- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Karcsi1001
tag
csakb,
hiába olvasom, olvastam sokat vissza (persze nem mind, az igaz), számomra majd mind kínai. Sokan sokféleképp magyarázták az előnyöket, hátrányokat. Csak én nem értettem belőle túl sokat. Azért kérdeztem meg, hogy egy egyszerű választ kapjak: melyiket, mit vegyek.
Eddig az jött le Dluinet segítségével (köszönet érte), hogy ezt a Voltcraft IPC-1L - et vegyem. De még az aksit szeretném egyértelműsíteni.
Szerinted a Sanyo Eneloop AA 2000 jobb, mint a 2700-as? Inkább azt vegyek hozzá? Bocs a nehéz felfogásomért. -
Petzval
senior tag
"a már discharge-re állított cellát átnyomja charge-re, amikor berakom a következő akkut."
Nehogy már ezt hibának vedd! A kezelési utasításban benne van hogy hány mp alatt kell végezni vagy gombot nyomni, ez mindegyiknél így van! Pld az első akku betétele után 7mp-en belül lehet csak töltőáramot állítani.
-
And
veterán
Speciel AA-eneloop cellákat nyugodtan tölthetsz 500 vagy épp 700 mA-rel is akkor 4 ill. 3 óra töltési időre számíthatsz, de lehetőleg kisütéssel indíts. A hivatalos gyári eneloop töltők között akad olyan is, amelyik >1A-rel (sőt, egyetlen cellát akár 1,68A-es árammal) tölt. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a 200 mA-es (normál vagy C/10 áramú) töltés bármilyen káros következménnyel járna, csak nagyon lassú. Ha ráérsz, természetesen megengedheted magadnak
, csak a 14 óra néha bizony túlságosan hosszú idő.
Ja igen, ahogy írod, a következő akku 'túl gyors' behelyezése nem csak az előzőleg betett példány áramát, hanem a kezelési módját is el tudja állítani. -
And
veterán
Csak sajnos az IPC-1L általam közelről látott 3-4 példánya mind apró bugoktól szenvedett, ami a kezelést illeti. Méghozzá ugyanott, úgyhogy ez valószínűleg szoftveres eredetű, és nagyon nem említi a manual. Ilyen tapasztalható pl. az áramérték beállításakor, merthogy néha többszöri és határozott gombnyomásra sem reagál, máskor meg mindegyikre. Aztán az sem túl szép, hogy ha nem várod meg a frissen betett akkunál az üzemmód és áram stabilizálódását (az utolsó gombnyomástól számított 8 másodpercet), akkor a következő cella behelyezése visszamenőleg elállíthatja az előző áramát. Hogy annak mi értelme van, hogy az elsőre behelyezett akku árama lesz a többire is maximálisan beállítható érték, azt megint nem tudni, de ezt legalább említi a leírás is, tehát ez nem bug, hanem feature
..
"Az meg már inkább fekete mágia szerintem, hogy ki milyen áramokkal süt és tölt. Én nem hiszek abban, hogy a nagyobb áram egészségesebb a cellának, de hagynám magam meggyőzni, ha bizonyíthatóan így van."
Senki nem mondta, hogy mágia lenne, de bizonyos akkuk marhára nem szeretik már a 700 mA-t sem, a 200 mA viszont nyugodtan kiváltható magasabb értékkel egy AA-méretű eneloop esetén, mert - ahogy előttem is írták -, az jóval nagyobb töltőáramot is gond nélkül elvisel. Ez pedig teljesen típus-, kivitel- (LSD / hagyományos), kapacitás-, használtság-, általános állapot- és gyártófüggő lehet, meg még ki tudja, mi határozza meg.. -
Petzval
senior tag
Nos én egyszer siettem és nem 500-ra állítottam a töltőáramot hanem 700-ra. Meglepve tapasztaltam hogy a töltő állandóan kikapcsolt és a töltési idő erősen hosszabbodott. Ugyanennél a garnitúránál a legközelebbi töltést 500-ra állítottam és a töltés simán végigment.Én az akkuhoz alkalmazkodom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Autós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Acer notebook topic
- LEGO klub
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest