- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
amargo #32456 üzenetére
Azaz! Amikor kiderült a facebook leak, akkor utána fél évvel megszaporodtak a mailek, és bejött 1-2 hívás, egy ilyen is közte volt, és most megismétlődött.
#32455 sh4d0w Én is csak "témában átlagnál jóval tájékozottabb"-nak kategorizálnám magam! De ilyen alacsony átlaggal nem dicsőség.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
sh4d0w #32449 üzenetére
Bele a kíváncsiság vitt, az első léps meg az volt, hogy felhívtak ezzel, a nulladik meg hogy már minden leakel/brechelt...
Ami meg sikeredett, hogy ők most abban a tudatban vannak (vagy hagytak abban a tudatban, hogy azt hiszem, hog abban vannak), hogy én épp egy Pestről Pécse költöző belső építész vagyok, aki tegnap azért nem jutott nethez, mert a kölcsön-laptopba dugott net-stick valamiért nem ment, de ma otthon rápróbált az ajánlatra:
Beregelt, szépen megadta a címét, mailjét, teló-számát választott portfoliót, és pont mikor az alapösszeget töltötte volna valamiért az nem ment át.
Hát de miért nem ment át, passz... pedig az elmúlt két hétben volt használva a kártya...
Megpróbáltuk a bankos belépést is. Még csak telós aszisztenciával, az sem ment...
Na csak ekkor néztek rá arra, hogy én milyen IP-ről is léptem be hozzájuk ami USA-s volt (a tor ott végződött)... de hát ezt hogy? ja hát akitől kölcsönkaptam a laptopot, ő egy android-App-Dev, és rajtafelejtette az autolauncheres VPN-t a gépen, és hát a gép is linuxosmert terminal, és én meg nem értek hozzá, ezért nem megy a banki oldal ahogy kéne, szóval akkor mobil, mint backup.
Azzal meg az a baj, hogy csak buta-teló, mert az okos pont két napja lecsúszott egy költözős dobozról, így még bank appozni sem lehet. de van megoldás:
Kaptam 3 bankszámlaszámot amire küldhetem az alaptőkét, csak hát beszéltünk egy órán át, és már pont zárogattak a bankok. Holnap meg, hát költözök és kitudja mikor jutok oda hogy ezzel foglalkozzak...
Minden ami dölt az kitaláció vagy fedés, mivel nem én kezdtem így a szám amiről épp beszéltünk az az egyedüli fix.
A három bank.-számmal már ha eljutok oda tudok feljelentést tenni, más kérdés, hogy megéri-e a cécó az én oldalomon... sajna a háttérben hallottam pár "ohh, we have recived the founds, madam"-ot, szóval megy az ottani business rendesen.
Minimum velem töltött kb 1-2órát, nem mással, max meg a 3 számlaszáma lecserélendős lesz nekik.Ja és nincs igazán ennek topikja itt... szóval bocsi!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
inf3rno #32443 üzenetére
& #32444 sh4d0w & #32445 Lenry & #32446 B.Géza
Az lett a terv, hogy friss win-en futott volna friss win vm, vpn-en át, csak az alap win nem talált DNS-t 5 perccel a telepítése után, lett belőle az hogy tails-t használtam végig.
Kerekedett egy háttértörténetke is, majd meglátom medig jutok vele. -
ledgeri
nagyúr
válasz
inf3rno #32441 üzenetére
Lényegében azzal érkeztem hogy kéne potenciálisan malware-es scammer interakció kezelésre, valamilyen olyan megoldás, amit tudok biztonságban használni az egyszem, alapéletre használt PC-men. De máshol meg a "statisztikailag a VM elég" lett a végszó... Majd meglátom mi lesz belőle.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
sh4d0w #32434 üzenetére
"én gépemnek" számít-e egy tails-es, TORon keresztül kommunikáló tesztkörnyezet, amin nincs háttértár?
Nem tudom, hogy milyen 20%-ot említesz...& #32436 inf3rno Azért a "nincs szükségem eszközre" és a "majd visszahívom miután csekkoltam a dolog hitelességét" az feltételezné, hogy lehet, hogy valós dolog miközben tudom hogy egyértelműen nem az. Emiatt jöttem ide, hogy megtudjam melyik OS szintű váltás a legbiztosabb (gondolnám, hogy nem alaplap, CPU, viedeókari meta-azonosítók alapján fognak levadászni, IP-t meg addig a pár napig, míg nem kapok újat a szolgáltatótóla beépített toron-átvezetés is megoldja így egy OS csere az elégséges, csak hogy mivel ehhez már kell a linux féle rugalmasság és áttekinthetőség kell), és vannak szaki disztrók, jöttem kérdezni a legajánlottabbakról.
De akkor marad a tails, és holnap lefutom körömet... -
ledgeri
nagyúr
Kezdőből irányítottak át ide:
Üdv!
Story-m hoz keresek USB bootolós onion route-os OS-t.
Qubes-t (ha jól értem...), Whonixot, vagy Tails-t ajánlotok? (mivel lehet bármi a story vége, ajánlott az alapháttértárak levétele?)Azóta picit olvasgattam utána, de közbejöttek dolgok, tippeket azért kérnék!
-
ledgeri
nagyúr
Egy kis nem hozzáértő kérdés után lenne egy komojabb kérdésem:
Lehet több meghajtón is Swap/Page/lapozófájl egy rendszeren belül? Mert ha igen akkor:
Mi alapján dől el, hogy egy adott, RAMból kiírandő fájl melyik meghajtóra kerül ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest