- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
válasz
kazsmerlaca #37904 üzenetére
mutass egy about képet, na
-
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca #37899 üzenetére
"Legális adobe premiere pro. Az csak ARM lehet."
Vagy nem.
-
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca #37899 üzenetére
Te már csak tudod hiszen operát használsz.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37897 üzenetére
Sok esetben ez valóban így van ,én munkára kötelezően az Inteles iMac-et használom.
M1 pont tökéletes egy iPad-ba ,asztali munkára meg inkább nem ,mert volt nem 1x rá alkalom ,hogy cserben hagyott.Hiba üzenetet (fagyást) is sokszor tapasztaltam már M1-en míg az Inteles gépen 1x sem.
-
Czo
addikt
válasz
kazsmerlaca #37897 üzenetére
Miert olyan nehez leirni pontosan, vagy berakni egy screenshotot az aboutrol. Kivancsi vagyok, hogy melyik build ez, illetve, hogy mi ez a codec, mert ennek mar nativ, ARM appnak kellene lennie, viszont a mert eredmeny Intel emulaciora utal.
-
Czo
addikt
válasz
kazsmerlaca #37894 üzenetére
Oke, tehat meg 1x. Mivel merted?
- Premiere Pro?
- Premiere Rush?
- Premiere Elements 2022? -
CharlieDrop
veterán
válasz
kazsmerlaca #37892 üzenetére
Nem tudom, de a 8GB VGA szerintem belesegít...
-
Czo
addikt
válasz
kazsmerlaca #37892 üzenetére
Direkt nem irtad le, hogy milyen verziot hasznaltal?
Mert az magyarazhatja...
-
modd3r
őstag
válasz
kazsmerlaca #37880 üzenetére
Szia!
Hogyan tudtad hozzáadni a Kikapcsolást? Én nem találom sehol, és hozzáadni sem tudom.Köszi!
-
nylontacsko
senior tag
válasz
kazsmerlaca #37886 üzenetére
Nekem gyanús, hogy "Visszaállítás" lesz a vége,
hiszen látszik is, hogy a hely adott.
Az csak külön érdekesség, hogy a gép nincs fél éves -
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca #37878 üzenetére
Miért lenne az? Egy ideig volt két monitor, hibátlanul működött, de aztán áttértem 34"-ra ez így még jobb. A háttértárnál meg nem is tudom, hány generáció óta van a nagy anyagok meg a Time Machine számára állandóan rádugva a gépre, igaz, egy ideje ilyen MacMini méretű USB-hub külső merevlemez meghajtó egybe cuccot használok, mert ez egyszerűbb.
-
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca #37881 üzenetére
Nem.
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
kazsmerlaca #37878 üzenetére
Megvan a megoldás:
Rendszerbeállítások/Billentyűparancsok/Kikapcsolás F5-re.
Ennyi. Nem kell nyomkodni az ALT-ot -
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca #37874 üzenetére
Alvó módot nem szereti? Megint tanultunk valamit, nem is értem miért van nálam meg a környezetemben 2-3 hónapos uptime.
-
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca #37872 üzenetére
Miért gond ha vár egy percet?
Amúgy meg kattintás előtt nyomd le az Option gombot, és nem kérdez semmit, csak kikapcsol. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37872 üzenetére
Minek akarod kikapcsolgatni???
-
UX
tag
válasz
kazsmerlaca #37800 üzenetére
Persze, azt mondom én is. Ott az ingyenes letöltés nem indul el.
De mindegy mert a Library mappát seg0tett az apple támogatás megkeresni, szóval ez kipipálva.
Beraktam a fájlt a library mappába, de hozzáadni mint billentyűzet, még a szakértő seg0tségével sem tudtuk. -
UX
tag
válasz
kazsmerlaca #37789 üzenetére
Csakhogy a Library mappa még mindig nincs meg, a Pathfinder pedig csak fizetősen akar lejönni.
-
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca #37792 üzenetére
Látom, az értő olvasás nem megy. Pont erről szólt Czo beírása.
-
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca #37779 üzenetére
Hát akkor ott nem az Apple volt a hunyó. Czo posztja erről is szólt: "Ami baj szokott lenni sok esetben, azok a xar, szedett vetett eszkozok. Az Apple egy csomo teruleten igencsak strict (ilyen pl ez is), es tokeletesen, mintaertekuen, szabvanyosan alkotnak meg dolgokat.."
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca #37779 üzenetére
Szerencsére ez sem általános.
-
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37771 üzenetére
Ezt akkor próbáld, amikor bekapcsolod a gépet és nincs net.
(#37776) JárásiBetmen
> az apple wifi mindig szuper,
Hol a fekveröhögős szmájli?
-
törölt tag
válasz
kazsmerlaca #37770 üzenetére
Érdekes probléma, az nem megoldás, hogy megpróbálod wifivel?
(az apple wifi mindig szuper, jónak kell lennie) -
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca #37770 üzenetére
A lényeg, hogy nem érted.
IP-ütközés előfordulhat, ha előtte azt az IP-t, valamilyen oknál fogva, egy másik eszköz kapta, ezért jó, ha a routeren fix IP-ket foglalsz lesz MAC-cím alapján, így nem fordulhat elő semmilyen IP-ütközés. -
Parson
addikt
válasz
kazsmerlaca #37773 üzenetére
Tanulni, tanulni, tanulni... jó pap holtig tanul.
-
Czo
addikt
válasz
kazsmerlaca #37771 üzenetére
No, es vajon 192.168.0.1 a gateway? Ezt a pinget, ebredes utan nezted? Mennyi idore van allitva a DHCP lease time? Fugg a problema attol, hogy mennyit aludt a gep?
Siman ki lehet debugolni egyebkent, hogy pontosan mi itt a problema. Ez a jo az informatikaban, minden megoldhato.
Ami baj szokott lenni sok esetben, azok a xar, szedett vetett eszkozok. Az Apple egy csomo teruleten igencsak strict (ilyen pl ez is), es tokeletesen, mintaertekuen, szabvanyosan alkotnak meg dolgokat, igy lattam mar DHCP-t, amivel kompatibilitasi problema volt, mert bugosan mukodott, ez a bug, konkretan a korabbi cim ujrafoglalasat jelento packetet jelentette. Mindenhol ment, kiveve Macen, de ha megneztem low-level snifferrel a packeteket, akkor azt lattam, hogy a Mac tokeletes packetet kuld, a tuloldali DHCP benazik...
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca #37759 üzenetére
Az "OPERA" az oka.
Viccet félre téve, nekem még ilyen problémám nem volt. Valószínűleg a router beállításainál kéne keresni a problémát, főleg ha nem oszt fix IP-t az eszköznek.
-
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37766 üzenetére
ping 192.168.0.1
-
Czo
addikt
válasz
kazsmerlaca #37762 üzenetére
Tehat, van IP cimed? Az az IP cim rendben levo cimnek tunik? DHCP-vel kapsz IP cimet, vagy statikusan? Probaltad pingelni a gatweayt?
-
Czo
addikt
válasz
Mit jelent az, hogy nem csatlakozik? Eltunik a halokartya? Nem ker uj IP cimet? Nincs IP cime? Van cim, de pingelni sem lehet? Nincs DNS? Tehat, mi az, amit ilyenkor tapasztalsz?
-
Syl
nagyúr
válasz
Nekem olyanokat művelt az elmúlt hetekben (12.5-tel), napi rendszerességgel, hogy lebontotta a hálózati kapcsolatot (se helyi háló, se net) - Wifi-n és LAN-on is. Ilyenkor vagy vártam pár percet, hogy észhez térjen, vagy a hálózati beállításokban kapcsoltam ki, majd be a vezérlőt.
12.5.1-gyel szerencsére még nem játszotta ezt. -
UX
tag
válasz
kazsmerlaca #37751 üzenetére
Amúgy maximálisan igazad van, cserébe legalább pontatlan.
Csak ezt a finom sim0tó mozdulatokat szeretem benne.
Most egy Anywhere 3-at tesztelek. Jó lenne az aljára rászerelni a Macig Mouse üveglapját.A kettőből össze lehetne gyúrni egy számomra tökéletes egeret.
______
A firefoxom ismét durván laggol.
Tudom, mindenkinek tökéletes és senki nem járt még 0gy, de mit lehet ilyenkor kezdeni egy szoftverrel? Törölni és újratelep0teni?
Törlésnél csak a finderből beledobom a kukába?
Vagy nézzem meg valahogy hogy terheli-e valami a gépet?
Figma jól működik, egyéb most nem fut. -
tboldi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37721 üzenetére
Én azért hasznát veszem a böngészőn kívül is, mondjuk szövegszerkesztőben.
-
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37712 üzenetére
Nem állt szándékomban browser wars-t indítani
és nem is szóltam le az Operát (csak a kínai tulajdonosra mutattam rá). Nyilván kismillió dolgot lehet találni, amit a másik böngésző nem tud, a mi kedvencünk meg igen. (írtam is régebben egy blogbejegyzést arról, hogy én miért a Firefoxot használom)
De szerintem ez a téma nem Mac-es topikba való. -
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca #37714 üzenetére
+ Operánák hiába telepíted a kiegészítőket, következő telepítésnél vagy egy másik eszközre már nem viszi át, mobilos platformokra nem képes átvinni a jelszavakat, néha "besokall" a YouTube, az adatok kitöltésével is akadnak gondjai. Egyébént nem lenne rossz, harmadik böngészőnek fent van.
Chrome alatt is szinte minden megoldható ha már Opera és Chrome alapú. -
Parson
addikt
válasz
kazsmerlaca #37714 üzenetére
Látod ez az, szokj át a chrome-ra ! Hidd el, innen nézve te ülsz forditva a lovon. De a te bajod...
-
tboldi
nagyúr
válasz
A kijelölős popupra már írtm korábban, hogy PopClip, és ez rendszerszinten működik, nem csak a böngetőben.
Nagyon elfogult vagy az Operával (szinte mindig csupa nagybetűvel is írod), ami egyáltalán nem baj, csak hagyd, hogy mások is azt használjanak, amit szeretnének.
-
Parson
addikt
válasz
Hát ezek közül mindegyik röhejes indok számomra a chrome ellen
- Kezdölap? kit érdekel? Nekem a google a kezdölapom, és tökéletes.
- Kijelölés, másolás - müködik
- Valutaszámolás? - ez se hiányzik, tudok számolni a cimsorban, de azt se használom, mert excelben / google spreadsheet-ben megy minden fontos számitás
- nagyitásra is van opció, meg kell tudni tanulni kezelni
- fülek bezárása tökéletes helyen vanEnnyit erröl. Válts chrome-ra te is, és egyszerübb lesz az életed ha platformok között kell mászkálnod, és akkor még nagyon felületesen súroltam csak a témát.
-
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37700 üzenetére
> kiváló, gyors, biztonságos
Valamint, kínai kézben van [link]
-
UX
tag
válasz
kazsmerlaca #37681 üzenetére
Áhh, kidobtam én ezt a kukába.
Kezdjük ott hogy a beáll0tások menü tiszta katyvasz, ráadásul az oldalsó menü nem követi hol vagyok.
Blokkoltam a h0rdetéseket, majd rájöttem hogy ő automatikusan behelyezte a google-t és egyéb webhelyeket a kivételek közzé. WTF?
És ami ultragáz hogy integrálva van a facebook, insta, stb...
Vagy legalábbis a baloldali menüben elérhető.
Tudom hogy elrejthetem, de köszi, a független szoftvereket szeretem, de még jobb ha a fejlesztő kerüli ezt a két kártékony óriást mint a pestist.
Itt viszont egyértelműen látszik hogy megy a barterezés. -
UX
tag
válasz
kazsmerlaca #37681 üzenetére
Na ezaz, mi más?
Van printscreen gomb nekem is a billentyűzeten, de ez a masina mindenre csak kopog, nem reagál semmire. -
UX
tag
válasz
kazsmerlaca #37664 üzenetére
Tudnál hozzá dobni egy közvetlen linket?
Nem tudom hogy vak vagyok vagy rosszul keresek de app store-ba be0rva nem találok operát. -
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37645 üzenetére
> Firefoxot nem szabad használni 100x le lett írva. Gagyi minden baja van.
Ehhez képest probléma nélkül használom húsz éve (előtte Netscape Navigator / Communicator). Windowson, Linuxon, Mac-en, iOS-en, Androidon. Semmi baja. Sőt, számomra sokkal kényelmesebb, testre szabhatóbb, mint a többi böngésző.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca #37645 üzenetére
Az Opera sem egy mintaböngésző. Vannak vele problémák bőven.
-
hkari
őstag
válasz
kazsmerlaca #37573 üzenetére
El kell ismerjem hogy igaz, ezt is kipróbáltam, csak nálam ott bukik el hogy baromi lassú az FTP része, és sajnos azt nagyon sokat használom. Bár lehet arra felrakom a jó öreg filezillát.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
kazsmerlaca #37595 üzenetére
"Apple legnagyobb találmánya a mobil eszközök és a rajta lévő rendszer.
Konkrétan egy iPhone / iPad gyorsaságban ,kezelhetőségben és a mindennapi általános feladatokra is sokkal jobb mint egy macOS."Ez alapján nem
És azért írtam asztali rendszert, mert se macOS, se Win, se Linuxot nem tudnék iOS-re cserélni a munkám miatt... -
Parson
addikt
válasz
kazsmerlaca #37595 üzenetére
Asztali rendszer alatt értette a macOS-t, és arról nem akar mobil rendszerre (iOS-re) váltani.
-
válasz
kazsmerlaca #37573 üzenetére
A PathFindert csak előfizetéses konstrukcióban lehet beszerezni? Néztem a weboldalukat de nem tűnt fel hogy megvehető lenne.
-
hkari
őstag
válasz
kazsmerlaca #37558 üzenetére
Hát ez a része igencsak érdekes. Eddig viszont amire én használom arra gyorsabb és hatékonyabb, és főleg a fogyasztása kb tizede a "régi" gépemnek. De tény ami tény, sok apróságban én a Windows-t jóval fejlettebb látom.
cigam: Köszi belenéztem ebbe logba, de nem nagyon ír semmit amennyire tudom értelmezni.Szóval így kezd körvonalazódni, hogy ez a totál normális működése a gépnek.
-
válasz
kazsmerlaca #37550 üzenetére
Elfogadom, lévén neked van tapasztalatod mindkettővel. Az egész Mac azért van, mert hajlandó vagyok tanulni
Egyelőre több idő kell neki (nekem), aztán majd meglátjuk.
-
tboldi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37547 üzenetére
Én rendetlen fájlkezelőt használok (Finder + XtraFinder kiegészítő), így az Enter normálisan működik, a Del-t viszont meghagytam ⌘Backspace-nek, sima Backspace-re visszalép egy mappával.
-
UX
tag
válasz
kazsmerlaca #37534 üzenetére
Még annyit kérdeznék hogy Anywhere 3?
Vagy a 2-vel van tapasztalatod, és mindenképpen azt ajánlod? -
Skynet258
veterán
válasz
kazsmerlaca #37534 üzenetére
Nekem a 3S van, ennek a klikkje tök jó (mindegyik gombnál és a görgőnél is). A fogás meg... hát nem fingertip-re való az biztos.
Nagy és nehéz egér, de egyelőre nem érzem a csuklómon, hogy zavaró lenne, szóval nálam az említett hátrányok egyike sincs meg.
-
UX
tag
válasz
kazsmerlaca #37520 üzenetére
Mondj egy jó egeret. 🙂
Egyébként van nálam egy iszonyat jó egér, 3D Connextion Pro, de vissza fogom küldeni mert az én felhasználási szokásomnak a Magic Mouse felel meg jobban.
Nagyon fontos számomra a zoomolás tervezés közben, és amit a Magic mouse nyújtott ezen a téren, attól összepisiltem magam.
Cserébe pontatlan.
A 3d Connextion Pro viszont a legpontosabb egér ami valaha a kezemben volt, csendes, siklik a laminált lapon. Nagyon igényes az anyaghasználata, van néhány extrája, és csak egy hátránya van, hogy kicsit nagy, és nehéz.Ha nem tudom a Magic mouse-t összehozni windowson, akkor sem tartom meg. Feleannyiért kipróbálom a Mx Mastert.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca #37506 üzenetére
Simán olvasható, esetleg állítsd be a monitorodat, kalibráltasd, bármi, mert annyira azért nem halvány. A másik amit tehetsz, hogy írsz az Apple-nek, hogy mi a gondod ezzel. Nekem sem okoz/okozott gondot.
-
Czo
addikt
válasz
kazsmerlaca #37506 üzenetére
A screenshotodon siman olvashato. De mint mondottam, nyiss egy ticketet, hogy ez nem jo igy. Nekem tenyleg nem okozott gondot ez az elmult 20 evben.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca #37503 üzenetére
Mert mentenél és ilyenkor nem aktív tartalomnak kezeli, + akkor is szürke ha az adott fájl épp nem kompatibilis az adott programmal.
-
Czo
addikt
válasz
kazsmerlaca #37503 üzenetére
Regen (10.3-ban, 10.4-ben es 10.5-ben tuti
) , azok a filenevek voltak szurkek, amiknek a tipusa nem egyezett a menteni kivant tipussal. Most igy, hogy ezt beraktad megneztem, es ez nalam is ilyen, mint nalad (12.5). Megneztem, 10.14-ben is ilyen, tehat valamikor, a multban ez elromolhatott, csak senkinek nem tunt fel. (nekem sem). De mivel zavarni nem zavar, felolem aztan maradhat is igy. Ha zavar, nyiss rola egy ticketet.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
kazsmerlaca #37475 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. A monitoron lévő HDMI csak 85 Hz-et enged át 3840x1600-as felbontásban és nem szívesen hagynék "veszni" +59 Hz-et.
-
trialboj
őstag
válasz
kazsmerlaca #37469 üzenetére
Valaki azt ajánlotta hogy próbáljak külső ssd-re egy time machine mentést.
Na most ehhez nem értek, de ez fel tudja installálni nekem a NEM app store-ból származó szoftvereket is?Én is úgy érzem hogy lehet akármekkora nagy király az alma, az a biztos ha megint minden 0-ról be van állítva és tisztán felinstallálva.
Azért megpróbáltam hátha van könnyebb megoldás// Az új mac setupolásról majd lehet írok egy összefoglalót, és belinkelem az elsőnél is kimentettem a nem egyértelmű dolgokat amelyekre főleg itt, meg a guglin találtam választ, igyekszem majd összeszedni mind, hátha segít majd valakinek aki winről jön, és szeretné a leggyorsabban hasonló hatékonyságúan beállítani a gépet. //
--más--
Van rá opció hogy macen finderben barangolásnál is működjön a back és forward gomb az egéren? Logi g502 egér, nem értem miért nem megy, igaz nem tudom hogy kellene menjen alapból, vagy lehet-e egyáltalán.Illetve hasonló gond, habár ez már advanced lvl, ha esetleg valaki használ logitech egeret és tudna tanácsot adni:
a logi program fent van, amivel 2 gomb át van állítva F21 és F22 -re, hogy bizonyos programokban használhassam, de valamiért nem ismeri fel, pedig pont ugyan úgy van beállítva mint win alatt. -
CharlieDrop
veterán
válasz
kazsmerlaca #37455 üzenetére
kell idő átállni
-
Parson
addikt
válasz
kazsmerlaca #37433 üzenetére
A notebook gyűjtőnév a macbook-okra is igaz.
-
Czo
addikt
válasz
kazsmerlaca #37429 üzenetére
Azt irtad, hogy nincs tapon, erre irtam, hogy akkor elalszik (sehol nem irtam olyat, hogy bedugott tappal is elalszik). Ugyonezt a gondolatmenetet folytatva irtam azt is, hogy ebben az esetben, ha van raakasztva input periferia (akar USB akar Bluetooth) es van radugva megjelenito, akkor viszont fel tudod ebreszteni es tudod hasznalni a kulso megjelenitovel, akkurol.
Itt van elottem, pont ezt csinalja. Pont ugy, ahogyan csinaltak ezt a korabbi Inteles modellek s (akar T2, akar T1 akar a korabbi unibody akar a megkorabbi, alu), sott a PowerPC gepeik is pont igy mukodnek.
A te gepednek is fel kell ebrednie, ha megnyomsz egy gombot a keyboarddon vagy megkattintod az egeret. Azt mondod, hogy nem bered fel?
-
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca #37428 üzenetére
-
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37429 üzenetére
Macbookoknál ez mindig is így volt. Táp nélkül külső kijelzőt lekapcsolja, táppal nem. Régen MBP-m volt és engem is bosszantott, de semmi kapcsolót, beállítást nem találtam rá.
-
Czo
addikt
válasz
kazsmerlaca #37423 üzenetére
Ha lecsukod, elalszik. Ha van rajta beviteli periferia es kulso megjelnito, akkor pedig fel tudod ebreszteni ugy is, hogy le van csukva. Ez a "clamshell mode". En is igy hasznalom a gepet, osszecsukva van radugva monitor es az Apple billzet/magic mouse pedig BT-n csatlakozik.
-
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca #37423 üzenetére
Akkor miért nem ott kérdezel?!
Amúgy meg nem. Vagy magának a monitornak(USB-C), vagy egy tápegységnek energiával kell ellátnia.
-
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca #37420 üzenetére
Hopsz... Ez tényleg furára sikerült.
-
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca #37401 üzenetére
Ez az OSX. Minden gépen így használja a memóriát és a swapet. Amúgy én is rengeteg nagyméretű fotót meg dokumentumot használok, ami nem hogy 8, de 16 GB memóriába sem fér be.
-
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca #37397 üzenetére
Látod a memóriahasználati statisztikám, szinte sose megy 75% fölé.
-
hibavissza
veterán
válasz
kazsmerlaca #37342 üzenetére
2010 áprilisában 25,4 cseh korona volt egy euró, most 24,74.
.2010 áprilisában 7,25 horvát kuna volt egy euró, most 7,5.
2010 áprilisában 266 forint volt egy euró, most 402.
Nyilván lesz még lejjebb is a forint. Mivel nem akarnak havonta árakat átírni kis rátartás is van benne. Minden cég ezt csinálja. Ezért gerjeszti az inflációt a gyenge árfolyam.
-
hszilard666
veterán
válasz
Én nézem a jó oldalát, még többet spórolok azzal hogy a régi gépemet használom és nem upgrade-elek! STONKS!
-
Pano
addikt
válasz
Ilyen az, ha egy országnak "szárnyal" a gazdasága és még ráadásként szanaszét van adóztatva is.
-
nylontacsko
senior tag
válasz
kazsmerlaca #37296 üzenetére
bocsi nem ide
-
tboldi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37234 üzenetére
Amíg nincs dedikált macOS szoftveres topik (ami felkapott is lesz), addig szerintem elfér itt is, meg az Apple notebookok topikban is.
-
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca #37231 üzenetére
Úgy, hogy talán a legjobb ár-érték arányú program Mac-re, és a fórumból kiderült, hogy sokakat érdekelhet.
-
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37231 üzenetére
Mert már elég sokat beszéltünk ezen programokról.
Köszi blakey -
nylontacsko
senior tag
válasz
kazsmerlaca #37169 üzenetére
Amennyiben nem érted,
akkor nyilván nem is neked szól a kérdés. -
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37159 üzenetére
Ja, hogy pécés ctrl gombra mappelted a commandot.
Anno próbálatm, nemgyerebe. Jó pár évig használtam magyar pécés billentyűzetet mac-kel, de a módosító billentyűket a mac szerint állítottam be: ctrl-ctrl, win-option, alt-command. Naponta alig nyolcezerszer használom a ctrl+tab kombinációt, és elég csapás volt az alt+tab helyett a command+tab-ot megszokni
Amikor később vettem Apple billentyűzetet, akkor jött csak igazán jól, hogy végig a mac-es módszert használtam. -
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #37154 üzenetére
> Jobb ha a ctrl a bill legszélén van és nem úgy mint mac-en
Ezt hogy érted? Mac billentyűzeten is a legszélén van a ctrl gomb [kép]
-
UX
tag
válasz
kazsmerlaca #37154 üzenetére
"Jobb ha a ctrl a bill legszélén van és nem úgy mint mac-en."
Mondjuk ez biztos. Nagyon sokszor használok billentyűparancsot.
Akkor ezzel várok, amíg meg jön a gép. Köszi. -
válasz
kazsmerlaca #37124 üzenetére
Én ha alvóba rakom, ki-be kapcsolgat monitor pár percenként. Bekapcsol, majd érzékeli hogy nincs jel és kikapcsol.
-
totron
addikt
válasz
kazsmerlaca #37135 üzenetére
Hogyhogy?
-
Adee_91
aktív tag
válasz
kazsmerlaca #37135 üzenetére
Akkor biztos jó a szemed. Nekem szöveget olvasni a 27" 1440p egy büntetés volt.
-
hibavissza
veterán
válasz
kazsmerlaca #37064 üzenetére
Szokni kell. Sajnos a Logi k310 mosható bill-nek nincs Apple megfelelője.
-
hibavissza
veterán
válasz
kazsmerlaca #37060 üzenetére
Sajnos nekem nem világos mint kell csinálni. Bemásoltam a keyboard layouts könyvárba. Nem változott semmi.
-
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca #37055 üzenetére
Simán. A specifikáció szerint:
Egy 6K‑s felbontású, 60 Hz‑es frissítési gyakoriságú kijelző az egyik Thunderbolt porton
Vagyis 6144 x 3160 felbontásnál van a határa. -
hszilard666
veterán
válasz
kazsmerlaca #37046 üzenetére
Örülök hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel. Arra vagyok kíváncsi hogy a PH! tudósai mit írnak majd erről a tesztben. De minden más tekintetben tapasztalatom szerint kiváló eszköz!
-
válasz
kazsmerlaca #37035 üzenetére
Én is a CleanMyMacX-et használom, természetesen jogtisztán, elégedett vagyok vele én is, egy dolgot kivéve, mégpedig az uninstall részt. Ha eltávolít az ember egy programot a gépről, a fő könyvtárat, illetve maradvány fájlokat hagy a gépen, tehát nem távolítja el 100%-ban, ez az egy ami számomra bosszantó.
-
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca #37033 üzenetére
Ja, elbaszni a gépet. Sajátomat is lenullázta egyszer, ismerősét is, szóval nálam a kerülni mint a tüzet kategória.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca #37013 üzenetére
Tuxerával sincs.
-
Mikika
aktív tag
válasz
kazsmerlaca #36994 üzenetére
Nekem az elsők között sikerült hozzájutnom az M1es minihez
soha semmi bajom nem volt vele
eredeti hozzávaló egér és billentyűzet van
Miért nem jó hozzá az eredeti egér? -
Mikika
aktív tag
válasz
kazsmerlaca #36992 üzenetére
van neked erről bármiféle tapasztalatod?
-
agyhalal
aktív tag
válasz
kazsmerlaca #36990 üzenetére
Már miért lenne alap?
-
tboldi
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #36977 üzenetére
4 nap híján 11 évnyi szófosás eredménye.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
kazsmerlaca #36977 üzenetére
Nagy király, azért egy ilyen utazó töltő mennyi idő alatt tölt fel napelemmel?
Én csak veterán vagyok -
devil-k
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #36965 üzenetére
Jó vicc.
-
Syl
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #36968 üzenetére
> F4-F5 között sincs távolság.
Igeeen!
Ez számomra annyira frusztráló, hogy kis fekete ragacsot tettem az F5 billentyű fölé, hogy odapillantás nélkül, vakon ki tudjam tapogatni. -
hszilard666
veterán
válasz
kazsmerlaca #36968 üzenetére
Mondjuk ezeket megértem. Nekem pont az jön be hogy lapos.
Napelemes bill?
Menő!
-
hszilard666
veterán
válasz
kazsmerlaca #36965 üzenetére
Hogy mi?
A gyári apple bill a legkényelmesebb klavi a kezem alatt járt valaha. Annyira szeretem hogy még windows os géphez is azt használom, sőt ha irodában melózok viszek magammal egyet csak oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xbox Series X|S
- Óra topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Béta iOS-t használók topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest