- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
félisten
válasz #78522999 #34145 üzenetére
Amit en csinalok a privat jatszos Hetzner gepemen:
- Tailscale install
- SSH 100%-ig tiltva Hetzner tuzfalon (tehat a gepig el sem jut a csomag)tailscale ssh-val be tudok menni, ha kell valami, ha meg valami miatt megdoglene a Tailscale (nem szokott), akkor meg arra az idore kinyitom a normal ssh-t
while (!sleep) sheep++;
-
válasz #78522999 #34165 üzenetére
Érdekes, mindenesetre
"Nem tudom, de esetleg maradhatna a phpmyadmin ssh-tunnel-el?"
Én simán megoldanám, ha muszáj. Bár ha meg lehet oldani másképpen, amiket csinálsz azon keresztül, akkor nem.
@Sh4dow : Ha valaki bejut, akkor már mindegy@bambano : Na de a hacker is lusta, oda megy inkább, ahol van mit keresni Egy DNS bejegyzés szerintem tábortűz a sötét erdőben.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
bambano
titán
válasz #78522999 #34156 üzenetére
ja, ha mindenféle webes admin felületnek látszó hibahalmazt raksz fel a gépedre, akkor ne csodálkozz, hogy 20 percet se bír ki...
egyébként a dns szervert szokták még megborítani, ha van fent olyanod, szedd le vagy állítsd be rendesen.
lehet még olyan ok is a döglődésben, hogy a vps szolgáltató tűzfala már felfigyelt a gondjaidra, ezért lassítja a hozzáférést. velük is beszélned kellene.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
válasz #78522999 #34140 üzenetére
Az ssh portnak jobb, ha a default 22-esen van. Igen, jonni fog a brute-force attack, de a fail2ban es a paswwordless belepes blokkolni fogja. A merleg masik oldalan: ha tegyuk fel, felbukkan vami sebezhetoseg az openssh szerverben es hasznalni akarja a tamado a 22-es portot, ahhoz root jogosultsagot kell szereznie, mig a 32000+ eseten nem kell.
https://www.coreinfinity.tech
-
válasz #78522999 #34136 üzenetére
Én a védelmet még kiegészíteném annyival, hogy:
- SSH-hoz publikus kulcs alapú ÉS jelszavas védelmet állíts be
- a root belépést tiltsd, és explicit ad meg, kik léphetnek be (AllowUsers)
- ne RSA kulcsot használj, hanem ed25519-et
- nem baj, ha használod az openscap-scanner-t (RHEL-en oscap néven fut)
- auditd-ot már írták, azt én is tudom javasolni (https://sematext.com/glossary/auditd/)
- rendszeresen nézegesd a cron logjait, a tmp mappa tartalmát, journald-ban az SSH belépések forrását, időpontjait, ha bármiben bármi gyanúsat látsz, azonnal derítsd fel
- csinálhatsz ún. geofence-t is, ez azt jelenti, hogy rendszeresen (naponta 1x) lehúzod az országokhoz tartozó IP címek listáját, és egy scripttel tiltod azokhoz az országokhoz tartozó címeket nftables-ben, amelyek felé nem nyújtasz szolgáltatást, nálam tipikusan ilyen szokott leni Kína, Dél-Korea, Oroszország... -
válasz #78522999 #34136 üzenetére
Vedelem:
- up-to-date minden
- ssh jelszavas belepes tiltasa
- auditd konfiguralasa
- tuzfal konfiguralasa
- web app pentest (ha van web app)Nyomozas: nyilvanvaloan csak a logokra tudsz tamaszkodni - sshd log, auth log, system log. Az a ket belepes lehetett a tied is, ha eltero idozonara van allitva a gep rendszerideje, de utana is nezhetsz, honnan jottek azok a kapcsolatok. Persze a VPN-ek miatt egyaltalan nem biztos, hogy helyes informaciokat fogsz talalni. Mindket IP egyebkent a Digital Ocean-re mutat.
https://www.coreinfinity.tech
-
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen program, ami...?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hibákat orvosol az új Arc meghajtó
- Ukrajnai háború
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest