- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat! Van elképzelés, hogy hogyan tudok az it-n belül maradni! Az, hogy hogyan tudnék Linuxos lenni az még nincs megoldva. Még egyszer köszönöm!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Kérdésemet az öreg rókáknak szegezném!
Örököltem izületi betegséget édesanyámtól (ujjaim, kezem fáj). 33 vagyok, fájdalomcsillapítón élek. A billentyűzet-verés erősen triggereli ezt a betegséget (a diagnózis degenaratív izületi kopás).
Lehet így boldogulni a Linux világában? Próbáltam mással foglalkozni, de a Linux a szerelmem!
Kevés/mérsékelt gépeléssel (például script írás, hosszabb szövegek gépelése nélkül) el lehet-e boldogulni ebben a szakmában? (üzemeltetői)
Azt tapasztalom, hogy ez a szakma nem elméleti, igenis amikor a virtuális gépeket piszkáltam, akkor sokat kellett gépelni.
-
I02S3F
addikt
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Barátom édesapjától örökölt egy Unix alapismeretek c. könyvet. Úgy tudom a Unix egy időtálló dolog. A könyv 1994-es kiadású. Érdekelne, van értelme elolvasni, vagy nagyon elavult lehet? (Szerzőpárost csak akkor tudok mondani, ha hazaértem)
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy hogyan van megoldva, hog, pl. gnome-terminálban több fület lehet nyitni? Ilyenkor azonos felhasználóval indít a program egy új shell példányt?
-
I02S3F
addikt
válasz
lionhearted #30998 üzenetére
Remélem a migráció erre könnyű lesz, ha életben marad ez a projekt.
Szerk. : Ha fork, akkor miért ne lenne könnyű? -
I02S3F
addikt
válasz
lionhearted #30996 üzenetére
Hú! Ez nagyon jó :)! Köszi!
-
I02S3F
addikt
válasz
#63718632 #30969 üzenetére
Igen! Azért kevertem, mert szerettem volna egy stabil, sokáig támogatott disztrót használni és olvastam, hogy van, aki centos-t használ ecélra. Csak ahogy írtam, ott nem könnyű megteremteni azokat a feltételeket, amelyek jók egy desktop linuxban. (A már említett multimédia, játékok, stb.) Rájöttem, hogy a centos nem erre való és, hogy nekem egy desktop disztró szükséges. És ez azzal jár, hogy váltani szükséges 2-3 évente.
Az Arch nekem túl gyorsan frissül. Nem szükséges azt túl sokat bütykölni?
-
I02S3F
addikt
Nem-e rétegigény az, hogy sokáig támogatott(több, mint 5 év) stabil rendszered legyen? Most desktop-ra gondolok. Ubuntu-t például hiába támogatnak 5 évig, a 4.-5. évre rá már nem fut rajta több új sw. (Mint például az Anydesk a 16.04-en). Tehát még az Ubuntu-t is szükséges 2-3 évente cserélni.
Igazad van abban, hogy desktop-ra egy erőltetett fejlesztési tempó a jellemző, az újdonságok fényében. W10 dettó. -
I02S3F
addikt
válasz
CPT.Pirk #30764 üzenetére
Vélemények? Valaki próbálta már?
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Ha érdekl a Linux és szeretném behatóbban megtanulni, akkor egy Linux rendszergazda, vagy Linux rendszerüzemeltető pozi e cél elérésére alkalmas lenne? (Fél év múlva ehhez lesz papírom, mérnökinfó felsőoktatási szakképzés) Mit gondoltok?
(Most a cél pozi érdekelne és nem a learning path)
-
I02S3F
addikt
Köszönöm a sok jó tanácsot, kívánságot!
-
I02S3F
addikt
válasz
Dißnäëß #30011 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ! Rajongok az informatikáért, de inkább tanulni szeretem, mintsem a gyakorlatban lekötni valamivel magam. Bár most szakdogát írok, ezért az a fő csapásirány.
Ha vége a sulinak, akkor valami kis projektet nézni akarok!
Csak nem tudtam elképzelni, hogy mivel kötöd le magad!
-
I02S3F
addikt
válasz
Dißnäëß #29582 üzenetére
Ugyan Linux párti vagyok, de desktop-on szerintem nem olyan jó programok vannak rá, mint Windowsra. Igaz Windows-nál mindenért is fizetni szükséges. Például Ableton vs a Linuxos megfelelője, vagy az Openshot vs Sonynak a videóvágója.
Ezek azért egy home user-nek is jól tud jönni.
Jelzem, hogy csak a szakdogám írására indítok Windows-t. Minden egyébet Linuxon csinálok.
-
I02S3F
addikt
válasz
Frawly #29561 üzenetére
"valami házilag összegányoltatott ezer éves disztrón ragadnak be, pl. Ubuntu 10.04, Debian 6, frissíteni meg megint nem frissítenek, mert valami ósdi, legacy gányolásuk eltörne a frissebb verziókban." - Ha jól emlékszem Torvalds erről beszélt, hogy ez a Linux hátránya. Emlékeim szerint fregmentációnak hívta a problémát.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Főleg a Linux-al dolgozók véleménye érdekel!
Tudást szeretnék gyűjteni elsősorban, Linux témában. Erre ez a devops roadmap jó szerintetek?
A gyakorlati része odáig terjedne, ameddig otthon meg tudom oldani saját eszközökkel. -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Nézem a
touch
man page-ét. Van benne--date
kapcsoló, amivel visszafelé is lehet a fájl dátumát állítani. Amit nem tudok elképzelni milyen esetben lehet hasznos. Tudnátok nekem példával szolgálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest