Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Pedig egyszerű a Hang beállításokban van előre kalibrált hangmódok de Mac Minin kb egyik se ér semmit se ha azokkal variálok semmi különbséget nem hallok ki.
Persze, gondolatolvasónak meg aki véletlenül eltalálja a választ.
Elhiszem, hogy egyszerű de most sem érthető, hogy pontosan mire gondolsz, Hang beállításokban nincsenek hangmódok, hangeffektek vannak riasztásra illetve kimeneti módok vannak.
Te meg ezek szerint a zenei hangminőségen, dinamikán szerettél volna rendszerszinten változtatni. A hangmódokat meg gondolom iTunes-ban próbáltad vagy másik lejátszóban, passz.
Ha világosan fogalmazol, kérdezel akkor világos választ is kapsz, persze most szerencséd volt vagy én vagyok a béna és nem olvasom ki a sorok között, hogy pontosan mit is szeretnél.
A Boom meg nekem is megvan, de ha nem pontos a hibaleírás akkor tippelni lehet és vagy bejön vagy nem. -
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Nem neked akartam küldeni de még korán volt ! 😃Pedig egyszerű a Hang beállításokban van előre kalibrált hangmódok de Mac Minin kb egyik se ér semmit se ha azokkal variálok semmi különbséget nem hallok ki.Pedig most vettem egy Bose hangszorópárost neki.Ezzel a Boom 2 -vel meg szépen be lehet állítani a hangerőt is sokkal sokkal hangosabbra és a hangszínen is lehet variálni.Ezt kerestem egy ilyen hangbeállító programot.
-
kkp900
senior tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszi szépen! Leszedtem a Boom 2-öt szerintem tökéletes és kár,hogy alapból nem lehet ilyen hangos a Mac!Teljesen más lett és még vissza is kell venni a hangerőből!Gondolom a Boom 3D is jó de fülest nem használok így a 3D-t nem használnám ki.Meg annyival tud többet,hogy programonként is lehet állítani. Aki keres ilyet progit annak csak ajánlani tudom telefonra is van nekik az ingyenes is. És winre is van.
-
blakey
titán
válasz
Digital
üzenetére
Nem árt ha az SSD UASP házban van, egyébként igen, pendrive-ról telepítettem, az SSD-t APFS-re formáztam majd ráküldtem a telepítést.
A fusion drive-ot nem bántja ugye? - nem bántja
Ha leválasztom a külső meghajtót minden vissza fog állni? - igen, elvileg akkor automatikusan arról indul, én előtte azért manuálisan átváltok.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Egy ismerősömnek 4k iMac-je van, még nem a type c-s változat. A gondja az, hogy a benne lévő hdd-vel néha fájóan lassú a rendszer. Vajon egy külső, usb 3.0-s ssd-ről futtatva a rendszert lehetne-e jelentős sebességnövekedést elérni, vagy a 3.0 korlátai miatt nem lenne előrébb?
Köszi!
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Azzal az Adminnal kezdte az applehotline srác is de én vagyok az Admin!Vadi új a gép 2018-as Mac Minit vettem.Első bekapcsolása volt.Lehet az ékezetes betű volt a ludas!Nagyon köszönöm a segítséget,hogy rohadjon meg az Infuse program...De akkor se értem,hogy erre sehol se hívja fel a figyelmemet! A gép nevében azaz a nevemben ékezetes betűk vannak .Azzal próbáltam egyfolytában meg már mindennel .Aztán felhívtam az Applet is és ők a mappa megosztásra utaltak ,hogy azzal lehet a baj.Amúgy tényleg nem tudom állítani azokat a dolgokat hiába is szeretném.Mondjuk nem is kell szerintem.De itt jön a képbe az , hogy nem is tudok más nevet megadni akinek engedélyezném a hozzáférést.De ez majd akkor lesz probléma. Mégegyszer köszönöm neked az elevsztegetett egy napot meg ideget. Egy perc alatt helyre raktad.👍🏿🤗 ui: arra van e lehetőség, hogy távoli elérésnél belépjek telefonról a gépbe és elindítsam a letöltést a Transmissionnal az Ncore -ról? Meg , hogy el tudjam érni más városból is az Infusesal a filmeket?Erre van e lehetőség? Vagy ehez mindenféle képpen Nast kell venni?
-
blakey
titán
válasz
kkp900
üzenetére
De akkor mond már meg nekem légyszives ,hogy az Infuse 5Prohoz milyen felhasználó és jelszót adjak meg!Mert kimondottan azzal van a bajom. - azt amit a gépedhez való, de itt jön be az, hogy ékezetes karaktereket ne tartalmazzon a felhasználó és a jelszó sem.
Mert ha azt írom be ami az admin nevem és a gép jelszavát akkor hibásnak veszi. - milyen karakterek vannak a jelszó/feljh. párosban? Speciális karakterek ne legyenek, angol ABC betűit érdemes használni és lehetőleg kerülni kell az egyéb karaktereket.
Amúgy a második képen levő ablaknál nekem nem változtatható meg semmi se - Újrahúztad a rendszert vagy az első bekapcsolás után beállítottad a dolgokat?
Fixen írható olvasható mindegyik.Nem lehet belenyúlni de még abba se ,hogy más nevet megadjak.Ezért gondoltam,hogy a mappákból indul ki a hiba forrása. - lehet, hogy mégsem admin szintű a felhasználód.
Ezeket lehet választani:
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Ezt eddig így is csináltam.De akkor mond már meg nekem légyszives ,hogy az Infuse 5Prohoz milyen felhasználó és jelszót adjak meg!Mert kimondottan azzal van a bajom.Hogy nem tudok a Mac Minire csatlakozni.És lehet semmi baj a rendszerrel!🤦🏾♂️Mert ha azt írom be ami az admin nevem és a gép jelszavát akkor hibásnak veszi.És lehet semmi köze a vinyóknak mappáknak ehez.Egyszerűen a felcsatlakozás a Minire a fő gondom !Amúgy a második képen levő ablaknál nekem nem változtatható meg semmi se!Fixen írható olvasható mindegyik.Nem lehet belenyúlni de még abba se ,hogy más nevet megadjak.Ezért gondoltam,hogy a mappákból indul ki a hiba forrása.A fájlmegosztás bekapcsolva utánna a Sharedbe mappa kijelölve de mégse tudok csatlakozni mindig felhasználó név és jelszó hibát ír ki.
-
blakey
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Amúgy pld nem lehet az egész SSD-t megosztani? - de meglehet osztani komplett vinyót is, de a "módszeredet" nem értem, ezt a jobb klikkelős dolgot, nem úgy szoktam megosztani dolgokat és nem is úgy kell.
Amúgy a Paragon miért is kell itt? - ha már megvetted akkor használd, így nem akadály az NTFS-re írás sem.
Vagyis nem értem,hogy a megosztásokért miért kell.🤷🏿♂️😌 - nem is amiatt írtam, ami megvan azt érdemes használni. Bármikor csatlakoztathatok NTFS vinyót amire sürgősen műásolni kell, ha nincs telepítve a Tuxera/Paragon akkor macera a másolás.
-
blakey
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Igen de pont az a baj,hogy a mappa beállításnál jobb klick utánna fekete a Haladó beállítások és ez miatt nem tudom neki engedélyezni a SMB-t
Na, akkor most elárultál egy olyan dolgot amit nem is értek, hogy honnan jön, nem úgy kell megosztani a tartalmakat, nincs jobb klikkes megosztás, legalábbis az elmúlt 22 évben soha nem jutott eszembe. System preferences/File sharing, bekapcsolod és az Options-nél is mindent bejelölsz.
A Shared folders résznél meg hozzáadod a mappákat amiket megosztanál, a Usersnél meg a jogosultságokat állítod be.
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Igen de pont az a baj,hogy a mappa beállításnál jobb klick utánna fekete a Haladó beállítások és ez miatt nem tudom neki engedélyezni a SMB-t .És ezért nem fogadja el a felhasználó név jelszó párost!Azért gondolom ,higy valami jogosultság beállítás lehet a baj, mivel a belső ssd-n létrehozott mappánál simán megy.Amúgy pld nem lehet az egész SSD-t megosztani??Hogy ne csak egy mappát lássak.Amúgy a Paragon miért is kell itt?Az csak azért kell ,hogy lássa a Mini a vinyókat Exfaton meg NTFS-n nem?Vagyis nem értem,hogy a megosztásokért miért kell.🤷🏿♂️😌
-
blakey
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Az ilyen dolgokat látni kell, nem olyan hibaleírás ami egyértelműen utal valamire, én semmit nem állítottam a megosztásokon kívül ráadásul külső SSD-n van a rendszer és mindent megtudok osztani.
Ha megvetted a Paragont akkor használd. Egyébként a macOS olyan, hogy alapból működnek az általánosan használt dolgok, a megosztás is egy klikkel működik, nem kéne, hogy inaktív legyen egy hozzá csatlakoztatott eszköz a megosztásoknál. ExFAT-et nem használok de a helyedben kipróbálnám a lehetőségeket amik adottak, másra formázom, stb.
Azt hittem legalább ti tudtok segíteni a jogosultság beállítás kérdésében ,hogy nem e az a baj! - azokat te állitod be amikor kiválasztod a megosztandó mappákat. Ott van mellette, hogy kinek milyen jogosultságot engedélyezel. -
kkp900
senior tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Nincsen bekacsolva!Direkt ,hogy ne kavarjon be. Exfatra a tv miatt van formázva.Meg, hogy win is lássa a vinyot ha kell.Eddig tökéletesen működött a Proval ez a dolog.Most meg nem .A Macbook Head88-nál kötött ki nagyon jó gazdája lesz majd szerintem! 👍🏿😃Le is törölte így azt már nem tudom megnézni ,hogy volt beállítva.Azt hittem legalább ti tudtok segíteni a jogosultság beállítás kérdésében ,hogy nem e az a baj!Esetleg.Paragin NTFS-t vettem meg anno szóval van olyan progim.
-
blakey
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Formázd Mac journaled-re vagy APFS-re és jó lesz. A System preferences/Sharing-nél meg beállítod a megosztandó mappákat. Jól működik Mojave-n is, 1 hete állítottam be. Egyébként ha beszerzel egy Tuxera NTFS-t akkor semmi gondod nem lesz azokkal a megosztásokkal sem. Esetleg a filevault is problémás lehet, a beállításokat hasonlítsd össze a másik gépeddel.
-
kkp900
senior tag
Sziasztok!Na meg lett a Mac Mini 2018-as I5-ös 8gb ramos.Megvettem a 16gb ramot az alzanal de egyetlen egy szervíz se akarta aznap elválalni.Volt aki azt mondta ,hogy legalább 2 napos munka,mert még nem csináltak ilyet(Almáriumpro)!!Azt hittem agyfaszt kapok az Istyle fél óra beszélgetés után személyesen az Árkádban annyit sikerült elérnem ,hogy felhívta a Mamutot,mert Imaceket csak ott szervizelnek. De árat nem tudnak mondani.Mondom mi van???Majd amikor megcsinálják akkor mondják meg.Hazahoztam és beüzemeltem és szerintem nem kell ebbe a 16gb ram egyenlőre majd ha öregszik egy kicsit!
Addigra lentebb megy a DDR4 is.Inkább megveszem a ProtectionPlant hozzá (2év gari). De lenne egy hatalmas problémám: mégpedig az,hogy külső SSD-t vettem hozzá ,de nem tudom beállítani a megosztásokban kijelölt mappát.Nem engedi a Haladó beállításokat így bem tudom normálisan beállítani.Ezért nem tudom az Infuse Proval lejátszani a filmeket se apple tv-vel se telon se ipadon.1óra appletámogatás telefonon se tudta megcsinálni azaz rájönni a hibára.Én vagyok az Admin elvileg.És írható olvasható engedélyezve van.Azt is megcsináltam,hogy újra formáztam a vinyót exfatra de semmit nem ért.Csak a Mini belső SSD-jében hozok létre egy mappát azt látja csak.Az eladott MBP13”-oson tökéletesen működött külső vinyóról.Biztos ,hogy valamilyen Jogosultság probléma lehet de hol keressem? -
buci30
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Azt meg én hiszem el 😁
De akkor mi lehet vagy mi van??? 🤔😬😱
-
buci30
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Bootcampben telepitéskor léttrehoztam két particiót.
Valamiért a másik particiót nem látom OSX alatt, csak egy csatolt BOOTCAMP van, ami a windows C particiója.
A diskutil list sem lát mást, a lemezkezelő sem, mi lenne a megoldás? -
Digital
addikt
Sziasztok!
A Bootcamp-et ki tudom valahogyan menteni egy külső meghajtóra?
Legyalulnám a Mojave-t, telepítenék egy frisset. Jó lenne a most meglévő Windows használni, nem kellene pepecselni vele. -
-
0pityesz0
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata már az eGPU-k terén?
A kövi helyzet miatt érdeklődöm: adott egy 2015 Late 5K iMac thunderbolt 2 csatlakozóval.
A neten keresgélve többnyire azt lehet megtaláni, hogy a sonnet, blackmagic és társai csatlakoztatásához immár thunderbolt 3 szükséges,az azzal rendelkező mac gépekhez használhatóak csak a fentebbi eszközök.Viszont egyes esetekben fellelhető olyan külföldi oldal is, ahol régebbi MBR-hez, iMachez is tudtak sikeresen használni ilyen eszközöket.
Van aki esetleg tud ilyen lehetőségről, vagy ismeri ennek a mikéntjét?
A segítséget előre is köszönöm szépen

-
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Milyen márkájú Ramot kell venni a Mac Minibe ,mert az se mindegy állítólag?
Hiába 2666 mhz DDR4-es nem biztos ,hogy megy vele.Most mondták az Almáriumnál telefonon.Plusz Nem jár garanciavesztéssel azt már legalább tudom.
Persze 72 ezerért meg is rendelnék a memoriát bele....Mondtam,hogy ezt pont nem akarom köszi szépen...Mikor 14 ezerért is van a hardverapron.Kinek mi a véleménye milyen kellhet bele? -
buci30
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
-
blakey
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Minden úgy működik ahogy megszoktad, beállítottad. Nincs különbség, az oprendszer ua. ssak 1-2 hardverelem más, Miniben nincs akku és ezáltal az arra vonatkozó beállítások sincsenek. RAM bővítés meg mehet házilag nem veszíted a garanciát csak akkor ha nincs jól beszerelve és emiatt van a hiba vagy nem olyan RAM-ot használsz amilyen bele való. De nyilván ahogy jónak látod, hiszen te fogod használni nem én vagy más.
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Ezt szeretném én is ,hogy azt veszek Szerdán egy I5-öslesz majd!Abba akarok 16 GB ami szerintem bővwn mindenre elég lesz.De nem szeretném bukni a garit!Mivel ha valami garanciális baja van akkor egyből látják a sorozatszámnál hogy ez csak egy 8GB-os.Pedig már arra is rájöttem ,hogy veszek hozzá plusz kettő év Applecaret.Így 3 ev gari lesz rajta összesen.És anyagilag is így járok a legjobban és a leggyorsabb gép lesz amit megengedhetek magamnak.Az IMAc 2017-es is lassabb sokkal.Az I5-ös hozza a Macbook Pro 2018-as 1 millás gép teljesítményét azért az már nem lesz roszz.
Plusz kap egy 1 TB SSD-t USB-C külsőházzal és kész is egyenlőre. UI: ugye be tudom állítani,hogy ne menjen alvó modba ,hogy vissza tudjam tölteni a torrenteket is majd!?Eddig a Macbookon a Fekete félholdas IcomniaX vagy nit használtam erre és tökéletes volt.Ennél kell külső program majd a Mininél? -
blakey
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Az ok és a megoldás:
During sleep
When your Mac sleeps, the SIL pulsates on and off slowly. On Mac mini models from 2018, the SIL stays on when the computer is in sleep. You can customize your Mac's sleep behavior in the Energy Saver pane of System Preferences.On Mac notebook computers, if the battery is completely depleted and the computer goes into Safe Sleep, the SIL doesn't illuminate at all.
-
-
buci30
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
India :
98% os az aksi 🤔😱 Hogy lehetne az rossz?
-
kgergo89
tag
válasz
blakey
üzenetére
Sziasztok, nem tudom ez esetleg a megfelelő csoport a kérdésemre, valaki foglalkozik Final Cut Pro-ban videoszerkesztéssel?
Olyan problémám van, hogy HEVC tömöritéssel készitett videókat nem tudok importálni FCPX-be, ha valaki tud valami trükköt, szivesen venném. (.mp4 a kiterjesztés)
FCPX 10.3.4 -el dolgozom
Köszi!
-
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Jó csak mivel speciális csavarhúzó is kell hozzá így nem merem bevállalni a dolgot.Láttam róla Yutubon videot nem olyan egyszerű azért szétszedni.A jelenlegi monitorom Dell U2515h ehez képest sokkal ütősebb lesz egy 4K-S 27 vagy 32 monitor?Normális sima felhasználásra.Nem filmet akarok rajta nézni arra ott a Q9FN tv.D eha megnézek egy sima videot pld ami bem 4K felbontású akkor ,hogy alakul a kép sokkal jobb lesz vagy nem biztos ,hogy megéri a befektetést?
-
blakey
titán
válasz
kkp900
üzenetére
ha RAM bővítést csináltatok rajta 8 -ról 16-ra akkor elvesztem a Garit? - nem veszted el, hiszen csak csavarozni kell. Házilag is megoldható csak nem 5 perc a 2012-eshez képest hanem 25 perc.
ha megveszem magam a Ramot akkor egy Icentre pld vagy a másik Almáriumba megcsinálják e esetleg? - jó pénzért bármit megcsinálnak.
De nem tudom ,hogy amúgy egy sima filmet vagy képet vagy csak a böngésző nézegetése pld mennyire lehet jobb egy 5K ami neki van vagy csak egy sima 4K-s pld Dell monitoron. - semmi hátránya nem lesz a UHD felbontásnak, bátran használd azt.
-
kkp900
senior tag
Na úgy néz ki ,hogy a Mac Mini I5 felé hajlok és az lenne a kérdésem,hogy ha RAM bővítést csináltatok rajta 8 -ról 16-ra akkor elvesztem a Garit?És ,hogy ha megveszem magam a Ramot akkor egy Icentre pld vagy a másik Almáriumba megcsinálják e esetleg?Mert gondolom ha ők csinálják akkor nem járhat garancia vesztéssel nem?Vagy rosszul tudom .Az Imac 27” mellett a kijelző egyedül ami szólt.De nem tudom ,hogy amúgy egy sima filmet vagy képet vagy csak a böngésző nézegetése pld mennyire lehet jobb egy 5K ami neki van vagy csak egy sima 4K-s pld Dell monitoron.Sajnos ezekről nem látok semmi videot pld a yutubon se.De gépileg rommá veri az új Mac mini a Macbook Pro 1 millás gépének teljesítményét tudja az Istyle teszt alapján.Ergo sok évig szerintem elég lesz nekem.Gondolom én.

-
blakey
titán
Minden megfedlelően működjön, ne legyen poros a kijelző, egyszínű hátterekkel próbáld ki, YT-on vannak ilyen videók, egy pár percet próbálgasd. Ne legyen repedt az üveg. Nézd meg a System Preferences-nél, hogy minden megfelelően működik, nem hangos-e a lemez, ventik hangját mennyire hallod, stb.
-
blakey
titán
válasz
blakey
üzenetére
Na, fent van a "sivatag" a 2012/17-e Mac Minin, végül a 250/250-es particionálást választottam a külső SSD-re. A rendszer tetszik és úgy tűnik, hogy minden működik, a programok jól viselkednek, azok is amik HS alatt nem voltak jók. 2 dolog van, a kétlépcsős azonosítást be kellett kapcsolnom
a másik, hogy a droidos eszközökkel nem érem el SMB-n, minden mással igen, médialejátszók is megfelelően látják. A betűk körvonala más lett, valahogy jobb a rajzolatuk, a színeket is másképp kezeli de jó. Szóval egyelőre elégedett vagyok. -
India
aktív tag
Sziasztok!
Ma venném meg Imac 2009 gépet ,mire kellene oda figyelnem? Mivel kellene tesznelnem. a procit es a video kartyat? Delutan mennek erte
Segitsetek kerlek titeket 
-
blakey
titán
válasz
buci30
üzenetére
Kérd el a szériaszámot és ellenőrizd, hogy valóban garis-e még. Ha minden rendben van akkor annyiért vedd meg amennyiért számodra megéri alig használtat venni.
-
blakey
titán
Külső SSD-ről megy a macOS, most tenném fel a Mojave-t, érdemes az 500GB-os SSD-t particíónálni? Leginkább arra gondoltam, hogy 300/200-ra osztanám és a kisebbik felén lennének az OS-hez tartozó anyagaim, így az OS-t a telepítő anyagaimmal együtt tudnám mozgatni. Tehát nincs különösebb oka.
-
JulWCZar
senior tag
Üdv!
A héten beszereztem egy Mac Prot, 2009-es 4,1 5,1-re flashelve, 6 magos Xeonnal, legújabb firmware és gyors NVMe SSD, amiről bootol szépen.
Már upgradeltem a memóriát 64 GB-ra, nagyon olcsó a reg ecc ram, 10K alatt meg lehet úszni egy 16 GB-os modult.
Érdekes hobbi, meglátom meddig érdemes upgradelni. Nevetséges áron vannak bele cuccok.
-
kkp900
senior tag
válasz
crissprivat
üzenetére
Ennyit tud a mostani Macbookom kb:
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/12223933Ezt tudja a Te géped :
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/12227003És ezt tudja egy I3-as Mac mini:
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/12222098Csak most már találtam egy helyet ahol normális reális áron 265-ért megveszik a laptopomat ,mondjuk akkor is marad rajta nekik,de 2-3 akiket felhívtam azok 17-210 ig akartak érte adni.Kicsit viccesek mondtam is nekik,hogy bakker nem egy Iphonet akarok eladni !
Nem normálisak,amekkora lehúzást akarnak és tuti fix ,hogy 320ért adnák el,mert szerintem a patika állapotában új gyári aksival 4 ciklus van benne meg új az asló kasznija billentyűzet sose volt használva meg a kijelző se mert monitorra volt kötve.Hordva is csak akkor volt mikor el kellett vinnem a szervízbe (Istyle) az aksi miatt.Magyar MM-ban vettem a töltőn is fólia van pld..Csak ,hogy melyik a jobb verzió Mac Mini akár az I5 is ha azt mondjátok,hogy jobban megéri esetleg azt a többletet amit tud nyújtani.Vagy egy Imac 27 új 2017-es ugye mivel újabb nincsen.
Külső monitorom jelenleg is van Blakey ajánlásával szerintem egy Dell 25 1440p felbontású esetleg lehet le kellene cserélnem egy 4K 32"-os ra .Ezek a lehetőségek lennének.
-
-
kkp900
senior tag
válasz
crissprivat
üzenetére
Látom a tied I5-ös!340 ért lehetne venni,de ahogy a Gen teszteket megnéztem,nem sokkal tud többet mint egy I3-as nekem normális sima otthoni felhasználásra kellene majd egy valamilyen gép amire lecserélném a Macbookot.Jelenleg is van monitorom 25”-os Dell WQHD felbontású meg billentyűzet meg egér szóval csak egy gép kell!Vagy egy Imac és akkor eladom a monitort is .Gondolom Pesten találnék olyat aki ért egy Hackihez!
De itt Kméten nem nagyon vágják a Macet.Aki szervizel az meg csak Macet de azt mondta nem csinál építést és Hacket.Sajnos -
-
kkp900
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
termékre akarod rakni vagy csak egy összerakott gépre?Mert nem tudom eldönteni,hogy mi lenne a jobb egy Mac mini 2018-as I3-as 250 ért vagy egy épített gép ami esetleg erősebb is vagyis tuti 👍🏿😃 és arra menne fel a Mojave.Csak itt Kecskeméten nem tudok embert aki iylet tudna nekem összerakni és felrakni a Mojavet Hackintoshra.Mert ahogy elnézem egy I5-ös 16 ramos 500 ssd vízhűtéses jó házzal kijönne belőle nem kell nekem video kártya se mert nem játszom csak filmeket meg egy monitor lenne hajtva azt meg gondolom elbírná simán.Mondjuk ezek csak 4K ig tudják a felbontást ?Az alaplapi videokártya egy I5-nél utolsó generációst néztem azaz 8-ik generációst ,hogy most mindenből a jó legyen.Ez a nagy kérdés ,hogy melyik lenne a jobb? vs Hackintosh vagy egy Imac 27 idei ha találnék embert aki korrekt áron beszámolná a Macbook Promat 2015 Early olyan mint egy vadi új.Aksi es ház cserélve lett garanciában 4 ciklus van benne.Ha esetleg tudna valaki embert aki beszámol az is jó lenne mert az Imac csak egybe van 5K monitorral .Használt miniket is néztem de a tesztek alapján mindegyik sokkal lassab mint pld a mostani Macbookom.Szóval azokból csak a 2018-as ami szóba jöhet.Csak annyiért már egy komolyabb gépet lehetne összerakni.Viszont egy embert találtam aki telepítene de win re akarja virtuális meghajtón lenne a Mojave rajta.amit nem nagyon értek mert amiket látok a Yutubon mindenki csak az OSX-t telepíti semmi win.
-
kkp900
senior tag
válasz
crissprivat
üzenetére
Szia!Megkérdezhetem,hogy melyik modell és hány ramos és miylen monitorral használod?Mert én is elgondolkodtam rajta és az I3-ast ami nem sokkal lassab ahogy a teszteket elnézem az I5-östől max 250-ért meg tudnám venni.Persze tudom,hogy csak 128gb-os de úgyis külső tárral használnám majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 16GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- BRUTÁL AI / VIDEO / WORKSTATION PC RTX 3090 24GB RYZEN 9 7900x 32GB DDR5
- Eladó Konfig I5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W541 - i7-4810MQ I 8GB I 512SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hiába 2666 mhz DDR4-es nem biztos ,hogy megy vele.Most mondták az Almáriumnál telefonon.Plusz Nem jár garanciavesztéssel azt már legalább tudom.

Nem normálisak,amekkora lehúzást akarnak és tuti fix ,hogy 320ért adnák el,mert szerintem a patika állapotában új gyári aksival 4 ciklus van benne meg új az asló kasznija billentyűzet sose volt használva meg a kijelző se mert monitorra volt kötve.Hordva is csak akkor volt mikor el kellett vinnem a szervízbe (Istyle) az aksi miatt.Magyar MM-ban vettem a töltőn is fólia van pld..
De itt Kméten nem nagyon vágják a Macet.Aki szervizel az meg csak Macet de azt mondta nem csinál építést és Hacket.Sajnos