Hirdetés
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
Szerintem azert mertek ezt meglepni, mert kb csak az iMac Pro kap numpades billentyuzetet. Az osszes iMac es MacBook alapbol numpad nelkuli billel jon. Es mivel az eladasi mutatokon latjak, hogy a numpades Magic Keyboard nem igazan fogy, ezert a kisebb billre optimalizalnak.
Ez persze csupan feltetelezes, de el tudom kepzelni, hogy ilyesmi allhat a hatterben.
-
-
cigam
titán
Valóban, viszont asztali gépen itt a numpad, és azon a - és + gomb. A numpados - működik, de a +-ra tojik. Ami logikus is, mert nem "cmd +" van leprogramozva, hanem "shift ctrl 3". Ez azt jelentené, hogy egy angol nyelvű rendszeren más a nagyítás billentyű kódja?
Aki angol nyelven telepítette, angol kiosztást használ, az rákukkantana? -
moleculez
veterán
[Catalina]
Szóval utáltam az iTunest, de legalább volt benne id3 tag editor. Namost Misic appban nem találom. Van egyáltalán?
Ha nincs akkor milyen külső alkalmazást ajánlotok? -
cigam
titán
Az nem partíció, hanem kötet.
/dev/disk0 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *120.0 GB disk0
1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1
2: Apple_APFS Container disk1 119.8 GB disk0s2Vagyis van 1 EFI partíció, és egy APFS partíció. Ezen az APFS konténeren belül van létrehozva több kötet:
/dev/disk1 (synthesized):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: APFS Container Scheme - +119.8 GB disk1
Physical Store disk0s2
1: APFS Volume macOS - adatok 20.8 GB disk1s1
2: APFS Volume Preboot 82.4 MB disk1s2
3: APFS Volume Recovery 525.9 MB disk1s3
4: APFS Volume VM 2.1 GB disk1s4
5: APFS Volume macOS 10.6 GB disk1s5 -
moleculez
veterán
Felraktam Catalinát. diskUtilty most 2 meghajtót mutat, pedig csak egy particióm van. vagyis volt. Most lett egy -data particóm is. Nem csinál semmit, csak baxxa a szemem.
-
A rendszer javítás instant, míg a Dictionaries féle az csak aláhúz és javaslatot tesz. Megszokás kérdése, de előbbivel gyakran megesik, hogy otthagyom azt, amit esetleg benéz a rendszer. Mint ebben az esetben: papokat (appokat akartam írni, de kijavítja). Szóval figyelni kell.
-
cigam
titán
Igen, pont ezt akartam írni. Friss Catalina friss 2012-es minin
. Ugye tiszta telepítés és a TM beállítása után jött volna a szótár hozzáadás (https://dictionaries.io), de előtte belekukkantottam a listába, hátha... És első helyen hozza a Magyar opciót. Viszont érdekes lenne összehasonlítani, hogy melyik a frissebb. PL amikor begépelem az ímél szót aláhúzza, pedig 2015-ös szótárban már így szerepel:
idegenből átvett szavak esetében olykor a magyaros vagy az idegen és a magyaros írásmód is elfogadható: metropolis > metropolisz, e-mail > e-mail v. ímél, pacemaker > pacemaker v. pészméker, spray > spray v. spré v. szpré.
Sőt a diktálást is lehetséges magyar nyelven. Kipróbálni nem tudtam, nincs mikrofonom/headset-em. -
India
aktív tag
Sziasztok! Végre Catalinába bekerült a magyar helyesírás.
-
kkp900
senior tag
Én is frissítettem a Mac Minimet rá.De megint megszívatott a Safari elvesztettem az összes megnyitott lapomat.
Hogyan tudnám mégis visszanyerni őket?
Az utolsó munkafolyamat összes ablakának megnyitása az sajnos szürke színű így nem lehet megnyitni ...Vagy 30 oldalt vesztettem el amelyek fontosak lettek volna...Érdekes ,hogy a Firefox sose csinált ilyet most is simán minden lapot megnyitott szépen.Miért ennyire fos ez a rohadt gyári Safari,,,....
-
dud998
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
A lassú bootolás nincs, mint a Mojave-nél. Külső SSD-re van telepítve a rendszer, annál az probléma volt. Itt egész gyors, csak kicsit lassabb mint a HS. Eddig nem ütköztem hibába, de majd még rádugom a gépre az iPhone-t is, hogy mit és hogy kell csinálni. Ugye itt az iTunes-t szétszedték. Egyenlőre ennyi.
-
dud998
őstag
MacOS Catalina tölthető.
-
moleculez
veterán
Sziasztok! Kicsit rendet kéne tenni a macen , mivel tudok kis helyet csinálni? finderben elég macera.
-
Én az említett időpontig iMac-eket szaggattam, óriási dolog volt, hogy utána "fillérekből" kaptam csúcs gpu-kat, meg 32GB ramot, nvme SSD-t, amiket kedvemre cserélgethettem bármikor. Viszont kezd tényleg cumi lenni. Annak ellenére hogy a H. Sierra még bőven nem end-of-life státuszú, a komolyabb updateket már nem kapja meg, és ugye ez javulni nem fog. Izgalom egyébként annyira nem volt vele, vagy max látens (ha értesz hozzá, akkor tudod, hogy lehet belőle gond, ezért mindig izgulsz update esetén, illetve mented a rendszert, de 5 év alatt sose volt semmi)

Szerintem nálam is egy mini lesz a vége, vagy egy használt iMac, meglátom még. De azért én még megvárom vele az év végét/jövő év elejét, szerintem addigra tisztábban lehet majd látni, hogy van e még jövője a hackosx-nek vagy tényleg ennyi volt.
-
Syl
nagyúr
Való igaz, hogy nincs személyes Hackintosh tapasztalatom, csak amiket SnazzyLab és más Mac-es Youtuberektől összeszedek, de nekem úgy tűnik, most az Apple végre a nyakára fog lépni a témának. Eddig az volt, hogy az Apple-t nem érdekelte a Hackintosh közösség, de ahogy egyre inkább kezdenek rárepülni erre a T2 chipre, szerintem ezzel véget fog érni az egész hakli mozgalom.
Na persze, ha az ember csak másodlagos gépnek épít hackintosht, akkor érdemes belevágni. De alap Mac helyett? Szerintem nem éri meg a kockázat. Elnéz az ember egy frissítést és a munkagépe megdöglik.
Ezért a MBP után nem hackintosht építettem, hanem bevállaltam a kisebb, gyengébb Minit. Én dolgozom (is) a gépen, nem hiányzik a mindennapos izgalom
Persze könnyen beszélek, nem vágok videókat, a munkámhoz nem kell tökös GPU, bőven elég az integrált Intel.
-
Csak arra nem lesz FCPX
Viccet félretéve: én immár ~5 éve használok hackintosht, és nem csak mutatóba, meg tech demo-nak, hanem tényleg ezen élek, (már amikor nem vagyok mozgásban, mert akkor egy mbp-t használok). High Sierra-ig tényleg minden oké volt, ha az ember jól válogatta össze a dolgokat, akkor közel nulla hackeléssel nagyon erős vasakat lehetett pakolni az OSX alá. A stabilitással se volt gond soha, szerintem jelen pillanatban is több hónapos az uptime-om (az mbp-ről vagyok most, így nem tudom megnézni). Updatekkel se volt bajom soha, de az hozzátartozik az igazsághoz, hogy minden ilyen megmozdulás előtt készítek a rendszerpartícióról egy full mentést (itt azért hozzá kell tenni azt is, hogy egy ilyen gépbe fillérekért lehet tenni rengeteg drive-ot, hely is van, szóval nem akkora tragédia tartani erre egy hdd-t).Aztán tavaly jött a feketeleves amit te is írtál: Mojave-től nincs Nvidia driver... Most vagy váltok AMD-re, amiről szintén nem hallok túl sok jót, vagy hagyom az egészet a fenébe. 2 éve még azt mondtam volna hogy érdemes belevágni, főleg ha a nyers erő és a bővíthetőség a fő szempont, de most... Én inkább hanyagolnám, vagy kivárnék, a Catalina után talán egyértelműbbé fog válni a helyzet.
-
Syl
nagyúr
válasz
whited
üzenetére
Most se egy életbiztosítás. Ha pl. nVidia kártyád van, akkor nem teheted fel a Mojave-t. Érted?! Egy éves OS! Most jön a következő verzió...
De ha AMD-d van, akkor is minden egyes frissítésnél mehet az izgalom, hogy na, vajon most mi döglik le. Jobb mint a Windows 10
Persze, össze lehet legózni kompatibilis alkatrészeket meg minden frissítés előtt/után konfig, meg mittomén milyen fájlokat szerkesztgetni, de akkor már akár arch linuxot is használhatsz
Szerintem!
-
whited
addikt
Való igaz, akkor ez úgy fest hosszútávon nem megoldás, mivel nem 2 hónapra készülne a gép.
(hacsak a frissítéseket nem engedem rá)Kb mennyi effektezés az, amire azt írja a hivatalos honlap, hogy az ajánlott gépigény 4k-ra 8gb ram ?
Esetleg egy mac pro amibe tennék plusz ramot és egy rx 580-t nem lenne 1 jó ár/érték arányú megoldás?
"macOS 10.13.6 or later4GB of RAM (8GB recommended for 4K editing, 3D titles, and 360° video editing)OpenCL-capable graphics card or Intel HD Graphics 3000 or later256MB of VRAM (1GB recommended for 4K editing, 3D titles, and 360° video editing)1Discrete graphics card, macOS High Sierra or later, and SteamVR required for VR headset support. AMD Radeon RX 580 graphics card recommended for best performance."
-
whited
addikt
Sziasztok
Kizárólag final cut-hoz szeretnék gépet építeni/venni.
A keret összege kb 400k ft.
Mivel járnék jobban, egy iMac ami erős vagy egy régebbi Mac Pro és utána azt felfejleszteni a maximum közelébe ? -
kkp900
senior tag
Ahogy elnézem azt a topikot még annyira se látogatják ,mint ezt!
Ezért tettem fel ide a kérdésemet ,mert nem mindig full Mac kérdésekről beszélgetnek az emberek itt lásd visszább a telefonok...
Van jelenleg is 4 email címem szóval igen csak az lenne a kérdésem,hogy 6 email cím kell hozzá ,és akkor simál bejelentkezve hozzá tudom adni majd 1 TB tárhelyenkén a filmeket.Csak utánna az Infusal ,hogy tudok 6 tárhely cimet lekezeltetni ??Már ezek szerint csak ez a kérdés akkor ... -
cigam
titán
válasz
kkp900
üzenetére
Mert nem ebbe a topikba illik. Attól, hogy Apple gépen futtatod, nem lesz Apple specifikus a problémád, és a neki megfelelő topikban azt a programot/előfizetést használók pontosan el tudják mondani mi merre hány méter.
Egy felhasználóval sehogy nem tudsz majd 6TB-ot kezelni, kár ezen rugózni. Lesz egy az előfizetéshez kapcsolódó "főnők", aki felvehet maga mellé 5 fiókot, akik a "családtagok". Mindegyiknek külön ímél cím, külön 1TB tárhely. Ha megoszthatsz mappákat a családtagokkal, megtrükközve elképzelhető, hogy kihasználhatod a teljes kapacitást, , de ne -
kkp900
senior tag
Mivel itt sokszor van aki használ is ilyet ,és ért hozzá nem mellesleg meg Macem van akkor miért nem kérdezhetem meg itt????
Amúgy köszi az ajánlatot az Alzasat.Ők is nem egyértelműen írják ezt a 6TB tárhelyet 1TB írják.
Arra ég valaki válaszolna ,hogy akkor 6 email cím kell majd hozzá vagy ,hogy lehet előcsalogatni a 6TB tárhelyeket egyesével addig világos.
-
cigam
titán
válasz
DJosef
üzenetére
Semmi probléma nem lesz vele. Az APEH programja Java alapú, ezért macOS-en is fut az ÁNYK.
-
DJosef
őstag
Üdv Urak!
Fontolgatom egy Macbook Air (2017) vásárlását. Windows alatt eddig mindig magamnak csináltam az adóbevallásomat, OSX-nek jelent ez problémát?
Előre is köszönöm!
-
cigam
titán
válasz
kkp900
üzenetére
És ezt miért az Apple asztali gépek topikjában tárgyalod ki, mikor van dedikált Microsoft Office és Office 365 topic
Plusz ott hivatalos oldal leírása "1 TB OneDrive-tárterület a felhőben fájlok és fényképek biztonsági mentéséhez: Összesen 6 TB OneDrive-tárterület (1 TB személyenként)"
Amúgy meg az Alza-n még olcsóbb
-
kkp900
senior tag
Összesen 6 TB OneDrive-tárterület (1 TB személyenként) ezt írja az oldalukon most másoltam ki.akkor ezek szerint nem csak 1TB a tárhely hanem 6! Akkor nagyon félre vezető a leírás.Mert felhasználóként írja az 1TB-ot. De így nem is értem miért drágább, mint a sima egy emberes verzió? 6 ember fér hozzá és a programokhoz de a tárhely csak 'TB 6 felé dobva...Így akkor már nem is kérdés ,hogy ez nem kell csak az egy emberes.
-
kkp900
senior tag
Sziasztok!
Ha ezt a csomagot megveszem amit linkelek akkor tényleg 6 TB tárhelyet ad összesen? Fejenként 1 TB-ot vagy az 1 TB osztja el 6 embernek? És ha 6TB kapok akkor ,hogy tudnám azt beállítani,hogy mivel csak én szeretném használni de ,hogy tudjam mind a 6TB kihasználni filmek tárolására pld...És ,hogy mind a /TB lássa a Mac Mini is meg a telo is apple tv is ipad is? Hozzá lehet 6 fiókot adni a One Drivehoz? Előre is köszi a válaszokat..
Most a Mall-on akciósan van csak a hétvégén..:https://www.mall.hu/szoftver/microsoft-office-365-home-hungarian-6gq-00912-
-
r4z
nagyúr
A 2010-es Mac Mini mennyire valogatos RAM tekinteteben?
-
bigsee
addikt
-
bigsee
addikt
Nem más volt a topic címe?
-
istvan170
aktív tag
Apple távirányítót át lehet állítani valamilyen programmal? Mármint, hogy mit küldjön a mininek. Fizetős is érdekel. Keyboard Maestrom van, de abban nem találtam ilyesmit.
-
cigam
titán
Azzal se stimmol, mert végtelen ciklusba kerül. Közben kiderült hogy Firefox-al simán beenged, a Safari 11-es verzióját nem kedveli az oldal

Köszi! -
rii
nagyúr
sziasztok
volna a SPACE/nak bill.kodja OSX alatt, singtle user mode/ban?
mint dos/win alatt ay ALT-32? -
allein
addikt
válasz
Devil Smile
üzenetére
Privát ment.
-
Devil Smile
őstag
Üdv mindenki!
Kollégém szeretne a mac minijébe SSD-t rakni és az lenne a kérdés, hogy az ehhez szükséges adaptert valahol itthon meg lehet venni (persze nem horror áron)?
-
blakey
titán
válasz
allein
üzenetére
Igen, nekem is van egy komplett csomagom, ebay-en vettem, sokkal több eszközzel és olcsóbban jutottam hozzá. A csavarhúzókészletet meg a Lidl-ben vettem, ugyanolyan, mint amit az iFixit haznál csak több bitfeljjel. Viszont EU-ből rendelve az iFixit csomagot nem 150$. [link] Azért a 185€ 16GB RAM-ért meg egy 7$-os csomagért elég sok.
-
blakey
titán
-
-
allein
addikt
Urak, ramból milyet érdemes rakni? Mindegy a márka?
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Rakott már fel valamelyikőtök 2011-es iMac-re High Sierranál újabb rendszert? Kipróbálnám patcherrel a Mojave-t, esetleg a Catalina-t, de nem tudom, hogy mennyire stabil, főleg
AMD Radeon HD 6750M 512 MB VGA-val.
Van esetleg valakinek tapasztalata?Előre is köszönöm.
-
allein
addikt
Következő folyamatra nem találtam még megoldást oSX alatt. Adott egy .csv fájl ami wines gépről való. Mindennap használom, excelben létrehozom azt a három oszlopot aminek a tartalmát bemásolom a .csv fájlba és mentem. Ezután feltöltöm egy webes felületre(order ID számokhoz töltöm fel a tracking számokat), nos ez nem működik oSX alol.
MIt tudtok javasolni, hogyan oldható meg?
Szerk: megnyitom oSX-en szövegszerkesztővel, bemásolom az új adatokat és mentem. Ezután hiába töltöm fel, nem jelenik meg a tracking szám.
-
allein
addikt
válasz
blakey
üzenetére

Szerk: Ezt szeretném megszűntetni, iPad-en sem tárolom és mégis látom a fotókat.
Szerk: volt korábban egy 2017-es MacBookom, ahhoz vásároltam dokkolót. Nem tudtam ezen van hdmi, most beüzemeltem és a második monitor erre van csatlakoztatva. Maradhat ez így vagy inkább thunderbolt-hdmi átalakítóval érdemes megoldani?
-
allein
addikt
Jó reggelt. MIt használtatok arra az esetre amennyiben az asztalt akarjátok megjeleníteni, billentyű kombót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium Karcmentes állapot 91% akkumulátor
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest