Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Hát azért most hülyeséget mondtál. Attól hogy elszáll 1 akksi nem robban fel a ház. Meg ezek az akksik amúgy sem olyan nagyon robbanósak, attól függetlenül hogy 1A-el töltöd, vagy 0.5A-el, tök mindegy.
Meg amibe van termikus szenzor az kilövi a töltést ha nagyon felmelegszik az adott akksi.
Párszor voltál már figyelmeztetve fölösleges hsz-ek gyártása miatt, jó tanács.. fejezd be mert ki leszel tiltva a fórumról
-
-
Voice24
őstag
-
And
veterán
"Értem én hogy van benne védelem meg stb, de azért valjuk be jobb lassan tölteni "
Ennek nincs se alapja, se értelme. Ha hivatalosan tölthető annyival, akkor lényegében nem nyersz azzal, ha a megengedettnek csak a töredékével töltöd. Oda kell figyelni a megfelelő feltételek betartására (maximális áram és hőmérséklet), de egy védett Li-ion esetén ezt megteszi helyetted a védőáramkör, ugyanis a határértékek túllépésekor egyszerűen lekapcsolja a belső cellát a külső érintkezőről. Ennél jobb védelem egyszerűen nem kell, a hátránya is csak a belső félvezetős kapcsoló (mosfet) miatt picit megnövekedett belső ellenállásban nyilvánul meg. Innentől az, hogy "valljuk be, jobb lassan tölteni", nem értelmezhető. Autópályán is lehet 40 km/h sebességgel menni, csak épp a többiek nem fogják szeretni, meg is büntethetnek érte. -
And
veterán
A 45 perces gyorstöltés lítium-ion akku esetén 4/3*C (1,33*C) áramot jelent. Ha megnézed például ezt a 18650-es méretű Li-ion cellákról szóló összehasonlító oldalt: [link], akkor láthatod, hogy 1*C árammal elég sok típus tölthető hivatalosan, van, amelyikre már 1,5*C töltés megengedett, meg olyan nagyáramú (kis belső ellenállású) fajta is akad, amely közel 3*C árammal tölthető. A felsorolt típusok 80%-a egyébként is rendelkezik olyan belső védőáramkörrel, amelyik mint a túlmelegedést, mind a túláramot (töltő- és kisütőáramot is) korlátozza, ezek a 'protected' típusok végképp nehezen tudnak durranni.
-
jozsi252
veterán
Szerinted mennyi az élettartama? Amikor az ajánlott töltési áramerősség a kapacitás 10%-a. Nyilván lehet nyugodtan 500 meg 700mA-el tölteni, de az még mindig csak a 30%-a kapacitásnak. Varta gyorstöltője ha jól tudom 7500mAh-el tölt. Ami majdnem 4x akkora mint az akksi kapacitása. Nyilván nem lesznek hosszúéletűek
Ezek pl RC modellekbe jók, legalábbis aki sokat használ annak érdemes lehet ilyen töltőt venni, de jót semmiképpen sem tesz, ez 1000%.
Ha annyira felmelegszik akkor a töltő úgyis leállítja a töltést.
Illetve ez csak 1 akksi esetében tölti fel 15p alatt. Mert ha már 4 akksit raksz bele, akkor a 7500mA negyedelődik.
-
And
veterán
Nem hallottam még ilyen kategóriáról sosem, hogy 'borotva akku'. Én akkus hajnyírókat használok, de azok kifejezetten lassan töltődtek, amíg működtek akkuról, de pár év után már kizárólag tápról mennek, akkuról lényegében nullára csökkent az üzemidő.
Amúgy ebben a topikban (is) számtalanszor lett már említve, hogy nincs éles határvonal normál- és gyors(ított) töltés között, illetve a rendszer minden elemétől (akku és töltő) függ, hogy mekkora töltőáram megengedett: töltős topik, NiMH topik. -
Imy
veterán
Ha teszt üzemmódban megy, akkor feltölt=>lemerít=> feltölt. De a legvégén írja ki, hogy mennyit sütött ki? (lemerít) Nagyon lassú ez 200mA-el. Tegnap próbáltam a töltést 700mA-el, de nagyon melegszenek. (amúgy milyen hőmérsékletnél kapcsol ki?) Az elemeknek a magas hő nem tesz jót.
Igaz elvileg 60 fokon mehetnek. [link] Ezt majd megmérem.
-
Kernel
nagyúr
A TME alapvetően egy elektronikai alkatrészekkel foglalkozó cég, elsősorban szakemberek részére (javítás, gyártás), itt nem így szoktak működni ezek a dolgok.
Ha nagyon érzékeny vagy a garanciára, ha gondot okozhat az esetleges visszaküldés, akkor inkább más forrást érdemes keresni. Annál is inkább, mert azóta már a budapesti irodájuk is bezárhatott, vagy nem tudom: [link] Vagy pontosabb felvilágosítást kérhetsz a megadott címen, ha nagyon érdekel.
-
Kernel
nagyúr
Tavaly ilyenkor volt, pontosan már nem emlékszem, de nem nagyon foglalkoztam a garanciával, úgyis kicsi az esély, hogy komolyabb gond legyen. Mivel magam is javítok elektronikákat, van róla némi elképzelésem. Persze, ez nem zárja ki, hogy véletlenül pont ráfaragjak, lehet olyan baja, amit én sem tudok megjavítani. Akkor legfeljebb így jártam.
De itt a hangsúly az esélyeken van.
Valaki írta egyébként a fórumon, hogy probléma esetén a TME budapesti irodájába lehet/kell visszajuttatni.
-
M_o_g_y_i
őstag
Nem kib...ottul mindegy, hogy hány éves a Conrad???
Attól még a mo.-i forgalmazó nem lesz korrektebb, mert X éves már a cég...
Komolyan fejezd be légyszíves az ilyen jellegű hozzászólásokat, mert már többünknek tele van atökehócipője velük. Teleszemeteled a topicot ilyen zagyvaságokkal folyamatosan. -
kaliber
aktív tag
Erre akartam válaszolni Voltcraft márkanévvel (IPC-1L) csak a conrad árulja tudomásom szerint, utána levő hsz-ben írtál a gariról, de szerintem ettől függetlenül sokan azt hiszik 2évet ad rá mert megtévesztően így reklámoznak mindent , de ez nem igaz itt kérdezték meg, a conrad válaszolt is rá.
Egyébként én megszívtam velük csak a BC-500-al írtam is róla itt régebben, egy év után hibásan vissza vittem, hogy még van rá gari aztán elhajtottak, ezért szóltam más így kalkuláljon a vételnél.
-
Fandango
veterán
Ami nem temaba vag rakd off-ba.
A kerdesedre valaszolva, attol azert nem kell tartani, hogy fel fog robbani az akku hiaba melegszik. Ezekben van tulmelegedes vagy tultoltes elleni vedelem, tehat ha ez bekovetkezne akkor a vedelem lekapcsolja a toltest. A vedelem meghibasodasara termeszetesen van esely, de azert ez elhanyagolhato. -
TeeJay
félisten
NiCd akkut már szerintem nem igen tudsz venni főleg mióta jöttek az LSD NiMH akkuk
előbbinek elég nagy volt a memória effektusa, magyarul kapacitását legjobban úgy lehetett csak kihasználni ha teljesen ki volt sütve és úgy feltöltve. a NiMH már kevésbé érzékeny erre de még mindig jelen lehet
az LSD akkuk pedig szinte alig érzékenyek rá de valamennyire azért ott is fenn áll.na mivel szinte már csak LSD akkut ajánlunk mindenkinek, így nem sok értelme van ezzel foglalkozni
lítiumos AA akkut meg nem is vennék mert ahhoz spéci töltő kell illetve drágább is gondolom. -
Kernel
nagyúr
...természetesen akku legyen
Én ezt másképp oldottam meg, legalábbis a konyhai mérleg belsejében volt annyi hely, hogy szétszerelés után beépítsek 2 db AA alkáli elemet (elemtartóval) amivel már több éve el lett felejtve ez a kérdés. Előzőleg a gombelemet túl gyakran kellett cserélni.
Ha lemerülne, én inkább szétbontom ismét a mérleget, nem nagy kaland.
Személymérlegnél más a helyzet, vagy kiviteltől függ. Üveglapra épülő változatnál problémásabb, azzal is kísérleteztem, de aztán annyiban hagytam.
-
TeeJay
félisten
pontosítsunk úgy akinek IPC töltője van és van ideje az csakis discharge-charge móddal tölti az akkukat
úgy adja a maximális kapacitását és a leghosszabb élettartamát ráadásul a memória effektust úgy lehet elkerülni.
félévente meg szoktam egy refresh-t küldeni általában 250/500-on bár újabban rájöttem hogy megéri 100/200mA-el mert bár napokig tart de picit pontosabb eredményt ad.igaz én már agybajt kapok a sima NiMH akkuktól főleg ami vérnyomás mérőbe meg hordozható vezetékes telóba van AAA méretű mert hiába frissítem és kihoz 500mAh körüli kapacitást gyakorlatilag jó ha a felét tudja sajnos. előbb utóbb muszáj lesz mindent Eneloop-ra cserélni mert az bírja legalább normálisan
-
veze
őstag
elvileg nem kéne , nem szabadna..
én kina gatyi akkukat is töltök vele..és teljesen jo, nem szoktak kifolyni (amik annyiba se kerülnek, mint egy jobb elem itt)
Igaz a ráirt 3000mAh (!) kapacitasanak a negyedét tudja kb
de ezt akkor se hittem el amikor megvettem. szóval nem is csalódtam
biciklire, meg négy ledes zseblámpába jo az
lemerül két hét alatt? nem érdekel. azért van a töltö hogy feltöltse és akkor megint birja.)) -
Kernel
nagyúr
Már azt hittem, engem nem bírsz meglepni (praxisom során láttam ezt-azt), de most állati nagy szerencséd van, mert nekem villanyszerelésből is van jogosítványom. Persze, ami lényeg, még műszerész is vagyok. De ezzel most megfogtál.
De legalább együtt érzek veled, mert ha kidől a ház hátulja, nagyon rossz lehet. Áram nélkül maradni.
-
TeeJay
félisten
akit linkeltem árakkal az elég sok eladást bonyolított illetve lehet látni adott termékből hányat adott már el...
ennyi ember már jelezte volna vissza ha rosszat kap vagy nem kapja meg.
hong-kong és kína ilyen dologban kerülendő de a dél-koreai és japán eladóknál korrekt szokott lenni minden.mondom ezt úgy hogy pl a D90-es fényképezőgépemhez hong-kong-ból rendeltem Meike portrémarkolatot
ami az eredeti nikon negyedébe került miközben ugyanazt tudja és még kaptam 2 akkut is mellé...
nagyon nem mindegy ám a lényeg hogy megbízható eladó legyen ne olyan akinek 10 visszajelzése van -
TeeJay
félisten
hol van 1 áron?
idehaza üzletek 4ezertől kezdik árulni de inkább jóval drágábban sajnos...
itt meg 8darab 6400körül szerintem tök jó főleg hogy blisztert is kapsz
és persze most azért drágább ebay-ről is mert tré a forint-dollár árfolyamén 2010 elején annyiból vettem 12 darabot bliszterrel amiből idehaza 8-at alig kaptam volna bliszter nélkül...
igaz akkor nem volt csak 190körül a dollár árfolyam ha jól emlékszem most meg 230felett... -
TeeJay
félisten
ebay a barátod
angolulvan kismillió eladó ebay-en aki made in japan Eneloop akkukat árul ráadásul ott jár hozzá műanyag bliszter és ingyen szállítással még mindig olcsóbb mintha itthon elmégy érte az üzletbe...
ami most van akkum azt is ebay-ről rendeltem egy dél Koreai eladótól és made in japan termék jött
itthon nagyon drága és nincs bliszter sem meg még el is kell menni érte
ott meg pár kattintással megveszed és 1x majd csörög a postás ki sem kell menned -
Kernel
nagyúr
Amikor én rendeltem, volt egy TME ingyen posta akció, illetve az ára is a mostaninál kevesebb volt, ha jól rémlik:
http://www.tme.eu/hu/details/bc-700/akkumulator-toltok/
Van náluk ilyen is egyébként:
http://www.tme.eu/hu/details/mh-c9000/akkumulator-toltok/
Ha valakit esetleg érdekel.
-
TeeJay
félisten
IPC-t 2009 őszén vettem a 8 darab AA méretű Eneloop-ot pedig 2010 januárban ebay-ről dél koreából
az SB-900 vakumat meg 2010 márciusban és azóta elég sűrűn használom is mert modell fotózok és oda mindig kell a fény. a rekordom 1 fotózásból 8gigás kártyára kb. 1400kép de a 8 darab AA méretű akku még kitartott tehát a kártya telik meg leghamarabb és ez egy esküvőn volt ahol a délutáni órák után minden kép vakus voltjól bírja még szerintem 1-2évet simán menni fog aztán veszek még egy 8-as garnitúrát hátha akkorra már értelmesebb dollár árfolyam lesz és jóval olcsóbb lesz megint az ebay-ről rendelni
tényleg valaki rendelt mostanság japánból vagy dél koreából "made in japan" eneloop-ot bliszterrel?
annyi millió eladó van már nem tudom anno 3éve kitől rendeltem és hogy árulja-e még az az eladó
szét kell majd néznem milyen áron megy aztán rendelek -
-
PHM
addikt
A belső ellenállás nem a kis áramú töltéstől, ha nem az ún. rátöltéstől nő meg.
Memória effektusnak nevezzük. Ez akkor jön létre, ha egy akkut soha nem
sütünk ki teljesen, hanem mindig csak rátöltünk.
Ilyenkor a kapacitás nem használt része mintegy elveszik az akkuból.
Többszöri kisütés-töltéssel a hatás csökkenthető, ill. megszüntethető.
Persze a legjobb támadás a megelőzés, ezért érdemes az ilyen akkukat
használattól függően hetente-havonta egyszer teljesen lemeríteni. -
peti_s
addikt
Kicsúsztam a szerk időből.
A Tronic Eco, az a legutolsó fajta LSD-s Tronic sorozat. Ez volt kapható azt hiszem decemberben, ebből vettem én is 2 szett AA-t, 1 szett AAA-t.
Nem biztos h így lett nevezve, de arról volt szó. U.az mint a piros Tronic, meg amiről most volt szó, h az újságban utoljára volt. Te is aktívan részt vettél akkor a fórum életében.
-
csiga8
senior tag
Nem az IPC-re gondoltam, de van az is.
Az Euorpower LG 6278 LCD típusó Aldis-Lidlis töltőre gondoltam. Ott nincs mese, meg, hogy lehet ilyet-olyat játszani vele.
Az egyetlen rajta lévő gombot megnyomom és lemeríti az akkukat. Nem kell oda semmiféle csoda automatika. És ez legalább biztos. Úgy két-három éve.
Nem leszólni akarom a Tronic töltőjét, csak bosszant, hogy vagy hibás darabot fogtam ki, vagy azt hiszi valaki rólam, hogy direkt "játszom" vele, vagy azt gondolja, hogy hülye vagyok hozzá.
Egyébként az IPC is - szerintem - emiatt ( is) használható. Beállítom merítésre, azt csókolom. Ezt a részét nem kell automatizálni. Három nővel élek egy családban, ők is meg tudták érteni, hogy azt a gombot kell megnyomni.
-
-
Real_Necro
veterán
Ha egy kicsit utána olvasol és van bankkártyád, amit regisztrálni tudsz paypal-ra, akkor egyszerűbb, ha magadnak bonyolítod. Első vásárlásom nekem is máson keresztül történt, majdnem meg is jártam, mert a csomag az ország más pontján kötött ki, végül az én káromra hozzá jutottam... azóta inkább magam intézem az ilyen vásárlásokat...Ha valami van, utána tudok direktben kérdezni eladónál. Angolul (olykor németül) manapság mindenki kommunikál ebay-en. Ha nem, akkor azzal nem kell üzletelni, mert későbbi gondoknál akadály lehet a kommunikáció.Személyes véleményem.
-
Kernel
nagyúr
Commando MA-C133+GSB ez a pontos típusa
Akkor vedd elő a nagyítót, hátha van még ennél is pontosabb típusa.
+G5 vagy +G5B valószínűleg a hozzá mellékelt 2,4 GHz-es vevőt jelképezi.
Egyébként nem árt vigyázni az ilyen eszközökkel, nekem volt például egy egerem, amit elég sokáig használtam, mert megszoktam, kézreálló volt, hiába elavult (golyós és IR-vevővel működik, a vevőegységet vele szembe kellett elhelyezni).
Ez az egér még 1 V alatti feszültségről is működött, ami elemnél nem is gond, hiszen annak az a sorsa, hogy tönkremegy. Akkunál viszont már kellemetlen, ha tönkremegy, mert két soros cella esetén az egyiken még mérhető 1 V vagy több, a másik közben lemerült 0-ra, vagy már át is fordult negatívba. És az ember nem veszi észre, mert működik az egér. Csak amikor kiveszem, és véletlenül rámérek.
De én nem hagytam, hogy kifogjon rajtam holmi egér. Beraktam egy teljesen lemerült elemet (ami nem kifolyós), alufóliába csomagoltam, így rövidzárat képezett (ezért sem lehet az elemben maradék energia egyáltalán). Mellé pedig beraktam 1 db akkut, amiről az egér tökéletesen működött, nem is tudta kórosan lemeríteni, hiszen 0,9 V alatt már az egér is megállt, amit már nem lehet nem észrevenni.
Mostani Logitech egér-bill kombó alkáli elemmel is nagyon sokáig elmegy, akár egy évig is. Akkuval is működik, ezt még nem figyeltem, meddig meríti le.
De arra gondoltam, talán nem véletlenül említik a manuálban, hogy ne használjuk akkuról, talán épp az akkut akarják védeni ezáltal, hiszen egyébként tökéletesen működik vele.
-
Nagyrészt az egér határozza meg, hogy meddig tudod használni.
Nekem Logitech 10000Ft-os egerem van, ha normál elemet teszek bele, akkor 9 hónapot bír nap 8 órás használattal úgy, hogy soha nincs kikapcsolva.
A legrosszabb akksikat teszem bele, amit már máshol nem tudok használni, így csak 3 hónapot megy egy feltöltéssel. -
hamyka
senior tag
nem akarok reklámozni, de ha esetleg venni akarsz újból voltcraft töltőt akkor ezt érdemes megvenni nézd csak :
erre ad 3 év garanciát conrad, ha jól látom ugyanaz a töltő
enyém ha bedöglik erre fogom cserélni vagy jobbra
de egyenlőre ne romoljon el
és másnak is ezt ajánlom hogy ezt vegye ha voltcraftot akar, vagy pedig powerex ott alapból 3 év a garancia
de ezt tudja itt mindenki
-
And
veterán
Ehhez csak annyit, hogy helyes is lenne a dolog, ha el tudnád vonatkoztatni a feszültséget az energiától! Ugyanis a feszültségnek egy akkuban tárolt energiához van ugyan köze, de nem úgy, ahogy azt sejtetni engeded. Az akkuban tárolható energiamennyiség: E= U*C [Wh], ahol U az akku névleges feszültsége voltban, C pedig a névleges kapacitása amperórában. Ez a wattórában számítható mennyiség ekvivalens a Joule-lal, vissza is számolható abba (1 wattszekundum = 1 J). A feszültség viszont egyáltalán nem arányos a töltöttséggel, azaz az akkuban megmaradó energiamennyiséggel. Azért is hívjuk névleges feszültségnek a cella feszültségét, mert azt nagyon hosszú időn keresztül tartja, ez Ni-xx akkumulátoroknál ugye 1,2V. Ehhez képest ha egy NiMH-cellán 1V-ot mérünk, akkor az a cella ki van sütve! Szóval "maradt benne" 1 volt, de ehhez képest az akkuban ezen a ponton tárolt maradék energia- és töltésmennyiség a nullával egyenlő. Ezért hívjuk ezt a feszültséget kisütési végfeszültségnek. Ha ez alá visszük a cellát, akkor pedig már nem normál, hanem mélykisütésről beszélünk, ami nem egészséges.
Mod. @ PHM: de lassú vagyok..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nintendo Switch 2
- Raidou Remastered: The Mystery of the Soulless Army teszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Konteó topic
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged