- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
urandom0 #34670 üzenetére
jaja, logszerver... múltkor is kaszálnom kellett, mert logszerverek nőttek a réten és zavarták a kilátást.
De mondok neked egy relatíve egyszerű dolgot:
debian trixie, van egy bekonfigurált drbd-m. ezt fel kell moutolni a home-ba, és ha sikerült, akkor engedni, hogy elinduljon a lightdm.ez rc.localban pár sor. lássuk a te systemd-s megoldásodat. ez egy ilyen történet, amire én gondoltam, a csomagkarbantartók meg nem. de a második fordulóra van ennél jóval cifrább is.
-
válasz
"De ez nem 10 év múlva derül, hogy hoppá, vissza kéne olvasni, hogy mi volt 2015 március 18-n, hanem ezt tudja az ember. Ha pedig tudja, akkor nyilván fel is készül rá, átküldi log szerverre, amit aztán archivál."
Visszautalnek bambano mondandojara: miert kell elbaltazni valamit, ami jol mukodik?
"Biztos lehet, kérdés, hogy hogy van megoldva a tűzfal konfig betöltése. Ha az egy systemd service, és hibára fut, akkor meg lehet adni a network service-nek is, hogy ne induljon el."
Ha nem systemd service, akkor se induljon el - ha mar ugyis rakkent terjedt szet a systemd.
"Én tmuxot használok, de sosem lőtte még le a systemd egyetlen processzemet sem. Amikor mégis ilyesmi történt, az az OOM Killer okozta, de hát annak pont az a dolga, hogy lelőjje a túl sokat zabáló processzt."
Mas meg screent es igen, lelovi a tavoli processt - semmi koze a lokalis systemdnek ahhoz, hogy a tavoli rendszeren mennyi eroforrast zabal a process, lehet, hogy az a dolga (csak a teljesseg igenye nelkul: DB reorg, sha checksumok stb.).
"Itt nem tudom, mire gondolsz, én a dmidecode és a biosdecode programokat ismerem, de azoknak semmi köze a systemdhez."
https://github.com/systemd/systemd/issues/2402
Ezen felul persze azt is tudta a systemd (nem tudom, hogy ez igy van-e meg): ha a userneved szammal kezdodott, akkor root jogosultsagot kaptal, maga Poettering is kihasznalta ezt a bugot.
-
válasz
Tehat a logoknak ket fontos szerepe van, az egyik a debugolas a masik pedig az archivalas. Mindketto plain text formatumban tortenik hogy ember altal olvashato legyen. A systemd pedig binaris formatumban tarolja oket, mert ____________.
a) hulye
b) igy garantalja a rendszeres korrumpalodast
c) igy plusz eroforrast kepes pazarolni
d) a fentiek mindegyike
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged