- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Santiagain
őstag
válasz
tomcsi23 #7507 üzenetére
A kettő között is vannak fogyasztók, de le fogom tesztelni, ha feltöltődött. Mindenesetre van 1-1 garnitúra 2007-ben gyártott 2000 és 2500mAh-s Energizerem is. A legrosszabb állapotban a legnagyobb kapacitással bíróak vannak. Azok már tényleg csak távirányítóba, egérbe jók.
-
gomez011
csendes tag
válasz
tomcsi23 #7271 üzenetére
Igazad lehet, töltésnél a hőelvezetés nembiztos h annyira nyerő! Főleg ugye a felületét hüttőm, a belseje attól még lehet forró és nem is képes felvenni több töltést ilyen áramnál. Egyébként a két gyengébb akksi 1,40nél azt mondta, ő teli van, másikak 1,48-1,50ig töltődtek. Csak azért nyomtam 700al, mert csütörtökön használatba kellett vennem, különben türelmes vagyok.
-
gomez011
csendes tag
válasz
tomcsi23 #7269 üzenetére
Jogos a kérdésed! Én is éreztem a töltéses szakaszokban, hogy eléggé melegszenek(pontos fokot nem mértem, csak kézbentartva 1-2 mp után kellemetlenül meleg volt, de IPC a töltést nem szakította még meg) Aztán a második körtől egy leszabályozott 12cm es ventillátort tettem az IPC hez, így teljesen hangtalan volt, de mégis járatta a levegőt a töltőn és az adapterén. Így langyosak voltak folyamatosan, de különben lehet bekapcsolt volna a hővédelem.
-
TeeJay
félisten
válasz
tomcsi23 #7153 üzenetére
igen fekete Tronic
és itt is az van ha IPC-vel töltöm fel és berakom a telefonba már csak 2 csíkot mutat a 3-ból
nem tudom mitől lehet a Panasonic telefon ezt mutatjaelső tapasztalatok alapján jónak tűnik az akku főleg 250forintos áron
persze mivel van a notebook egeremben is 2 darab AAA első gen. Eneloop így van összehasonlításom
nos azok 80x mAh-t nyomnak és 10mAh nincs köztük szóval ha tényleg kell kraft még mindig Eneloop
viszont az drágább sokkal szóval telefonba meg vérnyomásmérőbe tökéletesmondjuk nem IPC tulajok járhatnak vele kevésbé jól mert pl első alkalommal mikor meglett a frissítés első köre 2 akku között volt 100mAh eltérés is, az pl egy pech-es pároztatás során gáz.
ha meg valakinek csak olyan egyszerű töltője van ami párban tölt akkor meg főleg...
így IPC-vel bátran mertem venni és szerencsére össze is jött 4 közel azonos pár -
TeeJay
félisten
válasz
tomcsi23 #7103 üzenetére
de pont előző hsz.-ben számoltam ki hogy sajnos az akku még mindig drágább kis fogyasztású eszközbe.
itt néztem árakat : [link]Energizer-Duracell ultra elemek már 200forint körül jönnek ki
de egy Panasonic Maxell Varta Sanyo Philips tartós alkaline kijön 100-150forintból darabra és ezekkel tuti elmegy 2-3évet egy távirányító
nos mivel egy Eneloop meg 800forint körül van így abból 7-8ilyen elem vehető ami 15-20évig biztosítja a működést, tehát ennyi idő után hozná vissza az akku az árát. na most te garantáltan meg tudod mondani hogy 20év múlva működőképes lesz még az az akku vagy nem játszódik le benne valami kémiai folyamat amitől zárlatos lesz? oké egy Eneloop biztos jól bírja de sehol nincs 20éves tapasztalat még vele sajnos.az ennyire kis fogyasztású eszközökbe kár akkut venni, a maximum amibe megérheti még olyan cucc amiben max 1év alatt kimerül a legtartósabb alkáli elem is. na oda megérhető mert 7-8év után már az akku visszahozza árát.
-
peti_s
addikt
válasz
tomcsi23 #7098 üzenetére
Napelemes kerti lámpába ami így hirtelen eszembe jutott, habár oda jobb a NiCd a rendszeres mélykisülés, és a túltöltés miatt. Másfelől, ez nyilván marketing fogás, h milyen tartós a termékük, de én személy szerint támogatom azt, hogy a háztartásban ahol csak lehet akkukat használjunk. Az elem gyártásakor már tudni lehet, h ez mindenképp szemétben fogja végezni max 3 éven belül, viszont az akku estében könnyen lehet, az eneloop példájából kiindulva, hogy ez csak 10-20-30 év múlva fog megtörténni.
-
TeeJay
félisten
válasz
tomcsi23 #7098 üzenetére
mondjuk igaz, az unió erre is rászállhatna mert ha 100-200 forint körül van tartós elem akkor már olcsót mondtam miközben egy Eneloop kijön 700-ból és 1800-2100x újratölthető ráadásul nagyobb is a kapacitása mint egy elemnek ha jól tudom...
és itt nincs hátrány mint az izzók eltörlésénél mert nem jársz rosszabbul egy minőségi LSD akkuval
egyedül az hogy be kell szerezned egy töltőt de az sem tétel.
az összes elemes cuccba menne LSD akku és akkor megszűnhetne az elemgyártásvagy tudtok mondani olyan cuccot ahol az LSD akku nagy hátrányt nyújt egy alkáli elemhez képest?
-
M_o_g_y_i
őstag
-
DrDante666
tag
válasz
tomcsi23 #6001 üzenetére
És a felső határ pl. egy Voltcraft IPC-1L töltővel? Olvastam már olyat is, hogy ha van időm, akkor jobb szépen ráérősen alacsony árammal, mert a nagy töltőáram csökkenti az akkuk élettartamát és jobban melegszenek is tőle, ami szintén nem nyerő, de ennek ellenkezőjét is, hogy ezt csak azért mondják, mert így nem nagyon lehet őket túltölteni a gagyibb töltőkkel sem - mivel ennyit simán el tudnak fűteni -, de egy jó töltővel - ami figyel a hőmérsékletre is pl, és van benne lekapcsolás - egy jó akkut jobb magasabb töltőárammal tölteni, mert úgy hamarabb is megvan, kerüljük a túltöltést és még nem tudom már miért. Jó lenne tudni a tutit, eddig nem igazán mertem nagyobb árammal töltögetni, valahogy az első verziót és az 1/C értéket éreztem reálisabbnak.
-
hamyka
senior tag
-
nfsu17
veterán
válasz
tomcsi23 #6501 üzenetére
Szia.
Nekem pont ilyen kellene.
Mennyire bonyolult ezt használni egy elektromossághoz nem értőnek?
Nekem most energizer van, 4db-ot tud fogadni, de semmi gomb nincs rajta, semmi extra, csak elem be, 16 óra múlva ki. Ezzel az a baj, ha félig van az akku, akkor is 16 órát tölt.
Meg kell nekem még mellé eneloop akksi 4db. [link]
Vakuba lenne.Ez így jó párosítás lenne?
-
Sucuka
senior tag
válasz
tomcsi23 #6462 üzenetére
Alapvető különbség a cellatesztelés módszere. Az MH-C9000 által hibásnak ítélt cellát az IPC még "életre" akarta hívni, hozzáteszem totál sikertelenül, csak felesleges idő és energiapocsékolás volt
Az MH-C9000 impedanciatesztjén kiesett 2100 mAh-s akkuba az IPC még "beletolt" vagy 3000 körüli mAh-t, aztán kisütéskor kivett belőle "kőkemény" 350-et, ráadásul az IPC csekély kisütőárama miatt ez a mérés viszonylag pontatlan. Az IPC-k kisütőárama alig variálható, ezért egy erősebb akkut pl nem tud annyira megterhelni, hogy a mérése ne legyen kifogásolható, ez különösen igaz a nagyobb kapacitású cellákra (pl 2100 mAh és felette),
Ha lesz időm egy "nooormááális"
oszcilloszkópos-árammérős tesztet csinálni, akkor majd lehet "csámcsogni" az eredményeken, de ehhez kell pár lestrapált cella, a legsilányabbtól a legjobb gyártókig: "ha már homár..."
-
dodoroli
aktív tag
válasz
tomcsi23 #6447 üzenetére
Őszintén szólva még fel sem bontottam az akku pakkot,majd inkább visszaviszem mert még ki sem fizettem.
Töltőm még nincs,de szemezgetek MH-C9000 -vel.
Tehát akkor légy szíves megadni pontos akku márkát és kapacitást,hogy milyet vegyek meg ténylegesen!
Köszönöm szépen a segítséget.
B.U.É.K mindenkinek! -
Iomega
addikt
válasz
tomcsi23 #6181 üzenetére
Az a baj ezekkel az aksikkal, hogy hamar lemerültek az utóbbi 2 évben, használat nélkül is. A frissítés nem tudom, hogy mennyire segített rajtuk, majd kiderül hamarosan.
Most Varta 2500mAh-s AA-s, power akkukat frissítek, amik 2 évig jól bírták, most viszont töltés után 2 nap alatt lemerülnek, terhelés nélkül is.
Ezeket kiváltottam Eneloopokkal, de kidobás előtt frissítem őket, hátha ér valamit. Viszont, ha továbbra is gyorsan merülnek , akkor még távirányítóba sem valók már. -
tomcsi23
veterán
válasz
tomcsi23 #6098 üzenetére
Jaja, kapacitásban De akkor lehet, nem LSD
-
pinnacle
nagyúr
válasz
tomcsi23 #6035 üzenetére
Kompakt fényképezőhöz kellene, 2db. Úgy emlékeztem, hogy az Ansmann jó minőségűnek számított. Eneloopot, hol kapok ennyiért? Az Eneloop 2000 mAh is hozza az Ansmann 2700 mAh-t? Itt azt olvasom, hogy a csepegtető töltés, káros lehet az Eneloop akkura. Ez igaz? Akkor töltőt is kell vennem.
-
Iomega
addikt
válasz
tomcsi23 #5988 üzenetére
Ne vedd zokon, de előrébb nem vagyok ezzel a mondatoddal.
Csodát nem várok, és nem azért veszem ezt a töltőt, hogy csoda történjen. Vedd úgy, mintha nem is írtam volna olyat, hogy van használt akkum.
Szerintem 2 éves aksik nem olyan régik, hogy kukába dobjam, sőt, ha már lesz egy profi töltőm, akkor csak megadom az esélyt , hogy lefrissítem. Másrészt meg megvannak az új Eneloop aksik. -
Santiagain
őstag
válasz
tomcsi23 #5874 üzenetére
Nem sértésnek szántam. Bocs.
Azért gondolkodtam az újak lemerítésén, mert olyan eszközökbe kerülnek, amiket macera szétcsavarozni, és arra gondoltam, fullra feltöltve tovább bírják.A régi akksikra odafigyeltem, a többségüknek nincs szükségük refreshre. Kivételt képeznek a Duracellek, amikből az 1000-est és a 2650-est megfektette az Energizer töltő. Érdekes módon a 2450-esek teljesen jól bírják. Még csak a második töltésnél tartok, de már így is jelentős javulás tapasztalható a 2650-eseken.
-
törölt tag
válasz
tomcsi23 #5848 üzenetére
Valójában nem tudom, hogy mikor történt, amikor észrevettem, akkor épp használni akartam, de előtte üres volt jó pár napja, esetleg hete, nem emlékszem pontosan.
Az viszont igaz, hogy bent szoktam felejteni a konnektorba, de tudtommal lekapcsol töltés után, és a zöld ledek sem világítanak a cellák felett olyankor. -
And
veterán
válasz
tomcsi23 #5827 üzenetére
NiZn: a nagyobb feszültség valószínűleg nem gond. A NiZn-cellák névleges feszültsége 1,65V (a kisütési görbék valóban 1,8V-ról indulnak), de a hagyományos alkáli elemek is 1,6V körüliek új korukban. Ha ez a többlet (legfeljebb 0,3..0,4V) egy két cellával működő gép esetén gondot okozna, az nagyon nem volna szép a tervezőktől. Ennyi tűrés szinte biztosan van a rendszerben.
NiMH: a 'szép nyugis' használatra valóban nem jellemző ez a fajta viselkedés. Ráadásul ez esetben a NiMH túlságosan átfogó fogalom, hiszen az eneloop is NiMH, és azzal már én sem tapasztaltam. Ellenben nagyobb fogyasztású félvezetős berendezés és (a jobb LSD-típusokhoz viszonyítva) nagy belső ellenállású normál NiMH cellával sajnos gyakran ez a helyzet. Lámpa és motor nem játszik, azok sokkal kevésbé érzékenyek az akkufeszültség csökkenésére, automatika sincs bennük, ami lekapcsolna. -
TA68
őstag
válasz
tomcsi23 #5503 üzenetére
18 év múlva már lehet, hogy nem is lesz mibe beletenni őket.
Felnő egy olyan generáció, aki nem látott bakelit lemezt, floppy lemezt, szalagos magnót stb...
Akik most születnek, nem fogják tudni mi az a képcsöves televízió.
Mindenesetre én már annak is örülnék, ha 4-5 évig használható maradna az Eneloop. -
Kernel
nagyúr
válasz
tomcsi23 #5259 üzenetére
Van 4 db Ansmann 2600-as akkum, nem használom semmire, mert nem sokáig tartja a töltést. Új korától ilyenek. Viszont 0,9 V körül megáll és úgy marad, még egy év után is. Most is például 0,85 V, de ezt már nagyon régóta tartják. Ennek az az oka, hogy egyébként tökéletes állapotban vannak, nincs belső átvezetése, mert akkor 0 V-ra szívódna le, méghozzá elég hamar. (Van olyan akkum is.)
Tehát ez arra jó, hogy rövid távon aránylag nagy energiát tároljon, ehhez jó nagy elektródafelületet tekercseltek be a kis AA-tokba, a tok fizikai határait feszegetve. De nem alacsony kisülésű, sőt még az átlagnál is rövidebb ideig tárol, mert túl sűrűn van tekercselve, kicsi a fegyverzetek távolsága, vékony az elektrolitréteg.
Arra próbálok kilyukadni, hogy eszerint egy hibátlan szigetelésű Ni-MH akkunak nagyon sokáig tartania kell a 0,9 V-ot, valószínűleg ezért nem aggódik emiatt a válaszadó az eneloop esetében sem. Vagy annál még kevésbé kell aggódni.
-
And
veterán
válasz
tomcsi23 #5256 üzenetére
Én refresh-elni szoktam az eneloop-okat, mert van, hogy fél év után töltöm csak azokat.
#5259: Ahhoz azért szerintem nagyon sokáig kell tárolni (LSD-típust), hogy vészes legyen. Meg egyébként is hűvös helyet javasoltam, alacsony hőmérsékleten az önkisülés még jobban csökken. Bedobozolva lehet akár normál hűtőszekrényben is tartani. -
apóka
aktív tag
válasz
tomcsi23 #5245 üzenetére
Behoztam a céghez, itt indítottam el....ha egy hétig csinálja az sem érdekel
Most csak 1 van benne, ez volt a legrosszabb állapotban, ez lesz a kísérleti alany.
A többivel elboldogult a hagyományos töltő, de most majd mindegyik bekerül a "profiba".
Érdemes azokon is frissítést csinálni, amik rendben voltak? Gondolom, hogy tesztet (CHARGE TEST) mindegyikkel érdemes csinálni?
Van vagy 10db különféle (teljesítményű és gyártmányú), de vannak párba is. -
-
AstraCDX
senior tag
válasz
tomcsi23 #4723 üzenetére
Betáp oldalról próbáltam új, életerős ceruza elemmel 2, és 3db-al is, tehát kapott ~3, és ~4,5Voltot is .
Saját tápjával a betáp oldalon ~3,1V, az akku érintkezőkön néhány századdal ~3,1V alatti feszültség, több féle AA, és AAA akkuval is próbáltam, jelenség ugyanaz .
Nem látok több lehetőséget vele kapcsolatban .
Immár minden kétséget kizáróan a diagnózis, agyhalál .
Üdv.
Astra
-
kugyu21
senior tag
válasz
tomcsi23 #4680 üzenetére
Hát nekem bizony néhány napja is előadta, hogy a négy (két-két egyforma) aksi töltésekor az első kettő (discharge) elkészült, a hármas-négyes pedig még dolgozott egy refresh-en.
Az első kettőt ezért kivettem és másik kettőt tettem be, szintén csak discharge-ra. Ezért nem indíthattam az egészet egyszerre, csak egyesével (én egyébként is így szoktam).
Az elsőnél a szokásos módon elindult, viszont a második behelyezése után mód választásánál az összes fészket újraindította. -
kugyu21
senior tag
válasz
tomcsi23 #4668 üzenetére
"Lehet, bennem van a hiba, de nem szoktam kikapcsolni. Többnyire "null" jelzéssel figyelnek a cellák. Ha kell tölteni akksit...."
Az én telefonom a következő szöveget jeleníti meg a töltés végén:
-- Akku feltöltve. Energiatakarékosság céljából húzza ki a töltőt az aljzatból.-- -
And
veterán
válasz
tomcsi23 #4612 üzenetére
"Azt viszont nem tudom, hogy az ilyen fél-3/4 ciklus hogy befolyásolja az akksi hosszú távú működését."
Hosszú távon valószínűleg kialakulna memóriaeffektus (legyen az akármekkora hatású), de mivel arra pont a teljes töltés-kisütés ciklusok jelentik a gyógyírt, nem fog jelentkezni, ha nem is a fényképezővel, de akármi mással amúgy rendszeresen lemeríti az akkukat.
kugyu21: "És a szórás azért ilyen nagy, mert valamiért, még véletlenül sem egyformán meríti le őket."
Hát ez azért (azonos kapacitásra töltött és sorosan kötve használt cellákat feltételezve) minimum érdekes jelenség.
"az IPC-vel 100mAh-val sütve még 0.8-1,3 Ah vehető ki belőle (350-el persze kevesebb, tudom)"
Szerintem 250 ill. 350 mA-rel terhelve sem volna jelentősen kisebb a kivehető kapacitás. Az adatlap szerint még 1C értékű kisütőáramhoz is közel 1900mAh kivehető töltésmennyiség tartozik, 1V-os alsó határig. Szóval nálad valószínűleg a fényképező limitértékével van gond, méghozzá elég durva, ha eneloop-okban is ennyi marad benne. -
kugyu21
senior tag
válasz
tomcsi23 #4612 üzenetére
Egy Fuji FinePix A820.
Mikor megvettem az itthoni akkumulátorokkal probáltam, vaku nélkül sikerült vele 5-10 képet kattintani. Gyorsan elmentem új aksikért, de a 2400mAh-s Ansmannal sem lehetett csak egy tekercs film-nyi (30-40) képet készíteni. Ezután a szervizbe szaladtam vele, ahol kimérték és visszadták, hogy minden a gyári adatok szerint működik. (a leírás szerint 200 kellett volna tudni csinálni egy ekkora akkumulátorral)
Na ezután ruháztam be az IPC-re és az Eneloop-ra, amivel mostmár valóban tudja a gyári értéket.
Természetesen a "teljes töltés bennmaradt" kicsit túlzás, de akkora a pillanatnyi áramfelvétele, vagy olyan alacsonyra van állítva az "ingerküszöbe", hogy miután fintorogva kiköpi, az IPC-vel 100mAh-val sütve még 0.8-1,3 Ah vehető ki belőle (350-el persze kevesebb, tudom). És a szórás azért ilyen nagy, mert valamiért, még véletlenül sem egyformán meríti le őket.
Egy nyolcas packot vettem a géphez, most az szolgálja ki ezzel a furcsa körforgással (egy pár van a gépbe, egy feltöltve készenlétben, kettő pedig máshol merül).
Kb. egy éve vannak meg, ezalatt nem tapasztaltam számottevő kapacitáscsökkenést. -
VOLTCRAFT(1)
tag
válasz
tomcsi23 #4434 üzenetére
Hali!
Ha rajtam múlna mindent féláron kínálnék nektek:-)!Mert elég húzós volt az ára cuccoknak,deremélem megérte a befektetést.
A kínain viszont láttam "tuti" óccó Varta aksikat ezeöccá -ért kínáltak 4db-ot!Holnap megyek is és megveszemDDD..........nem hagyhatom ki!!!:-)
-
Petzval
senior tag
válasz
tomcsi23 #4399 üzenetére
Azt nem értetted meg hogy a -delta U azt jelenti hogy az akku nem tud többet felvenni ezért áll le FULL-al a töltés. Azt semilyen töltő nem észleli hogy 2000-es akkuban csak 300mAh van.Minek mérted az akkukat ha beteszed a bekapcsolt IPC-be rögtön jelzi a feszültségét.Az meg nagy félreértésed hogy végtelen ciklus mehet le.
-
Petzval
senior tag
válasz
tomcsi23 #4395 üzenetére
A töltés mindíg leáll ha -delta U-t produkál az akku, itt is az történt.Azért kell refresh módba nyomni akkor kicsi kapacitás mellett ismétel, de a végtelenségig nem teszi.Ilyen kezeletlen akkuknál ez nem is csoda.Ennyi idő alatt kikristályosodik a töltet, az akkukat kezelni kell.
-
zozoz1
aktív tag
-
zozoz1
aktív tag
válasz
tomcsi23 #4295 üzenetére
Most pont ezt teszem. Manuálisan újra kisütöm / töltöm.
Még valami. A GP2000-et (amit az egérben használok) eddig egy full buta töltövel töltöttem. Ha feltöltöttem akkor 3 hetet bírtak az akkuk.
Most a szuper IPC-vel meg 1 hetet bírt. Pedig 100mA-rel kisütöttem őket (életükben előszőr) majd 200mA-rel feltöltöttem őket. Mind ez a kisütés/töltés majd egy nap volt. Most meg ilyet csinál az egyik.
De eddig semmi gond nem volt velük, míg a buta töltővel töltöttem..... -
zozoz1
aktív tag
válasz
tomcsi23 #4288 üzenetére
Nem a legjobb lett a kép. A profi géppel nem tudtam lefotózni mert ki kellet venni belőle az eneloopot hogy lefotózzam. Akku nélkül meg nem műkszik.
Így maradt a búvár gépem ami nem igazán erre van optimalizálva. De abban legalább litium-ion akku van. (vízben nagyon jó képeket csinál)
De talán vmit látni így is.
Tehát 2010 08 hóban készült. Így pláne szép hogy 1.39V-ot mértem rajtuk....
A betük mit jelenthetnek a számok után? 10 -08EF -
zozoz1
aktív tag
válasz
tomcsi23 #4282 üzenetére
Már pedig nincs rajta. Megint megnéztem.
Most megnéztem a Sanyo honlapján a videón (tedd teljes képernyőre) [link] ahol pörgetik az eneloopot (lassítsd le vagy állítsg meg), és pont ugyan azok vannak ráírva mint az enyémre. Dátum ezen sincs. Nem tudom mekkora a monitorod de nálam a 26"-nál látni a feliratokat..
-
zozoz1
aktív tag
válasz
tomcsi23 #4251 üzenetére
mikori gyártásúak az akksik?
Nem tudom pontosan. Az akkukon nincs rajta a gyártási év. Viszont a csomagolását kidobtam és azon mint ha 2010 10 hó lett volna. De csak úgy rémlik.
Viszont kibontás után rámértem az összes akkura. halál pontosan ugyan azt mértem mind a négyen. (1.39V) Az jónak tűnik egy 5 hónapos akkunál.(#4254) peti_s
Sajnos nem tudom hogy mit bír és mennyire lesz jó ez az akku. Mert a fiam egy képet sem csinált.
Viszont én itthon ellőtem vele úgy 20-25 képet. Csak próbából. De minden renben volt. Ez már haladás, mert eddig kikapcsolt 1-2 fotó után. Szeretném ha 100 fotót kibírna. Régen az Energizer (2500mA)-rel kibírt 100-120 fotót. Most ugyanazzal 1 fotó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest