcraft is csak átvette IPC néven, noha nekik is vannak komoly műszerfejlesztéseik, töltőik is, de úgy látszik, a Voltcraftnak is megtetszett ez a konstrukció, sok évvel ezelőtt. Mint ahogy sok szakmabeli felhasználó tetszését is kiváltotta.
-
Kernel
nagyúr
Akkor így már érthető a működése, legfeljebb az nem stimmel, hogy 5V x 2,1A = 10,5W, amit ugyebár fizikailag képtelenség biztosítani egy 7,2VA-es tápegységről.
De amúgy is, mire lenne 2,1 A terhelhetőség, ha egy szabványos eszköz úgyis csak 500 mA-ig terheli, amennyiben nem kompatibilis az erősebb töltővel, ennek okaként hivatkozhatnék a korábbi hozzászólásomra.
Másik, ami furcsának tűnt előzőleg, hogy aki szerelt már szét IPC / BC töltőt, az tudja, hogy a hátsó részében elég szűk a hely, noha én is úgy gondoltam, oda még be lehet préselni egy csatlakozót, meg egy kis DC-átalakítót is.
-
Kernel
nagyúr
IPC1 tud 1,8 A töltést is, ha csak a két szélső slotba teszünk akkut. De úgy néz ki, ennél nincs ilyen, hanem az IPC1-L-nek felel meg:
http://www.i-tec.cz/?t=3&v=262
Az USB pedig kész rejtély, több okból is.
-
Gondwana
addikt
1az1ben IPC-1, csak nem Conrad-sajàtmàrkàs ( = Voltcraft), de a kétakkus 2A töltés meg az autòs adapter is adott.
A képeken nyoma sincs USB portnak, ràadàsul a felülnézetin se làtom, hol férne el, valamint, ha mégis 0.7A a teteje, akkor a 3V 2.8A töltőből hogy hajt ki 10W felett (5V x 2.1A)? -
Kernel
nagyúr
Felesleges szerintem XP-t újratelepíteni, mert a Windows részére a BIOS szolgáltatja az információt, az akku elektronikájával karöltve, egy szabványosított rendszerben. Vagyis a Windows az adatokat csak kiolvassa a BIOS-ból.
Amit Windowsban lehet állítani, százalékos küszöbértékek például, de azt tetszés szerint állíthatod bármikor (hány százaléknál hibernáljon stb.).
Kalibrálni kellene az akkut, vagyis teljesen lemeríteni, míg kikapcsol a gép. Utána feltölteni, míg kialszik a töltésjelző LED.
Merítés alatt folyamatosan menjen a gép, vagyis átmenetileg inaktiválni kell az automatikus kikapcsolásokat (kijelző menjen, ne legyen se hibernálás, se készenlét). Lehet közben terhelni a processzort videólejátszással is, hogy gyorsabban leszívja az akkut, ha úgy jobban tetszik. Utána töltés közben mindegy, hogy használod, vagy nem, de nyilván lassabban töltődik, ha terhelve is van közben.
-
Csak akkor vedd meg, ha tényleg működik
Általában az ilyen régi típusoknál előfordul, hogy elromlanak, és szinte már minden akkura hibásat jeleznek, vagy egy kevés töltés után átváltanak csepptöltésre.
Nekem is van hibás akkutöltöm, de lehet csak kondikat kéne kicserélni benne és működne rendesen. -
And
veterán
A multimétert DC-árammérés állásba kapcsolnod. Mivel az árammérés külön aljzatokon történik, ráadásul az általánosan használt digitális multimétereken méréstartománytól függően két külön mérőhüvely is van árammérésre (3+1/2 digites DMM-nél az egyik a 200 mA-nél kisebb, a másik a legfeljebb 10-20 A-es tartomány mérésére), az egyik mérőzsinórt átdugod ezen aljzatok valamelyikébe, a másik marad a közös (COM) bemeneten. Az árammérő műszer egy rövidzár, tehát a töltőáramot csak úgy tudod kimérni, hogy a műszert sorosan kötöd az akkuval. Hogy az akku melyik pólusán mérsz, milyen bekötéssel, az mindegy, legfeljebb kijelzéskor kapsz egy negatív előjelet az áramérték elé. A mérés gyakorlati megvalósítása kicsit macerás, mivel az akku mérendő pólusát ki kell bújtatni a töltőrekeszből (miközben a másik pólus továbbra is érintkezik a töltővel), és az áramot mérő műszerrel kell zárnod a töltő áramkörét.
-
tboy72
aktív tag
Én még december elején rendeltem onnan, mert azt írták, hogy : "in stock".
Na azóta is várom...
Egy kis cetlit kaptam az EniTime LSD akksik mellé csomagolva, hogy majd... lesz.
Mindegy, majd megjön (elajándékozom anyáméknak). Inkább megdühödtem és a Conradtól rendeltem egy IPC-1L-t 24 órás kiszállítással (hamá ingyé van...)
Most azt várom... -
Petzval
senior tag
A max. 4x AA/AAA-Akkus 4x AA / AAA elem
- Einzelschachtüberwachung - Egyéni felügyelet
- DeltaU-Abschaltung - DeltaV átvágás
- Ladestrom AA: 1000mA, AAA: 500mA - Töltőáram AA 1000mA, AAA: 500mAHa komolyabb géped van és bíztosan akarod az akkuidat tudni akkor az IPC-L ajánlott.Annál is -DeltaU észleléssel kapcsol le de ki lehet íratni csatornáként mennyit tett bele. Volt olyan hogy egy akkuban (2500-as) 350mA töltés volt ilyenkor a delikvens nem tudja miért nem működik a garnitúra.Az 1A-es töltőáramot soknak találom, egy ceruzaakkunak az sok.
-
Petzval
senior tag
Csak azt nem tudják az általad feltett töltők hogy van e elég töltés az akkukban. Ugyanis a -delta U lekapcsolás csak azon alapul hogy az akku nem tud felvenni több töltést, de hogy a kapacitásához képest mennyi van benne azt nem tudni.Azt csak az IPC-k tudják kijelezni.
-
csiga8
senior tag
Szerintem nem rossz ajándék lett ez a Tronic töltő. Az akciós AA akkuit vele töltöttem fel, majd egy tesztet nyomtam az IPC-vel, és 2050-2200 MAh közöttiek az akkuk. 899 Ft/4db áron a gyereknek a szirénázó autóiba tökéletes lesz. Ha hamarabb lemerül, annak csak azanyja fog örülni!
Szóval merítés után ismét visszatettem a Tronic töltőbe a Tronic AA akkukat, és max 3-4 C fokkal lehettek melegebbek, mint az IPC-1L-ben 200 MA-s töltésnél. Töltés vége után fél órával már hidegek.
Ezek a tapasztalataim, ha valakinek segítettem. Ezután majd egy anyuka teszteli.... -
csiga8
senior tag
Már több mint 2 órája vannak a C akkuk benne, de még mindig csak langyosak.
A feltöltési időre, és a végén a melegedésre leszek még kíváncsi.Egyébként eddig szimpatikus a töltő a hülyeállósága, egyszerű kezelhetősége, és a kinézete miatt. Egyszerű usereknek fejlesztették, lerí róla.
Hosszútávon meg majd kiderül, hazavágja a belevalókat, vagy sem...
-
csiga8
senior tag
Köszönöm, vettem én is. Keresztfiam anyjának lesz. Most próbálgatom, valóban teljesen automata, de a kisütés funkció eddig max. 3 perc volt, és csak akkor merít, ha lemerült akkut teszek bele. A hozzávett akciós Tronic AA akkukat sem forralta, most jelenleg a hűtőnk szagtalanító akkuit tölti. ( 4 db C akku, akciós Tronicok
). Az első óra elteltével langyosak az akkuk.
A lényeg, hogy automatán csepptöltésre kapcsol, és jó sok akku fér bele. Keresztfiam rengeteg elemes játékához lesz akku kiváltásra.
Anyukának teljesen jó lesz, ebben tárolhatja is az akkukat "jó" szokásához híven...
( a gagyi fali töltővel már odavágott néhány akkut így)
Nem kell gombokat nyomogatni, állítgatni, csak azt nézni, hogy piros, vagy zöld.Az IPC-1L-em azért sokrétűbb, viszont ez tényleg olcsó...
-
Nagya21
addikt
Hali!
Igen ezt, de mielőtt megvennéd olvas el a technikai adatait, ha ott szerepel a -DeltaU lekapcsolás(szerintem fog) meg a kisütés (szerintem ez is fog), cellánkénti töltés, akkor sokat nem vesztesz vele.
Olyan akkut kell venni amin szerepel a gyorstöltés(Schnell- Rapid- etc.), azok már egész jól birják.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
Hali!!
Én ezt a töltő is ajánlom, (az unokatesomnak vettem a gp.hu-n):Minwa MW6178 autós töltővel most 5719píz. -Delta U-ra kikapcsol, kisütés funkció is van, cellánként tölt.
Éjjel nem ajánlatos használni, mert hangos sípolásokkal jelzi a dolgait
(kisütés vége, töltés vége)
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
-
Degeczi
nagyúr
azt írták (a környékemen nincs Interspar, amúgy ennyit tényleg megért volna) ez a kombó volt 1990
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen széket vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kutya topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Opel topik
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest